Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Arkadaşlar bu makinede ben mi bulamadım acaba yok mu diye merak ettiğim bir durum var. Kaliteyi rawa getirince iso 200'den aşağı düşmüyor. Ben sürekli raw çekerim. Gerçi Fujinin jpegleri güzel ama rawa alıştım bir kere

Evet normalde de iso200 altına inmiyor. Jpegde kendi algoritması ile iso100'e düşürüyor.
  • İşte bunu duyduğuma pek sevinmedim. Neyseki makinede muazzam bir iso performansı var. Birde şunu merak ettim hocam lensleri manuel ayara nasıl alıyoruz. Lenslerin üzerinde manuel mod yok(elimde 35 ve 18-55 var) makinede olan kısımıda bulamadım açıkcası Nex 6'yı çözmem 5 dakikamı almıştı. Fuji biraz yordu herhalde bugün kafam pek çalışmıyor :) Bunun dışında Fuji mod tekeri koymayarak bence yanlış yapmış. Pozlama tekeri çok iyi İso'yuda FN'ye atadım zaten bir de mod tekeri olaydı
  • Ön yüzde smc yazan ayar butonu var. Ordan M'ye getiriyorsunuz manuel için. X-e1 çakma Leica bu bakımdan mod tekeri yok. Olmaması amatör biri için sorun olabilir ama biraz dslr deneyimi olan biri için eksiklik yok. Lensten auto alınca S modunda, gövdeden autoya'ya alınca A moduna geçiyor. Auto dışındaki ayarlarda M modu. İso dahil hepsi auto olunca P oluyor diyebiliriz.
  • Hocam inanın tüm arka yüze baktım ön yüzde lensin takıldığı kısmın yanlarınada baktım ama göremedim. Şimdi siz diyince oğlum körmüsün dedim kendime Fujinin Leica çakması olduğunu biliyorum. Ancak sağlam bir çakma :) Canon'dan Nex'den Mod tekerine alışınca biraz değişik geldi haliyle. Bunuda halledince geriye mesele kalmadı, teşekkür ederim
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
  • xe 1 + 18-55 almak isteyen olursa ayin 30 ile 13 u arasi Izmir ve ya Istanbul'da elden satis yapabilirim. Pm ile fiyat teklifi alabilirim piyasasi ne kadar tam bilmiyorum.
  • ISO başarısı bir harika Leica M9 alıyorlar bide ben anlamıyorum zaten :) İsimden başka beş para etmez bir cihaz... Minimum ikinci el 6 bin TL e bulunuyor ki gereksiz bir marka parası.ISO 6400 çekiyorum gece ve Leica nın çıkamayacağı bir ISO rakamı :)

Tam anlamı ile F/P fotoğraf makinesi... :)
  • Bugün biraz dağa çıktım. Koyunları otlatan amca ile karşılaştım. Bakalım şu 35'e nasılmış dedim. Vay vay vay oldum. Lenste bir de is olaymış bambaşka birşey olacakmış. Ancak iso 200 olayı can sıkıcı açık diyaframda pozlamayı kısa kısa foto çektim. İso 100 olayı bence acilen gelmeli(ki eğer yazılımla yapabileceklerse) neyse bir örnek:

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
  • XE1'e tam ısınmıştım mod kadranı olmayınca vazgeçer gibi oldum.

Bu başlıktaki xe1 kullanıcılarından daha önce nex sistem kullanan olmuştur.

Bildiğim kadarıyla medmax50'de nex6 vardı.

Sormak istediğim bu alet benim nex f3'e ne kadar fark oluşturur.

AF hızı benim cihazdan daha mı düşüktür mesela.
  • Çooook fark oluşturur ama lensler biraz tuzlu bunu dikkate alın. 1855 lens af hizi olarak f3ten daha yavaş, 35mmm de yavaş ama 14mm nexten aşağı kalmaz. Lensler nexe göre pahalidir ama kalite olarak çok öndeler. Yeni güncellemelerle nexe göre eksikleri giderildi. Şu an gövde 1350 lira bedava bence. Parası olmayan bile gövdeye manuel bir lens taksin tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Çooook fark oluşturur ama lensler biraz tuzlu bunu dikkate alın. 1855 lens af hizi olarak f3ten daha yavaş, 35mmm de yavaş ama 14mm nexten aşağı kalmaz. Lensler nexe göre pahalidir ama kalite olarak çok öndeler. Yeni güncellemelerle nexe göre eksikleri giderildi. Şu an gövde 1350 lira bedava bence. Parası olmayan bile gövdeye manuel bir lens taksin tamamdır.

