Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet çok doğru, bu aparatlarda msl macro çekiminde kullanılır...
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    söz bir dahaki sefere bekliycem...
  • Eyvallah hocam
  • BuDunyadaTek kullanıcısına yanıt
    Fuji Tokyo ya Türkiyedeki kullanıcıların ÖTV den dolayı her zaman fiyat konusunda dezavantajlı olduklarını defalarca anlattık ve daima anlattık. Buradaki İnsanlarında ürünleri Singapur, Avrupa, ABD den değil Türkiyeden almak istediklerini ve servis hizmetlerini burada geliştirmemiz gerektiğini CEO Mr. Komori ye kadar çıkarak anlattık ve sonunda X-Serilerinde ve ekipmanlarında Türkiyede özel bir uygulama yapılmasını sağladık.
    X-E1 / X-E2 / X-Pro1 ve lenslerde olduğu gibi X-T1 de de aynı şekilde ABD fiyatları ile Türkiyede satışa çıkacak. Bu konuda farklı bir model geliştirdik ve bu avantajı sağlamak gerçekten iyi oldu.

Yani uzun lafın kısası - X-T1 msl ABD amazonda 1500 USD olarak çıkacaksa o zaman bizde de bu fiyatdan çıkacak ve 3 Yıl Garantili olacak ( yani 3000 - 3400 TL civarı )

Bu arada çoğu lenslerde ABD den bile daha iyi fiyatların Türkiyede olduğunu belirtmek isterim
    Bu konuda ne zaman Amerikalılar buraya gelip lens almaya başlarsa, o zaman rahat edeceğim... Uzun seneler gerçekten bu konuda büyük sıkıntılar yaşadık Türkiyede ama bu konuda da bizim taraflarda mücadele var artık diğer ülkelerle kıyasla... (Kusura bakmayın biraz "perde arkası" oldu ama beni şahsen çok üzen bir konudur bu fiyat farlarının çaresizliği)

• xe1'i degistirmeyi planliyorum bakalim xt1 ciksin er meydanina. Cok sik model cikariyorlar keske xpro1 gibi olsa butun seriler, xe1'in alternatifi olmasaydi degistiremeyecektim ne guzel. Az daha hizli olsa keske diyip gecmek varken simdi "daha hizlisini yeni yaptik efendim yanliz 1000$inizi aliriz" diyen Fuji'nin kapisina gidicez...
  • skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt
    Bu sık model değiştirmeler aslında bütün üreticilerde biraz durulacak gelecek zamnda ve modeller arası aralar uzayacak. Bu durum sadece sadece sizi değil aynı şekilde de bizim tarafımızdada ticari açıdanda rahatsızlık yaratıyor. Her marka tüketicisine en yeni modeli bir fiyat istikrarı ile sunmak ister. Bu hızlı değişimlerde aslında markaların dengesini bozuyor ve tüm arka planı ( teknik servis, satış kadroları, eğitmenler vs eğitimleri) aşırı derecede zorluyor. Bir modele adapte olmuşken hemen yeni model duyuruluyor ve her şey baştan vs..

Sık model değişiminden kaynaklı zararlı stok maliyetleri de sonuç olarak yeni stoklara "giydiriliyor" bütçelerde bir şekilde. Dingin ve istikrarlı bir model stratejisi düşük fiyat uygulamasına neden olur - Bu kesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

Fuji Tokyo ya Türkiyedeki kullanıcıların ÖTV den dolayı her zaman fiyat konusunda dezavantajlı olduklarını defalarca anlattık ve daima anlattık. Buradaki İnsanlarında ürünleri Singapur, Avrupa, ABD den değil Türkiyeden almak istediklerini ve servis hizmetlerini burada geliştirmemiz gerektiğini CEO Mr. Komori ye kadar çıkarak anlattık ve sonunda X-Serilerinde ve ekipmanlarında Türkiyede özel bir uygulama yapılmasını sağladık.
    X-E1 / X-E2 / X-Pro1 ve lenslerde olduğu gibi X-T1 de de aynı şekilde ABD fiyatları ile Türkiyede satışa çıkacak. Bu konuda farklı bir model geliştirdik ve bu avantajı sağlamak gerçekten iyi oldu.

Yani uzun lafın kısası - X-T1 msl ABD amazonda 1500 USD olarak çıkacaksa o zaman bizde de bu fiyatdan çıkacak ve 3 Yıl Garantili olacak ( yani 3000 - 3400 TL civarı )

Bu arada çoğu lenslerde ABD den bile daha iyi fiyatların Türkiyede olduğunu belirtmek isterim
    Bu konuda ne zaman Amerikalılar buraya gelip lens almaya başlarsa, o zaman rahat edeceğim... Uzun seneler gerçekten bu konuda büyük sıkıntılar yaşadık Türkiyede ama bu konuda da bizim taraflarda mücadele var artık diğer ülkelerle kıyasla... (Kusura bakmayın biraz "perde arkası" oldu ama beni şahsen çok üzen bir konudur bu fiyat farlarının çaresizliği)

Fullframe sevdasına a7 aldım ama fujifilm firmasının lens fiyatlarını, lenslerin gövde ve optik kalitesini, çeşitliliğini çok beğeniyorum..
    Fiyat hususundaki çabalarınız için sizi tebrik ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D2145D26 -- 22 Ocak 2014; 22:21:45 >

• Firmalar kendi aralarında anlaşmadığı sürece rekabette avantaj sağlamak için mecburen sık model çıkarıyorlar. İnsanlar Canon'a kızıyordu ama gördük ki tüm firmalar sık model yenilemeye başladı. Sen modellerini sık yenilemezsezn ve rakibin bunu yaparsa, senin modelin uzun süre piyasada kaldığı için "mecburen" fiyatı inecek ve kar marjın azalacak. Fiyatı orjinal haline çekmek için mevcut modele bir WiFi bir ek özellik koyup yeni model diye önümüze koyuyorlar. Hem haklı hem haksız. Yeni kullanıcılar için çok avantajlı çünkü örneğin bu sene 1000$'a alacağı alet geçen sene 1000$'a alacağı aletten daha iyi.
    XE1 orta model, XPro1 üst model. Üst seviyelerin daha az güncellenmesi normal (bakınız: Nikon D300s, Canon 7D).
    Bana sorarsanız yapılan sık güncellemeleri seviyorum. D300s kaç senedir yenilenmedi, halbuki her sene az az özellik eklenip yenilenseydi insanlar şu anda çok daha iyi bir profesyonel Dx gövde kullanıyor olacaklardı.

• Hala bazı alanlarda sıkıntılar var, bunların üzerinde de çalışıyoruz. Şu anda fiyat yapılarında zaten pahalı olan X- modelleri ve ekipmanlarında bu konuyu öncelikle çözdük diyebilirim. Umarım bizim gerçekleştirdiğimiz diğer marka temsilcileri içinde yol gösterici olur ve bu konuda bir örnek teşkil edebiliriz.
    Türkiyede olan uygulamalar gerçekten yurtdışı ile kıyaslandığı zaman çok katı. İthalat alanlarında da suistimal mutlaka var, ancak örn. 100.000 USD değerinde Fotoğraf makinesi ithalatında devletin ithalat aşamasında toplam 42.000 USD tutarında peşin vergi tahsil etmesi (ÖTV, KKDF, KDV ) inanılmaz bir yük ve bu yükü son kullanıcı taşımak zorunda kalıyor... Bu vergilerin üzerine finansman ve işletme giderleri eklenince ve fiyatlar pahalı olunca doğal olarak satış adetleri düşük kalınca inanılmaz farklar çıkıyor.
    Bunun aşılması için yollar var, ancak markalar tarafında bir birlik oluşturmak gerekiyor ve bu vergi yükünün haksızlığını ilgili makamlara anlatmak gerekirken, çoğu alanda ve girişimlerde biraz Donkişot gibi yalnız kalıyoruz ve değirmenlerle savaşıyoruz - Neyse çok ağladım şimdi dalga geçenler olur kesmezsem...
    Ama madalyonun diğer yüzünüde belirtmek istedim...

• ozturert kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılıyorum ve dediğiniz gibi rekabet dinamikleri de çok önemli bir etken.
    Eskiden mesela analog makinelerde ortalama bir hanenin makine değişim sıklığı 13 yıl iken şu anda değişim sıklığı dijital fot çağında 2,5 yıl ortalamaya inmiş durumda. Belki sizler gibi yoğun kullanıcılar ve ileri amatörlerde bu değer 1-1,5 yıl ortalama oluşturur. Ben şahsen bu sürecin tekrar uzayacağını düşünüyorum, zira fotoğrafa ilgili olan insanların kalite odaklılığı ve yalın çekim ayarlı makinelere ilgisi giderek artıyor. Yani farklı otomatik modların değil de, doğru ve temel ayarları kolay kullanılabilen, el altında olan modeller tercih ediliyor. Bu aslında güzel bir gelişme, çünkü bu mentalite değişimi amatörlerin daha fazla fotoğrafçılığın özüne dönmelerine sebep olacaktır. Elbette makineler dijital, ancak fotoğrafa doğrudan etkisi olmayan ve "oyuncak" diye nitelendirilen fonksiyonlardan arındırılmış mskineler ön plana çıkacak. Yani makinenin üzerinde "portre modu" gibi bir seçenekten ziyade, insanlar manuel ayarlanabilen diyaframı lensin üzerinde sorguluyor.
    Bu gelişme fotoğrafçılığın özüne inilmesini körüklüyor ve doğru bir gelişme kanımca...

• değerli dostlar
    adım geçtiği için tekrar cevabını vereyim.
    söz konusu kişi forum kurallarına aykırı olarak 11 satırlık imza kullanmaktaydı. bu forum kurallarına göre 2010 yılında yasaklanmış bir şeydir. bir kullanıcı bir kurumu temsil ediyor ise o kişi ahmet mehmet gibi davranamaz forumun yazılı kurallarını çiğneme gibi bir lüksü yoktur. en başta forum kurallarını iyice okumalı gerekirse çıktısını alıp masasına koymalıdır.
    adınız bellidir demişssiniz ama ben sizi fuji merkez diye biliyorum adınızı bilmiyorum.adınızla br hesap açar fotoğraf bilgilerinizi o hesaptan bizle paylaşsaydınız yada paylaşıyor olsanız daha değerli olurdu.şimdi istediğiniz kadar tarafsızım deyin hassel temsilcisi olsanız inanan ne kadar inanır bilemem.
    bazı garip konulara garip mesajlar atıyorsunuz. biri bilmem nerden makine getircem ne kadara alırsınız demişş belki o kişi sizi konuya çekmek için yapıyor ama kurum hesabıyla o konuya kanun varnizam var deyince haliyle insanı okurken eğlendiriyor. çünkü hayyamı bilen biri günde kaç tane yurtdışı makine geldiğini tahmin edince o getirse ne olur getirmese ne olur ki bir çok forumda sırf ticaret için honkong a gidip gelen var ve satış yapıyorlar.onlara kanunları hatırlatmanızı aslında daha çok isterim.çünkü bende haksız kazançtan rahatsızım. bu bavul ticareti yasal mıdır değil midir olayına geliyor. ( tepkileri ne olur bende merak ediyorum)
    fujiyi ben severim ama sanırım forum sizin balıklama foruma dalış tarzınızı beğenmedi. mesela velvia 50 de photoshopla yapamadığım o gökyüzü renklerini hala beğenrim hala üretiliyor mu bilmiyorum. x pro yu bedava verseler kullanmam demiyorum bedava olsa tabi kullanırız ama d90 dan 5d m3 e geçen bir kişi olarak neden ff ye uzun zaman önce geçmedim diye kendime kızıyorum. FF yi çıkarın 2. body olarak f/p göre bakarız.(piyasadaki fuji optikleri nasıl ff ye uyum sağlar orası sanırım karanlık)
    yeri geldikçe kimse kimseye hakaret etmediği sürece yine yazarız.dün tv için 2 teknosaya gittim fotoğraf makinelerini karıştırdım eski muamele çalışanlarda kalmamış yada bana öyle denk geldi.bizim forumun size faydası çok oldu

• serkanozg S kullanıcısına yanıt
    Sayın serkanozg,
    İmza konusunda haklısınız, forum kurallarını biraz acele okumuştum ve bu detayı atladım, nitekim bir üye beni uyardı ve düzelttim. Ama kuralları masama koymayı yinede düşünmüyorum- burası biraz abartı olmuş.
    Adım belli, zira profilime bakarsanız görürsünüz. Dilerseniz Fuji merkezi arayabilir ve teyid ettirebilirsiniz, sorun yok burada da.
    Hassel konusunda ise, Almanya üniversite dönemlerimden çok yakın bir arkadaşım Hasselblad Gn merkezinde endüstriyel tasarım şefi olarak çalışıyor, biraz "içerden" bilgi sahibi oluyorum bu yüzden...
    Maliyenin forumlarda ve satış platformu sağlanan sitelerde araştırma yaptığını çoğu kişi bilmiyor ama ben bu konuda bilgi sahibiysem ve burada yorum yapıyorsam o zaman ilgili kişiye kötülük yaptığımıda pek düşünmüyorum. Bahsi geçen bu durum Bavul Ticareti kapsamına pek girmiyor. Bu benim icadım veya yorumum değil, her ülkede var olan yasalardır.
    Foruma "balıklama dalış tarzım" konusunda belki haklısınızdır ama bir yerden başlamak gerekiyordu ve başladık.
    X-Pro konusunda ne yazıkki bedava vermek gibi bir lüksüm yok, bende para vererek aldım
    FF konusu üzerinde çalışmalar sürüyor ama 2014/15 de henüz FF düşünülmüyor. Belki orta format da bir model çıkabilir (GX680 e dayanan)
    Son yorumunuz ile ilgili - Elbette forumun bize de katkısı oluyor, bu doğru
    İyi Akşamlar dilerim...

• Ne yazık ki firmaların nakte ihtiyacı var, ve nakit para XPro1 veya D800'den gelmiyor. Fuji X100 ve XPro1 ile sıkı bir başlangıç yapıp "premium" sınıfa oynadı ama çok kısa sürede XA1 ve XM1 gibi iki ucuz modeli piyasaya sürmek "zorunda kaldı". Var olabilmek için para gerekli ve para "cash cow" olan giriş seviyesinde.
    Dikkat ediyorum, DSLR'da Canikon'la rekabet etmemek için çok farklı şekilde piyasaya giren firmalar (m4/3, NEX, Fuji X vs..) yavaş yavaş üst seviye modellerinde DSLRlara yaklaşmaya başladı yeniden. Panasonic GH3 resmen ufak bir DSLR boyutunda, şimdi Fuji'nin yeni gövdesi de Nikon DSLR benzeri bir yapıyla geliyor. Olympus ve Sony de gövdeleri son serilerde büyüttüler (üst serilerde). Nikon bile DF ile "pure photography" diye tırmaladı tırmaladı, sonuçta klasik DSLR formatına iki ayar tekeri ve gri renk eklemekle yetindi (ha, bir de "fotoğrafçılık ruhu"nu geri getirmek için gövdeden videoyu çıkardılar 5 yaşındaki yeğenim bile yemedi ama hadi bakalım..).
    Biraz telefonlara benzedi. Bir dönem telefonlar küçüldü ve herkes "abi neydi öyle tuğla gibi telefonlarla geziyorduk" dedi, şimdi telefonlar gene büyüyor.
    Gerçi önemli olan boyu değil işlevi

• quote:

Orijinalden alıntı: csenturk

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@PHI

Tamam ben hazırım

Bende de 14-35 varda işte bir 56mm eksik kalıyor onu tamamlamış oluruz :)

Bu arada kerata çooooooooook yakışıklı :(
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

X-T1 aklımı X-E2 den alacak gibi harbi yakışıklı + karizma

Xpro1'den büyükmüş ama. Ve bu bence bir handikap. Büyük bi şey taşıyacaksak DSLR'ı satmayız zaten. Önemli olan küçük olması

• Hadi bakalııım , ben X - 2 yi test edeyim derken X - T1 çıkmış :) Tura ve fotoğraflara devam. Fırsat bulmuşken söz verdiğim fotoğrafları da yükleyeyim istedim. Ayrıca makinenin performansını da çok beğendiğimi eklemek isterim. Benim için en önemli şeylerin başında ağırlıktan kurtulmak geliyordu , sanırım o iş tamam :)

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Pardon 2. resim orjinali değil renk değişikliği uygulamıştım , orjinali aşağıda :)

• xpro'dan buyuk yazilmis burada ama lensin ebatini goz onunde bulundurarak karsilastirmis diger siteler, makine xpro'dan bayagi ufak xe'den bile biraz kucuk sanki.
  • ozturert kullanıcısına yanıt
    Genel anlamda doğru, ancak bir gerçek ise X-100s, X-E ve X-Pro1 toplam satış adetleri X-A ve X-M den kabaca 5 kat daha fazla. Biz msl giriş seviyesi olan X-Q1 modelini getirip getirmemekle kararsızız, zira çok ilgi göreceğinden pek emin değiliz. Bu modellerde yaklaşım daha çok rakiplere odaklı "Line Up" tamamlama merakıdır. Bizim gibi çoğu ülke aslında X-A/X-M veya yeni çıkan X-Q modellerine sıcak bakmadı, aksine orta format makine talebi çok büyük ( Stüdyo sektörü yüzünden) iyi bir stüdyo makinesini Fuji 7-8.000 USD seviyesinde çıkarırsa sadece Türkiyede 2.000 civarında alıcı Stüdyo sahibi olduğunu tahmin ediyoruz. Sadece bizim bünyemizde 700 e yakın lab/ stüdyo mevcut ve Türkiyede topl stüdyo sayısı 14.000 e yakın.
    Fotoğrafçılığa amatörün ilgisi artıyor, bu doğru tespit. Nitekim Fotoğrafçılık da, yelken, bisiklet sporları vs gibi bir hobi olarak benimsendiği taktirde kullanıcılar daha fazla para harcıyor. Bende bazen farklı düşünüyorum, geçen gün yakın bir arkadaşım bilmem ne model bisiklet için 8.000 Dolar verdiğini söyledi- ilk tepkim "manyakmısın sen?" olmuştu. Kendisi de bunun üzerine daha önce ona lensleri ile beraber gösterdiğim X-Pro takımımı hatırlattı - orada durdum
    Hobiler ülkemizde henüz yeni yeni gelişiyor ve ben "Fotoğrafçılığın beşiği" olan Almanyada uzun yıllar sektörde çalıştım ve burada Leica müdavimleri içinde büyüdüm ve bu alana inanılmaz merak saldım. Fotoğrafçılık gibi bu ülkelerde hobiler çok ön planda ve insanlar bunun keyfini çıkarmasını biliyorlar. Bizde şu anda işin "gösteriş" kısmı çoğunlukla ön planda ama bu durumun hızla değiştiğini söyleyebilirim.
    Şu anda Fotoğrafçılık kurs ve klüplerinin ortaokul seviyesinde kurulduğunu görmek (ticari olarak söylemiyorum) güzel bir gelişme bence. Bunlar benim 15 yıl önce Türkiye ye geldiğimde yoktu ve fotoğraf konusu sadece bir kaç özel lisede veya fotoğrafçılık ile ilgili fakültelerde işleniyordu.
    Bugün tüm Fotoğraf dernekleri bir federasyon çatısı altında ve derneklere ve fotoğrafçılık eğitimlerine ilgi çok büyük.

• Vay arkadaş bir günde iki sayfa atlamışsınız :D 56mm ile bu yeni gövde çok heyecan yaptırdı fotoğraf çekmeyi unuttu herkes :D :D

X-E2 + 60mm 2.4f Makro

X-E1 + 35mm 1.4f

X-E2 + 14mm 2.8f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 23 Ocak 2014; 0:23:52 >

• skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt
    Yok değil, X-Pro büyüklüğünde + üst vizör çıkıntısı diyebiliriz.
    X-E2 daha küçük. İki tip makineyide tercih edenlerin kriterleri farklı olacaktır.
    Beni şahsen vizör tatmin etmezse X-Pro ya devam (Optik vizör başka bir şey)
    X-E2 yi tercih edenlerde bir hayli fazla olacak. Nitekim AF hızı aynı olacak...
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.