Şimdi Ara

XFX HD6850 Black Edition O.C acil öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    334 TL ye HD6850 görünce gözlerim yerinden çıktı...

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-685x-znbc-hd6850-black-edition-oc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=53156

ALMAK İSTİYORUM arkadaşlar
    Yalnız benim sistemin tam performans vereceğinden emin değilim.
    Ne kadar over clock yapmam gerekli işlemciye işlemci soğutması thermal take resmini ekliyorum. sizce yeterli olurmu ?
    Bu indirim sadece 1 günlük ve engin bilgilerinizden yararlanıp hemen işi bitirmek istiyorum lütfen yardım.

Benim sistem özellikleri
    Gigabyte P43T-ES3G 1600FSB/DDR3 1600 S+GL+16X 775p
    INTEL Core2 Quad Q8300 2.5Ghz 4MB Cache 1333FSB 45nm İşlemci
    MX-TECH 4GB (2x2GB) PLATINIUM DDR3 1600Mhz CL8 1,65V Düşük Voltaj DUAL Ram
    PSU 700W gerçek watt COUGAR

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Darboğaz olmaz kardeşim..ama kartı aldıktan sonra sorun yaşarsan 3.2 ghz civarı oc yapsan yeterlidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

Darboğaz olmaz kardeşim..ama kartı aldıktan sonra sorun yaşarsan 3.2 ghz civarı oc yapsan yeterlidir

Mesajın için çok teşekkürler.
    yani sistem yeterli diyorsun ?
    overclock yaptığımda kasadaki 6 fan + cpu fan yeterli olurmu sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exkdr

quote:

Darboğaz olmaz kardeşim..ama kartı aldıktan sonra sorun yaşarsan 3.2 ghz civarı oc yapsan yeterlidir

Hocam elbetteki yeterli...ama siz güzel bir oc yapın..ramlar da oc ye uygun çünkü..3.5 ghz yi zorlayın mutlaka..kasa soğutmanız yeterince iyi gözüküyor..voltaja aşırı yüklenmedikçe ısınma sorunlarıyla karşılaşmazsınız..sistem yeterli elbetteki
  • quote:

quote:

quote:

Hocam elbetteki yeterli...ama siz güzel bir oc yapın..ramlar da oc ye uygun çünkü..3.5 ghz yi zorlayın mutlaka..kasa soğutmanız yeterince iyi gözüküyor..voltaja aşırı yüklenmedikçe ısınma sorunlarıyla karşılaşmazsınız..sistem yeterli elbetteki

çok tşk ediyorum bilgiler için.
    soğutmaya bende güveniyorum tek işlemciye güvenmiyordum :S ama içimi rahatlatan şeyler okudum teşekkürler

diğer arkadaşlarında yorumlarını alarak yarın ilk işim bu kartı almak olacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok tşk ediyorum bilgiler için.
    soğutmaya bende güveniyorum tek işlemciye güvenmiyordum :S ama içimi rahatlatan şeyler okudum teşekkürler

diğer arkadaşlarında yorumlarını alarak yarın ilk işim bu kartı almak olacak.

Alıntıları Göster
    bir soru daha eklemek istiyorum.
    ben VGA giriş kullanıyordum eski e.kartında
    bu alacagımda sadece DVI mevcut.
    yalnız monitör analog digital giriş desteklemiyor.
    bu fps düşmesine neden olurmu ?
    ve DVI çevirici ile VGA girişten sorunsuz görüntü alabilirmiyim ?

Birde anakartımla bu e.kartı uyumlumu ?
    girişler şöyle
    1. 1 x PCI Express x16 yuva
    2. 1 x PCI Express x1
    3. 5 x PCI
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p43t-es3g_10/

xfx hd6850 girişi ise
    # PCI-E 2.1 Bus Support
    http://xfxforce.com/en-gb/Products/Graphics-Cards/ATI/AMD-Radeon-HD-6000/AMD-Radeon-HD-6850.aspx

acaba uyumlumu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exkdr -- 23 Aralık 2011; 2:53:28 >

• quote:

girişler şöyle
    2. 1 x PCI Express x1
    3. 5 x PCI

xfx hd6850 girişi ise
    # PCI-E 2.1 Bus Support
    http://xfxforce.com/en-gb/Products/Graphics-Cards/ATI/AMD-Radeon-HD-6000/AMD-Radeon-HD-6850.aspx

acaba uyumlumu ?

