Şimdi Ara

Xiaomi, şarj süresini sadece 5 dakikaya indiren teknolojisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi, şarj süresini sadece 5 dakikaya indiren teknolojisini tanıttı
    Mobil Dünya Kongresi son hızıyla devam ederken Xiaomi, yeni hızlı şarj teknolojisi sergiledi. Çinli teknoloji devi, geliştirdiği 300W şarj cihazıyla bir demo gerçekleştirdi ve sonuçlar hayli etkileyici görünüyor. Xiaomi’nin yeni şarj cihazı telefonunuzu sıfırdan tam doluluğa sadece birkaç dakikada çıkarıyor.

Sadece 5 dakikada tam şarj

Geçtiğimiz Ekim ayında Xiaomi'nin Redmi alt markası aracılığıyla Redmi Note 12 Discovery Edition modelinde 9 dakikada tam şarjın mümkün olduğunu gördük. Sonrasında ise Realme GT Neo5 bizlere daha büyük bir pilde 240W ile benzer şarj süreleri sundu. Ancak şimdi olay farklı bir yere gidiyor zira Xiaomi, 300W şarj demosunu gerçekleştirdi. Yapılan gösterimde firma, Redmi Note 12'nin modifiye edilmiş bir versiyonunu kulalndı ve 4100 mAh pil tam doluluğa sadece 5 dakikada çıkartıldı.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S23 Ultra'da Wi-Fi sorunu ortaya çıktı

Bunun teknik tarafında ise bataryada kullanılan ve daha yüksek akımı mümkün kılan değişiklikler yatıyor. Xiaomi, kullandığı pilde bazı grafit parçalarını alternatif karbon malzemelerle değiştirmiş. Bu sayede elektrotların kalınlığı yüzde 35 gibi ciddi bir oranda azaltılmış ve daha güçlü 15C hücreler elde edilmiş (Discovery Edition'daki 10C hücrelerinin aksine). Geliştirilmiş elektrolit tasarım sayesinde Xiaomi’nin kullandığı lityum iyon pil, daha hızlı şarj de deşarj oranına sahipken yüksek bir yoğunluk sunuyor. Artan yoğunlukla birlikte ortaya çıkan ısı miktarı da azaltılıyor.

Güvenlik tarafındaysa Xiaomi, her bir şarj çipinde akım, voltaj ve sıcaklığı takip etmek için yerleşik 50'den fazla özellik olduğunu belirtti. Xiaomi'nin bugün yaptığı duyuru, mobil endüstrisi için kesinlikle başka bir kilometre taşı oldu diyebiliriz. Ancak, Xiaomi’nin 300W şarj cihazlarını ve telefonlarını ne zaman üreteceği pilin ömrünün bundan nasıl etkileneceği henüz net değil.

Kaynak:https://www.engadget.com/xiaomi-300w-charging-five-minutes-062341344.html

• Her hızlı şarj haberinin altında pili öldürüyor diye yazanlar oluyor. Bundan neden vazgeçemiyorlar anlamıyorum. Pili öldürdüğünü onlar bilmiyor mu, önlem almıyor mu, sadece watt mı yükseliyor, hiç mi başka teknoloji yok içinde? 10 watt hızlı şarj diye tanıtılırken 18 watt ile şarj olan telefonumu aldım. 4 yıl bitmek üzere daha pili yeni yeni bozulmaya başladı. O da öyle hissediyorum. Şak diye kapandığı falan yok. O zaman 18 watt için pili öldürüyor diyorlardı, 40 watt çıktı aynı şey, 67, 120, 150, 210, 240 ve şimdi 300 çıktı pili öldürüyor da öldürüyor. Elimdeki telefonu inşallah yükseltirsem 500 watt varsa 500 watt alacağım. Hiç sanmıyorum ama her yıl pil değiştirsem bile umurumda değil.
    Samsung note 7 faciasindan sonra hizli sarj konusunda yogurdu ufleyerek yiyor biraz hizlanmasi lazim 45w suan iyi ama s23 ultra gibi bi telefon minimum 75w gibi bi degerle gelmesi lazimdi diger cinli firmalar 240w seri uretime gecti bile cok degil 2-3 sene sonra orta segmentte de 100w ve uzerini gorecegiz 10-15dk da fulleyecegiz cihazlari sarj problemimiz olmayacak.

