Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam ben hazırım

Bende de 14-35 varda işte bir 56mm eksik kalıyor onu tamamlamış oluruz :)

Bu arada kerata çooooooooook yakışıklı :(
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@PHI

Tamam ben hazırım

Uzulme jimi aliriz ondanda birer tane be yaa :) takariz xt1 e 56 yi xe2 ye 35 i yada 14 u gezeriz cift tabanca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanrua -- 22 Ocak 2014; 16:29:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Daha önce paylaşıldı mı ya da gördünüz mü bilmiyorum ama, ekleyeyim dedim. Lensin bi prototipini incelemiş bu Belçika'lı abimiz ama yine de izlemeye değer

Hacı izledim eline sağlık da hem lensi hem kızı zibil etmiş :/

Hadi aramızda para toplayalım da beni Belçikaya gönderin :D :D bir koşu kafasına vurup alayım lensi :D :D

Sonra hep birlikte kullanırız nasıl ? :D

Bende buna bozuluyorum bizim merkeze, Belçika da bir fotoğrafçıya 56/1,2 yi inceleme için veriyorlar ama biz burada Türk fotoğrafçısına veremiyoruz ve bekliyoruz...
    Söz @jimi1984 - ilk çekimleri sen yapacaksın 56mm ile Şu anda en çok x fotoğraflarını buraya yükleyen sen olduğuna göre, bunu hak ediyorsun sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fujifilm Türkiye Mrk. -- 23 Ocak 2014; 23:47:28 >

• quote:

@PHI

Tamam ben hazırım

Gerçekten çok hoş duruyor. Bi açıklasınlar bakalım 6 günü kaldı neler olacak neler olmayacak. Xe2'den vazgeçirecek, beni bekletecek bi şeyi olmaz umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanrua

quote:

@PHI

Tamam ben hazırım

Uzulme jimi aliriz ondanda birer tane be yaa :) takariz xt1 e 56 yi xe2 ye 35 i yada 14 u gezeriz cift tabanca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fujifilm Türkiye Mrk. -- 23 Ocak 2014; 23:03:55 >

• Bu makine bana efsane Contax RTS i hatırlatıyor... Çok benzemiyor mu ? Üst yapı özellikle..

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

quote:

Orijinalden alıntı: okanrua

quote:

@PHI

Tamam ben hazırım

[ima ge]http://i1266.photobucket.com/albums/jj524/picrumors/picrumors001/fuji_x-t1_f02_zps767868ec.jpg[/simage]

Tamamı magnezyumsa su geçirmeme özelliği de olacak mı acaba gövdenin?
    Boyut olarak Xpro1 kadar olur sanırım. Xe'lerden biraz büyük gibi

Boyun askısı yerine benim hep kullandığım el askısını da takmışlar ki, of diyorum çok güzel

Herhalde magnesium olur kasa, öyle konuşuluyor...

X-Pro1 den de bir "gıdım" büyük olacak... X-E den büyük...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fujifilm Türkiye Mrk. -- 23 Ocak 2014; 23:50:57 >

• Birde orta format da adım atılsa... Bünyemizde 750 fotoğraf laboratuvarı var ve stüdyoları için orta format istiyorlar.
    Bu stüdyolarda hala Fuji GX680 kullanan var. Hepsi GX680 tarzında Dijital bazlı orta format istiyorlar.
    Bizimkilerde çok sağlam bir mutfak var ama "ağır" pişiriyorlar ve karar vermeleri çok zaman alıyor, çok konuşuyorlar aksiyon almadan önce

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• (şu makineyi bi elimize alsak bizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fujifilm Türkiye Mrk. -- 23 Ocak 2014; 23:05:45 >
  • Bu makinelerde P-A-S-M modu var mı? Ya da mod mantığı yok ve sağ ve soldaki iki tekerlekte yaptığımız ayarlar mı belirleyici oluyor?
  • Iki tekeri de A'ya alirsan P modu, shutter A'da iken A modu, diyafram A'da iken S modu, ikisinide kendin secersen M modu olmus oluyor. XT1 de vizoru ortaya almislar kenarda olmasi daha iyi degil mi? Ben solagim yine burnumu ekrana sokuyorum ama sag gozuyle bakabilen bir insan cok rahat burnunu ise karistirmadan kullanir XE serisi vizorunu. Prizma yokken ayna yokken o cikintinin olmasi sacma geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Iki tekeri de A'ya alirsan P modu, shutter A'da iken A modu, diyafram A'da iken S modu, ikisinide kendin secersen M modu olmus oluyor. XT1 de vizoru ortaya almislar kenarda olmasi daha iyi degil mi? Ben solagim yine burnumu ekrana sokuyorum ama sag gozuyle bakabilen bir insan cok rahat burnunu ise karistirmadan kullanir XE serisi vizorunu. Prizma yokken ayna yokken o cikintinin olmasi sacma geliyor bana.