Alıntıları Göster
    Hocam bu arada kasanın marka ve modelini öğrenebilirmiyiz :). Baya güzel görünüyor.

• quote:

girişler şöyle
    2. 1 x PCI Express x1
    3. 5 x PCI

xfx hd6850 girişi ise
    # PCI-E 2.1 Bus Support

acaba uyumlumu ?

Hocam anakartda x16 girişi olması yeterlidir...her türlü e. Kartıyla uyumludur(agp kartlar hariç)...sorun yok yani..vga dönüştürücü ile sorunsuz görüntü alabilirsiniz..fps kaybı yaşanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Majestyca

Hocam bu arada kasanın marka ve modelini öğrenebilirmiyiz :). Baya güzel görünüyor.

Tabiki hocam kasa dark evo model filan bilmiyorumda aşağıya link koyuyorum
    http://www.grupbilgisayar.com/ProductDetails.asp?productid=URUN1340057

boş kasayı yani psu olmadan 190 almıştım 1 yıl oldu.

zalimahmet çok teşekkürler evet anakart 16x uyumlu kasada atx sanırım her olanağı sağlıyor.
    Yalnız zalimahmet işlemciye o.c yapmak için biosta nerelerle oynamam gerekecek ? en fazla 2.50 ghz yükseltilebilior sonrasını rakamlarla yükseltemiyorum ama :S

• quote:

quote:

Vallahi ben panelimdeki sistemle çok iyi oyun deneyimi çıkartıyorum ki i3 işlemci hyperthreat özelliği olan 4 çekirdek gibi görünüp, orjinalinde çift çekirdekli bir işlemcidir.

Q serisi halen yeterli oyun deneyimi yaşatmaya yeterli bir işlemcidir, en büyük etkisi 4 çekirdekli olması tabii ki.

Ama size önerim işlemciyi en az 3.2 seviyesine çıkarmanız, birçok oyundan ortalama %25 civarı daha fazla verim alırsınız.

Bkz. GTA 4 mesela, gerçi eski denebilecek bir oyun ama işlemci odaklı. i3 ü standart hızlarında kullanırken GTA 4 darboğaza düşüyordu ekran kartını oc etsem de değişim olmuyordu maalesef. ne zaman oc yapabileceğim anakartı alıp işlemci 3.06 dan 3,9 ghz a çıkarttım, o zaman oyun yüksek ayarlarda 35 40 fps arası akıcı seviyede oynatma başladı.

Q serisi AMD 67 ve 68 serisinin, Nvidia da GTX 400 serisinin performansını rahatlıkla yansıtabilecek bir model aralığıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

quote:

Vallahi ben panelimdeki sistemle çok iyi oyun deneyimi çıkartıyorum ki i3 işlemci hyperthreat özelliği olan 4 çekirdek gibi görünüp, orjinalinde çift çekirdekli bir işlemcidir.

Q serisi halen yeterli oyun deneyimi yaşatmaya yeterli bir işlemcidir, en büyük etkisi 4 çekirdekli olması tabii ki.

Ama size önerim işlemciyi en az 3.2 seviyesine çıkarmanız, birçok oyundan ortalama %25 civarı daha fazla verim alırsınız.

Bkz. GTA 4 mesela, gerçi eski denebilecek bir oyun ama işlemci odaklı. i3 ü standart hızlarında kullanırken GTA 4 darboğaza düşüyordu ekran kartını oc etsem de değişim olmuyordu maalesef. ne zaman oc yapabileceğim anakartı alıp işlemci 3.06 dan 3,9 ghz a çıkarttım, o zaman oyun yüksek ayarlarda 35 40 fps arası akıcı seviyede oynatma başladı.

