Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fuji'nin fiziki bir magazasi var mi Turkiye'de xe2'yi elleyip, koklayabilecegimiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbul mahmutbeyde outlet var. Herkes cok ilgili orada. Mutlaka gidip tanisin derim

• Geçen hafta komşuma bir kaç aynasız (omd , x-e1 , x-e2 şeklinde) tavsiye ettim ve dayanamayıp X-E2 almış :)

Bende fırsat bu fırsat dedim ve makineyi kurcaladım :)

X-E1 vs X-E2

----------------

Bedensel farklar...
    Bir iki tuşun yeri değiştirilmiş...X-E1'deki Vıew Mode tuşu yerine Q tuşu gelmiş. Yine X-E1'deki Q tuşu yerine AE-L tuşu çekilmiş. Yani X-E1'deki AE-L/AF-L tuşu artık X-E2'de iki ayrı tuş olarak alt alta dizilmiş.
    Yine X-E1'deki AF tuşu yerine de FN2 tuşu eklenmiş.

Vizörden bakınca...
    *X-E1 de vizörden baktığınızda sürekli pozlama değerini gösterdiğinden "az ışıklı" ortamlarda takıla takıla görüntü akışı gösterir , netleme alıp pozlamayı kilitlediğiniz de ise verdiğiniz enstantene değerine göre
    görüntü stabil olurdu... Yani daha çekmeden size fotoğrafın nasıl olacağını gösterir yarım netlediğiniz de ise görüntü akıcı olur.Yani Sony Nex serisi gövdelerin tam tersi durumu :) Bu olay çoğu kişiyi rahatsız etmişti...
    Ben takılmadım hiç çünkü rahatsız olmamıştım :)

*X-E2'de ise elemanlar sanırım çok şikayet aldığından dolayı durumu tam tersine çevirmişler :) Yani artık Nex'ler gibi... İlk bakıldığında görüntü akıcı pozlama değerleri kilitlendiği zaman çekeceğiniz fotoğrafı görüyorsunuz.

AF performansı

Hızlanırken de doğru netleme yapmaya devam ediyor :) Bu oldukça etkiledi beni :) Özlemişim diyebilirim :) Gerçi AF hızı sorun hiç bir zaman etmedim fakat hızlı olmasının konforunu da unutmuşum ve X-E2 bana
    bunu hatırlattı :)

Yani X-E2 alan kullanıcılar kesinlikle lensleri ve gövdeyi hemen güncellemelerini tavsiye ederim :)

Hız...

Bana "X-e1" nasıl diye sorduklarında arkadaşlar "Kırıkkale Tüfek gibi" derim hep :) Kompozisyonunu kur ve pusu da bekle... Şartlar olgunlaşınca çek. Keyifçi makinesi yani derim :)
    X-E2'de ise makinenin tepkisi felaket artmış... Yani o kırıkkale tüfeği gitmiş yerine yarı otomatik bir av tüfeği gelmiş :)
    Çok daha seri iyi tepki veriyor... En sevdiğim yanı bu oldu makinenin... Birden fazla fotoğraf çekmek istediğiniz zaman X-E2 farkını acayip belli ediyor...

Diğer Gözüme Çarpan Şeyler...

*X-E2 daha iyi ışık ölçümü alıyor.

*Manuel netleme yaparken focus peaking dışında bir de Split Image diye bir zibil var. Eğlenceli :) Ama Peak kadar yararlı bulmadım :)
    Gerçi manuel lenslerle denemek lazım hangisi daha iyi diye...

*X-E2 dinamik aralık olarak sanki çok az daha iyi gibi... Yada ben öyle hissettim.