Aynanın olup olmayışı pek o çıkıntıyı eklemiyor, prisma evet, ancak bu makinede 0,77x gibi çok büyük bir bakış açısı yakaladıkları için bunu bu "çıkıntının" içinde teknik olarak çözüyorlar. (Bizde bunu sormuştuk ve verilen cevap bu olmuştu) X-T1 in kısa süre sonra teknik servis için kesit ve planları gelecek. Bu çıkıntının iç kısmı hakkında daha net bilgi verebilirim o zaman.
    "Burun" olayında size hak veriyorum, şayet benim de çekerken sorunum hep bu. Ama öbür yandan da vizörün yüksek açı ile geniş bir görüş alanına sahip olması gözlük taşıyan kişiler için büyük bir rahatlık olacak. Bunu X-T nin pratik testlerinde ve workshoplarda değerlendireceğiz ve kullanıcı yorumlarını alacağız mutlaka.

• Prizma ayna derken slr sistemi kastetmistim neyse o onemli degil. Bu yeni viewfinder 0.77x dedigimiz xe-1 de ne kadar (0.62x demisler de tam Fuji'nin acikladigi birsey yok heralde)? Mesela d600 %100 vizoru var 0.77x olunca buna esdeger buyuklukte bir goruntu mu alacagim? Siz de ayrintili incelememissinizdir ama o vizorun onundeki rubber cikarilabiliyor mu acaba? d600'u eyepiece olmadan kullaniyorum gozluklu arkadaslara tavsiye ederim cok rahat oluyor xe1'inki cikmiyor tabi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spex

Bir Canon kullanıcısı olarak @Fujifilm TM forumda olmasında ve yazmasında bir sıkıntı görmüyorum. Bu zamana kadar yazdıkları gayet bilgilendirici, seviyeli ve yardım&destek odaklı. Ben bir fotoğrafsever olarak, firma tarafının olaylara bakışı ve yorumlayışını yani madalyonun diğer kısmını da görmekten gayet memnunum...

Bende bahsettiğiniz gibi "madalyonun diğer yüzünü" göstermenin de meraklılar açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bazı kişilerin burada "Koskoca firmanın düştüğü duruma bakın" şeklinde de yorumlar yapmıştı ama aslında bizim düşüncemiz de aynen bu - Koskoca firmaların forumlara (samimi olarak) "düşmeleri" de gerekiyor belki, zira dezenformasyon
    bazen gerçekten had safhada olabiliyor bazı konularda. Tabi bunun dengesini iyi kurmak lazım ve ön planda "vıcık vıcık" bir reklam/ticaret faaliyetlerinden çok ortak konumuz olan "daha iyi fotoğraf çekmek" temelinde birleşmeliyiz.

Samimi yorumunuz için teşekkür ederim

Şahsen ben de "Fujifilm Türkiye Mrk." nin burada olmasından, yazmasından, bizlere yardımcı olmasından, biz kullanıcılardan ürünler hakkında geri dönüşleri alıp değerlendirmesinden son derece memnunum ve sıkıntı duymuyorum. Kaldı ki "Fujifilm Türkiye Mrk." nin yorumları ve üslubu gayet güzel, seviyeli. Hangi firma yetkileri ürünleri hakkında kullanıcılarına bu şekilde yaklaşıp onların isteklerini-dileklerini-şikayetlerini-önerilerini dinliyor? Çözüm bulmaya çalışıyor?

• quote:

@PHI

Tamam ben hazırım

X-T1 aklımı X-E2 den alacak gibi harbi yakışıklı + karizma

• Arkadaşlar,

elimde geçen yaz kısa bir süre için kullandığım X-E1 için, GARIZ half case almıştım, 1 hafta kadar kullanıldı, cihazı satınca bunu tutmuştum tekrar makina alırım diye ama x-pro1 alınca bu açıkta kaldı, isteyen olursa 125TL'e verebilirm... fiyatı 85USD civarında ebay de...

ilgilenen arkadaş olursa PM atmasını rica edeceğim...

