Şimdi Ara

Xiaomi'nin patronu neden iPhone kullandığını açıkladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
11.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bravo sana bir akıllı sensin. 11 gb ramli birşey almışsın ama içinde malesef iOS yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugsbunny48 kullanıcısına yanıt
    Hocam xiaomi de ana kural telefonun güncellemelerini kapatıp kullanmaktır. Belki Rom atıp cihazın sürümünü düşürebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi telefonumu en son 2 ay önce şarja taktım, 7/24 wifi + bluetooth + konum kullanmama rağmen şu an şarj %20 de 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 12 Aralık 2022; 23:29:32 >
  • Adam zaten gayet açık en iyisi iphone tabiki onu kullanacağım demiş : )

• LBRTN kullanıcısına yanıt
    Hani şu iki yıl dolmadan Xiaomi’nin güncellemesini kesip kullanıcılarını ortada bıraktığı cihaz değil mi? 144 Hz ama menü geçişlerinde lag veren, sensörleri doğru dürüst çalışmayan, yazılımı saçma sapan hatalarla dolu, video çekiminde OIS dahi açamayan ve rezalet kalitede video çeken telefondan bahsediyoruz. Bunu iPhone 11 ile kıyaslamam bile. Hak verebileceğim tek kısım 144 Hz ve FHD ekranı olur. Ayrıca iPhone 11’in ekranı 720p değildir ve 720p’den %61 (1.6 kat) daha yüksek çözünürlüğe sahiptir. LPDDR5 olsa ne olur yazılımı sıçıp batırdıktan sonra? OIS bile açamıyor. iPhone 11’de LPDDR4X var ama gel gelelim performansta bunu ezer geçer. iPhone 11 4K60 çekimini HDR ve OIS aktif şekilde kusursuz seviyede yapabiliyor. Mi 10T Pro isterse 16K çeksin. iPhone 11’in 1080p çekimi Mi 10T Pro’nun 8K çekiminden çok daha kaliteli. Videoda OIS bile açamayacak kadar yeteneksiz bir telefonu gelmiş 8K çekiyor diye övüyorsunuz yapmayın. Xiaomi’nin taktiği işte bu. Donanıma abanıp kağıt üzerinde çok güçlü bir cihaz yapıyor ve her şeyi bildiğini zanneden bazı insanlar da bu sayılara bakarak cihaz alıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Symbianist S kullanıcısına yanıt

sallama ziyaaa 1 kere bile lag yaşamadım menü geçişlerinde ve kamerayı sık kullanan birisiyim 1 kere bile ois'in açılmadığına şahit olmadım performansta ezer geçer demişsin de getir kapıştıralım ozaman telefonları benchmark testleri yapalım geçemezse alırım ama o telefonunu :) iphone 11'in 1080p çekimi 8kden daha kaliteliymiş :D:D:D iyi güldüm mi10t pro'ya bi GCAM kur bakalım karşısında iphone 13 pro max bile duramıyor ayrıca amcam iphone 12 pro kullanmasına rağmen ben gcam ile çekimlerde onun kamerasına fark atıyorum. videoda atarım kanıt için. sen tabi bi telefona 20-30k verdiğin için elma logosunu savunursun

Ben Xiaomi de kullandım. Hakkını yemem o fiyata iyi cihazdı. Ancak ben kullanırken de durum böyleydi. Kamera iyi çekmiyor diyorsun GCAM kur diyorlar, görüşme esnasında ekran açılıyor diyorsun bilmem ne yükle o da olmazsa power tuşu ile ekranı kilitle diyorlar, reklam var diyorsun şuraya gir şunu kapat buraya gir bunu aç bilmem ne diyorlar. 10 tane böyle örnek verebilirim. Hatta daha fazla. Yahu ben mecbur muyum bi telefon kullanmak için tüm bunları yapmaya. Hadi ben anlarım, uğraşırım yaparım. Peki anlamayan? Anlamayan o cihazı onca sorunuyla kullanmak zorunda mı? Madem GCAM daha iyi çekiyor o zaman Xiaomi neden zahmet edip en az o kadar iyi bir kamera uygulaması koymuyor?
    Xiaomi bazı yönlerden çok geride maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adam fena çuvallamış ardından haklısınız deyip kırdığım pot sebebiyle istifa edeceğine peşi sıra saçmalıklarına devam etmiş ne güzel dimi ya.

