Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
25
Favori
26.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedorac0re -- 25 Mart 2016; 16:16:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoKToR_TiLKi

Ya bende mi unlock cihazınız desteklenmiyor diyor unlock sayfasına yönlendiriyor. Simi onaylatmıştım gene de böyle oldu nedir benim bu çektiğim. Telefon ilk geldiğinde unlock için başvurmuştum ama tık yok bu zamana kadar. şimdi herkes onaysız kilit açarken ben kaldım böyle

Cihazda Mi Account ekli ve Mi Cloud'tan Find device özelliği açık olsun.http://i.mi.com/ sitesinden hesabınıza girip find device ile cihazınızı bulabildiğinizden emin olun. Sonra bir daha deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fedorac0re

şu unlock yapma twrp yükleme olaylarını adım adım anlatacak yok mu arkadaş ?

Onay smsi henüz gelmediyse yapamazsınız.
  • Find device çalışıyor. Ama bana da gelmedi onay sms'i. miui formunda birçok kişi onaysız unlock etmiş o yüzden isyanım.
  • Meraba arkadaşlar, redmi3 cihazımda şarj inanılmaz yavaş doluyor. Adaptörüm 5V/1,5 A çıkışlı. 5 saat 12 dakika diyor, bu cihazın normal şarj süresi ne kadar acaba? Sıkıntı benim cihazda mı acaba, vietnam rom kurulu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendeki şarj cihazı 5v/2a ile geldi ilk geldiğinde 0'dan 100'e 3 saat 20 dakika da doldurmuştum. Full bitirmeyince pili şarj daha hızlı doluyor.

Benim gibi dev rom'a geçip bootloader kilidi açamayıp kalanlar varsa google apps'ız kalmışlardır. Buradaki yöntemle google apps'ı kurabilirsiniz;

http://en.miui.com/thread-173028-1-1.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoKToR_TiLKi

bendeki şarj cihazı 5v/2a ile geldi ilk geldiğinde 0'dan 100'e 3 saat 20 dakika da doldurmuştum. Full bitirmeyince pili şarj daha hızlı doluyor.

Benim gibi dev rom'a geçip bootloader kilidi açamayıp kalanlar varsa google apps'ız kalmışlardır. Buradaki yöntemle google apps'ı kurabilirsiniz;

http://en.miui.com/thread-173028-1-1.html
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedorac0re -- 25 Mart 2016; 16:17:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

64bit Windows gerekiyor,
    1-Son stabil Çin romunu fastboot ile yükle(telefon download modda iken volume up +power)
    2-Sonra dev romu zip halinde indir dahili hafızaya at,
    3-Cihazı internete bağla, updater app ile choose zip deyip rom u yükle
    4-Dev rom açılınca sim kart tak ve hesabınla cihazı etkinleştir,bu adım şart atlama sakın.
    5-unlock tool ile bl kilidi aç,sonra tamamen açılıncaya kadar bekle

6- security app den root erişimini etkinleştir, uzun sürecek merak etme
    7- volume down + power dan fastboot moda girip twrp flashla, girerken sorun çıkarırsa fastboot boot recoverybilmemne.img komutuyla girersin recovery moda

8- twrp çince açılacak, tuş dizilimi aynı, sağ üstten 3. Ayar tuşu, oradan ingilizce yap,
    9- istediğin romu yükle, açılması uzun sürüyor başta, merak etme

Adımlar bu şekilde. Eğer sende de editli vietnam romu varsa son stabil çin romunu kurarak başlayacaksın burdaki adımlarda belirttiği gibi. bunun için kesinlikle pc'nin işletim sistemi 64 bit olmalı çok aradım 32 bit ile olmuyor. benim cpu 64 destekliyormuş formatlayıp 64 bit windows 7 kurduktan sonra flashlama yapabildim.

Orjinal (stock) stabil çin romuna geçiş için;

Gerekli uygulamalar:

Rom download linki:http://en.miui.com/a-234.html (en altta bulabilirsin)
    Miflash tool:http://bigota.d.miui.com/tools/MiPhone20151028.exe
    Qualcomm driverları:https://www.dropbox.com/s/dgax8oxo3fl0n21/Driver.zip?dl=0

Bu işlemleri 64 işletim sistemi üzerinde yapmalısınız!

Yükleme/kurulum işlemlerine başlamadan önce bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Açılış ekranında F8'tuşuna bastıktan sonra gelişmiş açılış modları ekranı gelecek. Buradan "Sürücü İmzası Zorlaması'nı devre dışı bırakma" modunu seçerek bilgisayarınızı başlatınız. Sonrasında miflash ve qulacomm driverlarını yükleyiniz. Yükleme sırasında uyarı ekranları gelecek bu sürü imzası tanımsız şeklinde yine yükle seçeneği seçeceksiniz.

