|
Bildirim
Dünya kadar para verseniz de alacağınız sadece 2 yıl güncelleme. O yüzden telefona öyle uçuk rakam vermeye gerek yok. Fiyat performans en mantıklısı.
|
Hayatım boyunca hiç güncelleme derdim olmadı , çok takıntılı insanlar var güncelleme konusunda , en iyi telefondan alacağın maks performans 3 senedir. Geriye kalan yıllarda nereye kadar giderse mantığında kullanacaksın .
|
Snapdragon 855 9t pro ya 12 vermiyor donanımsal acidan daha aşağıda ki telefona veriyor
Rsa kilidi falanda derken Gittikçe Samsung kafasına ulaştı. Bundan sonra oneplus alayim diyorum. Zaten xiaomi hiçbir cihazın ekran kalitesinden memnun degilim. |
Listenin yarısı mi 9t pro'dan daha kötü telefonlar fakat güncelleme vermiyo adamlar manyak mıdır nedir bunlar anlamadım |
Android alacaksanız orta segment alın. 2 sürüm resmi güncelleme sonra da başka sürüm custom rom, zaten genelde tek sürüm custom rom oluyor. 3 4 sene gider telefon.
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSiber -- 30 Ağustos 2021; 23:22:4 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf_Ozkan -- 30 Ağustos 2021; 23:25:4 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSiber -- 30 Ağustos 2021; 23:31:48 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 30 Ağustos 2021; 23:31:36 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
teknik olarak bu cihazlar linux işletim sistemini arm cpu üzerinde çalıştırıyor, teknik açıdan donanım driver larını yeni android sürümünde sisteme yüklenecek olarak yapılandırırsanız, yeni android sürümü linux çekirdeği bu driverları destekleyecek şekilde compile edilirse, eski cihazlarınızda android son sürüm çalıştırabilirsiniz burada bir engel yok, android sürümü ile gelen bazı apiler donanım tarafından desteklenmediği için, uygulamalarda bunları kullanamayacakdır, eski cihaza son sürüm android yükleme performansdan ziyade bellek kullanımını etkileyecekdir, zaten hali hazırdan yeni aldığınız 2bin tl seviyesindeki eski cpu lu cihazlarda üst versiyon android gelmektedir örneğin android 10/11. eski cihaza yeni android kurmak performansdan ziyade bellek kullanımını arttırır, bunuda sanal bellek ile disk performansından biraz ödün vererek aşabilirsiniz, eski sürüm android kullanmak size marketten uygulama yükleyememenize marketten adını daği yazsanız uygulamayı bulamamanıza sebep verir, esasında apk sını veya 32 64bit armebia v7 v8 bundle paketinide bulursanız kurar ve çalıştırabilirsiniz, açılışı ve işlevleri yaptığı işe göre daha yavaş çalışır, daha yavaş tepkime verir, programcısı isterse bu cihaz üzerinde optimizasyon yaparak burada iyileştirmeler yapabilir. bu tamamiyle üreticinin satış sıtratejisi, kendi yatırımlarını personellerini, düzenli giderlerini sürekli finanse edebilmeleri adına, bu tarz limitlemeler, kasıtlı olarak cihaz güvenlik güncellemeleri ve yeni sürüm güncellemeleri yayınlamıyorlar, cihaz güvenlik güncellemeleri ve android güncellemeleri farklı konulardır, linux dünyasında takip ettiğiniz müddetçe her zaman güvenlik güncellemelerini alırsınız. bu firmaların amaçları yeni cihaz satabilmek, aldırabilmek, ülkelerine döviz çekebilmekden başka bir şey değil. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 31 Ağustos 2021; 0:13:24 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starforces -- 31 Ağustos 2021; 2:28:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
globale kendi resmi getirmese de xiaomi.eu ekibi zaten çinden gelen romu globale çeviriyor, oradan kurarız yine deneyimleriz son sürüm android'i sorun yok. aldığımdan beri eu romları kullanıyorum zaten xiaomi cihazlarımın hepsinde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 31 Ağustos 2021; 2:45:17 > |
Rom yükleme işleri bana zor geliyor bir kere denedim olmadı telefon açılmadı iade ettim geri aldılar o yüzden anlamıyorum. Resmi olarak güncelleme gelse iyi olurdu.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ilk kez başlıyanlar için zordur doğrudur bir bilene yaptırmanız daha iyidir en azından. Resmi gelmesini bende isterim ama Xiaomi bu yıllardır böyle güncelleme dağıtımı yapıyorlar. |
|
|
|