Sanki ürünü araştıran tasarlayan tüm ekibe bilgi tecrübe pompalayan bir pozisyonda da araştırıyorum diyor hatta firma olarak filan falan yuh be.

ilk dönem aşırı büyüdüklerinde yatırım alıp büyümeye üretimle karşılık vermek zorundayız dedikleri andan itibaren yürütülen pazarlama kafası sahaya yansıdığından beridir geri giden bir firma olma yolunda ilerliyor.

Şaşırtıcı bir şekilde hala doğru kararlar verdiğinden ve nispeten sektörde zorlayıcı bir rakip bulunmadığından yüksek satış rakamlarına ulaşıyorlar ve bu onlar tüm firma yönetimini gerçeği görmeme alanından tutuyor.

Xiaomi 13 ve 13 Pro her açıdan dengeden eksik özelliklerde çıkarılmış bana göre. bunların optimizasyon eksikliğini katın, peşine biraz reklam ve algı ekleyin oldumu size şuanki xiaomi kafası. devam edin bakalım nereye kadar fırsatları heba edeceksiniz. en azından mobil tarafında kötü yönetildiklerini bizzat bu tanıtımla kanıtlamış oldular. diyecek başka sözüm yok.

Sen yaşamayınca kimse yaşamıyor yani? İki yıl dolmadan telefonun yazılım ömrü kesilmedi mi? Hala test diyor bir de. İkisinde de PUBG açın bakalım hangisi daha az ısınıyor throttle yiyor görün.

OIS açabiliyormuş ama sadece 1080p30 çekimde. Neremle gülsem acaba? Bir tarafta 4K60 çekimde OIS açıkken diğerinde 1080p30 ile sınırlı. HDR falan onları zaten es geçiyoruz. iPhone 11’in 1080p videosu 8K’dan kalitelidir demiyorum. Mi 10T Pro’nun çektiği 8K’dan kalitelidir diyorum. İkisinle de video çek ve çekim sırasında telefonu sağa sola salla bakalım ne oluyor o kalite. Hatta sallama bile yürürken çek bakalım o görüntü ne hale geliyor.

Bu kadar güçlüydü de niye 4K60’ta OIS yok? Ne hikmetse kendisinden güçsüz bir telefon ne 4K60 OIS çekim yapabiliyor ama bu mangalda kül bırakmayan telefon 1080p60 çekimde bile OIS açamıyor. Bir de gelip Gcam kur diyorsun. Kendi yazılımının ne kadar rezil durumda olduğunu sen de biliyorsun işte. Telefonu kendi yazılımıyla kıyaslamayarak yazılımının yetersizliğini kendin de kabul etmiş oluyorsun. Onu kur bunu kur uğraşıyorsunuz işte. Onu geçtim şirketin sahibi kullanmıyor kendi şirketinin telefonunu. Ötesi var mı? Adam kendi bu kadar savunmuyor ve iyi olduğunu kabul ediyor.

İki yaşını doldurmadan şu telefonun yazılım desteğini kesti. Girin de görün kullanıcıların halini. Senin gibiler de burada ölesiye savunur.
    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-nin-destek-vermeyi-sonlandiracagi-12-akilli-telefon-modeli-belli-oldu--153700472

DxOMark’ın testinde öyle Gcam falan kullanılmaz. Kendi yazılımı olunca bak bakalım sonuç ne oluyor.

https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-12-pro-kamera-testini-gecemedi-iphone-13-pro-ve-pixel-6-pro-ya-yenildi--152406320

Mi 10T Pro’nun çektiği 4K60 video. Maşallah baya stabil çekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 13 Aralık 2022; 1:35:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• şöyle söyliyim, oppo a5 2020 den iphone 6 ' ya mecburi bir geçiş yaptım. telefonu her elime aldığımda mutlu oluyorum. boyutu tam ideal, kasası kaliteli hissettiriyor. hala daha hızlı. 6 böyleyse 14 kim bilir nasıldır?