Q serisi AMD 67 ve 68 serisinin, Nvidia da GTX 400 serisinin performansını rahatlıkla yansıtabilecek bir model aralığıdır.

Cevabınız icin tesekkurler. Overclock yapMayı dusunuyorum kart gelsinde.

Bu arada kart alınmıstır. 334 tl ye ins tatmin eder oyunlarda.
    Vatan yine her kampanyada ki gibi bekletiyor gelecek hafta kart elimde ;)

• İlla Vatandan alıcaksanız power color 6850 alın 284 tl.şuan kredi kartınla tek çekim fiyatı ise 320 tl civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

İlla Vatandan alıcaksanız power color 6850 alın 284 tl.şuan kredi kartınla tek çekim fiyatı ise 320 tl civarı.

Xfx köklü bir marka. Turkıye pıyasasına yenı gırsede. Her urunu kalıte kokuyor. Bu urun 6850 o.c. fabrıka cıkıslı oyuzden bunu tercıh ettım. 300 tl ye duz 6850 de alabılırdım. Gerek yok. Overcloxklu olması 5-10 fps performans demek gerekırse e.krtınıda o.c yapcm kart geldıgınde detylı sekılde resmlr yazılar paylasıcam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

İlla Vatandan alıcaksanız power color 6850 alın 284 tl.şuan kredi kartınla tek çekim fiyatı ise 320 tl civarı.

Xfx köklü bir marka. Turkıye pıyasasına yenı gırsede. Her urunu kalıte kokuyor. Bu urun 6850 o.c. fabrıka cıkıslı oyuzden bunu tercıh ettım. 300 tl ye duz 6850 de alabılırdım. Gerek yok. Overcloxklu olması 5-10 fps performans demek gerekırse e.krtınıda o.c yapcm kart geldıgınde detylı sekılde resmlr yazılar paylasıcam.

Alıntıları Göster
    daha ucuzlar bu kartlar... aceleniz yoksa bekleyin biraz daha...
    en azından 7 serisinin çıkışını beklerseniz 6800 serisi düşebilir fiyat olarak ki mutlaka da düşmeli...

• quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

en azından 7 serisinin çıkışını beklerseniz 6800 serisi düşebilir fiyat olarak ki mutlaka da düşmeli...

Malesef 2 aydır garantı sistemi oyaladı artık beklemıyorm bu gun sıpatıs verdım kartı :)
    oynadıgım tek oyun var ondada 200fps versin yeter.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

Malesef 2 aydır garantı sistemi oyaladı artık beklemıyorm bu gun sıpatıs verdım kartı :)
    oynadıgım tek oyun var ondada 200fps versin yeter.

Hangi oyun o?
  • Crossfire fps online
  • quote:

Crossfire fps online
    yerinde olsam powercolor alırdım. bence xfx'ten daha kaliteli bir firma. xfx sadece görünüşe özeniyor. janjanlı kartlar üretiyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax6850-1gbd5-dh-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50536

ayrca dvi/vga dönüştürücü ile monitöre görüntü alabilirsin. sorun olmaz. ekran kartı kutusundan dönüştürücü çıkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

yerinde olsam powercolor alırdım. bence xfx'ten daha kaliteli bir firma. xfx sadece görünüşe özeniyor. janjanlı kartlar üretiyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax6850-1gbd5-dh-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50536

ayrca dvi/vga dönüştürücü ile monitöre görüntü alabilirsin. sorun olmaz. ekran kartı kutusundan dönüştürücü çıkacaktır.

Ürun bu gun alındı henuz elıme ulasmadı.
    Xfx tr de yeni ama köklü firma sitesinden anlayabilirsiniz.
    Bende artık xfx kullanıcısıyım :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Ürun bu gun alındı henuz elıme ulasmadı.
    Xfx tr de yeni ama köklü firma sitesinden anlayabilirsiniz.
    Bende artık xfx kullanıcısıyım :D

hayırlı olsun o zaman.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.