Şimdi Ara

XTAR VC4 Pil Şarj Cihazı İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceden aldığım dandik şarj aleti pili neredeyse patlatınca kaliteli düzgün biz cihaz alayım dedim.

XTAR VC4'den tatmin edici bir sonuç aldım.

• Teşşekürler benim de xtar vc2s modelinden var. En sevdiğim özelliği 0 voltaja düşmüş pilleri en iyi şekilde kurtarması. Pilin iç direncini ölçmesi ve doldurduğu maH değerini göstermesi.
  • Tp4056 da 0 volt pilleri şarj edebiliyor. 0.10 amper akım ile şarjı başlatıyor pilin gerilimi 2.5 olunca 1 ampere çıkıyor şarj akımı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam aradığım konu.

Aylar önce pil şarj aletlerine bakınıyordum. Doğru dürüst inceleme bulamayınca, -ucuz da olmadıkları için- vazgeçmiştim.
  • İncelemeniz için çok teşekkürler.

Aldığınız model çok kaliteli bir model.
    Ben de tüm Xtar şarj aletlerini aldım, şu anda Xtar Dragon VP4 plus modelini inceliyorum. Daha sonra VC4 modelini inceleyeceğim.

Aktivasyon/Yenileme özelliği çok güzel, birçok pilde işe yarıyor. Bazı şarj cihazları 2-2.5 voltun altındaki pilleri tanımıyor ve şarj etmiyor.
    Birçok kişi kurtarılabilecek bazı pillerini bu yüzden elden çıkarmıştır.

Bu cihazın güzel bir CC-CV eğrisi var, dolayısıyla li-ion pilleri çok güzel bir şekilde şarj ediyor. (Şarj işleminin sonunda şarj akımını 70 miliampere kadar düşürerek şarjı tamamlıyor)
  • piladam kullanıcısına yanıt
    Beğendiğinize sevindim.

Siz bu konuda bayağı bilgili gözüküyorsunuz bir sorum olacak. Bir adet ölü Li-ION laptop bataryam var bunun + - kutuplarını buldum bu cihaz ile şarj etmeye çalıştım sanırım bataryanın içindeki koruyucu entegre engel oluyor. Tam şarj başlayacak duruyor.

Bu şekilde şarj olmayan PS3 gamepad'i hayata döndürmüştüm.

Kısa bir süre bataryaya akım verse sanki laptop'a geri takınca şarj olacak gibi.

Bir öneriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zergmahmut

Beğendiğinize sevindim.

Siz bu konuda bayağı bilgili gözüküyorsunuz bir sorum olacak. Bir adet ölü Li-ION laptop bataryam var bunun + - kutuplarını buldum bu cihaz ile şarj etmeye çalıştım sanırım bataryanın içindeki koruyucu entegre engel oluyor. Tam şarj başlayacak duruyor.

Bu şekilde şarj olmayan PS3 gamepad'i hayata döndürmüştüm.

Kısa bir süre bataryaya akım verse sanki laptop'a geri takınca şarj olacak gibi.

Bir öneriniz var mı?
    Estağfurullah hocam.

Laptop bataryalarında farklı bir sistem var. Kimi bataryalarda Cycle sayısı sayılıyor, yani batarya 500 kez kullanılınca ondan sonra kullanıma izin vermiyor.
    Bataryanın enerjisi kesilirse sonra bağlansa bile çalışmıyor.
    Laptop bataryasının iç değişimini yapan birçok kişi bu yüzden çaresiz kalıyor.
    Siz laptop bataryanızı mı canlandırmak istiyorsunuz yoksa pilleri alıp farklı işlerde mi değerlendirmek istiyorsunuz?

Eğer ilki ise o bulduğunuz artı eksi uçlardan şarj verseniz de şarj olmaz, ya hücrelerden 1 tanesi arızalanmıştır ya da dediğim cycle sayısı muhabbeti vardır.
    Bataryanın içini açmak zorundasınız, hücreleri teker teker ölçün, kesinlikle hücrelerden 1 tanesi diğerlerinden çok düşük veya yüksektir. Bu hücreleri dengelemeniz(düşük olan hücreyi şarj etmeniz) lazım. Dengelediğinizde eminim bir süre de olsa çalışacaktır.
    Ancak hücrelerden birisi geri döndürülemeyecek şekilde bozulduysa o hücreyi değiştirmek zorundasınız ancak çok fazla prosedür var. Eski hücreyi sökmeden yenisini takmalısınız. Videoları izleyebilirsiniz bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil şarj cihazı önerisi?
    6 yıl önce açıldı
    gp şarj cihazı problemi
    14 yıl önce açıldı
    şarjlı pil sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sökmeden mümkün değilse vaktim olduğu bir gün deniyeyim.

Teşekkürler.
  • Liitokala Lii-500, Opus BT - C3100 (V2.2), nitecore d4 kullandım en çok Xtar VC4 den memnun kaldım. 2 tane aldım kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.