• Symbianist S kullanıcısına yanıt

puhaha attığın videonun tarihine bak be :D miui 13 kullanıyorum şu an 4k60fps çekerken ois çalışıyor kim demiş çalışmıyor diye allah aşkına saçma sapan şeyler atıp durmayın yaw :D 5klik telefonda 8k çekim yapıyorum diyorum adam gelmiş yok gcam kuruyorsun diyor ne kadar ekmek okadar köfte diye bir söz var bana fark etmiyor 20kye halledeceğim işi 5kye de halledebiliyorum 1-2 program kurmaktan kimseye zarar gelmez ayrıca çekim yaparken bende bu kadar titreme olmuyor. yazılım desteğide kesilmedi. miui 14 dahi alacağız o haber gerçeği yansıtmıyormuş. telefonda likit soğutma sistemi var throttle bile yaşamadım. hadi sen git bi telefona 20-30k vermeye devam et abicim meşgul etme ben ise 4-5k'ye aldığım cihaz ve 3070Ti ile mutlu mesut yaşayayım. ayrıca bundan önce iphone kullanıyordum ben. hiç aratmıyor bana iPhone'yi

MIUI alsa ne almasa ne. Android sürümü almadıktan sonra kıymeti yok. Android sürüm desteği kesilmiş cihaz var ortada. Gerisi tıraş. Herkes Gcam kurmasını mı biliyor? Madem Gcam ile bu kadar iyi Xiaomi neden zahmet edip adam akıllı bir Ar-Ge yapıp da iyi bir yazılım yapmıyor? Yıllardır bir arpa boyu yol alınmadığının göstergesi. CEO utanmadan yalan da söylüyor. Her yıl büyük miktarda Ar-Ge yatırımı yaptığını söylüyor. Adamların yazılımla alakası yok. Hiç önem vermediği zaten buradan belli oluyor. Donanımı daya geç mantığı. Son halkası da Leica oldu. Şu telefonun yazılımsal olarak ne kadar kötü durumda olduğunu Gcam kullanarak kabul ediyorsun. Görüşme sırasında sensör hata verir ekran açılır yok şuna bas bunu kur, kamera kötü çeker Gcam kur, reklam çıkar onu kapat şuraya gir, başka bir yerinde bug olur şu sil bunu yükle, güncelleme gelir bir yeri düzelir başka bir yeri bozulur. Ya arkadaş telefon mu kullanıyoruz telefonu çalışır hale getirmek için mi uğraşıyoruz belli değil. Hani nerede kullanıcı deneyimi nerede kullanım kolaylığı? Nerede sezgisel arayüz? Nerede pratiklik? Kullanıcıyı bunlarla uğraşmak zorunda bırakan bir firmayı nasıl savunuyorsunuz anlamak güç. Parasını verip aldığım bir üründe neden bunca sorunla uğraşmak zorundayım? Dahası bunları standart kullanıcılar bilmez. Adam ne bilsin Gcam’i. Dosya silip yüklemeyi. Para verip doğru dürüst kullanamayacaksam sürekli bir şeyleri düzeltmekle uğraşmak zorunda kalacaksam ne anladım bu işten? Paranla rezil olmak diye bir deyim var ya işte tam da onun karşılığı. CEO’sunun bile kullanmadığı telefonu burada daha iyi diyor. Sen Xiaomi kullan CEO’su iPhone 14 Pro almıştır.

