Şimdi Ara

xmp profili açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    beyler g.skill eco 1600 mhz cl9 ram kullanıyorum...ramler 1333 de çalışıyor şu an...xmp profilini biosta nereden ve nasıl açabilirim acaba??
    yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARP HUNTER -- 28 Aralık 2010; 13:46:26 >

• Sistem nedir?
  • Kullandığınız sistem nedir?

XMP profili İNBTEL anakartlarda bulunuyor ve bildiğim kadarıyla x38 çipsetlilerde ve yeni anakartlarında mevcut. Biosta mutlaka bu profili devreye alabileceğiniz bir bölüm vardır.
  • anakart m4a89gtd pro...xmp olmasa bile olması gereken ayarları yapmak istiyorum yani 9-9-9-24 gecikme ve 1600 mhz...onları da nereden yapacağımı bilmiyorum yanlış da yapmak istemiyorum...teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARP HUNTER -- 28 Aralık 2010; 14:02:12 >
  • O anakartta XMP profili yok

Biostan ddr3 1600 seçip, gerekli voltajı ve cl değerlerini gireceksiniz o kadar.

Resimde dram frekans yazan yeri ddr31600 seçin, dram timing config... dan cl değerlerini girin, dram voltaj yazan yerede voltajı girin, kaydedip çıkın.

xmp profili açma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 28 Aralık 2010; 14:04:35 >
  • sağol...teşekkürler;)
  •  xmp profili açma

yaptıktan sonraki cpu-z istatistikleri şu şekilde oldu....bir sorun veya yapmam gereken başka birşey var mı acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARP HUNTER -- 28 Aralık 2010; 14:42:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XMP Profili ve Mavi Ekran
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olmuş görünüyor. Lakin forumda mesaja resim eklerken aşağıdaki formatı kullanmanız gerekiyor.

[simage][/simage]

[simage][/simage]
  • biraz fazla olacak ama:D
    fsb:dram oranı
    bank cycle time
    ve commant rate neyi ifade ediyor acaba merak ettim:D CR bazılarında 2t görünüyor mesela??
    kusura bakmayın...öğrenmek istiyorum da bu işleri:p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARP HUNTER -- 28 Aralık 2010; 14:48:34 >
  • Bende mesela 2T dir command rate. Ramin özelliğinde 2t ise o kısmı 2t yapmak gerekli bence. Ben ilk önce 1T yapmıştım ve PC kendi kendine beklemeye geçiyor ve beklemeden çıkamıyordu.

comman rate ninde performansı etkileyeceğini sanmıyorum.

fsb:dram oranı bence hikaye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

O anakartta XMP profili yok

Biostan ddr3 1600 seçip, gerekli voltajı ve cl değerlerini gireceksiniz o kadar.

Resimde dram frekans yazan yeri ddr31600 seçin, dram timing config... dan cl değerlerini girin, dram voltaj yazan yerede voltajı girin, kaydedip çıkın.

xmp profili açma

dostum banada yardımcı olabilirmisin. elimde iki adet set var.

KINGSTON 8GB (2x4GB) HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 Ram

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

bunları tek tek te kullansam iki seti aynı anda da kullansam 1333 olrak görüyor. anakartım ASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3

banada yardımcı olursan çok sevinirim. bu iki seti aynı anda kullanmam sakıncalı mı. eğer sakıncalı ise hangi set daha iyi ise onu kullanmak istiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.