Şimdi Ara

Xiaomi Mi A3/Android One (01.01.2021 MIUI 12(20.12.28) Güncellemesi) [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.315
Cevap
73
Favori
433.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşıma Hepsiburada üzerinden "Gelecek Bizde" mağazasından almış olduğumuz Mı A3 telefonun ahizesinde sıkıntı olduğu aşikardı. Konuşurken ses boğuk çıkıyor ve eko yapıyordu. Arkadaşım bu durumdan çok rahatsız oldu.Ertesi gün iade talebi oluşturup hemen kargoya verdik. Bugün gelen yanıt.... İade talebi red... Sebep ise yetkili servis evrakının olmayısıymış. Sim kart takıldığı içinde teknolojik ürün olduğu için iade olmuyormuş.

Yaşadığımız bu durum için nasıl bir yol izlemeliyiz?
    Bizim talebimiz iade. Böyle bir hakkımız var mı? Daha alalı 3-4 gün oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • granma79 kullanıcısına yanıt
    Aynı durum başıma geldi HB den meizu 16 aldım.
    Telefon çekmiyordu ertesi gün iade ettim.
    Red cevabı geldi cayma bildirim formu ile tekrar gönderdim yine geri geldi.
    Kargo fişlerini atmamıştım başvurdum thh ye 8 ay sonra karar lehime sonuçlandı.
    Telefonu bilirkişiye bile götürmedim.

• Bazi yerlerde plastik bazi yerlerde aluminyum yaziyor bu telefonun gercek govde malzemesi nedir bilen varmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazi yerler parlakligin kotu oldugundan bahsediyor fakat ben boyle bi durumla karsilasmadim bu telefonun hem cerceve malzemesi hem de parlaklik konusunda bilgi kirliligi var 350 nits den bahsediliyor ama bazi yerlerde 530 nite kadar ciktigi belirtiliyor
    https://www.talkandroid.com/342546-xiaomi-mi-a3-android-one-low-brightness/

• 0000serhat 0 kullanıcısına yanıt
    Cihazın kenarları plastik değil hocam

• Telefon titanyum arkadaslar

• Telefonla güzel call of duty mobile oynanıyor. Klan ismi _DH_ ...

Tam ekran koruyucuları galiba alttan 2mm açıklık veriyor benim aldığım alttan 2 mm açıkta kaldı ama yine de memnun kaldim. Telefonun kendi arka kılıfı ile kullanilabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 12 Ekim 2019; 14:48:43 >
  • Arkadaşlar telefonun büyüklüğü ve inceliği nasıl?

• Bugün gittim teknosada inceledim. Hatta youtube ile 4k video açıp denedik. Bence ekran yeterli. Çok da güzel.
  • erkahn kullanıcısına yanıt
    Youtube kanalında telefonlara işkence eden Hintli bir adam var. Onun incelemesinde A3'un kenar çerçeveleri maket bıçağı ile kolayca soyulup, kesilebiliyordu. Plastik olması büyük ihtimal.

• yasaryasaryasar kullanıcısına yanıt
    Hocam takildim ben titanyum diye plastik

• Eşimde redmi 5 plus var. aynı videoyu youtube da açtık. Redmi5 plus 1080p mi a3 720p tabi. Mi a3 görüntü kalitesi olarak çok daha iyiydi. Kesinlikle ama kesinlikle 720 p olayına takılmayın. ekran parlaklığını güneş altında henüz deneyimlemedim.
  • Arkadaşlar teknosade 2300 tl iken hepsiburadada 1700 tl.
    Bir de kara cumayı bekleyin biraz daha indirim olur diyorlar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • Arkadaşlar birkaç sorum olacak.
    Ram durumu nasıl? Birkaç uygulamayı bellekte tutsa ve onlar arasında geçiş yapsam yeter.

4g ve wifi çekimi nasıl? Turk telekom ile band20 üzerinden çok sıkıntı yaşamadan kullanabilir miyim?

Telefon ısındığında dokunmatik sapıtır mı? Özellikle oyun oynarken. Şuanki telefonumda böyle bir sıkıntı var ondan soruyorum.

Miui'ın uygulamaları ne kadar var. Varsa da silinebiliyor mu? Gereksiz uygulama olmaması için saf android istiyorum.