Bu kadar sorun başka bir ticari malda olsa kanunen ayıplı kusurlu mal kapsamına girer. Ayıplı kusurlu bir malı savunanı hiç görmemiştim onu da gördük. :)

Bu arada ben iPhone kullanmıyorum Android kullanıcısıyım. Özellikle tartışma boyunca söylemedim. Eleştiriye o kadar kapalısınız ki karşıt bir görüş olduğu anda hemen iPhone kullanıcısı. Öyle her eleştirene ezbere yorum yapma bir zahmet. 25-30k vermiş de bilmem ne. Yazık acıyorum cidden. :)

• xiaomiyi en iyi duruma getirmek için en güçlü rakibinin en iyi telefonunu kullanarak kendi eksiklerini ve rakibinin eksiklerini görüp ona göre bir yol çizmek istiyor olabilir. Eğer büyük bir girişimciyseniz böyle tuhaf ama verimli hamleler riskli olabilir, marka değerini zedeleyebilir ama günün sonunda kullanıcıyı memnun edecek sonuçlar doğurursa kimse ceo iPhone kullanmıştı demeyi bile hatırlamaz. göreceğiz bakalım xiaomi şu an iPhone kadar başarılı cihazlar üretemiyor. gelecekte de samsung gibi rakibinin gölgesinde kalırsa o zaman iphone bu piyadaki tekelliğinin tartışmasız tescilini hak etmiş olur. Piyasada her zaman rekabet olmasını istiyorum umarım hiç bir firma tekel olmaz ama samsung, xiaomi ve diğer firmalar iphone nun tekel olmasına müsade ettikçe bu böyle gider. (ben sistem özgürlüğünden dolayı androidciyim ve xiaomi kullanıyorum).

• Saçmalamış gerçek bir iPhone kullanıcısı asla iPhone dışında bir telefon kullanmaz. İstediğin kadar iyi bir Xiaomi yap iPhone u bırakmaz

• snakefatih kullanıcısına yanıt

Zırvalama

• Rakiplerinizi ve karşı görüşleri iyi bilmezseniz gelişemezsiniz .Adam doğru söylüyor .Ülkemde herkes sadece fanatik olup kendi görüşleri hakkında gazete okur ,kendi görüşüne göre kitap okur ,VW severse asla başka arbaya binmez ....Adam doğrusunu yapıyor .Bizim bakış açımız yanlış.

• myhotyro M kullanıcısına yanıt

şirketlerin arge merkezinde kullanmaktan daha fazlası yapılıyor. Araba sektöründen gözümle şahid olduğum bir bir olayı anlatayım. Fordun arge bölümünde mercedesin parçalara ayrıldığını gördüm. Firmalar rakip ürünlerini satın alıp çatır çatır kullanır parçalar, onlar nasıl yapmış çözmüş diye bakarlar.

• Xiaomi kullanıyorsan, Xiaomi Apple'ı döver, Apple kullanıyorsan Xiaomi'de ne ki?

Kim neyi kullanıyorsa onu övüyor, üstüne laf ettirmiyor.

Hepsinin kulvarı ayrı arkadaşlar. Birbiri ile karşılaştırmayın herşeyi.

Iphone bir kere işletim sistemi ayrı. Tarzı ayrı.

Herkesin tuttuğu kendine güzel.

• insan bari 2 tane kullanır birisini yedek kullanıyorum der

• 2021 sonrası. Çıkan tüm amiral gemisi veya amiral gemisi katili telefonların birbirinden farkını insan gözüyle anlamanız imkansız.Ha ben işadamyım Apple evreni içinde herşey birbirine adapte olsun saat MC book filan diyosanız sizin bileceğiniz iş.Tabi 10 bin lira verdiğiniz saati hergün elinizde şarj aleti dolaşmaktan hazediyorsanız ayrı veya 40 bin liralık telefon ile 25 bin liralık ın aynı olduğunu umursamıyorsanız siz bilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.