Not: Androidciler icin konusuyorum apple muhtemelen 4 5 yila anca gecer 100w civarina
  • Hey maşşallah. Bende xiaomi 12t pro var 120w ile inanılmaz hızlı şarj oluyor. 15 dakikada %100 e çıkarıyor %15 den. İnanılmaz hızlar bunlar

• Hızlı şarj iyi güzel ama pili öldürüyor. O yüzden çok yüksek olması da iyi değil. Ortalama 45 dk dolsa yeterli. O kadar ısınmaya aşınmasına neden oluyor lityum hücrelerinin.

• Orodruin kullanıcısına yanıt
    Pil öldürme diye bişey yok hücreler geliştiriliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi ya S23 Ultra'nın tek beğenmediğim özelliği 45W ile şarj etmesi tam şarj 1 saati buluyor maalesef 45W yerine keşke en az 75-80W ile şarj etseydi.

• Her hızlı şarj haberinin altında pili öldürüyor diye yazanlar oluyor. Bundan neden vazgeçemiyorlar anlamıyorum. Pili öldürdüğünü onlar bilmiyor mu, önlem almıyor mu, sadece watt mı yükseliyor, hiç mi başka teknoloji yok içinde? 10 watt hızlı şarj diye tanıtılırken 18 watt ile şarj olan telefonumu aldım. 4 yıl bitmek üzere daha pili yeni yeni bozulmaya başladı. O da öyle hissediyorum. Şak diye kapandığı falan yok. O zaman 18 watt için pili öldürüyor diyorlardı, 40 watt çıktı aynı şey, 67, 120, 150, 210, 240 ve şimdi 300 çıktı pili öldürüyor da öldürüyor. Elimdeki telefonu inşallah yükseltirsem 500 watt varsa 500 watt alacağım. Hiç sanmıyorum ama her yıl pil değiştirsem bile umurumda değil.

• Apple işi çok güzel öğretti bu Çin'lilere. Atı alan da Üsküdar'ı geçti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakında 1000 watt filan bekliyoruz. Şarj zımbırtısına sokmadan yaklaşınca hissederek işi bitirecek.

• Samsung note 7 faciasindan sonra hizli sarj konusunda yogurdu ufleyerek yiyor biraz hizlanmasi lazim 45w suan iyi ama s23 ultra gibi bi telefon minimum 75w gibi bi degerle gelmesi lazimdi diger cinli firmalar 240w seri uretime gecti bile cok degil 2-3 sene sonra orta segmentte de 100w ve uzerini gorecegiz 10-15dk da fulleyecegiz cihazlari sarj problemimiz olmayacak.

Not: Androidciler icin konusuyorum apple muhtemelen 4 5 yila anca gecer 100w civarina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperchondriac -- 28 Şubat 2023; 12:19:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daha hizli sarja kimsenin ihtiyaci yok

• Black shark 4 120w depremde çok iş görüyor. Maşallah. Çin firmaları süper iphone samsung çöp.

Bu arada 2 yıldır kullanıyorum piline hiç bir zarar vermedi performansı düşmedi hatta ilk günlerden daha iyi şuanda. Isınmada telefonda olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 28 Şubat 2023; 12:31:8 >
  • snapdrgn S kullanıcısına yanıt
    Herkes senin gibi düşünseydi hala taş devrindeydik

• İdeal herkese göre değişmekle birlikte bana göre 20 dk ile yarım saat arası şarj edilen yada kesintisiz 4 gün gidebilen cihazlar çok iyi olurdu.

• Orodruin kullanıcısına yanıt
    Vay be o şarj teknolojisini üreten adamlarda bunu bilmiyor ve önlem almıyor zaten

• Çarpar bizi 300 wolt ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Lon3Ly -- 28 Şubat 2023; 13:14:59 >
  • kartalaraz kullanıcısına yanıt
    Samsung iphone çöpmü
    Ekranları samsung yapıyor
    İphone en iyi işlemciyi yapıyor
    Xiaomi hızlı şarj
    Her markanın üstün olduğu yön var xiaominin tek üstün tarafı şarj ve sen gelmişsin ana markalara çöp diyorsun.

• Dark_Lon3Ly kullanıcısına yanıt
    Wolt......

• Mükemmel teknoloji valla.

• İşin teknik kısmı daha ilgi çekici. Rakam o kadar iddialıki 12v, 18 v gibi çıkışlar yetersiz kalıyor. 25v 12 amper gibi bir çıkış ile 300w güç alınıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.