Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
206.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın xenonmercek benim de bir sorum olacak. aracımda halojen ampul var. mercek+xenon uygulaması düşünüyorum. araç civic. fiyatı çok uçmayacak şekilde önerebileceğin mercek ve xenon kiti varmı? şimdiden teşekkürler
  • yeni corollaya nasil bir xenon kit uygulayabilirim yardımcı olabilirmisiniz
  • Xenon Mercek merhabalar.. 2005 BMW E46 Sedan aracım var. Orijinal merceksiz sarı farlar var üzerinde. Angel xenon fara geçmek istiyorum fakat sürüş güvenliği, görüntü kalitesi önemli benim için. Bu şartlar altında ne tür bir modifikasyon yapılabilir, maliyeti nedir? Linkini verdiğim ürünler işe yarar mı? Mevcut farlarımın üzerine sadece angel halka takarsam bunun aydınlatma sistemine olumsuz bir tesiri olur mu? Angel xenon far şeklini kaliteli ve sorunsuz biçimde yaşamak mümkün mü kısaca? Bu konudaki tavsiye ve görüşleriniz nelerdir? Teşekkür ederim...

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/890/Bmw-E46-4-Kapi-Angel-Eyes-Far
    http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1176/Bmw-E46-4D-2002-2005-Angel-Far

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusozbey -- 8 Nisan 2014; 23:58:47 >

• Merhabalar
    Bir süre konuyu takip edemedim maalesef.
    Soruları güncel olanlar tekrar yazabilirse yardımcı olmaya çalışırım.
  • yeni bixenon mercek işine girdim ve daha önceden kalan merceksiz xenonların slim balastlarına bağladım sistemi. daha önceki merceksiz halde hafif titreşimler yapan balastın hataları mercek ile daha fazla gözüme batar oldu. arada resmen kırmızı bile yanmaya başladı ampuller. yine titreşimler devam. işimi görecek uygun fiyatlı balast tavsiyeniz olur mu? maksimum 100 tl ayırmayı düşünüyorum bu işe çünkü bixenon işi iyice batırdı beni :)

aklımdaki ürün şu :http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/forza-yedek-xenon-balasti-109385980

sanıyorum bu ürünü tanıyorsunuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gekren -- 21 Nisan 2014; 15:02:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Megane 2 2044 hb orjinal xenonlu aracım var . xenonumun biri epey aşağıyı gösteriyor bunu düzeltmek mümkünmü.otomatik kendisi ayarlıyor ama sol taraftaki hep aşağıda kalıyor eşit değiller

merhabalar
    otomatik yükseklik ayarı yükseklik ayarını otomatik yapar ancak otomatik olarak sabit tuttuğu bu değer gene elle ayarlanmaktadır.

Yani farınız elle doğru ayarlandıktan sonra otomatik sistem bunu yüke göre düzenler. O sebeple çözüm basit aşağı bakan farınızın ayarı bozuk belliki.
    motor kaputunu açın far ayarı için tam farın üzerinden yukarıdan bakılınca görülecek şekilde ayar vidası mevcuttur. aşağıdaki linkteki yöntem ile 10 dakikada ayar yapabilirsiniz tek bir tornavida kullanarak.

http://www.xenonmercek.com/faryukseklik.html

Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuğunuz için, ilk fırsatta bakıcam.İnş o vidayı bulabilirim çünkü megane bu far olayında saçmalıkları var ampul değişimi için tamponu indirmek gerekiyor gibi.
    Durumla ilgili dönüş yapıcam tekrardan sağolun

bazı model megane 2 lerde çamurluğun oraya bir kapak ekledir. buna bir bakın genelde bunu bilmeyip farı sökenler oluyor. önde tekerin ön kısmında bir kapak vardır buradan ampul değiştirebilir motor kaputunu bile açmaya gerek kalmadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

yeni bixenon mercek işine girdim ve daha önceden kalan merceksiz xenonların slim balastlarına bağladım sistemi. daha önceki merceksiz halde hafif titreşimler yapan balastın hataları mercek ile daha fazla gözüme batar oldu. arada resmen kırmızı bile yanmaya başladı ampuller. yine titreşimler devam. işimi görecek uygun fiyatlı balast tavsiyeniz olur mu? maksimum 100 tl ayırmayı düşünüyorum bu işe çünkü bixenon işi iyice batırdı beni :)

aklımdaki ürün şu :http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/forza-yedek-xenon-balasti-109385980

sanıyorum bu ürünü tanıyorsunuzdur.

merhabalar
    ilgili ürün bana ait evet.
    sorunsuz kullanacağınız bir üründür birebir değişim garantilidir.