*X-E2 sanki daha fazla NR uyguluyor... Bu durumu da NR'yi eksi -1 değere getirip hallettim :)

Şimdilik gördüğüm farklar bunlar onun dışında imaj kalitesi olarak birbirlerinden çok farkları yok gibi...IQ anlamında daha iyi E2 ama öyle büyük bir fark yok :)
    Kısacası daha çevik , hızlı bir X-E1 modeli gibi... Şahsen çok sevdim hatta arkadaşıma verirken makinesini çaktırmadan bendeki X-E1'i versem yer mi diye de ahlaksızca düşünmedim de değil hani

Bir kaç gün birlikte fotoğraf'a çıktık
    ve kadrajıma takılanları sizinle paylaşayım dedim :)

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Emeğinize sağlık ama XE1 almayı düşünürken soğudum şimdi. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: agasarca

Emeğinize sağlık ama XE1 almayı düşünürken soğudum şimdi. :)

Yok yanlış düşünüyorsun :)

X-E1 foto kalite olarak X-E2'den aşağı da değil. Arada fiyat farkı da var :)
    O fiyat farkını iyi bir lense yatırarak mantıklı bir karar almış olursunuz :)

Ama bütçede sorun yoksa X-E2 + iyi lensler derim :)
    Bütçe sıkıntıdaysa X-E1+iyi lens derim :)
  • Murat gözlemlerini paylaştığın için teşekkürler. Eline sağlık.

XE1 ve 18-55

DSCF6964 by Hakan Safi, on Flickr

• Jimi inceleme icin tesekkurler. Bende de xe-2 var. Istanbul da incelemek ve karsilastirmak isteyenlete yarsimci olurum.

• Merhabalar uzun süreden sonra yeniden aranızdayım bende de bir fotoğrafla yeni yıllar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrolifer -- 2 Ocak 2014; 10:02:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrolifer

Merhabalar uzun süreden sonra yeniden aranızdayım bende de bir fotoğrafla yeni yıllar dilerim

çok enteresan bir çekim... başarılı

• Teşekkürler. çekim X pro1 18-55 ile Batum da...
  • selam jimi1984 X-E2 için ne diyorsun ? X-E1 den fotoğrafik açıdan bir farkı varmı? biz ürün çekimi ile uğraşıyoruz ve pro 1 kullanıyoruz ikinci bir gövdeyi bizim elemana alacağız. keskinlikte verenklerde büyük fark varmı sence?
  • @@BuDunyadaTek

Foto kalite olarak gözle görülür büyük bir fark yok yani... Fark makine ve AF hızında... Ürün çekimi yaparken bunlara size lazım olmadığından
    X-E1 fiyatı ile sizin için daha mantıklı :)

@safirem

Eyvallah abiciM :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 3 Ocak 2014; 11:09:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@@BuDunyadaTek

Foto kalite olarak gözle görülür büyük bir fark yok yani... Fark makine ve AF hızında... Ürün çekimi yaparken bunlara size lazım olmadığından

@safirem

belki ürün masasının üstünde koşan fareleri çekiyodur

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhittin Abi

quote:

@@BuDunyadaTek

@safirem

Uzun pozlama yapar sanatsal takılır ne olacak

• eyvallah aynen dediğin gibi çoğu zaman manuel kulanıyoruz zaten hızın hiç bir önemi yok bizim için. belki dedim sensörde bi ekstra var ise E2 ye yönelelim ama aynıysa anlamı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhittin Abi

quote:

@@BuDunyadaTek

@safirem

Alıntıları Göster

bu aralar biraz işler kesat malum ortam gergin fare bile bulamıyoruz çekmeye hayırlısı bakalım ne olacak sonumuz :)

• X-E2 + 60mm + 14mm + 35mm karışık :)

• Martı resmi X-e2 ile çekilmişse Af hızı gerçekten iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: alien_turk

Martı resmi X-e2 ile çekilmişse Af hızı gerçekten iyi.

APS size ve daha büyük sensör içeren makinelerde en hızlı AF X-E2 de... 0,08 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fujifilm Türkiye Mrk. -- 4 Ocak 2014; 0:25:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mirrorlessrumors
    UPDATE: New Fuji X-W1 gets leaked by Fuji Photographer (and he says it's fake) - mirrorlessrumors
    http://www.mirrorlessrumors.com/new-fuji-x-w1-gets-leaked

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.