Şimdi Ara

XIGMATEK güç kaynağı alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
8.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    donanımhaber forum
    F/P AM4 ANAKART ANA KONU » Sayfa 1 - 8
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142886385

Bu arkadaş ilginç biri. Kendi X570 kullandığından dolayı B450 anakartlara ölü yatırım diyor.

• Ben mağazadan aldıktan 15 dk sonra dumanlar çıkartarak yandı.. Götürdüm kafalarına attım geri aldılar. Aldığım model xcalibre 500w idi. TX PSU'yu 10 yıl sorunsuz kullandım nerede üretildiği belli değil ama kullandığım TX gerçekten ağır bir PSU idi. Ondan öncesinde çok farklı psular kullandım böyle markası dandik dandik teneke gibi hafif.. Yani sizin C4 dediğiniz şeylerden fakat hiçbirisi patlamadı ama bu xigmatek gerçekten patladı yani.. Patlama olayını bu xigmatek de gördüm. Dandik kesinlikle almayın yani. High Power ve FSP alın çok uygun fiyatları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 26 Nisan 2020; 19:41:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanokby

Alınmaz ürün hakkında pek bilgim yok ancak daha çok kullanılan bir model alabilrisn hocam bu paraya
    Alınmaz cunku urun hakkinda bir bilgim yok. Uyusturucu mu kullaniyorsunuz boyle cumle kurmak icin. Bilgin yoksa alinmaz yazma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ROUGE44 R kullanıcısına yanıt
    O da bir şey mi... Bilgisi olmadığı halde "Bu PSU tehlikeli" diyen bile var Neymiş tehlikesi, söyleyin de öğrenelim diyorum, neden tehlikeli olduğunu söyleyemiyor.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Bu forum kanser eder adamı :)

• Evet aynen ölü yatırım
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Test sonucunu okuyamıyorsan ben napıyım :)) Hayatında kullanmadığın bir ürün için neden yorum yaparsın ki :))
    Kaldı ki durmadan önümüze gelene Xigmatek alın demezken sana ne oluyorda yırtınıp duruyorsun ki sağda solda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 27 Nisan 2020; 3:55:53 >
  • donanımhaber forum
    F/P AM4 ANAKART ANA KONU » Sayfa 3 - 8
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142936274
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

O da bir şey mi... Bilgisi olmadığı halde "Bu PSU tehlikeli" diyen bile var Neymiş tehlikesi, söyleyin de öğrenelim diyorum, neden tehlikeli olduğunu söyleyemiyor.
    Kim tehlikeli demişse doğru söylemiş. Böyle kızılderili gibi dumanla haberleşiyor bu PSU kullanıcısıyla.. Böyle havaya pof pof duman atıyor kendisi beyaz bir duman tüm odanın içi yanık kokuyor..
  • quote:

Xigmatek Hera 850w Vatan'da indirime girmiş durumda. Şu anki fiyat 751 TL. İhtiyacı olan kaçırmasın
    Çok da ucuzmuş gerçekten. Ben hemen iki tane almaya gidiyorum Xigmatek heradan... Patlarsa da önemli değil 750 tl sonuçta. 750 tl iki paket sigara parası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 27 Nisan 2020; 10:50:12 >
  • Hocam ne güzel egleniyorduk, simdi daha da gömdünüz arkadasi, gizemi bozuldu

Eger trollüyorsa iyi lakin, troll gibi bir gercekse bence bir psikologa görünsün, yaptigi seyleri yapmamis gibi söylüyor, istemsiz birsekilde yapiyor olabilir ya da ne yaptiginin farkinda olmayabilir. Kendisi adina üzüldüm. Daha da konusacak birsey kalmamistir, sordugum hicbir soruya yanit alamadim, ciddiye alinacak biri degilmis. Zaten nickinde "_06" ibaresi olanlara dikkat edin bir benzerlik göreceksiniz :)

ben simdi neden Hera degil kismina girersem bir a4 yetmeyecek ve ne o kadar zaman harcarim ne de buraya yazarim zaten... 700-800 lira vericeksiniz aldigini ürün 12V kanallari plugload daki gibi olacak... kendi attigi reviewde ripple degeri 12V nin 200mV diyor, plugload ile örtüsüyor. Daha ne söyleyelim...

