Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
25
Favori
26.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • redmi 3 ve bazı dıger mi telefonlar ıcın "bootloader unlock" yapmak ıcın xiaomi'den onay mesajına gerek kalmadı...
    ayrıntılar ;
    https://akilli.be/forum/threads/xiaomi-mi4c-minotepro-redmi-note-3-pro-ve-redmi-3-bootloder-kilidinden-kurtulma.1483/
  • teşekkürler bilgi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentataseven -- 2 Nisan 2016; 22:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miui sıtesınden rom yukledıgımız yada update yaptıgımız zaman kendılıgınden bootloaderı kılıtlıyor.

dolayısı ıle update almaması normal.

ancak mıuı den mesajlasarak bootloaderı kalıcı olarak kaldırmak mumkun.
  • Benim gibi çok anlamadan ve bootloader kilidi açılmadan kurcalayıp telefonu açılmaz halde kalanlar için belki yardımı olur. Ses açma/kısma ve power tuşlarına aynı anda basılı tutarak beklendiğindiğinde telefon kapanma haereketi gibi bir tepki veriyor download moda geçiyor. Bu şekilde miflash ile yükleme yapılabilinir hale geliyor bilginiz olsun

Onay mesajı geldi bootloader kilidini sorunsuz açtım. Fakat istediğim gibi tam türkçe bir sürüm bulamadım bir türlü. Bootloader kilidi olsun yada olmasın denediklerimde genelde ingilizce dil seçeneği olanlar iyiyken türkçe seçildiğinde kameranın çalışmaması vs gariplikler oluyordu. Bir kaç deneme sonunda nispeten daha iyi olan bu romu yükledim. Twrp ile yüklenebilir bootlader kilidinin açık olması lazım.
    http://forum.xda-developers.com/redmi-3/how-to/rom-xiaomi-eumultiidov7-2-4-0-lhpcndbv7-t3341755

@DoKToR_TiLKi arkadaşa mesaj atarakta sormuştum sabırsızlıktan sms onayı beklediğim 7. günde miui forumuna google translate ile evirip çevirip güya ingilizce ve çinçe unlock için talep mesajı yazdım sonuç olarak mesajı yazdıktan 1 gün sonra mesajım damgalanmış ertesi günde telefona onay mesajı geldi Tesadüf eseri vodafone hattımın yurtdışı arama ve mesajlara kapalı olduğunuda miui foruma mesaj yazdıktan sonra farkettim ve ayarları vodafone kullanıcı sayfasından açık hale getirdim.
     ★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

Talebinizi profil resminizin üzerinden new thread tıklayarak açabilirsiniz. Prefix seçmeniz talebinizin görülmesini kolaylaştırır.
    http://en.miui.com/forum-64-1.html

Bu mesajda @DoKToR_TiLKi arkadaşın linkini verdiği cofface TWRP bende nedense yüklenmedi bir türlü.
    http://forum.donanimhaber.com/m_113483353/mpage_4/tm.htm#msglink_115619116
    Biraz risk alarak deneme sonucu daha evvel redmi2 telefonum için kullandığım twrp kurulum klasörüne cofface_recovery_ido_twrp.img imajının adını değiştirerek ekledim oldu.Bazı satırlarda error yazmasına rağmen kurulumu otomatik yaptı. Bu arada cofface TWRP içinde türkçe dil desteğide varmış :)
    http://www55.zippyshare.com/v/yB5iRQOw/file.html

@MÜŞAVİR @Havzali bende pek bilmesemde acemi işi derleyip toplayıp acemiden acemiye bir anlatım hazırlayıp eklemeye çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARDO -- 4 Nisan 2016; 0:03:40 >

• Hayırlı olsun :) demekki forumda mesaj bırakınca 1 günde sms onayı alıyoruz bunu onaylamış olduk.

Türkçe rom için xiaomi.eu ekibinin romunu kullanabilirsiniz. Orjinal MIUI geliştirici romunda çince uygulamarın kaldırılıp bütün diller eklenmiş hali.

