Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
25
Favori
26.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam en son mi4 iel bu cihaz arasında kaldığınızı söylediğiniz görmüştüm bende ikisi arasında kaldım aldınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genso

Hocam en son mi4 iel bu cihaz arasında kaldığınızı söylediğiniz görmüştüm bende ikisi arasında kaldım aldınız mı?

Mi4 aldım 2 haftadır kullanıyorum. Global bir cihaz ve güncelleme desteği daha iyi diye Mi4 te karar kıldım. Redmi 3 te yine fiyatına göre rakipsiz bence

• Bende hala kararsızım Mi4 kamera ve rom daha iyi Redmi 3 batarya ve fiyat daha iyi mi4 daha performanslı ama bana redmi 3 performansıda yeterli. Hala kararsızım ama mi4 alıcam bende galiba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende redmi 3 aldım ama bootloader kilidi açma mesajı 7 gün oldu hala gelmedi bakalım 10 gün dolsun tekrar forumuna yazacağım. Cihazı apk ile rootladım bu açma mesajının gelmesine engel olurmu? Şu an kullandığım sürüm 77.1.1.0 (LHPCNCK) fakat bazı yerler türkçe değil ve market uygulaması olarak app store görüyor. Yükleme için google playi açarsam yükle dersemde yüklüyor varsayılan market uygulamasını nasıl değiştirebilirim? Cevap verecek arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARDO -- 27 Mart 2016; 2:56:37 >
  • BARDO B kullanıcısına yanıt
    Çok emin olmamakla beraber system app remower tarzı bir uygulama ile mi app store'u kaldırırsanız sorununuz çözülebilir. Ama dediğim gibi emin değilim.

--------------------------------------------------------------------------------

TWRP kurulumu yapmak için ben çok uğraştım. Birkaç farklı anlatım denedim ama farklı farklı hatalarla karşılaştım. En sonunda cofface'in hazırladığı versiyonu buldum ve otomatik olarak yaptı. Onun linkini paylaşmak istiyorum en kolay yöntem bence bu yöntem.

cofface TWRP Redmi 3 için:

https://www.dropbox.com/s/qitj8ym87am65q0/twrpcofface_IDO_20160318.zip?dl=0

TWRP Recovery yüklemek için önce bilgisayarınızda adb ve fasboot kurulu olması gerekiyor. Bunlara şu adresten ulaşabilirsiniz;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118

ADB ve fasboot yükledikten sonra..

1) Telefonu kapatıyoruz. Daha sonra ses kısma (-) tuşu ile birlikte güç tuşuna basılı tutarak fastboot ekranını açıyoruz.

2) Daha sonra telefonu PC'ye bağlıyoruz.

3) İndirdiğimiz cofface twrp dosyasını zip'den çıkarıyoruz. Çıkan klasör içerisindeki fasboot.bat dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır diyoruz.

4) Karşımıza yeşil arka planlı bir komut penceresi gelecek ve çinçe yazılar olacak.

5) Bu pencerede klavyeden 1 tuşuna basmamız yeterli olacak. Daha sonra kendisi otomatik olarak klasör içerisindeki imajı telefonumuza flashlayacak.

İşlem tamamlandıktan sonra telefonda TWRP ekranı açıldığını göreceksiniz ve gene çinçe olacak. İlk gelen TWRP ekranında alttaki büyük butonlardan sağdakine tıkladığınızda dil seçeneği menüsü gelecek oradan ingilizce seçebilirsiniz.

Yine bu ekranda "read mode only" seçeneği var. Benim anladığım kadarıyla bu seçeneği seçerseniz Mi'nin kendi recovery'si değişmemiş oluyor. Yani telefonu yeniden başlattığınızda TWRP recovery kaybolacak. Bazıları böyle kullanmayı tercih ediyor ki böyle seçenek konulmuş.

TWRP işleminden sonra xiaomi.eu sitesinin çoklu dilli geliştirici romu kurdum. İlk kurulum ekranında çok fazla donma vardı ve tedirgin ediciydi ama kurulum tamamlandıktan sonra donma ile karşılaşmadım.

Bootloader sorunu ortadan kalktıktan sonra birkaç kişi farklı romlar üzerinde çalışıyor. 1 tane flymeos romu mevcut. 1 kişi 7.1.1.1 üzerinde CM 12 portlamış ve onu geliştiriyor. Birkaç gün önce 4. versiyonu paylaşmış pil tüketimi ve cpu optimizasyonları yapılmış. Sanıyorum günlük kullanım seviyesine ulaşmıştır bugün bu romu deneyeceğim. Ayrıca farklı bir kişi de CM 13 android 6.0.1 üzerinde çalışıyor ama henüz paylaşmadı kapalı beta olarak çalışıyor. Özetle 1-2 ay içerisinde kullanıma hazır birkaç stabil rom çeşitliliği olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKToR_TiLKi -- 27 Mart 2016; 15:11:25 >

• http://en.miui.com/thread-218464-1-1.html

şu konuda global beta dan bahsedilmiş ama umarım kendi global romu yakında gelir..

onay sms i geldi unlock yapıp cofface twrp yükledim bende, xiaomi.eu nun stable 7.2.4.0 multilang versionunu kurdum gayet akıcı ve güzel şimdilik

bu arada onay smsi geldikten sonra unlock yapabilmek için resmi developer romun yüklü olması ve i.mi den giriş yapılıp konum bulunması gerekiyor bilginize.

yoksa unlock işlemi yarıda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedorac0re -- 27 Mart 2016; 20:44:42 >
  • Arkadaslar selam,

Konuyu okudum anladigim kadariyla (xiaomi.eu sitesindeki) Turkce destekli Multilang ROMU kurmak icin bootloader kilidini acmak gerekiyor. Peki bootloader kilidini acmak icin Xiaomi account ile girerek izin istemekten baska bir yol yok mu? Redmi 3 modeli icin ne kadar surede izin geliyor veya problem yasaniyor mu?

Tesekkurler.
  • quote:

Bende hala kararsızım Mi4 kamera ve rom daha iyi Redmi 3 batarya ve fiyat daha iyi mi4 daha performanslı ama bana redmi 3 performansıda yeterli. Hala kararsızım ama mi4 alıcam bende galiba.

Kamera benim içinde önemliydi ve memnunum. Video kalitesi hoş değil sadece. Pili iyi gidiyor. Bazen beklemede çok şarj yiyebilir. Kasa güzel çok şık duruyor. Kitkat da kullanıyorum stabil Marshmallow gelmedi daha. Yinede siz bilirsiniz. Zor bir tercih

• quote:

Orijinalden alıntı: selim1999

quote:

Bende hala kararsızım Mi4 kamera ve rom daha iyi Redmi 3 batarya ve fiyat daha iyi mi4 daha performanslı ama bana redmi 3 performansıda yeterli. Hala kararsızım ama mi4 alıcam bende galiba.

Kamera benim içinde önemliydi ve memnunum. Video kalitesi hoş değil sadece. Pili iyi gidiyor. Bazen beklemede çok şarj yiyebilir. Kasa güzel çok şık duruyor. Kitkat da kullanıyorum stabil Marshmallow gelmedi daha. Yinede siz bilirsiniz. Zor bir tercih

Video kalitesi de önemli benim için. Marshmallow önemli değil miui stabil ve performanslı bi sistem o bile yeter. Pili iyidir elbet ama redmi 3 te 4100mah batarya 720p ekran ve yeni nesil işlemci var 2 kata kadar daha iyi dayanıyor şarjı kamerasından şüphem olmasa redmi 3 alırım ama şüphelerim var özellikle düşük ışıkta yetersizmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genso -- 27 Mart 2016; 19:37:00 >

• quote:

quote:

quote:

Video kalitesi de önemli benim için. Marshmallow önemli değil miui stabil ve performanslı bi sistem o bile yeter. Pili iyidir elbet ama redmi 3 te 4100mah batarya 720p ekran ve yeni nesil işlemci var 2 kata kadar daha iyi dayanıyor şarjı kamerasından şüphem olmasa redmi 3 alırım ama şüphelerim var özellikle düşük ışıkta yetersizmiş.

Ben saf Android den geçtim Gm 4g den. Sanki küçük laglar var gibi yada bana öyle geliyor. Sistem yinede güzel.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben saf Android den geçtim Gm 4g den. Sanki küçük laglar var gibi yada bana öyle geliyor. Sistem yinede güzel.

Gm 4g varken niye mi4 aldınız?

• catalyst kullanıcısına yanıt
    Bunun için farklı bir yol yok. Xiaomi'nin sisteminin size izin vermesini bekleyeceksiniz.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim CM 12.1 romu kurdum. Herhangi bir bug listesi olmadığı için neyin çalışmadığını ya da hatalı olduğunu bilmiyorum. İlk izlenim olarak çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. Stock android hayranıyım zaten aşırı hoşuma gitti. IR blaster çalışmıyor onu denedim. Kamera ya da video çok kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyacağım. Pil tüketimi biraz daha fazla gibi bu romda ama çok az bir fark var. 2 gün gene götürür diye düşünüyorum. Stock android sevenlere öneririm bu romu.

http://en.miui.com/thread-249717-1-1.html

google uygulamaları için opengapps.org bu siteyi kullanabilirsiniz. platform kısmından: ARM_64 android kısmından: 5.1'i seçeceksiniz. diğer seçenek sizin isteğinize bağlı. (nano versiyonu öneririm)

buradan romu indirerek TWRP ile flashlıyorsunuz. Wipe işlemi yaptıktan sonra gapps'ı da yine twrp üzerinden kuruyorsunuz. gapps'ı romu kurumu bittikten sonra romu hiç çalıştırmadan kurun. Böylece ilk kurulum ekranında google hesabı ayarını da yapmış olacaksınız. Ayalar/Telefon Hakkında kısmında derleme numarası üzerine 5 kere den fazla tıklayarak geliştirici ayarlarını aktif edebilirsiniz. Buradan da root ve usb hata ayıklama ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Rom birkaç çinçe uygulama ile geliyor. Bu uygulamarı root iznini açtıktan sonra "system apps remover" tarzı uygulamalar ile kaldırabilirsiniz.

Bu mesaja eklenen görseller:

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ ★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

• CyanogenMod çıkarıp içine Çince uygulama gömmek de tam Uzakdoğu insanına yakışır bir kafa yapısı olmuş. Adam olmaz bunlar
  • walla xiaomi cihaz alıp miui varken farklı romlara yönelmek bana mantıklı gelmiyor..

Bildiğim çoğu kişi zaten miui için xiaomi tercih ediyor..

global stable çıkana kadar custom romlar denenebilir.. bende kurdum denedim ama bir iki gün içinde miui ye dönüş yaptım muhtemelen sizde öyle yapacaksınız.. miui nin tadını alan bir daha diğer romlara bakmıyor kullanamıyor :)

miui candır :) gerisi heyecan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedorac0re -- 27 Mart 2016; 22:54:24 >
  • Arkadaşlar bende forumdan redmi 3 (gold) olanı aldım. Aslında foto kalitesi epey düşündürdü ama en nihayetinde aldım ama Redmi Note 2 konusunda birkaç arkadaş vakıfbank bankacılık uygulamasnın çalışmadığını söylemişler.

Redmi 3 te durum nedir? Deneyen varsa ve bilgi verirse sevinirim. Eğer Vakıfbank uygulaması çalışmıyorsa telefonu boşa almış olacağım. En sık kullandığım uygulamadır vakıfbank bankacılık uygulaması.
  • Arkadaşlar vakıfbank uygulamasını deneyip haber verecek bir arkadaş olursa sevinirim. Ona göre telefon gelir gelmez kullanmadan satışa koyabilirim.
  • elimde bulunan 1 adet temperli cam ve 1 adet şeffaf siyah silikon kılıfı satıyorum .ikisi için fiyat 15 tl dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: helluri

elimde bulunan 1 adet temperli cam ve 1 adet şeffaf siyah silikon kılıfı satıyorum .ikisi için fiyat 15 tl dir

Note 3 pro ya birebir uyuyor mu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Havzali

quote:

elimde bulunan 1 adet temperli cam ve 1 adet şeffaf siyah silikon kılıfı satıyorum .ikisi için fiyat 15 tl dir

5 inç bu telefon.sizinkine uymaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Havzali

quote:

5 inç bu telefon.sizinkine uymaz

Offff
    redmi 3
    Redmi note 3
    Redmi Note 3 pro
    Kafa çorba oldu...
    Redmi note 3 un grubu sandım burayi o yüzden sordum hocam bire bir uyuyormu diye kusura bakmayın...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.