iyi günler arkadaşlar.Bir citroen kullanıcısı değilim öncelikle belirtim fakat aklıma takılan şu soruya en iyi yanıtı sizlerden alırım diye düşündüm o yüzden bu konuyu açıyorum.Bir arkadaşımda sanırım 2002 model xsara var.Geçenlerde yemekten dönüyorduk yorgunum sen kullansan falan dedi kabul ettim tabi ben aldım arabayı da garibime giden çok şey oldu arabayla ilgili.bir kere debriyajı inanılmaz hassas o nedir öyle ya düz yolda gaza basmadan debriyajı bırakmayı bir yana tuttum baya bir gaz vermeden araba yerinden kalkmıyor bile.frenler desen dokundun mu öne sıçratıyor.gerçi fren kısmı güzel ama debriyajı ve debriyaj sistemi çok garibime gitti ve arabada genel olarak bir hantallık var bu normal mi bütün xsaralar mı böyle yoksa o arabada mı bir gariplik vardı bu sorum xsara kullanıcılarına.
ayrıca diğer gözlemlediğim unsursa arabada herşey gecikmeli olarak devreye giriyor mesela selektör yapıyorsun sen kolu bıraktığında o daha yeni çakma girişiminde bulunuyor 1-2 saniye sonra yani.Kornada aynı şekilde kornaya basıp bırakıyorsun o ondan sonra ötüyor bu gibi garibime giden şeyler yaşadım mesela arakdaşım bayan ama iyi araba kullanır geçen bebek yokuşunda kaldığını bana anlatmıştı bilerek oradan çıktım ve arabayı kaldırmak gerçekten ölüm 2-3 kere pompalamak gerekiyor o balatanın vay haline...
normalmidir bunlar bir xsara için yoksa o araç tamı bir sorun (lar) var xsarayı genel olarak değerlendirip cevap verirseniz benim için çok bilgilendirici olur çok teşekkürler şimdiden=)
citroen bölümü maşallah maşallahhn ne kadar aktifff
O araçta sorunlar varmış Normal değil anlattıtkların, ben de de xsara var ama hiçte böyle gecikmeli tepkiler falan yok Debriyaji bilemiycem çünkü benimki otomatik vites
Baskı balata bitmek üzeredir. Bu yazılan sorunların hiçbiri bizde de olmadı.
bayan arabası olduğu için olabilir belki bu sorunlar.. yanlış anlamayın sizinle ilgili değil tabi ki ama bazı bayanlar arabalarını gerçekten yıpratarak kullanıyor..