Şimdi Ara

ya arkadaslar kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugunlerde kendime bir fotoraf makinesi almayı dusunuyorum ama kararsızım cunkum istedegim ozellikler kucuk olması dıs gorunus guzel olmasi, hafif olması ve ii fotoraf cekmesi ... bu ozellikleri goz onune aldıgımda 3 tane makine buldum 1)casio exilim S100 2) casio z40 3) canon ixus 30..... tabi bunların içinde canon yaklaşik 100 kadar daha pahalı .. S100 ise ilk defa seramik lens kulanmiş naisdır sizce tavsiye edermisiniz Z40 ise pentax lens kullanıyo ... benim gonlum S100 den yana sizin bu konu hakkında dusunceleriiniz< neler , tabi fotırafların kaliteli olmasi da onemli ...

• Bu makinelerin hepsi de yanılmıyorsam şarj edilebilmesi için standına konularak şarj edilebiliyor. Makineyi oraya bağlıyorsun yani. Tabi bu makineyi inceltmek ve küçültmek için yapılmış doğal olarak bataryası da küçük ve ince oluyor. Bu yüzden ben şahsen tercih etmem. Çünkü bataryayı ayrı olarak şarj edebilmek için hem yedek bir batarya alman hemde markaya özel batarya şarj kiti alman gerekiyor ki bu da maliyet olarak ayrı bir külfet. Şahsi düşüncem: yine ince olabildiği kadar ince bir makine al ama kalem pille çalışabiliyor olsun ki; pillerini 20 YTL' ye alacağın iyi bir şarj cihazı ile ayrı bir yerde doldurabilesin.
    Kodak modellerine bakmanı da tavsiye ederim.
  • ya benim için standın ustunde sarj olması onemli degil onu dusunmuyorum basettigim makineler içinde içinde siz hangisini dusunurdunuz ve niye ? ben makineyi guzel anları yakalamak için alıyorum profosyenel degilm istedegim guzel ve net cekmesi
  • bu arada arkdasım yedek pil almam gerektigini soylemiş artı sarj için stand almama gerektigini soylemiş ama zaten onları yanında veriyorlar ve bu arada yanliş hatırlamıyorsam 2,5 saatte sarj oluyor...arkadaslar yardımcı olacak insan yok mu??????????????????????????

• Gerçekten memnun kalırsın hele hele fiyatı düşmüş Casio-Z55'ten.Ama Z-40'ta alabilirsin.Görünümü çok güzel casioların.ÖZellik bakıımındanda küçükllüğü gibi bütün modellere binbasıyor hatta resim kalitesi ile birlikte.
    Fazla söze gerek yok.
    Saygılar.
    (unutmadan casionun uzun ömürlü pilleri baya bir uzun gidiyor şaşırtıyor)
  • Z55 750 civarı biraz aşiyo sanırım beni fiyat olarak...
    Z40 sarji S100 ve Z55 gore daha az gidiyo onu biliyorum.. bide steven amcanın sitesinden resim kalitesine baktım s100 Z40 tan daha ii ceki yo ama burda acıklama yapan arkadaslar canon ve nikon en iyi makine olduklarını bunlardan sonra sony casio geldigini soyluyorlar kafamı o bulandırdı?
    bildigim kadarıyla tam sarj la 400 fotoraf veya 55 dk kayıt bunlar cok iyi degerler S100 Z55 Z50 de ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axisheytan83 -- 27 Mart 2005, 0:02:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: axisheytan83

bu arada arkdasım yedek pil almam gerektigini soylemiş artı sarj için stand almama gerektigini soylemiş ama zaten onları yanında veriyorlar ve bu arada yanliş hatırlamıyorsam 2,5 saatte sarj oluyor...arkadaslar yardımcı olacak insan yok mu??????????????????????????

