Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozturert

Workshop için Türkçe bir karşılık lazım galiba. Şimdi aklıma gelmiyor.

Çalıştay nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Workshop için Türkçe bir karşılık lazım galiba. Şimdi aklıma gelmiyor.

Abi sen burdamıydın M43 başlığına hiç gelmiyorsun artı bende sana mesaj atacaktım neden gelmiyorsun özledik diye.

Gelmeme sebebim belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Geniş açı lensin yakın çekimde etkisini görebilirsiniz.
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 26 Aralık 2013; 15:32:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Orijinalden alıntı: safirem

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Wifi özelliğini hiç kullanmadım nex-6 ile. Çok güzel bir özellik gibi gelsede nex başlığında kullananı da görmedim. Ayırca nex üzerinde felaket şarj tüketiyordu yine öyle olacaktır zira wifi devresi ciddi güç çekiyor. Fujinin ilk el atması gereken donanım güncellemesi pil olmalıydı. Ben ebay üzerinden 1900mah pil aldım eski pile göre neredeyse %50 fazla gidiyor. 10 dolarlık pili Çinliler yapıyorsa fujide yeni kapasitede pil sunmalıydı.

X-E2'de en önemli fark bana kalırsa çözünürlüğü artırılmış ve büyütülmüş arka ekran. Netleme hızıyla ilgili çok video izledim yok abi fark. Olsaydı zaten kesinlikle x-e2 düşünürdüm zira makinanın en zayıf halkası netleme hızı. Dediğiniz gibi lensler çok önemli. Ben bütçesi geniş olmayana x-e1 ve kalan parayla ekstra lens almasını tavsiye ederim.

Arka ekran konusunda xe1 gayet ideal çözünürlükte bence. Yüksek çözünürlüklü ekranların handikapı var bence. Makinadan bakınca süper çektim diyorsun ama pc'ye atınca hayal kırıklığı yaşayabiliyor insan.

Bu bahsettiğiniz ekran çözünürlüğü ile değil ekranın küçük olması ile alakalı bir durum. 1920X1080p bir monitör 2 milyon pixel çözünürlük sunar ama yinede 1 milyon piksellik fotoğraf makinesi ekranında fotoğraflar daha güzel gözükür ekran küçük olduğu için.

Zaten 2.8 vaya 3 inç ekranlar icin söylüyorum. Yani aynı buyuklukteki 2 fotograf makinası ekranın çözünürlük farkından bahsediyorum. Mesala fotografı 22 inç 1920-1080p monitörde izlerken ne görüyorsam xe1 ekranında gördüğüm ile aynı şeyi görüyorum. Ama aynı fotografı hafıza kartına atıp xe2 de izlesem, xe2 ekranında hem xe1 hemde monitörden daha iyi görünecek. Ben bunu istemiyorum. Fotografı çektiğimde bilgisayardan ne göreceksem makina ekranında da aynı şeyi göreyim.

• Ben hiçbir zaman makina ekranında gördüğüm fotoğraf için yorum yapmam. Bilgisayar ekranı bile fotoğrafı çok farklı gösteriyor. Notebook ekranı farklı, lcd farklı, IPS farklı vs. Özellikle makina ekranı tamamen flu çekilmiş bir fotoğrafı bile mükemmel gösterir. Arkadaki ekranı kullanmamın sebebi doğru netleme kontrolü. Fotoğrafı %100 yakınlaştırıp istediğim nesnelerdeki netliğe bakıyorum. Bu bakımdan çözünürlük ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Görebildiğim alan genişliği yüksek oluyor.
  • Bir gün herkes Pentaxcı olacak derlerdi de inanmazdım. Pentaxın efsane emanueli 50mm SMC f1.7. Adaptör bekliyorum denemek için. İlk izlenimim tam aynasızlara göre bir objektif. Hafif, kısa ve netleme halkası güncel bir lens halkası hassasiyetinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 26 Aralık 2013; 15:56:56 >

• quote:

Ben hiçbir zaman makina ekranında gördüğüm fotoğraf için yorum yapmam. Bilgisayar ekranı bile fotoğrafı çok farklı gösteriyor. Notebook ekranı farklı, lcd farklı, IPS farklı vs. Özellikle makina ekranı tamamen flu çekilmiş bir fotoğrafı bile mükemmel gösterir. Arkadaki ekranı kullanmamın sebebi doğru netleme kontrolü. Fotoğrafı %100 yakınlaştırıp istediğim nesnelerdeki netliğe bakıyorum. Bu bakımdan çözünürlük ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Görebildiğim alan genişliği yüksek oluyor.

Aynen hocam yüksek çözünürlük iyidir. Özellikle elle netleme yaparken ve video çekerken ekran çözünürlüğü düşük ise netleyip netleyemediğinizi anlamak güçleşiyor.