Ayrıca bende daha önce belirttiğim CM 12.1 romunu kullanıyorum ve çok memmunum türkçe dil içeriyor bu rom da. IR Blaster çalışmıyor ve bildirim ışığı yanıp sönmüyor. Şuandaki bilinen buglar bunlar bu romda.
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    forum hatasından dolayı tekrarlanmış mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKToR_TiLKi -- 3 Nisan 2016; 11:46:32 >
  • Telinden memnun olmayip da degistirmek isteyen olursa bendeki zte grand s2 ile redmi 3 takaslamak istiyorum
    Telim bir aylık bir cihaz
  • Elimde 3 adet orjinal nillkin hd clear ekran koruyucu var, tanesi 10 lira, ayrıca 2 adet de imak tpu şeffaf renksiz silikon kılıf var, tanesi 15 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 4 Nisan 2016; 16:51:48 >

• http://en.miui.com/download-298.html

Arkadaşlar yukarıdaki bağlantıda yazan Çin rom'unu indirip yükleyici ile yüklediğimde ne olur? (Şu an üzerinde 7.1 kararlı yazan %95 oranında Türkçe olan vietnam romu var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 6 Nisan 2016; 15:27:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

http://en.miui.com/download-298.html

Arkadaşlar yukarıdaki bağlantıda yazan Çin rom'unu indirip yükleyici ile yüklediğimde ne olur? (Şu an üzerinde 7.1 kararlı yazan %95 oranında Türkçe olan vietnam romu var)

?
  • noldu sen telefonu hiç kullanmadan satıyordun hani :) hayrola
  • fedorac0re F kullanıcısına yanıt
    Vestel satıldı, İçim rahat etse bunu artık kullanmaya başlayabilirim de imei, rom, root olayları kafamı rahat bırakmıyor. (Şu an nokia c3 kullanıyorum)
  • Arkadaşlar telefon wi-fi ile bağlı ve play store dan birkaç uygulama indiriyorum. Kaynak hemen dibimde olmasına rağmen inanılmaz yavaş indiriyor ve ekran kapandığında indirme yapmıyor. Gelişmiş ayarlardan uykuda bile sürekli açık tut dedim ama işe yaramıyor.

Düzeltme: Şu an ekran kapansa da indirme devam ediyor ama çok çok yavaş. Sanki 56k faks modemle indirme yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 7 Nisan 2016; 15:28:32 >
  • DNS ayarlamayı denebilirsiniz. Hiçbir fikrim yok bu konuda.. böyle birşey yaşamadım şahsen ben Bazı miui romlarında yüklemenin çok uzun sürdüğü olmuştu ama indirme hızında problem yaşamamıştım. Herhangi bir çözüm bulamazsanız rom değiştirmeyi denemelisiniz.
  • DoKToR_TiLKi D kullanıcısına yanıt
    Kendiliğinden düzeldi, teiekkürler. Bu arada farklı bir sorunum var. Ben telefonda sık sık banka uygulamalarını kullanıyorum. Daha doğrusu kullanmayı ummuştum ama banka uygulamaları hep uyarı veriyor. "cihazınız üzerinde root yapıldığı tespit edilmiştir" diyor ve banka uygulamalarına girmeye tırsıyorum. Ne yapabilirim? Gerekirse telefonda Türkçe dil seçeneği olmasın, sorun değil. Yeterki güvenli olsun.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bu genel bilgilendirici bir uyarıdır sadece. Hangi romu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama root'u kaldırdığınızda uyarı almazsınız.

Root açık olması normalde anroid sisteminin bir uygulamaya vermeyeceği izinleri vermenize olanak sağlıyor. Burda da tehdit oluşabilir diye banka uygulamaları uyarı veriyor. Genel kullanıcılar uygulama yüklerken uygulamanın hangi izinleri istediğine bakmazlar. Teoride kötü yazılımlar sizin smslerinizi okumaya, banka uygulamarınızı kontrol etmeye yetki isteyebilir ve buna yetki verebilirsiniz. Bu durumda teorideki kötü yazılım sizin hesap bilgilerinizi alır aynı zamanda giriş yaparken ki sms onay kodunuzu da çalar böylelikle hesabınızı kolaylıkla boşaltabilir. Yani sanıyorum ki en olası tehdit bu. Ama aynı zamanda pek olası da değil.
    SS ekliyorum, root kaldırırsam ne olur? Nerden kaldırılır?

• Telefon satıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 25485a -- 17 Nisan 2016; 22:37:47 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    SuperUS tarzı root uygulamalarında ayarlar kısmında unroot seçeneği oluyor. Bu şekilde kaldırmayı deneyebilirsiniz. Daha önce yapmadığım için kesin bilgi sahibi değilim.
    Doğrusunuz, baktım SüperSU yüklü telefonda ve full unroot seçeneği var. Şimdi bunu yaparsam imei me bir zarar gelir mi? (Kusura bakmayın lütfen, çok soruyorum ama hiç bilgim yok, yanlış bir işlem yapmak istemiyorum.)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.