Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce mı 6 mi xz premium mu mi6 bulunmuyor piyasada bende işlemcisi iyi kamerası iyi bir telefon arıyorumda yardımcı olursanız sevinirim. Kronik bir sorunu var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r.yilmaz4545 R kullanıcısına yanıt
    XZ premium konusunda farklı bir cevap bekleme hocam. Ancak 2 cihazda hemen hemen aynı. KAmera kıyaslamasına ise aşağıda verdiğim linkten bakıp kararınızı verebilirsiniz. Ancak ben olsam XZ premium alırdım.

https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=8507&idPhone2=8593
  • Bende XZ Premium kullanıyorum, lakin telefonun Makro çekimde ve diğer çekimlerde netliği maalesef çok kötü. Manuel de olsa otomatik de olsa resim çekip yakınlaştırdığımda bir Lg veya Samsung s8, s9, note 8 gibi değil saydıklarım çok daha net ve pürüzsüz, Sony felaket bir hayal kırıklığı yarattı. Böyle bir üst düzey telefonda. Doğru dürüst kamera menü ayarlarıda yok. Basit ve yalın olmuş menüleri. Yazık ki ne yazık olmuş. :((. Daha önce HTC 10 ve U11 kullandım çok çok çok mükemmeldi kamerası netliği. Ses konusu da maalesef çok kötü. Benim HTC 10 kulaklıkta çok yüksek bas ses çıkıyordu. Bu XZ Premium ise çok kısık bir ses var kulaklıkta. Net ses var fakat yüksek ve canlı değil. HTC 10'nu çok özledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milliyan -- 26 Eylül 2018; 21:27:15 >
  • milliyan kullanıcısına yanıt
    Satıp kurtulun en güzeli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • milliyan kullanıcısına yanıt
    XZ Premium kullanıyorken bende nedense hiç de üst seviye bir telefon kullanıyormuşum hissine kapılmamıştım. Gerçekten insan bazı noktalarda kendini avutmak için çabalıyor. Ancak şuan daha objektif bakıp Samsung, Huawei ve Apple dışında birdaha telefon kullanmayacağımı söyleyebilirim her açıdan. XZ Premium geçmişimdeki tek tesellim 2500 liraya satabilmem :D Aksi halde beni memnun etmedi bile diyebilirim. Örneğin instagram' da hikayeme video yüklerken; videoyu yüklüyor sonra hikaye bölümünden çıkıyorum ana sayfaya dönüyorum ama yinede videonun sesi geliyordu hemde devamlı olarak bu benim çok sinirimi bozmuştu. Ve son zamanlarda Chrome' dan, instagramdan atmaya başlamıştı telefon kilitleniyordu resmen. Kullanırken tasarımı konusunda bir sıkıntı çekmemiştim simetrik görüntüsü benim hoşuma gidiyordu, ancak Şuan 1750 liraya aldığım huawei p smart tasarım konusunda bana daha hoş geliyor. Ve birde Stereo hoparlör felan hiç bir işe yaramıyor diyebilirim. 2 Tane bağımsız hoparlör var fakat sunduğu ses kalitesi ve düzeyi hiç memnun edici değil. Huawei P Smart yine bu konuda beni daha mutlu etti. Sony Türkiye' de kendi servis ağını kurmadığı ve tasarım konusunda geride kaldığı sürece birdaha kullanmam heralde. Veya belki bir zaman sonra orta seviye f-p bir telefon üretirse belki tercih ederim.

Bir telefon alıyorsam bunun 2. el ederini göz ardında etmemem gerek. Millet 1700 lira civarında zorla satabiliyorken 2500 e sattığım için yatıp kalkıp dua ediyorum.