• balastları takmadım ancak elime aldığımda bile kalitesini belli ediyor. benim eski balastlar sanıyorum 200 gram bile gelmezdi bunlar bildiğin taş gibi. kaliteli görünüyor
  • Bu arada araç üzerinde 4300 mü yoksa 6000 mi tavsiye edersiniz? Şu anda mercekte 4300 var ve bana çok sarımsı geldi. Tabi gündüz farı ve park ampulleri ile de uyumsuz oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • far yıkama sistemi nedir farın içindemi dışındamı oluyor. xenon uygulaması yapmak isteyenler daha sonradan far yıkama sistemi yaptırabiliyor mu yoksa aracın orjinalinde mi oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Bu arada araç üzerinde 4300 mü yoksa 6000 mi tavsiye edersiniz? Şu anda mercekte 4300 var ve bana çok sarımsı geldi. Tabi gündüz farı ve park ampulleri ile de uyumsuz oldu.

orjinal xenon sistemi 4300 dür. her zaman onu tavsiye ederim. biraz sarımsıdır doğru ancak en parlak ampul o dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanoran

far yıkama sistemi nedir farın içindemi dışındamı oluyor. xenon uygulaması yapmak isteyenler daha sonradan far yıkama sistemi yaptırabiliyor mu yoksa aracın orjinalinde mi oluyor ?

farın dışında olur.
    genelde tamponda. Sonradan yapılabilir ancak oldukça zahmetli bir işlemdir. Normalde araçlarda orjinalde bulunur.
  • özelden yazmıştım buraya da yazayım. merhabalar ahmet bey xenon merceklerle ilgili forum sayfasını 2. sayfaya kadar okuyabildim ve buradan biraz bişeyler öğrenebildim. ben yakında polo siparişi vereceğim acente xenonu opsiyon olarak sunuyor ve 3 bin tl istiyorlar. bu rakam bana çok geldiği için internetten araştırma yoluna gittim ve burdaki yazınıza rastladım şimdi bu araca tam tesisat birinci sınıf xenon taktırmak istersem neler almam gerekecek mercek ,kit vs olarak ve ne kadara mağalolucak ?
  • Arkadaşlar araştırmalarım sonucunda gerek dh gerek başka forumdaki bazı kişilerin mtec silver serilerinin çin üretimi olduğu bilgilerinden yola çıkarak doğru olduğunu göstermeye çalışıcam.

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

2014 HYLUX BALLAST Henüz Türkiye'de yok : ))

PHİLİPS CAN-BUS Ballastlarını HYLUX'A Ürettiriyor sanırsam..

Mtech Silver yerine HYLUX Ballastlar alınabilir mi ?

• Arkadaşlar kolay gelsin.bende megane 2 halojen mercekli araç var amacım farları beyaz yapmaktı parklarla uyumlu olsun dedim xenon olmasın merceği karartıp karşıdakini rahatsız etmesin diyerekten night breaker unlimited ampül aldım yanında da photon seramik tabanlı led bu 2 ampül ön tarafı mahvetti uyum sıfır neredeyse.şimdi size danışayım tamamen beyaz uyumu yakalamak için hangi ampülleri kullanmalıyım iç kapı aydınlatmaları ve plaka aydınlatmalarını da beyaz yapıcam konsol da beyaz yanıyor zaten parklara ve kısalara ampül tacsiye edermisiniz bu arada unlimitedin menzili gayet iyi fakat ayar olarak karşıdan selektör yediğim için 1 yada 2 de kullandım tadını alamadım 0 da tadı çıkıyor beyazda kararlıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Arkadaşlar kolay gelsin.bende megane 2 halojen mercekli araç var amacım farları beyaz yapmaktı parklarla uyumlu olsun dedim xenon olmasın merceği karartıp karşıdakini rahatsız etmesin diyerekten night breaker unlimited ampül aldım yanında da photon seramik tabanlı led bu 2 ampül ön tarafı mahvetti uyum sıfır neredeyse.şimdi size danışayım tamamen beyaz uyumu yakalamak için hangi ampülleri kullanmalıyım iç kapı aydınlatmaları ve plaka aydınlatmalarını da beyaz yapıcam konsol da beyaz yanıyor zaten parklara ve kısalara ampül tacsiye edermisiniz bu arada unlimitedin menzili gayet iyi fakat ayar olarak karşıdan selektör yediğim için 1 yada 2 de kullandım tadını alamadım 0 da tadı çıkıyor beyazda kararlıyım tavsiyelerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

