Merhaba arkadaşlar bilgisayarda kullanmak için gamepad ariyorum 2 adet, bir kardeşime bir kendime alacağım. Kardeşimle FIFA, PES, Mortal Kombat tarzi oyunlar kendim solo olarak hikayeli, FPS ve ETS 2 gibi oyunlar oynayacağım. Xbox Controller 9. nesil ile DualSense arasında kaldım. Uyumluluk ergonomi gibi FİYAT HARİÇ her şeyi karşılaştırdığımızda hangisini almak daha mantıklı olur? Cevap veren herkese teşekkürler. |
Xbox Controller vs Dualsense
-
-
4. yildir xbox kullaniyordum. Arkadaslarimin hepsinde ps5 oldugu icin en sonunda elim mahkum gecis yaptim. Pisman oldum valla. Xbox controller cok daha ergonomik ve rahat. 2 haftadir dual sense kullaniyorum ve pek de memnun degilim. Sirf FPS oyun oynuyorum.
Bence xbox controller alin, ya da daha da iyisi Razer Wolverine V2 alin. Kullandigim en iyi fiyat/performans controller iydi.
-
Bende Series X ve Ps5 var. İki kolu da uzunca deneyimledim.
-Ps5 kolu çok güzel, gerek tasarım gerek tutuş ve özellikle tetik tuşlarının titremesi vs çok güzel. Herkes erken bozulduğunu söylüyor. Bende herhangi bir problemi yok, nazik kullandığım için sıkıntı yaşamadım.
-Series X kolu ise daha kullanışlı geliyor. Seneler önce gamepade alışma süresinde ps koluyla zorlanırken xbox koluyla hemen adapte olmuştum. Xbox kolu daha sağlam, bozulma oranı daha düşük.
Sonuç: Kablo ile bağlayacaksan sorun yok ama kablosuz oynayacaksan xbox kolunda pil sorunu var. Sürekli pil takman gerekecek. Ps kolunda kablo ile şarj edebilirsin. Bu senin için problem değilse, ben olsam Xbox kolu alırım. Ps5 kolunun bozulma oranı daha yüksek olduğu aşikar. Çok fazla şikayet okudum.
-
Ps5 ve Xbox SX sahibiyim, iki konsolu da uzun süredir kullanmaktayım ancak Xbox kolu daha ergonomik, daha rahat. Ele tam oturuyor. Ben olsam Xbox kolu ile devam ederim. -
Uzun süre kullanımda xbox gamepadi çok rahat, ergonomik ama pil gibi kötü bir sistem mevcut.
Ps gamepadi dahili mikrofon ve hoparlör + şarj edilebilir olması avantaj. Uzun kullanımda ise ellerimi yoruyor.
Biri daha ergonomik biri daha teknolojik. -
Fifa, PES ve FPS türü oynayacaksan Xbox Controller al. Zaten büyük ihtimalle çoğu oyunda Dualsense özelliklerini kullanamayacaksındır. Xbox Controller daha ergonomik Dualsense ise daha teknolojik. PS5 yoksa Dualsense’de gerek yok diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X