Ayrıca konuda belki takip eden vardır servisle en çok uğraşanlardan biri de benim.
    İphone 6S telefonum ile XZ Premium takas etmiştik. Ancak aldığım XZ Premium un arka kapağında açıklık vardı kameraya toz felan girmişti. Servise gönderdim, servis dışı saymayıp arka kapağı yapıştırıp gönderdiler. Ancak gelen telefonun kamerasındaki tozlar duruyordu; yeniden 2. ye servise gönderdim. Arka kapak değişim oldu ama bu seferde arka kapak yerinden atıyordu. Tekrardan 3. kez gönderdim servise; bu seferde servisten geldikten 1-2 gün sonra kapak yeniden yerinden atmıştı. Yine 4. kez servise gönderdim; bu kez yeniden arka kapağı değiştirip telefonu geri gönderdiler. Ancak yine yerinden attı arka kapak. Sonradan yaptığım görüşmeler sonucunda öğrendim ki; benim telefonun önceki sahibi telefonu 1 kez ücretli tamir yaptırmış. Telefonu yere düşürüyor ve kasasında milimetrik bir yamulma oluyor bu yüzden de arka kapak yerinden atıyordu. Tam demiştim bu son artık 5. kez gönderdim; bu sefer telefon değişim oldu geldi sonunda evet. Ancak telefonun ekranında ölü piksel-toz benzeri cisimler vardı.. Birde burada şunu da belirteyim ben servise Teknosa aracılığıyla gönderiyorum ve teknosa Cumartesi-Pazar günleri ürün teslim almıyor. Yani cihaz bana Cuma günü ulaştı eve gittim baktım ekranında sorunlar var fakat cumartesi, pazar günü bekledim mecburen pazartesi gönderdim telefonu. TELESERVICE bu noktada ekran değişimi yapmak istedi fakat ben gerek SONY gerekse TELESERVICE yetkilileriyle inanılmaz yoğun şekilde hem yazılı hem telefon üzerinden iletişime geçtiğim için tekrardan değişim oldu cihazım. Çok şükür gelen cihazda hiç bir sorun yoktu. Bu süreç neredeyse 3 ay sürdü diyebilirim. Ve 4 ay kullandıktan sonra 2500 liraya satıp kurtuldum. Oh be.

• Android 9 Güncellemesi bu ay gelir gibi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: smsmart

Android 9 Güncellemesi bu ay gelir gibi gözüküyor.
    Sen ona 1 ay daha ekle hocam. Sony şaşırtmaz her açıklarığı tarihten 1 ay sonra yazılım dağıtılmaya başlar.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Acaba sd835 nasıl bir performans verecek merak ediyorum.

• smsmart kullanıcısına yanıt
    Sony nin arayüzü stock arayüze oldukça yakın olduğundan tatminkar bir sonuç elde edersiniz hocam. Önemli olan umarım sorunla karşılaşmazsınız. Sony nin huyudur mutlaka bir sorun yaratır genelde .
  • Herkese merhaba

Son zamanlarda telefon arayışı içindeyim. Daha önce ki deneyimlerim genellikle Apple ve Samsung ağırlıklı oldu. En son kullandığım güncel amiral gemisi Mate 10 Pro ile ilk ve son Huawei deneyimim oldu. Şu an mecbur kaldığım için Mate 10 Pro'dan vazgeçip Galaxy S7'ye dönüş sağladım. Galaxy S7 ile aramız iyi fakat bazı noktalarda ağır kalması ve batarya performansının zayıf kalması beni yeni model arayışına itti. İlk olarak Xiaomi Mi A2 ile orta-üst seviye bir cihaza yöneldim fakat baktım ki 2. El Xperia XZ Premium ve XZ1'e geçmeyi biraz daha mantıklı buldum. Telefon konusunda 2. el takıntım yok. Sony deneyimi olarak sadece Xperia Z1 kullandım fakat cihaz benim için hoş olmasına rağmen ekran, sık sık uygulama çökmeleri ve klavye deneyimi açısından bana zayıf gelmişti fakat o dönemler klavye uygulamaları şimdi olduğu kadar gelişmiş değildi ve telefon ergonomisi şu an bulunan modellere göre kötüydü. Bu kötü tecrübeyi kenara bırakıp tekrardan Sony deneyimine katılmak istiyorum. Eminim bir çok XZ1 kullanıcısı ve XZ Premium kullanıcısı satın alma konusunda ikisi arasında kalmıştır. Benim telefonda aradığım özelliklere gelirsek büyük ekranlı telefonları genelde seviyorum, kamera performansı benim için çok önemli, pil konusunda günü tamamlamalı, oyun konusunda beni üzmemeli(pile kriter saymayın gün içinde oyun oynama imkanım kısıtlı). Bu 4 ana karakter benim için çok önemli. Tavsiyeleriniz neler olur? Aynı soruları XZ1 kullanıcılarına sordum yanıtlarınızı bekleyip kıyas yapacam.

• CEOnuralp kullanıcısına yanıt
    Pil açısından artık hiç endişe duymamalısınız o kadar hızlı sarj oluyor ki acaba sahte değerler mi diye düşünüyorum bazen ama kesinlikle gerçek değerler, hem sarj tüketimi iyi hemde sarj olma süresi muazzam iyi type c ve hızlı şarj deneyimi gerçekten beni en çok etkileyen kısımlarından daha önce ki telefonum z5 premium. Kamera konusunda diğer telefonları pek bilmiyorum ama kaydet tuşuna bastığında medya hemen anında oluşmuyor bir saniye civarında bekletiyor ve bu kötü eleştiriye maruz bırakıyor ama ben Sony nin bu işi yaptığına inanıyorum yani seni bekletiyorsa kesinlikle değer bir şey yapıyordur ki nitekim öyle fotoğraflar çeken kişiye göre değişebilir ama aynı kareleri farklı cihazlarla çektiğinde benzer sklada en iyi renkleri gösteren cihazlardan biri xz premium oyun olarak seni asla üzeceğini sanmam ve stereo hoparlör güzel deneyim oluyor xz1le bende arasında kalmıştım ama premium etiketli bir cihaza sahip olmak bana göre gerçekten premium bir his veriyor çünkü asla benzeyen bir telefon yok arkası böyle ayna cam bir cihaz yok ve 3d model oluşturma tekniği var direk yazdırılabilir halde ben xz premium aldım ama xz1 de alınmaz değil ikisi arasında pek fark yoksa senin açından xz premium ile devam etmeni tavsiye ederdim

• CEOnuralp kullanıcısına yanıt
    Hocam gönül rahatlığıyla Sony Xperia Xz Premium alabilirsiniz. Kamera önemliyse instagram : birtelefonkamerasi diye aratın kendi çektiğim profesyonel mod (manuel) çekimleri mevcut buyurun bakın. 2.0 diyafram olmasına rağmen 1.5 olan cihazlarla kapışmışlığım var. Doğal renkleri size yansıtıyor.

• Ekim güvenlik yaması gelmedi. Acaba 9 ile mi gelecek nedersiniz.?

• quote:

Orijinalden alıntı: se_runtome

Ekim güvenlik yaması gelmedi. Acaba 9 ile mi gelecek nedersiniz.?
    9 önümüzdeki ay gelme ihtimali çok yüksek ikisi arada çıkacak gibi geliyor bana da.

• Arkadaşlar turkcell hat kullananlar biriyle görüşüyorken arandığı zaman arama geliyor mu? Meşgule alma veya cevapla var mı?

Bende saçma sapan şekilde arama gelmiyor, mesaj atıyorlar telefonu aç diye

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam hiç bir bilgim yok Turkcel kullanan bir arkadaş vardı hatta 4.5g de full çektiğini ss alıp yollamıştı. Cihazın sinyalizasyon sorunu olmadı yanılmıyorsam.

Sorun sinyal değil, biriyle konuşuyorken başkası aradığı zaman bana çağrı gelmiyor.
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Çağrı bekletme açık mı hocam *#43# yazın kontrol edin sonra deneyin olması lazım.

Bunu yazdığım zaman çağrı bekletme hizmet şunun için etkinleştirildi: Ses yazdı
    Sonra aradım biri, başka telefondan da 2. arama yapılmasını da denedik arayanda meşgul çaldı.
    Bana bildirim gelmedi.
    Çağrı bekletme var cihazda operatör ile veya çağrı ayarlarına göz atın ben kullanıyorum

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.