Şimdi Ara

Xperia ARC & ARC S | Android 2.3.4 Güncellemesi | OC & Root & Boot Işlemleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
4
Favori
38.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben birşey sormak istiyorum.Benim cihaz Xperia ARC Sony Ericsson PC Companion 2.0 ile 2 hafta kadar önce orjinal olarak 2.3.4 e sürümü yükselttim ancak derleme numarası 4.0.2.A.0.42.Ben yine de buradaki root işlemini yapabilir miyim yoksa bu derleme numarasına göre root mu beklemeliyim?
    Bir ikinci sorum da şu:Eğer root işlemi yaparsam bu bahsetmiş olduğunuz titreşim vs.. gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?
  • Xda da kolay rootlama kiti çıkmış. 10 saniyede rootladım 2.3.4 cihazı
  • merhabalar,
    şu an telefonumda 4.0.A.2.368 global romu yüklü & rootlu & bootlader açık. 2.3.4 yüklemek için direk olarak pc companion a bağlamak (onar seçeneği ile) mı gerekiyor? yoksa öncesinden bootloader 'ı kapatmak gibi bi işlem yapmak gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahalehey -- 27 Ekim 2011; 20:10:55 >
  • arkadaşlar ben bu işlemleri yaptım ama market sorunum var cıhazı actıgımda market cıkmadı nasıl olucak bu?
  • arkadaşlar ciddi bir derdim var cihazıın bootloaderını actım romu yukledım hersey normaldı fakat sonra 2.3.2 surumune dondum artık cıhaz sarj olmuyor ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

Xda da kolay rootlama kiti çıkmış. 10 saniyede rootladım 2.3.4 cihazı

nasılodu yahu bizede versene hocam şu linki.......
  • Ciddi bir uyarıda bulunayım. Eğer ki cihazınızı bootloader'ı açık sekilde downgrade ederseniz cihazın bataryasını bir daha %0'ın üstünde göremezsiniz yazılımsal bir hatası var hala çözülemedi tam olarak ben bu sıkıntıyı yaşıyorum şuanda haberiniz olsun istedim. 2.3.4 sürümünden geri dönerken bu durum diğerlerini bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencho

Ben birşey sormak istiyorum.Benim cihaz Xperia ARC Sony Ericsson PC Companion 2.0 ile 2 hafta kadar önce orjinal olarak 2.3.4 e sürümü yükselttim ancak derleme numarası 4.0.2.A.0.42.Ben yine de buradaki root işlemini yapabilir miyim yoksa bu derleme numarasına göre root mu beklemeliyim?
    Bir ikinci sorum da şu:Eğer root işlemi yaparsam bu bahsetmiş olduğunuz titreşim vs.. gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?

Root yaparsan titreşiminde falan sorun olmaz ama DoomKernelin bundan 2 önce ki romunda o sorun vardı konuda ki de o sadece root yapacaksan sıkıntı olmaz ama ben rom da yüklicem diyorsan en son çıkan rom u yükle DoomKernel in yine bir sıkıntı olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: komplocu

quote:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

usb hata ayıklama sürücülerinin yüklü olması gerekiyor.
    ben ilk denemede başaramadım, reset falan attı ama ikincide oldu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: komplocu

quote:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

usb hata ayıklama sürücülerinin yüklü olması gerekiyor.
    ben ilk denemede başaramadım, reset falan attı ama ikincide oldu

sagol hocam oldu tek seferde tek tıkla ve bootloaderi kilidini kaldırmadan çok güzel oldu .....

• quote:

Orijinalden alıntı: Doctor3

1. Aşama ; Bootloader Kilidini Kaldırmak.

1.) Öncelikle ; http://www.multiupload.com/RS6367SQMT linkindeki dosyayı indiriniz.

2.) Dosyayı masaüstüne çıkartın.drivers.zip ve fastboot_with_Android_USB_file.zip idosyalarınıda çıkartın içerisindeki unlockbootloader.sonyericsson.com linkine tıklayın. Sayfanın en altındaki kutucuğa tıklayıp kutucukları doldurun. Sizden Imei numarasını isteyecek. Telefonunuzun arama kısmına *#06# yazın. Çıkan İmei numarasının son hanesi dışındaki kısmı istenen yere yazın. (14 hane yazacaksiniz Size vereceği kodu bir yere not edin)

3.) Telefon kapalı haldeyken Menü tuşuna basarak Usb kablosunu takın. Telefonun en sagdaki tusuna basarak Mavi ışık yanacak.

