QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) Anakart Adı Intel Pearl Creek DG31PR nVIDIA GeForce 9600 GT 512 Mb 3 Gb Ddr 2 800 mz ram 320 gb sata 2 hard disk Windows Xp Sp3 Profesional
Bu sistemde bir pc kullanmaktayım.Sistemi aldıgım zaman vista home premium paketiyle beraber gelmisti.ancak ben bazı program ve oyunlarda sorun yaşayınca tekrar xp dönmek istedim vede xp sp3 kurdum.ancak arkadaşlar xp nin makinaya daha hafif bir yük getirmesini düsünürken Loading ekranında altta bir çizgi geçiyor ya hani orası nerden baksanız 12-13 kere doluyor makina anca açılıyor.bu normalmi sizce?ayrıca msconfig'den gereksiz programları fln baslatmasını kaldırdıgım halde böyle.sadece başlarken antivirüs programım devrede.bu sorunu nasıl düzeltebilirim.Bilgisayarı aldıgımda sadece 1 adet sata 2 dvd rw vardi.bende eski pcde bulunan bir adet dvd rw daha taktım bu ise ide girişliydi.acaba bunla bir ilgisi olabilirmi,biosdan ayar fln yapmam gerekirmi.şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
açılışta bu kadar kasılmasının nedeni bence driver sorunudur, xp bazı driverları otomatik yüklemiştir, sen hepsini kendi sitelerinden en güncellerini indirerek kendin kur, bazen bu tarz sorunlar olabiliyor özellikle de ekran kartı driverlarında
bilgisayarın açılış hızı performans için ölçü değildir...programalrda ve oyunlarda problem yaşamıyorsanız (ki-ben zannetmiyorum) güle güle kullanın
Aynı işlemciye sahip bir bilgisayarın açılış süresini daha bugün ölçtüm 3 dakika 10 saniye kadar sürüyor. Buna +- 10 sn eklediğinde sorun yok. 4-5 dakika sürüyorsa arkadaşların dediği gibi driver sorunu olabilir.
elimize gelen bir bilgisayarda xp loading ekranında donma yaşamıştık sebebi ise ethernet yuvası problemiydi.Sizde donanımsal bir probleminizin olup olmadıgınızdan emin olun..