Mesajlarından heyecanlı ve 20 yaş altında sanıyordum ama 77 doğumluymuş. Bu daha vahim bi durum:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 27 Nisan 2020; 13:7:34 >
  • Ya zamaninda cok ban alirdi bu arkadas öyle müdehale etmisligim de yoktu... o zamanlar islemci - gpu falan tartismalarina girerdi banini yer otururdu hatirliyorum lakin, suan bu konudaki konusmalarinda eskiye nazaran bir performans kaybi görüyorum eskiden daha heyecanliydi :) yada bu psu konusu biraz zayif karni galiba... sen bi intel - amd yada nvidia - ati tartismasinda gör neler neler yaziyor.

Vakit kaybı bi üyeymiş o zaman. Kendi halinde bırakmak gerek:D
  • Hazreti Şeytan kullanıcısına yanıt
    O kişi Asus ROG Strix, Evga G3, Seasonic Focus gibi serilere tehlikeli diyordu Konumuz Xigmatek HERA değildi. Kaldı ki Xigmatek HERA da kaliteli bir modeldir. Xigmatek X-Calibre modelini kullanmanıza karşın HERA kullanmışçasına yorum yapmanız trajikomik. Geçmişte Corsair VS serisi kullanıp da Corsair markasının komple kötü olduğunu iddia etmek gibi bir şey bu
    Hemen her markada çeşitli kalitelerde ürünler vardır.
  • quote:

O kişi Asus ROG Strix, Evga G3, Seasonic Focus gibi serilere tehlikeli diyordu Konumuz Xigmatek HERA değildi. Kaldı ki Xigmatek HERA da kaliteli bir modeldir. Xigmatek X-Calibre modelini kullanmanıza karşın HERA kullanmışçasına yorum yapmanız trajikomik. Geçmişte Corsair VS serisi kullanıp da Corsair markasının komple kötü olduğunu iddia etmek gibi bir şey bu
    Hemen her markada çeşitli kalitelerde ürünler vardır.
    doğru düzgün bir markanın, tüm modellerinin, güvenli olması gerekir.. eğer bir markanın tüm modelleri güvenli değilse, çöp ayarında PSU'lar üretip, ucuza satıyorsa, o markanın üst kalite ürünlerine de eğer varsa güvenilmez.. çünkü firmanın herşeyden önce ahlakı bozuk demektir.. ben böyle bir firmanın üst model ürününe de güvenmem.. çünkü o ahlaksızlıgı yapan, üst kalite üründe de mutlaka sıradan kullanıcının anlayamayacağı birşeyler yapmıştır.. ucuz ürün sadece watt'ı düşük olmalı ama en üst kalite psu neyse o kadar dayanıklı olmalıdır...

bu tıpkı, mesela bir laptop alırken, ucuz bir fiyata düşük donanım özelligi satın alınırken, malzeme ve plastik kalitesinin de, üst modellere göre düşük olmasına benziyor.. mesela yıllar önce Dell marka bir laptop cihaz almıstım.. Giriş modeliydi ve plastigi inanılmaz kalitesizdi.. USB portları bile 6 ay sonra elimde kaldı.. Oysa ki ben giriş model makine alırken, beklentim, kalitesiz malzeme almak istemedim.. Düşük paraya kaliteli makine fakat yavaş makine yani giriş seviye işlemci almak istedim.. Fakat firma ne yaptı? Marka bilinirliğine güvenerek, malzeme kalitesinden de kıstı.. Laptop 1 senede dağıldı.. İşte bu sahtekarlıktır.. Tüketiciyi marka algısına güvenerek kandırmaktır.. Üstelik xigmatek dandik psular 300 lira aynı dandiklikte olan everestler 150 lira.. o zaman everest alırsın.. çöp psu istiyorsan fiyatı da ona göre olur.. Bu bazı büyük markaların yaptıgı ahlaksızlıktır.. Yani normal birşey değil.. Bunu normalleştirme..

özetle düşük seviye ya da giriş seviye ürün = kalitesiz ürün demek anlamına gelmeyecek.. Performansı düşük olacak ama üretim kalitesi yüksek olacak..

bu arada en kaliteli dediğiniz psuların üst modelleri bile patlayabiliyor.. ufak bir araştırmayla patlayan yüzlercesinin konusunu bulabilirim nette.. bu demek değil ki, gidin 50 liralık psu alın fakat o üst kalite dediğiniz ürünlere de fazla güvenmeyin.. hele ki xigmatek'e hiç güvenmeyin derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 27 Nisan 2020; 14:28:47 >

quote:

ucuz ürün sadece watt'ı düşük olmalı ama en üst kalite psu neyse o kadar dayanıklı olmalıdır

Bu düşünceniz ticari gerçeklere pek uygun düşmüyor. Bir marka, tüm PSU'larını yüksek kalitede üretirse herkese hitap edemez. Çünkü "kalite"nin ciddi bir maliyeti var. Sadece watt'ı düşürerek inebileceği fiyat seviyesi göreceli olarak yüksek kalır. Yani alt gelir grubuna ya da PSU işini en ucuz şekilde halletmeyi tercih eden kitleye PSU satması mümkün olmaz. PC kullanıcılarının çoğu ucuz PSU arıyor/alıyor.
    Durum böyle olunca, birçok meşhur marka ucuz PSU pazarından pay kapabilmek için düşük kaliteli PSU serilerini de pazara sürüyor.
    Git kaliteli bir psu al o zaman. 500w psuya tam yükte 500w+ çeken eski teknoloji sistem bağlarsan patlar tabi. 750 lira 2 paket sigara parasıymış diye dalga geçiyor bir de.. Veremiyorsan o parayı konusuna yorum yazmak zorunda değilsin.
  • quote:

quote:

ucuz ürün sadece watt'ı düşük olmalı ama en üst kalite psu neyse o kadar dayanıklı olmalıdır

Bu düşünceniz ticari gerçeklere pek uygun düşmüyor. Bir marka, tüm PSU'larını yüksek kalitede üretirse herkese hitap edemez. Çünkü "kalite"nin ciddi bir maliyeti var. Sadece watt'ı düşürerek inebileceği fiyat seviyesi göreceli olarak yüksek kalır. Yani alt gelir grubuna ya da PSU işini en ucuz şekilde halletmeyi tercih eden kitleye PSU satması mümkün olmaz. PC kullanıcılarının çoğu ucuz PSU arıyor/alıyor.
    Durum böyle olunca, birçok meşhur marka ucuz PSU pazarından pay kapabilmek için düşük kaliteli PSU serilerini de pazara sürüyor.
    Tamam işte çöp markalar belli o zaman bak everest frisby falan falan gidip onlardan alsınlar çünkü aynı kalitede zaten.. neden iki katını çöp xigmatekin çöp xcalibresine versinler? bak çöpmatek çöpkalibre 350 - 400 TL, çöpverest 150 TL.. sonuçta aynı kalite alınıyor.. ortada yine bir kazıklanma durumu var

kaldı ki çöpmatekin üst kalite ürünü falan olduguna da inanmıyorum.. o markanın kaliteli psu'su olmaz mutlaka dandiktir.. toms forumlaırnda falan kimse o psuları önermez zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 27 Nisan 2020; 15:40:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Git kaliteli bir psu al o zaman. 500w psuya tam yükte 500w+ çeken eski teknoloji sistem bağlarsan patlar tabi. 750 lira 2 paket sigara parasıymış diye dalga geçiyor bir de.. Veremiyorsan o parayı konusuna yorum yazmak zorunda değilsin.
    750 TL yi xigmatek marka psu ya zaten vermem.. öyle bir hata yapsam, hırsımdan 3 gün yemek yemezdim herhalde.. o parayı o çöpe vermem için bilgisayardan hiç anlamamam gerekir senin gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 27 Nisan 2020; 15:43:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.