Merhaba ben bilgisayara format atmistim( recovery cdsi ile). Her ne hikmetse windows xp nin oldugu bölme sadece 7 gb olustu.(tekrar denesemde degismedi). ve bu bölme cok cabuk doluyor . ne yapmaliyim, o bölme yi büyültmeme gerek varmi, yokmu. eger gerekiyorsa nasil.? ayrica ben bir programla büytmeyi denedim ancak daha sonra bilgisayarari acamadim. Birde bilgisayar cok kötü olomamasina ragmen, herhangi bir sticki takinca veya fotograf makinasindaki resimlere falan bakinca bilgisayar donuyor. sebebi nedir. simdiden tesekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: pratique03
Merhaba ben bilgisayara format atmistim( recovery cdsi ile). Her ne hikmetse windows xp nin oldugu bölme sadece 7 gb olustu.(tekrar denesemde degismedi). ve bu bölme cok cabuk doluyor . ne yapmaliyim, o bölme yi büyültmeme gerek varmi, yokmu. eger gerekiyorsa nasil.? ayrica ben bir programla büytmeyi denedim ancak daha sonra bilgisayarari acamadim. Birde bilgisayar cok kötü olomamasina ragmen, herhangi bir sticki takinca veya fotograf makinasindaki resimlere falan bakinca bilgisayar donuyor. sebebi nedir. simdiden tesekkür ederim.
Sabit diskin toplam kapasitesi kaç GB? XP'nin kurulu olduğu yer genelde C:'dir ve çok büyük olmasa da çok küçük de olmamalı. örneğin 120GB bir sürücünün 20-30GB'ı C: olsa yeterli. Kalanını depolama alanı olarak kullanırsanız çok güzel olur. Arşivleriniz formattan etkilenmemiş olur. Bir programlar o bölümü büyütmeyi denedim demişsiniz. Partition magic değilse partition magic ile deneyin. Sevilen bir programdır. Donmaların sebebi çok çeşitli olabilir ama büyük ihtimalle USB aygıtlarının sürücüleri ile ilgili bir problem olabilir. Windows ile ilgili güncellemelerle bu sorun çözülmeli. XP home edition kullanmayın mutlaka XP Professional ve SP2 olsun.
sdiger disclerde 100 gigabyta yakin yer var ancak xp nin oldugu yeree sadece 7 gigabyt var. buide partition magic olan islem karisikmi yoksa pratikmi. hic yapmadigim icin. bazilari riskli diyor.
Bilgisayara elini sürdüğün anda başlıyor zaten riskler ama bir düşünsene: hiç risk almazsan nasıl öğreniceksin? Ayrıca bilgisayarında da devlet sırrı yoktur herhalde hepi topu iki ıvır zıvır kaybedersin... Haa tabi ki önemli belgelerin dosyaların bişeylerin varsa bunların yediğini ZATEN almışsındır. Aldın dimi? O kadar önemliyse neden yedeklemeyelim... :)
Çok önemli şeylerin yediğini al sonra saldır gitsin.. Karmaşık bir işlem değil programın ara yüzü var zaten kolaylıkla yaparsın. Format atmak bundan daha zor
quote:
Orjinalden alıntı: thunderwatcher
Bilgisayara elini sürdüğün anda başlıyor zaten riskler ama bir düşünsene: hiç risk almazsan nasıl öğreniceksin? Ayrıca bilgisayarında da devlet sırrı yoktur herhalde hepi topu iki ıvır zıvır kaybedersin... Haa tabi ki önemli belgelerin dosyaların bişeylerin varsa bunların yediğini ZATEN almışsındır. Aldın dimi? O kadar önemliyse neden yedeklemeyelim... :)
Çok önemli şeylerin yediğini al sonra saldır gitsin.. Karmaşık bir işlem değil programın ara yüzü var zaten kolaylıkla yaparsın. Format atmak bundan daha zor
Dosyaları yedekledikten sonra ne gerek var programaFormatla beraber temiz bir windows uda olur...
İlk ön öncelikle bilgisayarınızdaki bütün önemli verilerinizi yedekleyin.. ( dvd - f-disk ) Ondan sonra doğruu format.. 2 partition olduğunu varsayarsak ikiside formatlanacak ve değerleri değişecek.. Sanırım biliyorsnunuzdur..
120 gb hdd : 30 C - 80 D ( zaten 111 gb civarllarında oluyor ) 160 gb hdd : 40 C - 120 D 250 gb hdd : 50 C - 200 D
vs.. gibi.. Ben sadece örnekler verdim yinede karar sizin..
tamam iste formattan sonra c:/ 7 gb ta indi. yeniden formatladiktan sonrada aynisi oluyor. herhalde formatlarken bi hata yapiyorum. Ancak formatlarken acerin recovery cdsi ile ormatliyorum. formatlama islemi acer logolariyla beraber oluyor ve bana herhangi bi secenek sunmuyor. sadece devam diyoorum