1)Yükleme işlemleri bittikten sonra telefonu kapatıyoruz. Tamamen kapandıktan sonra ses açma tuşu ile birlikte güç tuşuna basılı tutuyoruz. Karşımıza gelen ekrandan download seçeneği olan butona tıklıyoruz. Telefonumuz işleme hazır hale geliyor.

2) Miflash uygulamasını başlatıyoruz. İndirdiğimiz rom dosyasını winrar ile açıyoruz ve dizi adresini kopyalıyoruz. ("c:\\user\masaüstü\rom" gibi) Kopyaladığımız bu adresi miflash uygulamasındaki adres çubuğuna yapıştırıyoruz (mavi çerçeveli alan).

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

3) Sonrasında telefonu bilgisayarımıza bağlıyoruz. Ardında miflash uygulamasından "refresh" butonuna basıyoruz (sarı çerçeveli kısım). Hemen aşağıdaki alanda "COM3" (sayı farklı olabilir) şeklinde cihazımız tanımlanıyor. Ardından "flash" butonuna basıyoruz (kırmızı çerçeveli kısım) ve işlem başlıyor ve birkaç dakika içerisinde tamamlanıyor.

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

İşlem tamamlandıktan sonra telefonu açıyoruz ve bizi ilk açılış menüsü karşılıyor. Telefonun kurulumunu yapıyoruz. Telefonda artık orjinal stabil çin romu kurulu. Bundan sonrasında geliştirici romunu kurabilirsiniz.

Bu işlemin anlatımı burada mevcut:http://en.miui.com/thread-228054-1-1.html

• Telefonda ısınma oluyor mu arkadaşlar? Ayrıca kasma oluyor mu biraz yuklenince?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre oynayınca hafif bir ısınma oluyor ama rahatsız edici düzeye kesinlikle ulaşmıyor. Bu zamana kadar ki izlediğim incelemelerde de bu ortak fikirdi. Ayrıca ısınma telefonun metal gövdesinde yayılıyor böylece sabit bir yerde yüksek ısı hissedilmiyor güzel birşey bence.

Bu zamana kadar yavaşlama ve kasılmaya denk gelmedim. Sadece grafik açısından zorlu oyunlarda takılmalar olabiliyor. İşletim sisteminde takılma yaşamadım.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedorac0re -- 25 Mart 2016; 16:20:15 >
  • Mi flash tool ile yüklenebilen rootlu ROM ne var arkadaşlar. Stabil romu arkasından developer romu yukledim ama bir turlu rootlu olan romları yukleyemiyorum.fikri olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "gri" derken, ön yüzü siyah olan model midir acaba?..

kolay gelsin
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedorac0re -- 25 Mart 2016; 16:19:20 >
  • alinaspetronas A kullanıcısına yanıt
    miui forumlarındaki root lu geçen romları kurabilirsiniz ancak telefonunuz download mod'da olmalı. bootloader kilidi olan telefonlarda fasbootla rom atılamıyor. ayrıca bilgisayarınızın işletim sistemi 64bit olmalı.
  • DoKToR_TiLKi D kullanıcısına yanıt
    bilgisayarı 64 bit yapıp stabil romu sonrada developer rom yükledim. ama bir türlü miui.com daki rootlu romları kuramadım dowload modda .
  • Redmi 3 için 2 tane silikon kılıf, 2 tane de kapaklı deri kılıf mevcuttur. Almak isteyenler benimle iletişime geçebilir

• teknokolik71 T kullanıcısına yanıt
    Foto atar mısınız?

• alinaspetronas A kullanıcısına yanıt
    Şahsen editli rom kurmayı denemedim hiç ama yaşadığınız sorunu detaylandırırsanız belki çözüm bulabilirim. Hata mı alıyorsunuz? Yoksa flashlayıp hiç sonuç elde edemiyor musunuz?

http://forum.xda-developers.com/redmi-3/development/rom-miui-v7-1-3-0-pre-rooted-gapps-t3327352

Bu linkteki romu da denemenizi öneririm. (bu romda xposed çalışmıyormuş eğer xposed modülleri kullanmak istiyorsan 7.1.2.0 denemelisin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKToR_TiLKi -- 21 Mart 2016; 23:20:00 >
  • DoKToR_TiLKi D kullanıcısına yanıt
    rom yüklemeye çalışırken bilgisayar otomatik bir kaç güncelleme yaptı daha sonra oldu. muhtemelen 64 bit e geçerken format atınca eskiden kurulu olan her şey gidince normale döndü. şimdi tamam. imei için root gerekiyordu halloldu . stabil sürüme geçebilirim artık.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.