Panasonic GF5'ten sonra Nex F3'ün AF hızı çok yavaş gelmişti. Bu durum biraz düşündürüyor beni.

Fiyat olarak ise kit lens, F değerine göre diğer aynasız seri lenslerinden çok da pahalı sayılmaz.

Bu arada benim F3'ün de satılması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Bugün biraz dağa çıktım. Koyunları otlatan amca ile karşılaştım. Bakalım şu 35'e nasılmış dedim. Vay vay vay oldum. Lenste bir de is olaymış bambaşka birşey olacakmış. Ancak iso 200 olayı can sıkıcı açık diyaframda pozlamayı kısa kısa foto çektim. İso 100 olayı bence acilen gelmeli(ki eğer yazılımla yapabileceklerse) neyse bir örnek:

Çok iyi

• @agasarca

Bence hocam AF hızı çok önemliyse X-E1'i değilde X-E2'yi düşünün derim :)
    Lens güncellemeleri ile X-E2 güncellendiği zaman bayağı iyi oluyor.

@Asarhaddon

Ballı kaymaklı olmuş foto :) Ellerine sağlık :)
    Bu arada IS MIS olmasın bence :) Zaten makinelerin İSO performansı harika... Diyafram açıklığı da iyi :)
    Diyafram en açıkta bile yeterli keskinlikte :) IS olsa MIS olsa lensin boyutları irileşir ki onu hiç istemem :) Sesli netlesin , titreşim engelleme olmasın ama küçük olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 29 Aralık 2013; 0:42:30 >
  • Yorumlar için teşekkürler.
    @ Fujifilm Genel Müdürlük size bir sorum var. Raw'daki iso 200 olayını fuji yazılım ile düzeltebilir mi? Düzeltebilirse bu konuda bir çalışma var mı?

@Jimi1984 doğru is olsa lens büyüyecek ancak gece iso 800 gibi aralıkta 1/10 gibi bir rakamda sorunsuz fotolar çekebileceğimi düşünerek is olmalı diyorum. Makinenin iso performansına hayran olmamak mümkün değil, zaten iso 800'de bile sorunsuz fotoları var. Birde İs ile 4 stop avantaj olsa müthiş olacaktı. Ama o keskinlik herşeyi unutturuyor o da ayrı mesele. 35'deki ses olayıda çok önemli değil daha önce kullandığım Tamron 70-200 lensin tak diye çıkan sesini duyduktan sonra beni pek etkilemiyor.
  • Alınık XE1 + kit lens.

Arkadaşlar elinde xe1 olup da satmak isteyen varsa görüşelim.

Fuji outlet fiyatlarından daha da uygun, az kullanılmış ve garantili olması tercihim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agasarca

Alınık XE1 + kit lens.

Arkadaşlar elinde xe1 olup da satmak isteyen varsa görüşelim.

Fuji outlet fiyatlarından daha da uygun, az kullanılmış ve garantili olması tercihim.

Ben satmayi dusunuyorum pm attim ilgilenirseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fujirumors sitesine göre Fuji' nin önümüzdeki senenin yol haritasına eklediği 3 lens var:

XF 16-55 f:2.8
    XF 50-140 f:2.9
    XC 18-135 f:3.5-5.6
  • Herkese İyi Seneler
  • İyi seneler arkadaşlar. Bol fotoğraflı bir yıl diliyorum herkese.

Benim de Xe2 setim sonunda elime ulaştı. İlk izlenimlerim müthiş büyüleyici. Çekimlere henüz başlayamadım. Makineyi tanıma aşamasındayım ama harika.
    Ekstra pil söylemeyi unutmuşum.

Pil için önerisi linki olan var mı?
  • 35 mm f1.6 hiçbir şekilde netlik ayarı yapmadım.

[simage]

Uploaded with ImageShack.us[/simage]

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.