Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonu 3 aydır kullanıyorum. İphone 6plustan buna geçtim. En büyük sorunum parmak izinin elim terliyken 4. 5. denemede kilidi açması iphonede böyle bir sorun yoktu onun dışında iyi tel bence. Ama bir sonraki telefonum yine iphone olacak gibi duruyor.
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediğim buradaki pek çok kişiyi kızdıracak belki ama 4K içerik sizin için çok önemli değilse -olası ekran ve kablosuz problemlerine rağmen- XZ1, XZP'den daha iyi bir seçim bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt
    hocam rev5de dahil hepsi sorunlu diyorlar ayrıca xz1 in ne üstünlüğü var ki?
    Kız arkadaşımda Rev 4 XZ1 var ve burada bahsedilen problemleri yaşamadı. Sadece ekrandaki orijinal koruyucuyu sökerken o meşhur ekran lekesi ve yatay çizgiler çıktı en başta, o da kendiliğinden geçti, bir daha da görülmedi hocam. Ayrıca forumda sıkıntı yaşayan çok insan olsa da cihazlarını sorunsuzca kullanan bir sürü insan da var gördüğüm kadarıyla, "hepsi bozuk" demek doğru değil bence o yüzden Ama XZ1'in sıkıntı çıkarma ihtimali XZP'ye göre daha yüksek olabilir, doğrudur

Benim için XZ1'in XZP'den üstün yanları:

- Tasarımı daha ergonomik

- Gövde daha sağlam ve çok daha az parmak izi tutuyor

- Ekran, bence XZP'dekinden daha iyi. İkisini de yan yana incelediğim için söylüyorum bunu. Evet, XZP'nin 4K ekranı, 4K içerikle çok güzel olacaktır ama normal kullanımda çözünürlüğü FHD'ye düşüyor ve XZ1'in her daim kendi doğal çözünürlüğünde (FHD) çalışan ekranı kadar keskin görünmüyor. Ayrıca XZ1'de kontrast kesinlikle daha iyi. XZ1'in ekranını eleştireceksek biraz sarımtırak görünmesini eleştirebiliriz ama renge ince ayar çekilebiliyor, ayrıca kendi kullandığım Nokia 8'deki buz gibi beyaz bir ekran da gece gözlerinizi rahatsız ediyor. "Bembeyaz beyaz" her zaman daha iyi değil yani

- XZ1, piyasaya XZP'den daha sonra, daha güncel bir Android sürümü (8.0) ve Project Treble desteği ile çıktı. İkisinin de Sony tarafındaki ürün ömrü tamamlandığında XZ1, muhtemelen XZP'ye kıyasla daha güncel bir ürün olarak kalacak.

- Son olarak GSMArena'ya göre daha küçük pile rağmen XZ1'in pil ömrü, XZP'den daha iyi. Aslında buna şaşırmadım çünkü normal kullanımda 4K LCD ekranın çözünürlüğünün FHD'ye düşmesi aman aman bir pil tasarrufu sağlamaz. LCD'ler OLED gibi değil hocam. LCD'de çözünürlüğü düşürmek cihazın oyun performansını vs artırır fakat ekranın tükettiği enerjinin çoğu arka aydınlatmaya harcandığından pil ömrüne fazla bir faydası olmaz.

Sonuçta para sizin paranız. Ayrıca XZP'nin XZ1'e kıyasla daha büyük bir fan kitlesi var gibi görünüyor ve daha "premium" bir cihaz olarak görüldüğünden ikinci eli de biraz daha iyi gibi. Bu yüzden XZP'ye yönelirseniz yadırgamam. Fakat ben olsam XZ1'i seçerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 24 Ekim 2018; 17:36:29 >

• Killing Spree K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler yurtdışından XZ2 compact da alabilirim veya Şubatı bekleyip XZ4 ümü beklesem diye düşünüyorum. Sizde ne var hocam? Kız arkadaşınızı söylemişsiniz.
    Bende Nokia 8 var ama telefon almadan önce XZ1'i de epey incelemiştim hocam

XZ4 gibi bir model gelecek mi hiç belli değil hocam. XZ2 Compact ise kırpılmış bir model onu alacağınıza bütçe sorun değil ise bence XZ3 almanız daha mantıklı olacaktır. Oled ekran büyük avantaj. Üstelik Android 9 ile geliyor. 10-11 eğer aksilik olmaz ise garanti diyebiliriz.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    xz4 de gelir xz6 da sony dünya piyasasından çekilse bile japonyadan çekilemez. bu cihazlarınıda tanıtacağı yer MWC CES IFA gibi fuarlar, Başındaki CEO gelir gelmez. Xperia ve Playstation da gelecek görmediğini kapatmak istediğini açklamıştı. Xperia yı anlarım ancak Playstation gibi harika gelir getiren bir bölümü bile kapatmak isteyen basiretsiz herifin teki
    XZ4 gelse de bence son cihaz olur gibi hocam. XZ3 bile doğru düzgün dağıtımı yapılmadı. Çoğu ülke de yok mesela. HWP videosu gerçek olacak gibi yavaş yavaştüm ülkelerden ellerini çekmeye başlıyorlar. O, CEO zaten bu çekilmenin en büyük nedeni. Sony sadece telefonları çeker zaten geri kalan şeylere dokunmaz. Kendi ülkesinde ise her şey serbest zaten oranın at koşturanı Sony olduğundan devlet bile çekilmesine izin vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smsmart

Bu mesaj silindi.
    Arkadaşlar hiç bir marka-firma benim babamın firması değil. Ben burda yaşadığım sorunları objektif olarak dile getirdim ve buda bu canlının zoruna gitti.. Kendisi Instagram biyografisine telefon marka modeli yazan birisi.. Benim için hayatta çok daha önemsediğim şeyler var.

Ama gel gelelim XZ Premium denen cihaz konusunda ki görüşlerim aynı. Bu telefonu bu saatten sonra almayı düşünen varsa zaten kesinlikle almasın. Ha olurda ölü fiyata bulursunuz orasını bilemem. Telefon telefondur.

Cihazin kamerasi çöp.

Yazılımı çöp.

Uygulamalarla etkileşimi çöp.

Instagram hikayesine tek seferde video yükleyebilen varsa eğer burada kendini şanslı saymanlı. Ben şahsen en az 5-6 kez uygulamayi kapatip açıp tekrar dene yaparak ancak yukleyebiliyordum. Video yüklemekle bitmiyor çünkü 4k çektiğiniz videolar uygulamaya 144p den beter halde yukleniyor. Uygulamalar arasında etkileşimi berbat.

İslemcisinin vermiş olduğu avantaj var sadece oda oyunlarda bir nebze etkili. Ekstra olarak bir fonksiyon ben göremedim. Cihazin ekran kasa oranı kullanırken fark edilmesede herhangi bir cihaza geçiş yapıldığında bile inanılmaz huzur veriyor. O ekrandaki çerçevelere bakarak geçirdiğim vakite aciyorum.

Son olarak ses çıkışından bahsedeyim. Ekranin alt ve üstüne devasa şekilde boşluk bırak, stereo hoparlör koy ama gel gelelim sesi net duyabilmek icin nefes almadan dinlemek zorunda kal.. Telefon cepteyken çaldığıni zar zor duyarsiniz. Ek olarak kulaklık ses çıkışıda normalin altında bana göre.

Telefonu almak için ortada tek bir sebep var oda Snapdragon 835 işlemcisi. Oyunlarda performansı etkiliyor genel olarak. Ama kullanımda yazılımdan kaynaklı sorunlar olduğu için pek birsey farketmiyor. Instagram dan atıyor, Chrome dan atiyor, kilitlenip kalıyor kısacası bu telefonu almayı düşünenler için kesinlikle önermiyorum. Kullananlarda objektif baktığı zaman bana hak verecekler bugün olmasada elbet birgün.

Şuan telefonun zaten satışı ancak internet üzerinden alisveris sitelerinden oluyor. Ben telefonu Teknosa ya servis için götürürken calisanlarin modelden haberi yoktu. Telefonu bilen yok nerdeyse. Paraniza yazık etmeyin. Ölü fiyata temiz 2. el bulursanız alın ama sıfıra para vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 25 Ekim 2018; 2:48:29 >

• İlk başta cihazı kullanıp havalara uçarken cihazında sorun çıkması sonucu çamur atan tiplerden olduğunu tescilli olarak kanıtlamış birisisin gelip burada ağlamanın anlamı yok. Bu davranışı yaşına veriyorum. Koskoca forumda kılçık olan sensin merak etme senin yorumuna bakıp cihaz alacak arkadaşlar vazgeçmez emin ol bundan. Mobil fotoğrafçılıkla uğraşıyorum evet Sony Xperia Xz Premium yazarım çünkü çekimleri mi bu cihazla yapıyorum ki insanlar görsün diye senin gibi boş konuşanları atmasyonculuk yapanları susturmak için hepsi merak etme elimde Samsung Zoom, Nokia 808 Pureview cihazlarda var yeri geldi onların kamera performans değerlendirmesini yaptık. Huawei P Smartı alıp Sony Xperia Xz Premium Kullanıcıları forumudan çekilebilirsin uzatmanın anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smsmart -- 25 Ekim 2018; 5:7:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

İlk başta cihazı kullanıp havalara uçarken cihazında sorun çıkması sonucu çamur atan tiplerden olduğunu tescilli olarak kanıtlamış birisisin gelip burada ağlamanın anlamı yok. Bu davranışı yaşına veriyorum. Koskoca forumda kılçık olan sensin merak etme senin yorumuna bakıp cihaz alacak arkadaşlar vazgeçmez emin ol bundan. Mobil fotoğrafçılıkla uğraşıyorum evet Sony Xperia Xz Premium yazarım çünkü çekimleri mi bu cihazla yapıyorum ki insanlar görsün diye senin gibi boş konuşanları atmasyonculuk yapanları susturmak için hepsi merak etme elimde Samsung Zoom, Nokia 808 Pureview cihazlarda var yeri geldi onların kamera performans değerlendirmesini yaptık. Huawei P Smartı alıp Sony Xperia Xz Premium Kullanıcıları forumudan çekilebilirsin uzatmanın anlamı yok.
    Genelde hatalar sonradan anlaşılıyor. Yani önce severek kullanıp sonra bıktırabilir ve doğal olarak cihaz hakkındaki görüşleri değişebilir. Allah kelamı değil sonuçta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke dediğiniz gibi olsa ama biz bu arkadaşa en başta dedik arka kapağı açılmış bir cihazı alma diye. Niye bende ve diğer arkadaşlarda sorun yok olsa bile belli noktalarda sorunu çözmeye odaklı yazı yazıyoruz. Buraya gelip ergen gibi kamera çöp işlemci çöp ses çıkışı çöp çöp çöp vs anlaşılan ben bunda kasıt aradım. Eski yorumları okursanız zamankaybı olduğunu anlarsınız.

• 1700 TL lik bir telefonu kendi çapında ihya eden birisinin yorumlarını dikkate alıp bu cihazdan vazgeçecek varmı?

Hiç sanmıyorum. Herkes kendi seviyesinde oynamaya devam etsin.

• quote:

Hocam keşke dediğiniz gibi olsa ama biz bu arkadaşa en başta dedik arka kapağı açılmış bir cihazı alma diye. Niye bende ve diğer arkadaşlarda sorun yok olsa bile belli noktalarda sorunu çözmeye odaklı yazı yazıyoruz. Buraya gelip ergen gibi kamera çöp işlemci çöp ses çıkışı çöp çöp çöp vs anlaşılan ben bunda kasıt aradım. Eski yorumları okursanız zamankaybı olduğunu anlarsınız.
    Gördüm hocam. Kusura bakmayın. Durumu bilmeden yazmıştım.
  • sizce 9 ile bizim kamera ara yüzü değişir mi?
  • Acaba Pie saat kaç gibi gelir. Umarım gece gelir de kurarız.

• Zamankaybı95 arkadaşım bu dediklerinin hiç birini neden ben hiç yaşamadım acaba, uygulama çökmeleri her android cihaz da çok nadir olur 5 aydır bu telefonu kullanıyorum tek hoşuma gitmeyen yanı kenarların da küçük soyulmalar var kılıfsız kullanıyorum, pil 6 saatden aşağı ekran süresi vermiyor yazılımına kötü demen çok komik gerçekten gördüğüm kullandığım en hızlı arayüze sahip telefon ıphone x e eş değer bir hız bu, almadan önce çok araştırdım gidin araştırın arkadaşlar arkadaş bunu çinli huawei sandı sanırım, o boşluklara gelince gayet memnunum telefona estetik katıyor masa da tank gibi duruyor telefon çentikli tasarıma geçse ben almazdım şahsen telefonlar hep birbirine benziyor artık farklı olmak isteyen alabilir her gören bunun markası ney diyor orası ayrı mesele Sony ayrı bir Dünyadır herkes bilmez, bu forumu telefonu aldığımdan beri takip ederim yorum yapmaya hiç gerek duymadım ama bu arkadaş sinirimi bozdu kayıt oldum sırf yorum yazmak için.

• se_runtome kullanıcısına yanıt
    kanun.ist K kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar sony kullanmış sence.

@kanun.ist hiç belli olmaz ama öğlene başlamış olur diye düşünüyorum. Ben takipte olacağım buradan haber veririm.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 😊

• 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.