İnceleme çok güzel eline sağlık. Peki bu kart Ryzen 5 3600 kombosuyla 1080p açar mı ? |
XFX RX 6800XT İNCELEMESİ [ Kullanıcı Yorumları ] (8. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: SezerBey247İnceleme çok güzel eline sağlık.
Peki bu kart Ryzen 5 3600 kombosuyla 1080p açar mı ?
Açar da yazık olur 6800X e.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6000 serisi alan ve kullanan arkadaşlara bir sorum olarak arkadaşlar, ben daha önceden amd kartlar kullandım ama son 5 6 yıldır nvidia kullanıyorum, eski amd kartlarda fps 200 de alsanız sanki böyle hz de sorun varmış gibi akıcılık sorunu vardı, bu sorun ya da hissiyat hala devam ediyor mu yeni serilerde de?
-
Yok öyle birsey hocam eski yeni gormedim duymadım :)
quote:
Orijinalden alıntı: Gerginix
Dont touch, only watch mod on.Gel gel sen yok öyle güzelim kartı alıp izdivaya çekilmek
-
Bendede takılıyor , ilginç.
-
Kartı geçtim kasanın iç kısmı o kadar güzel ki crysis 3'den fırlama resmen :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanJ -- 26 Kasım 2020; 11:31:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: MetronoMBu video neden atlamalı oynuyor dersiniz? Codecleri yeni yükledim ama bir fikri olan var mı?
Bahsettiğim buydu aslında, 8k demek ki gene patlıyor , sadece edge ile düzgün izleyebilirsiniz onu da bozmadıysalar, bakın onboard ekran kartı ile takılmadan rahat decode edebiliyor.
Muhtemelen diğer bazı bilinen sorunlarda çözülmedi gibi geliyor,Sizde bahsettiğim sekmede bir yük gorunuyor mu ? yoksa işlemci mi yuk altında ? Eğer işlemci yuk altında ise, chrome ayarlar uzerinden donanım hızlandırma aktif etmeniz gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikobat -- 26 Kasım 2020; 12:38:12 >
-
Bakayım hocam bakmadım
Güzel inceleme olmuş eline sağlık, teşekkürler.
-
Geçmişte geforce 7200 ve 8800 kartlarım durup dururken bozulmuştu. Şu an AMD'den 3. kartı kullanıyorum, henüz sorun yaşamadım.
Forumdan takip edebildiğim kadarıyla her iki markada da sorun yaşayanlar genelde yetersiz veya kalitesiz PSU'dan dolayı sorun yaşıyorlar.
-
elinize sağlık hocam güzel inceleme olmuş. xfx referans modelin webdeki tek incelemesi bu olabilir. ben hiçbir yabancı kaynakta göremedim, referans modellerin hepsi aynı görüldüğü için olsa gerek.
benim de kart ctesi geldi, 1080ti üzerine formatsız kullandım ilk başta ancak pc boştayken restart atma problemi oluştu 6800xt'ye geçtikten sonra. oyunda, yükte hiçbir sorun yoktu. o yüzden yazılımdan kaynaklı olduğunu düşünüp format attım, formattan sonra sorun ortadan kalktı, ayrıca kartın performansı da arttı diyebilirim. amd driverlarıyla ilk tanışmam hoş olmadı yani.
biraz kartın sınırlarını görmek için overclock denemem oldu memory 2150'de sorunsuz çalışıyor ama gpu clock 2500 üzeri stabil performans alamadım. zaten incelemelerde o/c'lu performans artışı en fazla %7-8 bandında görünüyor. o yüzden manuel fan devriyle default clocklarda kullanıyorum, sıcaklık 70i pek geçmiyor, fan sesi ya da cw yok kartta.
sapphire, powercolour'un tasarım incelemelerini gördükten sonra fiyat performans olarak referans tasarım ciddi olarak öne çıktı. şimdilik benim açımdan tek sorun yeni çıkacak olan reverb g2 vr gözlüğüyle 6800 serisi arasında yazılım sorunu var ve headset bu ekran kartlarında çalışmıyor. gözlük aralık başında gelecek bana, umarım o zamana bu sorun çözülür yoksa nvidiaya geçmek dışında bir seçenek kalmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 26 Kasım 2020; 14:16:39 >
-
Ahhh ahhhh eski 2010-2011 dh donanım inceleme konularını aratmayacak kadar güzel ve bi o kadarda eski havasını vermiş, bizi mest etmiş mükemmel bir old but gold diyeceğim inceleme olmuş. Elinize parmaklarınıza yüreğinize sağlık bu ekran kartının incelemesi için. Eski dh havasını nasıl aldım buram buram ya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürücü sorunu çözülüyor galiba bu süper oldu, custom kartlara bakacağım teşekkürler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ddu ile eski nvdia sürücüsünü temizledim , sonrasında taktım kartı. Bir sorun yaşamadım performansta da bir düşüklük görünmüyor şuan. Eski sürücüyü ddu ile silerseniz ve güvenli modda 2 kere bu işlemi tekrarlarsaniz muhtemelen sorun olmaz 👍
Hocam 3600x ile 6800 veya 6800xt 2k'de darboğaz ne kadar olur? Henüz hiç inceleme videosu bulamadım. Gören duyan var mıdır acaba.
-
İncelemeye gelen yorumlara bakıyorum eleştirilere vs ona istinaden yazıyorum ki ekran kartı alırken veya sistem toplarken mutlaka oynadığınız oyunlara göre almalısınız ve de kullandığınız çözünürlük ile monitörünüzün yenileme hızına göre,çünkü bir çok bilinçsiz toplanmış sistem görüyorum kimisi düşük seviye kartlarla gidip 240 hatta 360 hz monitör alıyor veya verdiği parayı çok bir şey zannedip 2070-2080 gibi kartlara 4K monitör satın alıyor.
Örneğin CS,Valorant,Overwatch gibi rekabetçi oyunlar oynayan birinin gidip 4K monitör alması bence çok saçma bazı yayıncılara bakıyorum almış son teknoloji işlemci yanına 3080-3090 adam 4K monitöründe sefil gibi 100 fps ile call of duty oynamaya çalışıyor elbette zevk meselesi ama bana saçma geliyor.Onun yerine gidip 240-280-360 Hz bir monitör alsa kaymak akıcılığında bir deneyim yaşayabilir.Veya RDR2,Watch Dogs,AC Valhalla gibi AAA kalite oyunlarda 2K-4K çözünürlükte G-Sync açık harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.Bu arada incelemelerini çok beğenerek takip ediyorum umarım daha güzel yerlere gelirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: marquinelinize sağlık hocam güzel inceleme olmuş. xfx referans modelin webdeki tek incelemesi bu olabilir. ben hiçbir yabancı kaynakta göremedim, referans modellerin hepsi aynı görüldüğü için olsa gerek.
benim de kart ctesi geldi, 1080ti üzerine formatsız kullandım ilk başta ancak pc boştayken restart atma problemi oluştu 6800xt'ye geçtikten sonra. oyunda, yükte hiçbir sorun yoktu. o yüzden yazılımdan kaynaklı olduğunu düşünüp format attım, formattan sonra sorun ortadan kalktı, ayrıca kartın performansı da arttı diyebilirim. amd driverlarıyla ilk tanışmam hoş olmadı yani.
biraz kartın sınırlarını görmek için overclock denemem oldu memory 2150'de sorunsuz çalışıyor ama gpu clock 2500 üzeri stabil performans alamadım. zaten incelemelerde o/c'lu performans artışı en fazla %7-8 bandında görünüyor. o yüzden manuel fan devriyle default clocklarda kullanıyorum, sıcaklık 70i pek geçmiyor, fan sesi ya da cw yok kartta.
sapphire, powercolour'un tasarım incelemelerini gördükten sonra fiyat performans olarak referans tasarım ciddi olarak öne çıktı. şimdilik benim açımdan tek sorun yeni çıkacak olan reverb g2 vr gözlüğüyle 6800 serisi arasında yazılım sorunu var ve headset bu ekran kartlarında çalışmıyor. gözlük aralık başında gelecek bana, umarım o zamana bu sorun çözülür yoksa nvidiaya geçmek dışında bir seçenek kalmıyor.
Overclock bu yöntemle yapın..
Min hız 2500
Max hız 2600
Voltaj undervolt 1.050mv ile başlayın.
Power limit max.
Fan ayarı yüksek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Kasım 2020; 15:0:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: PsikobatBahsettiğim buydu aslında, 8k demek ki gene patlıyor , sadece edge ile düzgün izleyebilirsiniz onu da bozmadıysalar, bakın onboard ekran kartı ile takılmadan rahat decode edebiliyor.
Muhtemelen diğer bazı bilinen sorunlarda çözülmedi gibi geliyor,Sizde bahsettiğim sekmede bir yük gorunuyor mu ? yoksa işlemci mi yuk altında ? Eğer işlemci yuk altında ise, chrome ayarlar uzerinden donanım hızlandırma aktif etmeniz gerekiyor.
Alıntıları GösterYani 10 yıl önceki ekran kartında bu sorunu yaşamadım ama enteresan şekilde şimdi yaşıyorum. Yazılım ya da başka bi şeyle ilgili olduğu çok belli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 26 Kasım 2020; 15:0:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X