• Bi sony hayrani olarak bu telefona gecis yaptim sonynin kullanmadigim amiral gemisi kalmadi hala sony olsa sony alirdim oncelikle sunu soyleyeyim gunes isigi altinda gorunmuyor olayi bence yalan xperia z5 600 nit parlakliga ulasiyordu xz1 icinde ayni seyi soyleyebilirim xz1 in dinamik kontrasti sayesinde gunes altinda renkler daha okunakli hale geliyordu otomatik olarak 600 nit z5 le kiyaslarsam gunes isigi altinda gorulebilirlik hemen hemen ayni daha once mi 8 lite kullanmistim onda gunes isigi altinda vasatligi farketmistim neredeyse gorunmuyordu bu konuda iciniz rahat olsun bu arada gunesten bahsetmisken antalyada yasiyorum . Yakindan bakinca piksellenmeyi farkediyorsunuz ama pental piksel dizilim sayesinde bu piksellesme acikcasi bana tatli geldi 1080p olsaydi daha iyi olurdu kullandigim bi diger telefon nokia 5.1 plustaki piksellenme goze batiyordu ama bu batmiyor hoparlor kalitesi mono olsada gayet tok ve doyurucu benim icin kisiden kisiye gore degisir xperia modelleri stereo hoparlor olmasina ragmen baslar sonuk kaliyordu ama uzuldugum nokta gurultu onleyici kulaklik uyumu yok sonyde kullandigim gurultu onleyici kulaklik calismiyor oyun performansi gayet iyi geldi isinma oldugunu soyleyemem fifa mobile en yuksek ayarlarda gayet akici call of duty mobile 2 3 saat yuksek ayarlarda oynadim cok dikkat etmedim ama sarji bitti bitecek diye dusunurken yuzde 25-35arasi bi azalma oldu ve isinma olmadi ama parlaklik dusuktu gece oynadigim icin ve bu beni sasirtti ozellikle xz1 deki bataryadan sonra bu inanilmaz geldi kamera olayina detayli girmedim belli bi duzeydedir zaten diye dusunuyorum tasarim olarak da fena degil bu goreceli bi durum kenarlari plastik muhtemelen metalik gorunumlu beni rahatsiz eden durum bu ozellikle cizik takintili biri olarak piyasada kendime tam uyan bir telefon bulamiyorum xperia z5 teki arkadaki buzlu cam kenardaki aluminyum cerceve ciziklere daha dayanikli ve zarif xz1deki yekpare metal govde keza ayni sekilde ama firmalarin parlak plastik yada metalik gorunen malzemeden yapmalarini gercekten aklim almiyor kilif takip cikarirken bile cizilen materyalden neden uretirsiniz ki gidip inceleyince telefonlarin cercevesi yuzde 95 parlak plastik yada aluminyum bakinca isiltili gozukuyor elbet ama hic bi zaman o sekilde kalmiyor belki cogu kisi dikkat bile etmiyor bu olaya ama gorunen premium havasi uzun surmjyor oysaki mat olsa daha uzun omurlu olur gorunum goruslerim bu sekilde alicak arkadaslara umarim yon verebilir

• Kullanan arkadaslara sorum herhangi kronik bi sorunu varmi ahize ile ilgili sıkıntı yaşayan varmış sanırım birde görüşme kalitesi iyimi merak ettim amoled ekran araştırdığımda amoled ekrani araştırırken amoled yanığı diye bi durum varmış sanırım ilerleyen yillarda kullanimda böyle bi sorunla karşılaşma olasılığımız varmi bilgili arkadaşlardan yardim bekliyorum şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

• Amoled yanigi cok sik karsilasilan bi durum ozellikle amoled kullanilan samsung modellerinde oldukca var ve bazi lcd kullanilan telefonlardada gorulebiliyor ben teshirdeki telefonlari inceledigimde dikkat ederim huaweinin tepe modelleri mate 20 pro opponun bazi modelleri galaxy s8 s9 note 8 modellerinde vardi bu bahsettiklerim teshirdeki urunler teshirdeki telefonlar ekrani hep acik oldugu icin daha belirgin bi gosterge olarak kullanilabilir herhangi bi xiaomi modelinde denk gelmedim ekran yanma olayina ve samsung yeni cikardigi s10 modellerinde ve note 10 modelinde yanma olayinin onune gecmis gibi gozukuyor dinamik amoled sayesinde zaten bu telefondaki ekranda samsung uretimi elbetteki her zaman risk var ama bunun onune gecebilmek icin bi kac cozum yontemi var mesela sarja takinca ekranda oynayan gokkusagi renkleri gibi ekran koruyucu amac ayni gorseli uzun sure ekranda bekletmemek yada siyah renkli duvarkagidi kullanmak bunlardan biri ahize konusunda gorustugum gorsumelerde sikinti cikmadi ama sadece birinde karsi taraf sesin kisik geldiginden bahsetti