tşk,
    ilker
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın biraz karışık anlattım, bende aslında slr ile kıyaslama yapmıştım
    Sizin kast ettiğiniz %100 lük görüntü, çekilen karenin vizörde yansıma oranı. Bu oran Fuji Xlerde de %100 zaten. Burada kast edilen "magnification" yani vizörün büyütme değeri. X-E de dediğiniz gibi büyütme oranı 0.62x msl Olympus OM-D de bu değer 0,71x veya 0,73x tam emin değilim, sizin elinizdeki D600 de mesela vizörün büyütme değeri 0,70x . (Yani vizörün büyüteç etkisi X-E den daha büyük)

Televizyon ekranından örnek vereyim- bir görüntüyü 37" ekrandanda 55" ekrandanda full 100% görürsünüz, ancak 55"ekran daha büyüktür ve daha konforludur. Şu an piyasada olan tüm makineler içinde 0,77x lik büyütme değeri en yüksek değer olduğu belirtiliyor.

Ayrıca. http://fujifilm-x.com/x-e1/en/about/

Rubberin çıkıp çıkmadığı konusunda henüz bilgi sahibi değilim, ancak gördüğüm kadarıyla yassı bir tasarımı var ve 0,77x büyütme ile çok rahat olur diye düşünüyorum...

• quote:

Prizma ayna derken slr sistemi kastetmistim neyse o onemli degil. Bu yeni viewfinder 0.77x dedigimiz xe-1 de ne kadar (0.62x demisler de tam Fuji'nin acikladigi birsey yok heralde)? Mesela d600 %100 vizoru var 0.77x olunca buna esdeger buyuklukte bir goruntu mu alacagim? Siz de ayrintili incelememissinizdir ama o vizorun onundeki rubber cikarilabiliyor mu acaba? d600'u eyepiece olmadan kullaniyorum gozluklu arkadaslara tavsiye ederim cok rahat oluyor xe1'inki cikmiyor tabi.

Hocam 0.77x yakınlaştırma oranı diye biliyorum mesela 5dmark II'de 0.71x 550D'de 0.59x liveviewe takılan 2.3x magnification viewfinderlar var Canonda manuel lens kullanırken
    almayı çok düşündüğüm bir aparattı.
  • quote:

Prizma ayna derken slr sistemi kastetmistim neyse o onemli degil. Bu yeni viewfinder 0.77x dedigimiz xe-1 de ne kadar (0.62x demisler de tam Fuji'nin acikladigi birsey yok heralde)? Mesela d600 %100 vizoru var 0.77x olunca buna esdeger buyuklukte bir goruntu mu alacagim? Siz de ayrintili incelememissinizdir ama o vizorun onundeki rubber cikarilabiliyor mu acaba? d600'u eyepiece olmadan kullaniyorum gozluklu arkadaslara tavsiye ederim cok rahat oluyor xe1'inki cikmiyor tabi.

önemli bir noktaya parmak basmışsın skylineGTR_34 acaba o plastik kaplama çıkıyormu? ben pro1de +3 göz düzeltme ila kullanıyorum bunun vizör sanki daha büyük gibi ama pronun göz dülticileri takılmaz gibi geliyor. bu t1 elektronik vizörlü sonuçta belki de e2 deki gibi bir yerinde vizöre +- verebilmek için bir tekerlek yada onun gibi bişey koymuşlardır.

birde su geçirmez magnezyum gövde falan diyorlarsa fiyat bunda 6000 tl çıkar :) zengin işi olmuş bu

• quote:

Kusura bakmayın biraz karışık anlattım, bende aslında slr ile kıyaslama yapmıştım
    Sizin kast ettiğiniz %100 lük görüntü, çekilen karenin vizörde yansıma oranı. Bu oran Fuji Xlerde de %100 zaten. Burada kast edilen "magnification" yani vizörün büyütme değeri. X-E de dediğiniz gibi büyütme oranı 0.62x msl Olympus OM-D de bu değer 0,71x veya 0,73x tam emin değilim, sizin elinizdeki D600 de mesela vizörün büyütme değeri 0,70x . (Yani vizörün büyüteç etkisi X-E den daha büyük)

Televizyon ekranından örnek vereyim- bir görüntüyü 37" ekrandanda 55" ekrandanda full 100% görürsünüz, ancak 55"ekran daha büyüktür ve daha konforludur. Şu an piyasada olan tüm makineler içinde 0,77x lik büyütme değeri en yüksek değer olduğu belirtiliyor.

Ayrıca. http://fujifilm-x.com/x-e1/en/about/

Rubberin çıkıp çıkmadığı konusunda henüz bilgi sahibi değilim, ancak gördüğüm kadarıyla yassı bir tasarımı var ve 0,77x büyütme ile çok rahat olur diye düşünüyorum...

Hocam ben yazarken sen önce davranmışsın :) )

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.