Olay sorun mudur daha farkına varamadım ama tedbirli olmak açısından soruyorum. Yeni pc aldım, birçok kişi gibi kopya Xp kurdurdum. Evdeki diğer kullanıcı sağolsun otomatik güncelleştirmeyi aktif etmiş. Şu malum VGA olayını da aktif etmiş. (henüz kopya diye bi mesaj almadım)
1-Ben şimdi ne yapmalıyım günceleştirmeleri kapatayım mı? 2-Hukuki bi prblemle karşılaşmamak için nasıl bir yol takip etmeliyim. 3-orjinale dönüştürme olayı bu noktadan sonra ne kadar gerçekçi ve çözmüleyici olur? 4-Orjinale dönüştürmeyi adım adım anlatma zahmetinde bulanabilecek bir arkadaş anlatabilr mi?
şimdiden teşekkür eder,sorunsuz günler dilerim.
Öncelikle hukuki olarak bir sorun teşkil etmesi şu yolla olur ev mi iş yerimi ? iş yeri ise tabiki lisanslamanı tavsiye ederim. Gönül isterki ev kullanıcılarıda lisanslı ürün kullansın ama çok pahalı ücretler. Onun dışında pc ne bir yazılım gelir lisanssız windows kullanıyorsunuz der durur o kadar. Lisans olayı elbette yapılır gereken programları var ama burada sanırım yasak anlatılması.
ev kullanıcısıyım.işyeri bilgisayarlarım resmi.beni rahatlattığınız ve cevap yazma nezaketiniz için teşekkür ederim.konuyla ilgili diğer arkadaşlar da paylaşımda bulunursa sevinirim.
Öncelikle hukuki bir sorunla karşılaşmamanız için "Orjinal bir XP" edinmelsiniz. Şu andaki mevcut işletim sisteminizde kayıtlı olmadığı için güncelleştirmeleri kapatmanız, en doğrusu olacaktır. Güncelleştirmeleri de bi şekilde ,toplu olarak, illegal yollardan elde etmeniz de mümkün. Hatta işletim sistemizi de, googleden bulacağınız küçük programlarla bile legal hale getirmeniz mümkün.
Yukar da "gabriyeli"nin de dediği gibi DH içinde illegal program paylaşımın da ve anlatımında bulunmak yasak ama ilerleyen saatlerde bir arkadaşın size özelden ulaşması mümkün
ben bu son guncellestirme olayından sonra microsoftun herkese tek tek dava acacagını zannetmem.iciniz rahat olsun.ole yok fbi geldi yok bsa ceza kesti yok dava acarlar falan masal..hele hele ev kullanıcısı isen bak keyfine.sistem geri yuklemeden onceki bir tarihe geri al bilgisayarı.guncellemeleri kapat rahat ol
internette windowsu cracklemek için programlar var.bendeki 35 kblık bişey. gerçekten işe yarıyor. sende bitane bulabilirsin.
microsoftun uğraşıp dava açacağına sanmam. zaten daha hiç duymadım böyle bi olay. artık vista çıktı xp ile pek uğraşmazlar.
cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.şu durumda ilk iş olarak güncellememi kapatıyorum.sonrası sonraki iş.bu arada bu konuyla ilgili olarak bi yazı okumuştum microsoft firması kopya kullandığı için rusyada bi öğretmene yüklü bi tazminat davası açmış araya rusyanın hatırlı politikacıları bile girmiş arabulucu olarak.yine küçük bir not bugüne kadar çinde satılan resmi vista sayısı sadece 25(komik rakam ama gerçek)ben sorunumu hallettim her forum katılımcısnın halletmesi dileğiyle ii akşamlar.
bu arada kendi özel çözümünü paylaşmak isteyen arkadaşlar özel mesaj atabilrler. zdincer1@gmail.com
Microsoft kalkıpta kimseye dava açamaz bu sadece lisans konusunda müşteriyi uyarıdır. Bak kardeş yazılımın kaçak lisansla diye. Çünkü windows update esnasında bir yazılım yüklüyüp serial kontrolü yapıyor ve eğer kaçak bir yükleme ise otomatikman bu lisanssız diyor. Bu bilgiler microsft'a ulaşmıyor çünkü sizin şahsi bilgilerinizi makinenizden almış olur buda illegal bir yoldur siz suç işlerken onlarda aynı şeyi yapıyor olur kısaca hacker muhabbetine döner iş, sizin izniniz olmadan bilgilerinizi almış oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: zdincer1
bu arada kendi özel çözümünü paylaşmak isteyen arkadaşlar özel mesaj atabilrler. zdincer1@gmail.com
Ben paylaşmak istedim
çok aydınlatıcı oldu, bu arada gerçekten güncelleştirme kapaması şu şekilde oluyomuş ilgilenenler için veriyorum.alıntıdır. öncelikle (bilgisayarımı) sağ tıklatıyoruz (yöneti) tıkla. açılan pencerede (hizmetler ve uygulamalar) ı tıkla sonra (Hizmetler). sonra (otomatik güncelleştirmeleri) bul sağ tıkla (özellikler) ordan (başlangıç türünü) (devre dışı) olarak yap ve (durdur) u tıkla. (uygula) de ve çık.sonra tekrar (bilgisayarımı) sağ tıkla (özelliklerden) (otomatik güncelleştirmelere) gel ve (kapalı) yı işaretle emin olmak için.bu işlemi yaptıktan sonra hiç bir şekilde sen bir daha açmadan güncelleştirme açılmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme