Şimdi Ara

Xbox Merak Ediyor: 'Dijital Oyunlarınızı Satmak İster misiniz?'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
         Geri ödemeleri saymazsak günden güne oyun dünyasında daha fazla yer eden dijital oyunların tek yön olduğunu söylemek yanlış olmaz. Takaslayamadığınız, satamadığımız oyunlarla ilgili Xbox kanadından gelen ilginç bir anketse, ilerde değişebilecek bir ekosistemin habercisi gibi.

Reddit'de ortaya çıkan bir görsele göre Xbox Müşteri Anketi adı altında oyunculara aldıkları dijital oyunları, satın alınan rakamın % 10 değerinde, markette harcayabilecekleri kredi karşılığında geri satıp, satmayacağı soruluyor.

Her ne kadar 60$ fiyata aldığınız oyunu 6$'a satmak kulağa pek de adil gelmese de, tozlu dijital raflarınızda oynanıp bitirilmiş ve tekrar oynamayı da düşünmediğiniz Xbox Live, PSN ve Steam oyunlarını düşünüce, teklifin fena durmadığını söyleyebiliriz.

• Oyununa göre indirim yapsalar daha iyi olur.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • çok mantıklı olur böyle bir sistemin getirilmesi. güzel de bir örnek verilmiş gta half life gibi oyunlar kütüphanemizde boş yere çürüyeceğine oyunu satmak daha mantıklı birde şöyle düşünelim. elimde 6 tane oyun var hiç kullanmadığım tanesini 4-5 dolardan satsam yine belli bir miktar para geçiyor elime. bence çok mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipersix -- 21 Mart 2016; 12:06:51 >
  • Bak bu güzei fikir. %10 az gibi gelebilir ama hiç yoktan da iyidir. "Bir daha oynamam" dediğiniz, tekrar oynanabilirliği düşük oyunlar varsa (GTA satılır mı lan?) satın gitsin.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi bir şey alıpta oynamadığınız veyahut oynamaktan sıkıldığınız oyunları satıp değerlendirebilrisiniz .

Ancak STEAM i tek geçerim beğenmedin mi tak iade paranın hepsini alıyorsun .

• %10'dan vercegime oynamayanlar arasında her ay beleşe dolaştırırım oyunu.

• O zaman oyunu aslinda suresiz kiralama gibi dusunup sonra 10 da birine satiyorsunuz ve kiralama ucretiniz de oyun basina 54 euroya geliyor.
    Bi insan yeni aldigi oyunu guncel oyun oynama kulturu varsa 1 ayda her seyiyle bitirip sattigini dusunursak 1 ay kiralama icin 54 euro para vermis oluyor. Ha satmayabilir de satmaya kimse zorlamiyor ama bu sekilde bakildiginda da oyuncu zararda cunki geri alim ucreti cok ama cok dusuk. CUnki sonucta ne eskiyor ne kiriliyor ne ciziliyor ne baska bir sey oluyor digital sonucta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düşünce güzel, %10 komik. Ayrıca bizim aldığımız fiyatın mı mağaza fiyatının mı %10'u acaba? Yani mesela ben GTA'yı 60'a aldım ama 40'a düştü, 6 dolara mı satacağım 4 mü?
  • 60$ lık bir oyunu 30$ satmıyorsam kalsın oyun kütüphanemde.

• quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Düşünce güzel, %10 komik. Ayrıca bizim aldığımız fiyatın mı mağaza fiyatının mı %10'u acaba? Yani mesela ben GTA'yı 60'a aldım ama 40'a düştü, 6 dolara mı satacağım 4 mü?

Satmak istedigin zaman ki fiyatindan yani 4 dolara.

• Xbox Merak Ediyor: 'Dijital Oyunlarınızı Satmak İster misiniz?'
  • Kredi karsiligi satmak hic adil olmamis. Isteyene istedigi fiyattan satila bilmeliydi tabi makul olarak.
    Hatta forumlarda Trade Karsiligida verilebilmeliydi ki Hic cazip gelmiyor. Kutulu oyunlara devam diyorum.
    Steam'de idare ediyoruz ayrica :D oda ucuz fiyattta düsünce
  • Microsoft milleti enayi sanıyor herhalde. 60 dolar verdiğim oyunu 6 dolara satacağıma hiç satmam daha iyi. Hesap satma gibi yöntemler varken bu biraz keriz avlamak için yapılmış bir özellik oldu.
    Microsoft'un artık her yaptığı hamle konsolu rezil ediyor. Gerçi daha duyurulduğu zaman rezil olmuştu ama neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 500 tane oyun var ger satarsam her biri 1 dolar bile olsa 500 dolar eder lan :D hadi 100 dolar olsun bıktım oynamıyorum ki yeni oyun alırım :D

• Ya aslında düşündüğünüzde mantıklı bir adım. Örnek verecek olursak Steamde 60 dolarlık bir oyun iki sene sonra indirimlerle 7.5 dolar oluyor, yani yüzde 10 olarak her oyun başına 6 dolar alırsak gayet iyi bir rakam. Ama şunu unutmamak lazım, zamanında 60 dolara çıkmış bir oyun, fiyatlandırma politikası değişip 30 dolara da düşebiliyor, burada önemli olan bizim ödediğimiz fiyat üzerinden mi yüzde alınacak yoksa o anki mağaza fiyatı üzerinden mi yüzde alınacak bu önemli.

• konsolda zaten bu yüzden oyunlar pc den daha ucuza oynanıyor nerdeyse son çıkan oyun 10 dolara oynuyorsunuz konsolda aldın sattın kargo parası biraz indirim derken en fazla 10 dolar kaybediyorsun

• Vay be 2. el kutulu oyunları bile oynatmayan makinenin geldiği noktaya bak,işte tüketicinin gücü böyle birşey.Tüketici olarak elimizdeki gücün kıymetini bilmemiz lazım.

• Bununla uğraşacağına Primary hakları 3 kişiden fazlasının oynayamaması durumuna el atsınlar. Hesabı alıp satıyorsun 3. kişide kalıyor oyun, daha satılamıyor 1 yıl başka makinede çalışmıyor. Böyle dandik bir kısıtlamayı göz ardı edip 6 dolara oyun satar mısın diye sormak resmen cinayetlik.

• Bence güzel olur. Beğenmeyenler, az bulanlar ne umuyorlar merak ediyorum. Adam kendi sattığı dijital oyunun parasını %10 geri verecek, tamamen kendi zararına. Dijital oyunu geri almasının kendisi için bir getirisi yok. Sonuçta fiziksel geri dönüşümü olan birşeyden bahsetmiyoruz. Bunu da beğenmeyen az bulanlar var. Uygulanırsa kullanıcılar için faydalı olur.
  • %10 yerine %50 olsa kimse hayır demez. Umarım tüketicileri daha memnun edecek bir %'lik olur.

%30'dan aşağısı kurtarmaz. Bize gelişi zaten %100 :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.