4.) Bilgisayarınızın aygıt yönetiisinden diğer aygıtlar kısmına tıklayıp S1Boot Fastboot yazısına sağtıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir diyoruz. sürücü yazılımı için bilgisayarı tara kısmından masaüstüne açtığımız driver klasörünü gösteriyorz(alt klasörlerle birlikte kutucuğu işaretlenmiş olsun). Gelen kırmızı renkli uyarıya yinede yükle diyin.

5.) Son işlemimiz Masaüstüne açtığımız fastboot klasörünün içerisine giriyoruz. Shifte basılı tıklayarak sağ tıklıyoruz. Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot.exe -i 0x0fce getvar version komutunu yazıp entere basın. Ardından fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY Komutunu yazıp entere basıyoruz. Ama bu komuttaki KEY yazılı yere 2. adımdaki elde ettiğimiz kodu yazıyoruz. Bootloader kilidi pasif olmuştur.

2. Aşama ; Firmware (Rom) Yükleme Işlemi

1.) http://www.mega upload.com/?d=VS2D704A linkinden 4.0.1.A.0.283 Generic Global romunu indirin.

2.) http://www.multiupload.com/7H4JT35B6G Linkinden Flashtoolu indirin.

3.) Rom dosyasını FlashTool içindeki Firmware klasörüne koyun.

4.) Bilgisayaarınızın denetim masasından Bölge ve dil kısmındaki ayarları ingilizce bölgeyi ABD olarak değiştirin.

5.) Şimdi FlashTool içindeki X10Flash.exe eye tıklayın. Flash yazısına tıklayın. Solda rom ismi sağda sin uzantılı dosyalar gözükecek. Eğer sadece simlock.ta yazısını görüyorsanız 4. Adımı yanlış yaptığınızdandır. Ok diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz

6.) Şimdi telefonunuzun geri butonuna basarak kapalı halde bağlamanızı isteyecek telefonu bağlayın. 4 dk içinde flash finished diyecek. Kabloyu çekip telefonu açın. Yeni Rom yüklenmiştir.

3. Aşama ; Xperia Arc Root & OC Işlemi

1.) Öncelikle ; http://doomlord.sylvester20007.com/arc/dk/4.0.1.A.283/v10-test/boot.img dosyasini indiriyoruz.

2.) İlk Aşamada BootLoader kilidi için verdiğim linkteki dosyadaki fastboot_with_Android_USB_file klasörüne giriyoruz ordan fastboot klasörüne girerek yukarıda verdiğim linkteki dosyayi indirip içine kopyaliyoruz.

3.) Burada sol shift tuşuna basılı tutarak mause sağ tıklıyoruz (komut dosyasını burada başlat diye bir seçenek çıkacak onu seçiyoruz)

4.) Telefonu kapatıp sağdaki geri tuşuna basılı tutarak pc ye bağlıyoruz (mavi ışık yanacak)

5.) Çıkan komut penceresine fastboot flash boot boot.img yazıp enter a basıyoruz.

6.) Boot işlemi birkaç saniye içinde biter (komut dosyasını kapatıp usb kabloyu çıkardıktan sonra telefonu açıyoruz)

7.) Marketten No frills CPU Control programını indirerek dilediğiniz mhz değerini girebilirsiniz

NOT: Bu işlemleri yapmadan önce uygulama ayarlarından "bilinmeyen kaynaklar", geliştirme den "usb hata ayıklaması" ve "sahte konumlara izin ver" seçenekleri işaretli olsun. ( Sorumluluk size aittir )

Anlatimlar için kaan_9292 , Cyber-44 ve diğer arkadaşlara teşekkürler.
    Konunun devami için ;http://forum.donanimhaber.com/m_51544512/tm.htm
    İşlemler bittikten sonra telefonunuz ilk açılışta biraz yavaş açılacaktir, panik yapmadan bekleyelim :)

ÖNEMLİ ; Xperia Arc Root & OC Işlemini gerçekleştirdikten sonra Telefonun titreşim, ve PC Combination Medya aktarim modlari vs. si calışmıyor.
    Kernel Dosyasi Test Sürümü olduğu için yeni version çıktığında bu sorun düzeltelecektir.

hocam şimdi ben anlattığım gibi yaptım hiç bir problem yok yalnız PC Companion'da yeni güncelleme bulundu diye bi uyarı aldım sonra ilerle falan iş güncellemeye gelince ''TELEFONUN YAZILIMI DEĞİŞTİRİLDİĞİNDEN GÜNCELLEME YAPILAMIYOR'' bu sorunu nasıl aşıp orijinal güncellemeyi yapabiliriz.

• arkadaşlar yardımcı olun lütfen telefonu orijinal versiyonuna çevirmek istiyorum lütfen
  • GÜNCELLENDİ !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_uris

arkadaşlar yardımcı olun lütfen telefonu orijinal versiyonuna çevirmek istiyorum lütfen

Telefonun bootloader kilitini geri kapatman gerekli. Anlatımı forumda mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahalehey

merhabalar,
    şu an telefonumda 4.0.A.2.368 global romu yüklü & rootlu & bootlader açık. 2.3.4 yüklemek için direk olarak pc companion a bağlamak (onar seçeneği ile) mı gerekiyor? yoksa öncesinden bootloader 'ı kapatmak gibi bi işlem yapmak gerekiyor mu?

konu güncellenmiştir yeni rom,kernel ve diger dosyalari bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencho

Ben birşey sormak istiyorum.Benim cihaz Xperia ARC Sony Ericsson PC Companion 2.0 ile 2 hafta kadar önce orjinal olarak 2.3.4 e sürümü yükselttim ancak derleme numarası 4.0.2.A.0.42.Ben yine de buradaki root işlemini yapabilir miyim yoksa bu derleme numarasına göre root mu beklemeliyim?

Yapabilirsiniz.

• Doctor3

Onemli..

Boot kildi acikken downgrade yapilirsa yani onceki surume gecilirse %0 batarya sorunu ortaya cikar ve telefon acilmaz hali gelir

_____

Birde bu yeni kernelde anlamadim bir turlu batarya cok cabuk bitiyor orjinale donecegim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

Doctor3

Onemli..

Boot kildi acikken downgrade yapilirsa yani onceki surume gecilirse %0 batarya sorunu ortaya cikar ve telefon acilmaz hali gelir

_____

Birde bu yeni kernelde anlamadim bir turlu batarya cok cabuk bitiyor orjinale donecegim..

kaan_9292

Başlığa ekledim, teşekkür ederim bilgin için . Xda'yi takip ediyorum "wiping solutions" bölümünde böyle bir problemin olduğunu konuşuyorlar.

Hatta telefona bir kaç script atarak, problemin "log" dosyasini istiyorlar, ona göre çözümler üretmeye çalışıyorlardi.

Şarz olayinda haklısın.Doom dayi ramdiskleri beceremiyor artık "2.0Ghz" reset atiyor, en mantiklisi "1.6Ghz" de kullanmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doctor3

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

Doctor3

Onemli..

_____

kaan_9292

Başlığa ekledim, teşekkür ederim bilgin için . Xda'yi takip ediyorum "wiping solutions" bölümünde böyle bir problemin olduğunu konuşuyorlar.

Hatta telefona bir kaç script atarak, problemin "log" dosyasini istiyorlar, ona göre çözümler üretmeye çalışıyorlardi.

Şarz olayinda haklısın.Doom dayi ramdiskleri beceremiyor artık "2.0Ghz" reset atiyor, en mantiklisi "1.6Ghz" de kullanmak.

eski 1.9 surumunde sarj sorunu yoktu stok 1 ghz donuyorum boot geri kilitliyecegim adece rootlu birakacagim ne zaman duzgun surum cikar ozaman yuklerim adam gaza geldi zirt pirt cikartiyor

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.