• quote:

Ben hiçbir zaman makina ekranında gördüğüm fotoğraf için yorum yapmam. Bilgisayar ekranı bile fotoğrafı çok farklı gösteriyor. Notebook ekranı farklı, lcd farklı, IPS farklı vs. Özellikle makina ekranı tamamen flu çekilmiş bir fotoğrafı bile mükemmel gösterir. Arkadaki ekranı kullanmamın sebebi doğru netleme kontrolü. Fotoğrafı %100 yakınlaştırıp istediğim nesnelerdeki netliğe bakıyorum. Bu bakımdan çözünürlük ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Görebildiğim alan genişliği yüksek oluyor.

Sonuçta iş kişisel tercihlere ve beklentilere dayanıyor. Bir arkadaşın dediği gibi bol bol fotoğraf çekmeye bakmak lazım.
    Bu arada manuel 1.7 ve k5 ile çektiğim eski bir fotoğrafımı paylaşayım bari

IGP30441 by Hakan Safi, on Flickr

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bir gün herkes Pentaxcı olacak derlerdi de inanmazdım. Pentaxın efsane emanueli 50mm SMC f1.7. Adaptör bekliyorum denemek için. İlk izlenimim tam aynasızlara göre bir objektif. Hafif, kısa ve netleme halkası güncel bir lens halkası hassasiyetinde.

Kral lens kraaal kraaaal :D

Adaptörlerde gelse tam olsa :)

• İnşallah ben de yarın fucici olucam yavaş yavaş topiğe ısınalım dedim girincede bu mevzuyu gördüm nacizane fikrimi ve tecrübemi paylaşayı diyorum:

Bu lensin en büyük sorunu bokeh karakteristiği bokehleri çok çabuk sertleşiyor. Örnek:
    Birincisi Pentax ikincisi Pentacon

http://u1312.hizliresim.com/1j/l/vntb8.jpg

http://u1312.hizliresim.com/1j/l/vntcy.jpg

Her iki resimde F2.0 değerinde çekildi. Pentacon hala yuvarlak iken Pentax nasılda sertleşiyor

Hatta bakınız yanlış hatırlamıyorsam 2.8'deki bir örnek

http://u1312.hizliresim.com/1j/u/vwycb.jpg

Ayriyeten şunuda belirteyim, renk doygunluğu bir Olympus 1.4 yahut Canon FD 1.4 gibi değil ancak en büyük artısı manuel bir lense göre en açık diyaframdan itibaren çok keskin ve CA oranının az olması

• Bende siparişimi verdim arkadaşlar.

Benim de elimde Yashinon 50mm F1.4 lens var. Nikon adaptör önerisi olan var mı.
    nikon adaptör ile samyang 85mm ve samyang 14mm lensleri de test etme imkanı bulacağım.
  • Yorumunuz için teşekkürler. Bende nex-6 ile onlarca manuel kullandım. Fd serisinde 1.2,1.4,1.4 SSC,1.8 ve pentacon 50mm MC 1.8 gibi birçok modeli denedim. Optik anlamda en iyisi Super Takumar 50 1.4 bana göre. O kadar lens kullandım ama hep satma gereği duydum. Nedeni boyutlar ve netleme halkası oldu. Bu lensler 20-30 yaşında ve kullandığım lenslerin birçoğu sert netleme halkasına sahipti. Güncel lensler gibi akıcı çalışmayan halkalar bazımız için iyi olsada ben hep akıcı bir halka aradım. Klasik nikon ve canon 50mm halkaları tam istediğim gibi.

Diğer taraftan 300 gramlık gövdenin önüne adaptörle 300-350 grama ulaşan lens takınca denge ciddi olarak bozuluyor. Burada lens ağırlığı da orjinal objektifler gibi düşünülmemeli. Yaklaşık 5-6 cm uzunluğunda bir adaptörün önüne takılan 250 gramlık bir lens gövdede 350 gramlık bir lens gibi hissedliyor momentten dolayı.