Benim kast ettiğim o değildi.
    Örnek veriyorum: Çok güzel bir doğal ortamda bulunuyorsun makinen yanında veya evde fotoğraflaman gereken doğum günü gibi bir olay var. Beşinci dakikada batarya bittiğinde ne yapacaksın? Makineyi standına yerleştirip 2.5 saat şarj olmasını mı bekleyeceksin. Yani makineyi de bağlayacaksın. Tabi bu arada doğum gününde olan ve kaçırmak istemediğin bazı görüntüleri kaçıracaksın. Bunun yerine ikinci bataryayı takıp devam edeceksin öyle değilmi? Boşalan bataryayı da sadece bataryayı şarj etmek için dizayn edilmiş şarj aparatı var. (Onu aksesuar olarak satıyorlar) O aparata takıp çekimine devam edeceksin. İkinci bataryan bitene kadar diğeri de dolmuş olacak yani makineni bağlamak zorunda kalmayacaksın.
    Bildiğim kadarı ile makine yanında yedek pil verilmiyor. Veriyorlarsa hemen onu kap. Ayrıca Casio çekimleri oldukça kaliteli özellikle Baracuda nın dediği gibi ve senin gösterdiğin modelller oldukça pratik küçük her yere sığıyor.
    Unutmadan şunu eklemek istiyorum Digital fotoğraf makinesi alana kadar fotoğraf çekmeye bu kadar meraklı olduğumu bilmiyordum. Şimdi sınır olmadığı için kart hafıza dolana kadar çekebildiğim kadar çekiyorum. Katı doldurur doldurmaz bilgisayara atıp iyileri ve kötüleri eliyorum. Bu nedenle batarya önem kazanıyor. Eğer digital makineye yeni geçiyorsan bunu aklında bulundur. Daha sonra da almak istediğin makinede istediğin özellikleri ve fiyat aralığını belirterek Sevgili Mertkan' a (Mtkn3) PM atarsan sana yardımcı olacaktır.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Turco -- 27 Mart 2005, 0:12:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben hiç br yerde CASİO'nun çektiği fotoları kötü görmedim aksine küçüklüğüne nazaran prof makinalara yaklaşık çekiyor.HArika ötesi bende 2 pil var yetiyorda artıyor kim demiş az gidiyor diye casio kullanan tayfa burada olsaydı sana gösterirlerdi kaç gün gittiğini şaka bir yana uzun müddet gidiyor ben ilk aldğımda 3 kere tam şarj ettim bat sağlığı açısından 12 saat filan kadar.Sonra bat açıldı okadar çk çekiyorumki kutuda yazdığı bat çekimi kadar fazla çekiyorum neerdeyse 2.batarya yarısı kadar.
    BEnce al derim casio kredi kartı büyüklüğünde fıstık gibi alet şaşıracaksın.
    Al diyorum çünki yavaş yavaş tükenmekte imiş.
    Ankarada yok ben bulamadım iyiki almışım.
  • ya sagol ilgilendigin için...
    ama bana yinede standı olması daha ii gibi geliyo bu arada bunlar lityum pil istediginde sarj edbiliyosun yani bi yere giderken sarj edip gidebilirsin.. bu bassettigim fotoraf makinalraı yaklaişk 150 gram agırlıkları buda cepe sıması ve yanında tasınması konusunda oldukca ii.. istedgim makina belli casio s100 ama Z40 ta olabilir... z40 4 megepiksel s100 3 mege piksel s100 de seramik z40 ta pentaks lens var kafam karısık yanı bu arad heryerde s100 bulamıyorum buldugum yerlerdede advantage gecmiyo ooooooofff...
    yedek batarya vermiyolar yanliş aksettirmişim msj da
  • Zaten Z-40 alırsan içinden usb kablo,pil,şarj standı photo aktarımı aynı anda,güç kablosu,bileklik.Onlar çıkıyor baya bir memnun kalırsın.Hsde 349+kdv.Ama ellerinde kalmamış netten alcaksan.Ki alma elden al görerek.TAvsiye.
  • İlk aldığında kafadan 3 kez tam bitirip 12 15 saat şarj et ki batarya gücünü kazansın.
    Sonra ver eleni deklanşöre.Gör bak bakalım ne kadar gitcek.
    Ayrıca unutmadan ses çekimide var sınırsız,Ve video çekimide(sınırsız)Ayrıyettende Bestshot özelliği.
  • ta s100 için hiç birsey dememişşin onu cok merak ediyorum kullanan hiç yok mu...

• arkdaslar saatleri ileri aldık diye hemen yattınız mı yaaa.... s100 kulllan yok heralde ee bunla birlikte seramik lens hakkında bilgi yok ... nerede gençlik yaaaaaaaaa

• quote:

Orjinalden alıntı: Baracuda

Ben hiç br yerde CASİO'nun çektiği fotoları kötü görmedim aksine küçüklüğüne nazaran prof makinalara yaklaşık çekiyor.HArika ötesi bende 2 pil var yetiyorda artıyor kim demiş az gidiyor diye casio kullanan tayfa burada olsaydı sana gösterirlerdi kaç gün gittiğini şaka bir yana uzun müddet gidiyor ben ilk aldğımda 3 kere tam şarj ettim bat sağlığı açısından 12 saat filan kadar.Sonra bat açıldı okadar çk çekiyorumki kutuda yazdığı bat çekimi kadar fazla çekiyorum neerdeyse 2.batarya yarısı kadar.
    BEnce al derim casio kredi kartı büyüklüğünde fıstık gibi alet şaşıracaksın.
    Al diyorum çünki yavaş yavaş tükenmekte imiş.
    Ankarada yok ben bulamadım iyiki almışım.

Anlıyamadım profosyonel makınalara yakın mı cekıyor? Guldurme benı Istersen kapıstıralım benım S1 ile

Cunku Casio'nun en ust model fotograf makınası Canon, Nikon gibi markaların amator makınalarıyla aynı goruntu kalıtesını verıyor ki Casio makınalara verecegın paralarla onun 10 kat daha ıyı modellerını Canon ve Nıkon'da bulabılırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cou_de_GraCe -- 27 Mart 2005, 23:27:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.