Şimdi Ara

Ya bu DOĞALGAZ faturası ne böyle???? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hamit Özcan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
2
Favori
27.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla hocam ben de sizin gibi düşünüyorum. Türkiye'ye verdikleri zararın çıkması 30 sene. Ben 38 yasindayım. En iyi ihtimalle 20 senede toplansak 58 yaşıma kadar bekleyemem.

Eşimle birlikte green card bekliyoruz. Çıkmazsa Chicagodaki tanidiklarla çare uretmenin yoluna bakicaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konum (Kırklareli) Ayazı Çetin Kuru soğuk Kar her yere yağar soğugunu çeken memleket .Geçen ay havaların sıcak olması sebebi ile çocuk oldugu için arada geceleri açmak kaydı ve cumartesi pazar olarak 78 m3 446 TL civari bir fatura gelince kisa bi delirmenin ardirdan İşi excel döktüm çeşitli çareler aramaya başladım önce petek sayisi kapatarak çözüm ürettim 2 oda 3 peteğe düstüm . Zaten ev hotel gibi kullaniyoruz gündüz kapatiyorum Eve 9 gibi varinca 60 dereceye çekip 12 .30 kadar 3 petek olarak 2,2 2,4 m3 arasinda yakiyor. Gece sadece yattıgım odayi yine 60 derece birakiyorum ve tek petek en azından ısınırak sabah evden cikana kadar 2.4 2,6 m3 arasi yakiyor.Bu kışı bu sekilde geçircez başka çare kalmadi.(60 yakma sebebim üst kat boş alt kalt yeni dogalgaz yakiyor 3 tarafi güneş görüyor fakar diş cephe yok . Gecen yillar Ocak şubat mart aylarında 5 /6 petek sabit aksam 7 acilip sabah 7 kapattigim da 1000 1200 rakamlar görmüstüm .

• toronki T kullanıcısına yanıt

oda termostatı yok mu ?

• e_capkan kullanıcısına yanıt

Çözüm olmadi çünkü sıcaklıgı malasef içerde tutamiyorum Üst kat boş oldugu için sicaklik kayboluyor tavana yükseldiginde .İçerden yalıtım yaptırmam gerek ama bina eski + sağlık meselesi düsünüce vazgecmiştim.Ben çözümü Geceyi 4 /5 m3 atlatip Hafta içi 110 M3 Hafta sonlari da 70 m3 ile gecirip ortama 180 m3 ile atlatirsam :) çükür diyecegim

daha az yakmazsın termostat ile zaten

sıcaklığı sabit tutmana .

daha az elektrik harcamana ve kombinin ömrünü korur.

• daha kombiyi açmadık evde sadece sıcak su kullanıyoruz ona rağmen 90 TL geldi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendineAteist -- 2 Aralık 2022; 11:17:16 >
  • Bu daha baslangıc. Yeni yıla girerken asgari ucrete zamlarla beraber bu faturaların en az yuzde 50 (iyimsel tahminle) artacagı kesin. Allah sonumuzu hayır etsin. Gidişat çok kötü.

• kar altında kalınca, bu faturaları bile arayacağız. omo yol yoptolor, deyip, halen oy verenlerin... ne yapmaya çalıştıklarını anlayabilene aşkolsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

3 petek ne hocam sobamı bu

• Karagümrük yanıyor 😁😁😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 825 TL'de elektrik geldi bu ay. Söylenecek o kadar çok şey var ki ama maalesef biraz daha sabrediyoruz..

Ya bu DOĞALGAZ faturası ne böyle????
  • Valla bebeği olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum, onlar mecburen kombinin potansiyometresini iyice sağa yatırıyorlar.... Geçen sene bir arkadaşımın ikizleri oldu. Çocuk mecburen kombiyi kökledi. 2000 liradan aşağı fatura gelmiyor diyordu, bu sene ne bok yiyecek valla bilmiyorum. Bebeleri tüm gün evin içinde koşturarak ısıtır artık.

Biz çocuksuz ve kedili bir çekirdek aileyiz. Akşamları sobaya odun atar gibi, battaniyenin içine kedi atarak geçiriyoruz. Bu veletlerin vücut sıcaklığı bizimkinden daha fazla, ayaklarımızı kedinin götüne dayayıp, ellerimizi de göbeğine sıkıştırarak ısınıyoruz. Verdiğimiz mama ve veteriner parasının karşılığını böyle ödüyor çocuk, o da halinden pek memnun.

Bunun haricinde eve misafir çağırmak yasak, kombiyi açmak zorunda kalacağız yoksa! Gelmek isteyenlere de "mesaiye kalacağım", "bizim hanım hasta ya hiç hali yok" gibisinden bahanelerle savuşturuyoruz.

Buzdan kalelerimizi sonuna kadar savunacağız yoldaşlar!

• Hocam abartmaya gerek yok biraz acin kombiyi

• realitych R kullanıcısına yanıt
    abartan arkadaş mı, yoksa faturayı kesenler mi? tartışılır. para o kadar kolay kazanılmıyor çünkü.

• lewizsthank1 kullanıcısına yanıt
    kombinin yazın çalıştığı ile kaloriferin açık olduğunda çalıştığı zamanlar, elektrik için farklıdır. daha basitçe, kalorifer açık iken, kombi elektrik tüketimini de artırır.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki haklisiniz ama komurle isinan bir oista 18bin para veriyor

• realitych R kullanıcısına yanıt
    sorun gaz-kömür karşılaştırması değil. alım gücünün bitik olması. bu kış, zor geçen son kış olur umarım. çare üretemeyenler yerine, temiz başlangıca erme umudumuz var.

• Hayat pahallığının sebebi 3 harfli marketlerdi hani?

Akaryakıt, Elektrik, Doğalgaz fiyatlarına, vergiye, harçlara zam yapan bu 3 harfli marketlermi? Ülkeyi bu marketlermi yönetiyor? Hükümet neyi yönetiyor?

YERSENİZ TABİİ Ya bu DOĞALGAZ faturası ne böyle???? 

DURMAK YOK, VATANDAŞI YOLMAYA DEVAM !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 2 Aralık 2022; 17:16:46 >
  • Peki ya evinde doğalgaz olmayıp soba ile ısınan lar ne olucak her yerde doğalgaz yok kırsal kesimlerde vs
    Kömurun ton u olmuş 6bin 8bin arası

Kışı geçirmek için en az 1.5 ton kömür 500kg tahta kırığı alsa kışı 10bin TL ile geçirmiş olacak doğal gaz 2000 lira ayda gelse 3 ayda ,6bin yapar bunun hesabını yaptinizmi peki

• Hocam senin komşu bu faturalara sebep olanlara küfür ediyolarmış.

Ben e-devletten soy ağaçlarını araştırıyorum.Ya bu DOĞALGAZ faturası ne böyle???? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLAHS -- 2 Aralık 2022; 17:33:58 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.