İşte bu noktada pentax optiğinden öte boyuları ve kütlesiyle çok ilgimi çekti. Pentacon 260 gram yanılmıyorsam 165 gramlık pentax bu yönden tam istediğim gibi. Bendeki pentax kopyasının netleme halkası modern lensler gibi hafif ve akcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 26 Aralık 2013; 20:21:27 >

• Hocam netleme ve diyafram halkası sorunu çekmek istemiyorsanız Olympus'lar bu konuda çok iyidir. Çok iyi bir gövde kalitesi, yağ gibi netleme halkaları ve en zor şartlara dayanıklı bir yapıları vardır. Zamanında National Geographic fotoğrafçılarının ellerinden düşürmedikleri lensleri olduğu söylenir. Renk ve kontrast konusunda Pentax'dan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Olympus Zuiko 50 mm 1.8'lerin Yeni versiyonları 165 gr eski versiyonları ise 170 gr kısacası hafiflik konusunda Pentax'dan farkı yok. Ayriyeten şunu belirteyim amacım Pentax'ı kötülemek değil birçok manuel lensini kullandım biri hariç diğerlerinden memnun kaldım. İyi lensleri var ama bir Oly gibi değil
  • Bugün gittim Fujifilm'den x-e1, 14mm, 35mm ve 16-50 zoom aldım. Outlet ürünü deniyor ama benim şansıma mı bilmem bildiğiniz kutusunda sıfır ürün. Tek farkı kutu benden önce açılmış ama muhtemelen içindekiler çıkartılmamış bile. Tüm bu ürünleri B&H fiyatının %20 altına, 12 taksitle ve 3 yıl garantiyle aldım. Halbuki memleket tüketicisi yok ithalat vergisi, yok kdv diye bizden başka pazarlarda 3 kuruşa satılan ürünü 5 kuruşa almaya mahkum olmuştur. Fuji'yi ithalatçısıyla, ana firmasıyla bizleri kollayan iyi fiyat politikasından dolayı tebrik ve teşekkür ederim.
    Evde hemen 35mm ile bir kaç deneme çekimi yaptım. Dell u2412m monitörümde gördüklerimden sonra kendime tek bir şey söyleyebilirim '' 35 seneye yakın zamandır yok slr, yok dslr, yok 4x5 ile fotoğraf çektin. Bir fotoğraf makinasının IQ olarak bundan fazla yapacağı bir şey olaması çoooook zor sonrası kesinlikle senin kabiliyetine kalmış''

• Olympuslarda güzel evet. Mc 50 1.8 almıştım sandık malı , sıfır gibiydi ama beklemeden dolayı sanırım netleme halkası sertti. Optik olarak çok iyi değildi 2.8 sonrası keskinlesiyordu. Fd 1.4 f2 de neyse bu da F2.8 de öyleydi. Bir ara nikon 50 1.8d ile kıyaslama yapmıştık bu eski manulleri ne olursa olsun 200 liralık nikon özellikle renklerde daha başarılı. Keskinlikte yine daha iyi. Bu manuller güzel lensler ama bazıları abartiliyor. Örneğin takumarin adi çıkmış 250 lira isteniyor bunun yerine gidin nikon 50 alın daha iyi. Manuel 50 1.8 için maksimum 150 verilebilir. Ben 100 liraya aldım.

• Hayırlı olsun ben bu fuji outleti anlamadım birkaç arkadaş lens ve makina aldı sadece kutu açılmış sifirdan farksız nokta hatasız ürünlerdi. Çok iyi yapmışsınız outlet alarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 26 Aralık 2013; 21:58:06 >
  • Hocam ben zaten 100 liralık bir lense göre konuştum. Malum Pentax'da 100 tl civarı Olympus 1.8'lerde yoksa tabi ki çok üst düzey bir kalite beklememek lazım ben o fiyat aralığında Pentax'dan daha iyi sonuç vereceğini belirtmek istedim sadece. Netleme halkasınında sertleşmesine de şaşırdım elime iki adet Oly geçti ikisininde netleme halkası yağ gibiydi.
  • Pentaxa çok iyi diyorlar bakalım denemeden birşey diyemem. Dediğim gibi kalite isteyen nikon 50mm 1.8d alsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 26 Aralık 2013; 23:25:33 >
  • quote:

Hayırlı olsun ben bu fuji outleti anlamadım birkaç arkadaş lens ve makina aldı sadece kutu açılmış sifirdan farksız nokta hatasız ürünlerdi. Çok iyi yapmışsınız outlet alarak.

bende ordan bir lens aldım - benimki açılmıştı ve plastik kapağında sadece kılcal bir çizik vardı ama fiyat ABD fiyatının dahi %20 altındaydı
    tüm aksesuarların olması ve deneyebilmenizde ayrı bir şey, böyle imkanlar yok pek diğer mağazalarda. sadece makine görebiliyorsunuz. oradakilerle biraz sohbet ettim ve fuji anladığım kadarıyla çok köklü bir şirket ve çalışan kişilerde tecrübeli ama geçmişte dışarıya çok kapanıktı.

• Arkadaşlar bu makinede ben mi bulamadım acaba yok mu diye merak ettiğim bir durum var. Kaliteyi rawa getirince iso 200'den aşağı düşmüyor. Ben sürekli raw çekerim. Gerçi Fujinin jpegleri güzel ama rawa alıştım bir kere
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.