Şimdi Ara

Xp ye format atarken klavyede bastığım tuşun yanlış olduğunu söylüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bilgisayarıma xp format atmaya çalışıyorum ve...

1.Kurulum cd sini taktım.Biostan gerekli baslatma yöntemini belirledim ve.
    2.Kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor yazısı cıktı ve biraz bekledim.windows kur ekranı cıktı.
    3.:Kur dosyaları yüklüyor yazısının yanında birsuru sey yazdıktan sonra en son:kur windowsu baslatıyor yazdı ve tekrar ekran karardı.Kendine geldiğinde tekrar mavi bir kur ekranı ıktı ve bundada disk yapılandırmanız inceleniyor yazıyordu./ardından sol alt kösede bekleyin yazısı onu takip etti.Ardından diski inceliyo faln.
    4.Söyle bir ekran cıktı ve icine sunlar yazıyor:aşsağıdaki liste bu bilgisayardaki varolan bölümleri ve bölümlenmemiş alanı göstermektedir.Yukarı ve asagı tuslarını kullanarak listeden bir öğe secin diyo bölmlenmemiş alanda bir bölm olusturmak icin c ye basın diyo.c ye bastım birsy olmadı.Yon tuslarıyla secebilmem icin yön tuslarını kullanmam gerek ve aşağı yön tusuna basınca bir değişiklik olmuyor/
    e5.klavyede yukarı yön tusuna bastığım zaman:KÖtü bir yazıyla:Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek icin windows kapatıldı.diyo ne yapmam gerek.Birde bilgisayrda yedeklemem gereken birkac sey varmış onları yedeklemeyi unuttum ve suan windows acılmıyo nası kurtarabilirm?

En altta 76317 mb disk 0 at id 0 on bus 0 on atapi
    (kur,bu diske erişemiyor.)yazıyo.

• Yalnız bilgisayarım cokmeden format atmaya calısıyordum bunu eklemeyi unutmusum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonykelzo

Arkadaslar öncelikle iyi forumlar...
    Ben bilgisayarıma xp format atmaya çalışıyorum ve...

1.Kurulum cd sini taktım.Biostan gerekli baslatma yöntemini belirledim ve.
    2.Kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor yazısı cıktı ve biraz bekledim.windows kur ekranı cıktı.
    3.:Kur dosyaları yüklüyor yazısının yanında birsuru sey yazdıktan sonra en son:kur windowsu baslatıyor yazdı ve tekrar ekran karardı.Kendine geldiğinde tekrar mavi bir kur ekranı ıktı ve bundada disk yapılandırmanız inceleniyor yazıyordu./ardından sol alt kösede bekleyin yazısı onu takip etti.Ardından diski inceliyo faln.
    4.Söyle bir ekran cıktı ve icine sunlar yazıyor:aşsağıdaki liste bu bilgisayardaki varolan bölümleri ve bölümlenmemiş alanı göstermektedir.Yukarı ve asagı tuslarını kullanarak listeden bir öğe secin diyo bölmlenmemiş alanda bir bölm olusturmak icin c ye basın diyo.c ye bastım birsy olmadı.Yon tuslarıyla secebilmem icin yön tuslarını kullanmam gerek ve aşağı yön tusuna basınca bir değişiklik olmuyor/
    e5.klavyede yukarı yön tusuna bastığım zaman:KÖtü bir yazıyla:Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek icin windows kapatıldı.diyo ne yapmam gerek.Birde bilgisayrda yedeklemem gereken birkac sey varmış onları yedeklemeyi unuttum ve suan windows acılmıyo nası kurtarabilirm?

En altta 76317 mb disk 0 at id 0 on bus 0 on atapi
    (kur,bu diske erişemiyor.)yazıyo.

Neden öyle bir hata verdi bir fikrim yok. Ama verilerinizi kurtarmak için Hiren's Boot CD kullanabilirsiniz.

Format ekranında ise C ve D olmak üzere iki bölüm olsun. Bir de 100 mb kadar sistem bölümü vardır. Ona dokunmuyoruz. C'nin üstüne geliyoruz(Sistem hangisine kuruluysa). Siliyoruz. Bölümlenmemiş alan oluşuyor bunun akabinde. C'ye basarak bölümlenmemiş alanı oluşturuyoruz. Sonra windowsu tekrar kurmak için C'yi seçiyoruz. NTFS olarak biçimlendir diyoruz(Çabuk olan seçenek olmasın). Gerisi sizi yönlendiriyor zaten. Bir de Yeniden başlatacak bu kurulum esnasında. Tekrardan CD'den önyükleme yapmak için bir tuşa basın diyecek. Orada bir tuşa basmayın, işlem başa sarar. Bekleyin, ekran geliyor sonra.

• Ahmet ben o disk bölümlendirmeyi yapablmek icin yön tuslarını kullanarak söylediğin yerleri secemiyorum.Yukarı yön tusuna bastığımdabu hatayı alıyorum :Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek icin windows kapatıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonykelzo -- 26 Ağustos 2012; 20:50:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonykelzo

Ahmet ben o disk bölümlendirmeyi yapablmek icin yön tuslarını kullanarak söylediğin yerleri secemiyorum.Yukarı yön tusuna bastığımdabu hatayı alıyorum :Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek icin windows kapatıldı.

O hata hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Başka bir klavye ile deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.