Arkadaşlar Windows Xpişletim sistemi kurarken pc tamamen donuyor... Kendi bilgisayarımdan çalışan Ram,Harddisk,Cd-rom,Power Supply,ekran kartını birebir deneyerek çalıştırdım.Geriye İşlemci ve anakart kaldı acaba bilmediğim başka bir sorun mu var???? Pcı kartlarını da çıkartarak denedim gene donuyor. Ne yapmam gerek yardımlarınıza ihtiyacım var... Yardım eden arkadaşlara şimdiden çok tşk ederim
cpu ısısına baktınmı biosatan kaç dercede ?
başka bir cd yle denedinmi?
quote:
Orjinalden alıntı: serkan_takur
cpu ısısına baktınmı biosatan kaç dercede ?
35 C normal değil mi??
çok normal demekki sorun cpu ısısından değil o zman @akşam güneşi arkadaşımızın dediği gibi birde cd degiştir
Genelde RAM lerin slotlara tam oturmaması yüzünden oluşur bu sorun. Farklı bi RAM ile denemişsiniz sanırım. Belki anakartın RAM slotu ile ilgili bi sorun olabilir...
quote:
Orjinalden alıntı: byted1
Genelde RAM lerin slotlara tam oturmaması yüzünden oluşur bu sorun. Farklı bi RAM ile denemişsiniz sanırım. Belki anakartın RAM slotu ile ilgili bi sorun olabilir...
hımm anakart zaten hem sd hemde ddr destekliyor msı n bir anakartı birde sd ram takarak deneyeceğim ok tşk bilgilerin için
dostum bazen kurulum esnasında donmanın sebebi hdd üzerindeki bad sectorler olabiliyor. bunun için hdd ni fdisk yapmanı tavsiye ederim. buda sorununu çözmye yardımcı olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: AkşamGüneşi
başka bir cd yle denedinmi?
evet denedim aynı gene donuyor
anakartta onboard ethernet kartı varsa bunu da kapatıp öyle yüklemeyi dene bazen bu tür şeylerden de kilitlenme olabiliyor
acaba anakartın ram slotunda sorun olabilir mi? ve ram lerden emin olmak için memtest86 programını kullanmanızı öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: sansar17
dostum bazen kurulum esnasında donmanın sebebi hdd üzerindeki bad sectorler olabiliyor. bunun için hdd ni fdisk yapmanı tavsiye ederim. buda sorununu çözmye yardımcı olabilir.
onu da denedim kardeş sıfır hd taktım fakat gene donuyor
quote:
Orjinalden alıntı: ae_
anakartta onboard ethernet kartı varsa bunu da kapatıp öyle yüklemeyi dene bazen bu tür şeylerden de kilitlenme olabiliyor
deneyeceğim kardeş
Hdd ve Cd rom kablolarını degiştirmen de sorunu çözmene yardımcı olabilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme