Şimdi Ara

Xperia ARC & ARC S | Android 2.3.4 Güncellemesi | OC & Root & Boot Işlemleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
4
Favori
38.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shindorei

Telefonu 1,7 Ghz nin üzerine çıkardığımda telefon reset atıyor :/

sending 'boot' (6934 KB)...
    (bootloader) USB download speed was 9330kB/s
    OKAY [ 0.769s]
    writing 'boot'...
    (bootloader) Download buffer format: boot IMG
    (bootloader) Flash of partition 'boot' requested
    (bootloader) S1 partID 0x00000003, block 0x00000280-0x000002e3
    (bootloader) Erase operation complete, 0 bad blocks encountered
    (bootloader) Flashing...
    (bootloader) Flashing...tion complete, 0 bad blocks encounteredıÙ¯i▀¦=↨Â
    FAILED (unknown status code)
    finished. total time: 2.081s

hatası alıyorum bununla alakası var mı acaba ... ve bu hata neden oluyo ki

bendede oldu bu sabah az az artiriyordum 1.8 getirdim telefon acilinca res atmaya basladi.. surekli set cpu devreye girmeden ayarlardan dusurdum frenkasi..

• DoomKernel in çok ciddi sıkıntıları var. Telefona OC yaptıktan sonra telefonu normal olarak kapatıp açın alet bi daha açılmıyor. Sürekli reset atıyor. Dünden beri canım çok sıkılıyor bu işe. Telefonu baştan kurup programları dizmekten bıktım... Bu arada 42 güncellemesi daha bi güzel duruyor 283 den. Bana daha hızlı gibi geldi.

• Kernel overclock falan uğraşmak istemiyorum ama bir türlü root yapamadım su cihazi, yok mü basit bir yöntem.
  • quote:

DoomKernel in çok ciddi sıkıntıları var. Telefona OC yaptıktan sonra telefonu normal olarak kapatıp açın alet bi daha açılmıyor. Sürekli reset atıyor. Dünden beri canım çok sıkılıyor bu işe. Telefonu baştan kurup programları dizmekten bıktım... Bu arada 42 güncellemesi daha bi güzel duruyor 283 den. Bana daha hızlı gibi geldi.

Set CPU'da "Set on boot" seçeneğini kaldırın. Açılışta normal hızlarla açılsın sonra siz kendiniz elle arttırın. O şekilde daha sağlıklı ve sorun olmuyor.

• overclooksuz kullanalım bizde yapcak bişey yok bende teli şuan 1.6 da tutuyorum üstüne çıkınca reset atıyor tel açılmıyor. İnşallah yeni sürümü çıkarırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AraounDes

overclooksuz kullanalım bizde yapcak bişey yok bende teli şuan 1.6 da tutuyorum üstüne çıkınca reset atıyor tel açılmıyor. İnşallah yeni sürümü çıkarırlar.

xda da yazmislar ayni sorunlar var suan birde ek olarak batarya sorunu var cabuk bitiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

overclooksuz kullanalım bizde yapcak bişey yok bende teli şuan 1.6 da tutuyorum üstüne çıkınca reset atıyor tel açılmıyor. İnşallah yeni sürümü çıkarırlar.

xda da yazmislar ayni sorunlar var suan birde ek olarak batarya sorunu var cabuk bitiyor..
    Haklısın var, ama dün " Juice Defender " diye bir program kurdum. " Agressive " seçeneğine getirdim biraz etkisi oldu film ve oyun harici saatte %5 gidiyor şarjdan dene derim. Ben faydasını gördüm ayrıca kullanmadığım zaman " wifi, arka plan uygulamaları, senkronizasyon, vb. " şeyleri kapatıyorum daha iyi oluyor. Yeni kernel yada rom ne zaman çıkacak haberin var mı acaba ?

• Yeni Kernel çıkmış. BU kernel de batarya sömürme ve 1,6 Ghz olayını çözmüş denilmiş ama. Ben yeni yükledim. 2 GHZ de yine reset attı telefon. 1.6 da kullanıyorum şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 24 Ekim 2011; 10:43:19 >
  • quote:

Yeni Kernel çıkmış. BU kernel de batarya sömürme ve 1,6 Ghz olayını çözmüş denilmiş ama. Ben yeni yükledim. 2 GHZ de yine reset attı telefon. 1.6 da kullanıyorum şu anda

doomkernelin v11 den sonra bir daha mı kerneli çıktı arkadaşım ? Link verirsen sevinirim.

Edit : Linki buldum gerek kalmadı da. orda 2 tane download linki var sen 1.6 yı yükleyip 2.0 a getirmiş olmayasın ? 2.0 ı yüklediğin halde mi reset problemi hala sürüyor acaba merak ettim. bir de değişiklik var mı önceki versiyondan hız, apps, ses, gprs vb. özelliklerde ? Çok soru sordum kusura bakma

Edit-2 : Doomkernel yapımcısı ( DooMLoRD ) v12 için 4.0.2.A.0.42 yi önermiş belki bu derleme numarasında 2.0 da reset atmaz ben öle düşünüyorum bir de v12 nin stabil sorunsuz komplike çalışması için 4.0.2.A.0.42 gerekli olabilir ki konuda DoomLord 4.0.2.A.0.42 olmasını tavsiye etmiş. Şuan baktığım da benim derleme numaram, 4.0.1.A.0.283 gözüküyor, şuan isteyim eve gider gitmez, 4.0.2.A.0.42 romunu yükleyeceğim ardından da doomkernel v12 yi bakalım telefon ne hale gelecek Ayrıca bu rom ve kernel yüklemelerini ilk sayfa da ki gibi yapacağım inşallah sorun olmaz. Olur diyenler sebepleriyle beraber konu altına yazarsa memnun olurum Gelişmeleri buradan yazacağım son olarak 4.0.2.A.0.42 ve Doomkernel v12 linklerini de paylaşayım geçmek isteyenler olabilir aramızdan

DoomKernel v12
    4.0.2.A.0.42

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AraounDes -- 24 Ekim 2011; 11:47:57 >

• sorunlar cozulmus diyor.. fakat ben bekleyecegim.. zirt pirt yeni cikartiyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jöntürk35

Arcadaşlar nihayet Pazar günü Arc alarak arayışıma son verdim. Ancak bu benim ilk akıllı telefon deneyimim olacak ve güzelim telefonu mundar etmeden etinden ve sütünden de faydalanarak kullanmayı umuyorum.
    Şimdi sudan çıkmış balık misali yapmam gereken ve kullanımda bana faydalı olacak ufak tefek de olsa uygulamalar kısa yollar ekranların düzenlenmesi v.b. pratik yemek terifleri gibi konularda yardımınızı bekliyorum :) Anlıyacağınız telefon aldığımdan beri kuzu gibi yatıyor ve hakkını veremediğimden dolayı moralim bozuluyor:( Mesele en basiti sabah işe gitmek için alarmını kurdum ve diğer telefonlarımda yaptığım gibi telefonu kapatıp sabah çalmasını bekledim ama nerrrdeeeee, işe zor yetiştim.Alarmı neden çalmadı veya akıllı telefonların kapalıyken alarmının çalma özelliği mi yok bilemedim.Bu konuda da bana bir bilgi verseniz çok teşekkür ederim.Daha sonra daha kapsamlı konularda da başınızı ağrıtacağım için şimdiden kusurabakmayın :)İnşallah iyi bir öğrenci olurum sizin sayenizde.Saygılarımla arkadaşlar.

diğerlerini bilemem ama android işletim sistemli telefonlar bilgisayar mantığıyla çalışırlar. yani nasıl ki bilgisayarınız kapalıyken kendi kendine işlem yapamıyorsa android telefonlar da aynı şekilde kapalıyken hiçbir işlem gerçekleştiremezler. dolayısıyla eğer alarm konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız telefonunuzu açık tutmak zorundasınız.

not: telefonunuzu hayırlı günlerde kullanın.

• quote:

quote:

Yeni Kernel çıkmış. BU kernel de batarya sömürme ve 1,6 Ghz olayını çözmüş denilmiş ama. Ben yeni yükledim. 2 GHZ de yine reset attı telefon. 1.6 da kullanıyorum şu anda

doomkernelin v11 den sonra bir daha mı kerneli çıktı arkadaşım ? Link verirsen sevinirim.

Edit : Linki buldum gerek kalmadı da. orda 2 tane download linki var sen 1.6 yı yükleyip 2.0 a getirmiş olmayasın ? 2.0 ı yüklediğin halde mi reset problemi hala sürüyor acaba merak ettim. bir de değişiklik var mı önceki versiyondan hız, apps, ses, gprs vb. özelliklerde ? Çok soru sordum kusura bakma

Edit-2 : Doomkernel yapımcısı ( DooMLoRD ) v12 için 4.0.2.A.0.42 yi önermiş belki bu derleme numarasında 2.0 da reset atmaz ben öle düşünüyorum bir de v12 nin stabil sorunsuz komplike çalışması için 4.0.2.A.0.42 gerekli olabilir ki konuda DoomLord 4.0.2.A.0.42 olmasını tavsiye etmiş. Şuan baktığım da benim derleme numaram, 4.0.1.A.0.283 gözüküyor, şuan isteyim eve gider gitmez, 4.0.2.A.0.42 romunu yükleyeceğim ardından da doomkernel v12 yi bakalım telefon ne hale gelecek Ayrıca bu rom ve kernel yüklemelerini ilk sayfa da ki gibi yapacağım inşallah sorun olmaz. Olur diyenler sebepleriyle beraber konu altına yazarsa memnun olurum Gelişmeleri buradan yazacağım son olarak 4.0.2.A.0.42 ve Doomkernel v12 linklerini de paylaşayım geçmek isteyenler olabilir aramızdan

DoomKernel v12
    4.0.2.A.0.42

İlk 2 Ghz lik olanı yükledim. SE.Tweaked V0.5 yüklü benim telefonda. o da zaten (benim bildiğim kadarı ile) 4.0.2.A.0.42 üzerine kurulu. Ana Bant sürümü ile Çekirdek sürümleri tutuyor. en azından ben telefonu 4.0.2.A.0.42 a güncelledikten sonra kurdum. Şu aralar SetCpu dan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Şu anda 1.6 da kullanıyorum. Bir müddet bu şekilde dursun bakalım ne olucak. Şu SystemUI.apk ile Home.apk dosyalarını değiştirmeyi öğrendiğimde ( Çünkü anlatılan kopyalama yöntemini yaptığımda simgeler yukarı çıkıyor. durum çubuğu yok oluyor. ) o zaman orjinal romu kullanıcam. Çünkü benim için SE.Tweaked V0.5 en büyük eksiği TimeScape

• quote:

quote:

quote:

DoomKernel v12
    4.0.2.A.0.42

İlk 2 Ghz lik olanı yükledim. SE.Tweaked V0.5 yüklü benim telefonda. o da zaten (benim bildiğim kadarı ile) 4.0.2.A.0.42 üzerine kurulu. Ana Bant sürümü ile Çekirdek sürümleri tutuyor. en azından ben telefonu 4.0.2.A.0.42 a güncelledikten sonra kurdum. Şu aralar SetCpu dan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Şu anda 1.6 da kullanıyorum. Bir müddet bu şekilde dursun bakalım ne olucak. Şu SystemUI.apk ile Home.apk dosyalarını değiştirmeyi öğrendiğimde ( Çünkü anlatılan kopyalama yöntemini yaptığımda simgeler yukarı çıkıyor. durum çubuğu yok oluyor. ) o zaman orjinal romu kullanıcam. Çünkü benim için SE.Tweaked V0.5 en büyük eksiği TimeScape

SE.Tweaked V0.5 ne bilmiyorum açıkçası. Telefonun 4.0.2.A.0.42 ve 2 Ghz lik olanu kurdun res attı. Demek ki düzeltememişler. Setcpu yerine no-frills cpu yu dene derim bir de ben onu kullanıyorum. Bir de verdiğim linkteki 4.0.2.A.0.42 rom u yükleyeceğim sence sorun çıkar mı ? Birde bu romu da ilk sayfa da ki anlatılanlara göre yükleyebilirim dimi ? Ayrıca " Çünkü anlatılan kopyalama yöntemini yaptığımda simgeler yukarı çıkıyor. durum çubuğu yok oluyor. " cümleni anlayamadım açıklarsan sevinirim.

DİĞER ARKADAŞLARDa VERDİĞİM LİNK TE Kİ ROMUN SORUNLU OLUP OLAMDIĞINI ANLAYABİLİR Mİ ?

BİRDE " CHANGELOG " DİYE BİR KAVRAM GEÇİYOR BU NE DEMEK ?

• quote:

SE.Tweaked V0.5 ne bilmiyorum açıkçası. Telefonun 4.0.2.A.0.42 ve 2 Ghz lik olanu kurdun res attı. Demek ki düzeltememişler. Setcpu yerine no-frills cpu yu dene derim bir de ben onu kullanıyorum. Bir de verdiğim linkteki 4.0.2.A.0.42 rom u yükleyeceğim sence sorun çıkar mı ? Birde bu romu da ilk sayfa da ki anlatılanlara göre yükleyebilirim dimi ? Ayrıca " Çünkü anlatılan kopyalama yöntemini yaptığımda simgeler yukarı çıkıyor. durum çubuğu yok oluyor. " cümleni anlayamadım açıklarsan sevinirim.

DİĞER ARKADAŞLARDa VERDİĞİM LİNK TE Kİ ROMUN SORUNLU OLUP OLAMDIĞINI ANLAYABİLİR Mİ ?

BİRDE " CHANGELOG " DİYE BİR KAVRAM GEÇİYOR BU NE DEMEK ?

SE. Tweaked Main romun oynanmış hali. Biraz daha hızlı ve benim için en önemli olan durum çubuğunda mevcut olan BT WiFi Ses gibi bunları açıp kapamaya yarayan iconlar. İlgili konuyu SE.Tweaked V0.5 adresinde bulabilirsin. Changelog dedikleri olay ise değişikliklerin yazılı olduğu metin .

Ben oradan kurdum hep 4.0.A.0.42 romunu. Kurulumunu ilk sayfadaki gibi yapabilirsin. X10 Flash Tool ile. Yapman gereken indirdiğin tft dosyasını firmwave klasörüne at ve flashla.

Anlatılan kopyalama işleminden kastım SWM Mod bunların entegrasyonu gibi. Kullandığım SE. Tweaked de bu entegre halde. Ancak Launcher in tuşları mavi olduğu için üzerine de
    Transparent Home Screen yükledim Recovery moddan. Bu SWM modu ve daha birçok güzel görseli yüklemek için Sistem dosyasını değiştiriyorsun. Ancak bende sürekli uygulama hatası verdiği için telefonu kapatıp açtığımda durum çubuğu kayboluyor ve simgeler durum çubuğu kadar (yaklaşık 50 piksel kadar) yukarı kayıyor.

• Evet mutluyum Arcımı 4.0.2.A.0.42 ye çevirip ardından, DoomKernel v12 yi yükledim.
    İlk denemem OC a bakmam oldu. 1.6 dan yavaş yavaş 2.0 a getirdim 2.0 a kadar hiç res olayları olmadı 2.0 da res attı tel. Ardından açtım, tekrar 2.0 daydı ama ne olur ne olmaz diye 1.9 a çektim. Ve şuan 1.9 u kabul etti baya da farkettirdi 1.6 ya göre biliyorsunuz ki Doomkernel v11 de 1.6 dan sonra res atıyordu şuan 1.9 sorunsuz ben inanıyorum ki DoomLord v13 de 2.0 ı da sorunsuz yapacak. SS de altta beyler. Size kolay gelsin :)

Edit : 1.9 da oyuna girdiğim de res attı tel, 1.8 e getirdiğim de ve yine oyuna girdiğimde tekrar res attı 1.7 ye getirmeden yine 1.6 ya geçtim. Ve sonuç : KOCA BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Xperia ARC & ARC S | Android 2.3.4 Güncellemesi | OC & Root & Boot Işlemleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AraounDes -- 25 Ekim 2011; 1:35:54 >

• iyiki yuklememisim yalniz surekli 1.9 veya 1.8 oyun oynarsaniz telefonuzu goremeyebilirsiniz garantiyede selam soylersiniz kabul etmezler kullancaksaniz 1.4 gibi frekanslarda kullanin OC pismanliktir

• quote:

iyiki yuklememisim yalniz surekli 1.9 veya 1.8 oyun oynarsaniz telefonuzu goremeyebilirsiniz garantiyede selam soylersiniz kabul etmezler kullancaksaniz 1.4 gibi frekanslarda kullanin OC pismanliktir

1.6 da bişey olmaz herhalde :D telefon pert olur diyorsun yani 1.9 ve 2.0 de çalışılınırsa ? :D

• quote:

quote:

iyiki yuklememisim yalniz surekli 1.9 veya 1.8 oyun oynarsaniz telefonuzu goremeyebilirsiniz garantiyede selam soylersiniz kabul etmezler kullancaksaniz 1.4 gibi frekanslarda kullanin OC pismanliktir

1.6 da bişey olmaz herhalde :D telefon pert olur diyorsun yani 1.9 ve 2.0 de çalışılınırsa ? :D

oyun oynarke perte cikma ihtimali cok yuksek

• quote:

quote:

quote:

oyun oynarke perte cikma ihtimali cok yuksek

1.6 da tutuyorum şimdi. yine de hızlı yeter bana :)

• arkadaşlar global rom yüklü 2.3.4 oc.kernel rom falan yüklemek istemiyorum sadece root varmıdır...varsa nası yapcaz.....
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.