Arkadaşlar kolay gelsin.bende megane 2 halojen mercekli araç var amacım farları beyaz yapmaktı parklarla uyumlu olsun dedim xenon olmasın merceği karartıp karşıdakini rahatsız etmesin diyerekten night breaker unlimited ampül aldım yanında da photon seramik tabanlı led bu 2 ampül ön tarafı mahvetti uyum sıfır neredeyse.şimdi size danışayım tamamen beyaz uyumu yakalamak için hangi ampülleri kullanmalıyım iç kapı aydınlatmaları ve plaka aydınlatmalarını da beyaz yapıcam konsol da beyaz yanıyor zaten parklara ve kısalara ampül tacsiye edermisiniz bu arada unlimitedin menzili gayet iyi fakat ayar olarak karşıdan selektör yediğim için 1 yada 2 de kullandım tadını alamadım 0 da tadı çıkıyor beyazda kararlıyım tavsiyelerinizi bekliyorum

Merhabalar
    konuyu en baştan detaylı şekilde okumanızı tavsiye ederim.

öncelikle xenon ampulu hiçbir şekilde merceği karartmaz. aksine halojen ampulden daha soğuk çalışır. ama sanki xenonlar daha çok ısınır diye yanlış bir bilgi dolaşımı mevcuttur.
    ikincisi farınız zaten mercekli. o sebeple karşıdan gelenlerin gözünü neden alsın. Bir farda xenon varsa mercek olması gerekir zaten bu kanunen böyle.
    Unlimited ampul güzeldir ancak beyaz değildir. Bir halojen ampul hem beyaz ışık verip hemde iyi aydınlatamaz bu fiziksek olarak mümkün değil.
    O sebeple beyaz istiyorsanız zaten xenon olmak zorunda.

Gene konudaki yükseklik ayar bölümüne eğer konuda yoksa xenonmercek.com sitedeki far yükseklik ayar bölümüne göz atmanız gerekli. Çünkü farlarınız ayarsız.

bir aracın farı standart olarak 0 ayarında kullanılır. Eğer arka kısım yüklenirde far yukarı kalkarsa içeriden 1 2 3 şeklinde ayarlanarak farlar aşağı indirilir.
    Yani bu 0 1 2 3 gibi ayar aydınlatma zevkinize göre değil aracın yüküne göre ayarlanan bir ayardır. 0 da tadı çıkıyor dediğiniz ayar zaten olması gereken normal ayar. eğer bu seviyede selektör alıyorsanız farlarınız ayarsız demektir.

• quote:

quote:

Arkadaşlar kolay gelsin.bende megane 2 halojen mercekli araç var amacım farları beyaz yapmaktı parklarla uyumlu olsun dedim xenon olmasın merceği karartıp karşıdakini rahatsız etmesin diyerekten night breaker unlimited ampül aldım yanında da photon seramik tabanlı led bu 2 ampül ön tarafı mahvetti uyum sıfır neredeyse.şimdi size danışayım tamamen beyaz uyumu yakalamak için hangi ampülleri kullanmalıyım iç kapı aydınlatmaları ve plaka aydınlatmalarını da beyaz yapıcam konsol da beyaz yanıyor zaten parklara ve kısalara ampül tacsiye edermisiniz bu arada unlimitedin menzili gayet iyi fakat ayar olarak karşıdan selektör yediğim için 1 yada 2 de kullandım tadını alamadım 0 da tadı çıkıyor beyazda kararlıyım tavsiyelerinizi bekliyorum

Merhabalar

öncelikle xenon ampulu hiçbir şekilde merceği karartmaz. aksine halojen ampulden daha soğuk çalışır. ama sanki xenonlar daha çok ısınır diye yanlış bir bilgi dolaşımı mevcuttur.
    ikincisi farınız zaten mercekli. o sebeple karşıdan gelenlerin gözünü neden alsın. Bir farda xenon varsa mercek olması gerekir zaten bu kanunen böyle.
    Unlimited ampul güzeldir ancak beyaz değildir. Bir halojen ampul hem beyaz ışık verip hemde iyi aydınlatamaz bu fiziksek olarak mümkün değil.