• Yazdıklarınızı okudum. Ben de sony hayranıyım ama malesef ülkemizde artık sony yok.
    Özellikle kulaklıkla müzik dinleme denildi mi sony telefonların donanımsal codecleri süper.
    Bu yüzden bende araştırmalarım sonucu bu telefonu almaya karar verdim.
    Şu an için tek kafama takılan şu;

Telefon teknosada 2300 tl iken hepsiburadada 1700. Hepsiburadan almak istiyorum ama bilemiyorum.
    Bir de kara cuma felan var diyorlar bekle diyolar indirim olur diye ama bence fiyatları yukarı çekip indirim varmış gibi yapabilirler.
    siz bu konu hkkında ne düşünüyorsunuz?
  • Ben 64gb versiyonu 1719a aldim hepsiburada bittibitiyor saticisindan turkiye garantili olani suanki piyasada fiyati gayet uygun telefona cok talep olmadigi icin dusmesi muhtemel 1500u zorlayabilir ama bana sorarsan zaten suandada fiyatini hakediyor teknosanin bin tl ye varan farkla satmasi gercekten ilginc sadece bu degil diger xiaomi modellerinide mi 9t falan da bin tl farkla satiyor suanki piyasada gorunen o ki bu kadar cihaz kalabaligi arasinda insanlarin bu telefonu almasi cok zor gorunuyor huawei oppo samsung cihazlari bu fiyata ya da daha altina satiliyor standart kullanici kameraya bakar en fazla bir de rame bakar zaten bu kadar bilincsiz kullanici olmasaydi tum dunyada huawei bu kadar yukselmezdi mesela leica kamera olayi gercektenn cok iyi ama insanlar sanki tum telefonlarinda leica varmis gibi dusunuyor iyi saniyorlar guncel tasarimda telefon cikarip antutuda elli altmis bin puan alan telefonlari 1500 3000e satiyorlar tepe modellerindeki kamera esprisi disinda hic bi numarasi yok malzeme kalitesinin de cok iyi oldugunu dusunmuyorum samsung tepe modellerinde en azindan malzeme kalitesini yukseltiyor bir de su cok bilmis insanlar ekranina laf atiyor ya da inceleme yapanlar haklilar yapsinlar ama diger markalarada ayni tepkiyi koymuyorlar samsungun en az 5 tane telefonunu soyleyebilirim ekrani 720 p olan 1500 3000 tl fiyat araliginda olan. Nokia 5 1200 tl civarindayken tam hangi modeliydi hatirlamiyorum samsung 2800 tl fiyati ile telefon cikarmisti inceleme vidyolarini izledim herkes nokianin 1200 tl lik telefonunun gunumiz sartlarinda ekraninin 720 p olmasini kabul edemiyordu shiftdelete falan dahil ama 2800 tl fahis fiyatla piyasaya cikmis samsung telefon hakkinda ekran konusunda en ufak elestiri duymadim artik gostere gostere yapiyorlar samsungu huaweiyi asla elestirmiyorlar son zamanlarda telefon adlandirmalari da o kadar sacma bi hal aldi ki hele huaweiyi anlayamiyorum mate 20 ve mate 20 lite arasinda ne donanin ne tasarim olarak en ufak benzerlik yok tamamen farkli telefonlar ucuz olan modeli satabilmek adina mate 20 lite koymus adini p30 cikardiktan 6 ay sonra p30 lite cikariyor yine ayni muhabbet yetmiyor bana gore tam bi fiyasko olan p20 lite 2019 denen bir cihaz cikariyor tasarim tamamen farkli ic donanima girmiyorum bile ya soyle dusunun suan apple iphone 7 lite 2020 diye bi model cikariyor ve ne tasarim ne baska bisey olarak 7yle alakasi yok yemin ediyorum dunya calkanir buna bu ismi neden koydunuz diye huawei resmen insanlarla dalga geciyor yani soyle dusunun samsungun m20 yi veya a30 a40 herhangi birini s10 lite adi altinda satmasi gibi bisey insanlarda tepe modeline yakin bi cihaz aldim saniyor xiaomiyi bu konuda daha dengeli buluyorum digerlerine gore birde yasanan olaylara polemiklere pek girmiyor

• arkadaşlar cihazda 2 ayrı kullanıcı oluşturulabiliyor mu ? miui da second space var ama bu android one , pixel cihazlarda 2 ayrı kullanıcı oluşturup 2 farklı alan oluyordu mi a3 de mümkün mü acaba ?

Mi A2 de varmış şu linkte oldugu gibi ,
    c.mi.com
    Multi User or Dual App System on Mi A2 - Mi A2 - Mi Community - Xiaomi
    https://c.mi.com/thread-1666843-1-0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 14 Ekim 2019; 9:33:46 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.