Gene konudaki yükseklik ayar bölümüne eğer konuda yoksa xenonmercek.com sitedeki far yükseklik ayar bölümüne göz atmanız gerekli. Çünkü farlarınız ayarsız.

bir aracın farı standart olarak 0 ayarında kullanılır. Eğer arka kısım yüklenirde far yukarı kalkarsa içeriden 1 2 3 şeklinde ayarlanarak farlar aşağı indirilir.
    Yani bu 0 1 2 3 gibi ayar aydınlatma zevkinize göre değil aracın yüküne göre ayarlanan bir ayardır. 0 da tadı çıkıyor dediğiniz ayar zaten olması gereken normal ayar. eğer bu seviyede selektör alıyorsanız farlarınız ayarsız demektir.

Hocam bilgiler için teşekkürler konuyu okuyamadım açıkcası mobilden girdiğimden dolayı.ben şimdi xenon ampülü taksam kısalarıma sıkıntı olur mu ayarını yaptırsam çünkü beyaz olsun istiyorum kısa farlarım 5000 k yada 6000k hangisini tavsiye edersiniz dediğiniz gibi mercek karartmıyorsa netten sipariş vericem ve far ayarını ankarada yaptırcam bu yükseklik ayarını afyondaki reno servisi söyledi ısrar ettim 0 da kullanmazsam menzili kısalıyor böyle olmaması lazım diye 1 yada 2 de kullan dedi daha önceki night breaker plus ampüllerimi sanayide bir cihazla ayarlamışlardı

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar

Hocam bilgiler için teşekkürler konuyu okuyamadım açıkcası mobilden girdiğimden dolayı.ben şimdi xenon ampülü taksam kısalarıma sıkıntı olur mu ayarını yaptırsam çünkü beyaz olsun istiyorum kısa farlarım 5000 k yada 6000k hangisini tavsiye edersiniz dediğiniz gibi mercek karartmıyorsa netten sipariş vericem ve far ayarını ankarada yaptırcam bu yükseklik ayarını afyondaki reno servisi söyledi ısrar ettim 0 da kullanmazsam menzili kısalıyor böyle olmaması lazım diye 1 yada 2 de kullan dedi daha önceki night breaker plus ampüllerimi sanayide bir cihazla ayarlamışlardı

cihaz ayarlarının düzgün olabilmesi için makineyi kullanan kişinin işini çok iyi yapıyor olması gerekli ama maalesef sanayilerimizde bunları düzgün kullanabilen kişiler yok. Benim sitede anlattığım yöntem %100 garanti yöntemdir yıllardır kaç farı o şekilde ayarlamışımdır. Makineden çıktığı halde muayenede bozuk ayarlı diye gelen araçlar bile bu ayar yöntemi ile ayarlar muayeneden geçer. bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkı işinizi rahat görür.
    6000k tam beyaz renktir kısalar için uygundur zaten farınız mercekli güvenle kullanabilirsiniz.
    kit için özelden yazabilirsiniz buraya link paylaşmıyorum.

• Xenon Mercek kullanıcısına yanıt
    akşam özelden pm atacağım hocam sitesinizi de inceleme fırsatı buldum dün yüzeysel de olsa dediğiniz gibi yapabilirsem kendim ayarlamayı deneyeyim ben kimse anlamıyor yok 2 de yada 1 de kullanacakmışım farın menzili kısalıyor dediğimde gülüyorlar birde.merceğe ve far dış yüzeyine ellemeden xenon yapabilirsem gerçekten ne mutlu bana sökmesi takması eziyet hele taktırması daha bir eziyet olduğundan ne kadar kolay yapılabilirse o kadar işime gelir
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.