Sübvansiyon mu yoksa her ikisi de 5 er lira olacağına birine 3 diğerine 7 lira yapıp yükü sanayicinin sırtına yüklemek mi? Sanayici ürünlerine enerji maliyetlerine göre zam yapıyor. Ürünler 2-3 kat oluyor. Doğrudan ev kullanıcısından almayıp dolaylı yoldan bu faturayı yine ev kullanıcılarına ödetiyorlar bence. Maliyetler her zaman son kullanıcıya yansıtılır. |
Ya bu DOĞALGAZ faturası ne böyle???? (9. sayfa)
-
-
yarın biletini al, bu cennete kavuş. eğer yapmazsan, samimiyetsizsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
siyasetten korkmayın. siyaset sizin bütün hayatınızı belirler. siyaseti sadece siyasetçilere bırakırsanız, şimdiki gibi olur: onlar tepinirken, siz ezilirsiniz.
sorunuza gelince; hiç bir şeyi göstermez. kar marjı nedir? devlet vatandaşı zordayken kar uygular mı? vb. yı geçtik, alım fiyatının gizli saklı olması, görünenin görünmeyenden az olduğunu size ispatlamıyor mu? neyin sırrı bu?
🤣🤣🤣🤣🤣
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 1 sene Chicago'da kaldım hocam. Sadece özlem yüzünden döndüm ve hala dondugum güne lanet ediyorum. Ülkeyi TV den izleyince sokağına ayak basmayinca size anlatılan masallar diyarina inanıyorsunuz.
Gelin burada üniversite mezunu olarak 14 saat çalışıp 8-9 maaş alın 7 kira verin de görün yeryüzündeki cehennemi. Bakın ozaman eşinizle ailenizle aranızda huzurunuz kalıyor mu?
Bir kilo ete 7 saat çalışınca anlarsınız ne demek istediğimi. Gerçi asgari ücret ile çalışıyorsanız 10 saatte alamazainiz o eti.
Herşey doğalgaz değil olmayı versin derken. Burada et, domates, pirinç, dışarı çıkmak, kahve içmek, arabaya binmek, tatile gitmek, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek, canın çekince bir tane hamburger yiyebilmek, üstüne bir mont almak, bir spor ayakkabı almak dahil herşey olmayı veriyor zaten.
Sen burada neyin oluverdigini sanıyorsun da herşey doğalgaz değil doyebiliyorsun? Neyimiz var bizim? Dışarıda para harcarız diye karı koca birbirimize giriyoruz, canımiz bir pizza çekiyor orta yerine büyük soyledim diye ay sonunu nasıl gecirecez bu ne sorumsuzluk diye kavga ediyoruz ! 1 pizza be ayda 1 kere canımızın çektiği tek bir pizza için aile huzurumuz kaçıyor.
Ben sana şöyle cevap vereyim. Anneannemin yazligina tatile gittik, otel parası vermedik, 3 ay sonra harcama borcunu bitiricez. Mart gibi yeni tatil için kartta yer açılır. Haziranda insan olmak ve köpekten farkımız olsun diye tekrar tatil yapıp kartı dibe sokariz. Dolap bomboş. Ne ucuz ise onu alıyoruz. Arabayı hiç calistiramadigim için masraf çıkarttı. Hortumlar kuruyup sertleşmiş araba serviste. Borcu 2 sene sonra bitince inşallah 5 yıl kredi çıkıp 20 yaş yerine 16-17 yaşında araba kullanicaz.Bu arada ne sinema, ne bir sosyalligimiz olmadığı için psikolojilerimiz bozuk.birbirimize girip evliliğimiz bitmezse 4-5 sene sonra ev alıp borcu bitince 1 sene oturup geberip gitmeyi düşünüyorum kısmetse. Fakat hesap yaptık. Ev de alamıyoruz ikimizin toplam maaşının 3 katı para kazanmamız gerekiyor.
Sonuçta geçen gün oturduk uzun uzun hayatımızı konuştuk. Ya bu ülkeden defolup gidicez ya da köpek gibi bir hayat yaşatacaz. Herşey doğalgaz değil derken bizim halimiz dusununce dalga geçer gibi oluyor. Ağır çalışıyormuş. ABD yi görmesem....
Gel burda 14 saat 2 kilo ete çalış ta gör bakalım agir calismak neymiş. 2. Sınıf vatandaş konusuna gelince sen zaten Suriyeli değil isen Türkiye'de ikinci sınıf vatandaşsın. Siz gideli baya bir zaman olmuş anladığım kadarıyla.
Sizi de cennete bekleriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Forumda çokça konu siyaset zehirlenmesi sebebiyle maksadinin disina cikiyor, bu yuzden objektiflikten uzaklasmamak adina “siyasetten bagimsiz” yazdim, yoksa yeri gelir konusulur, tartisilir.
Suan ev faturasindaki fiyat ile avrupa piyasasi stok piyasasindaki fiyat arasinda 6-7 kat fark var. Stok piyasa elbette ki anlik fiyatlari belirleyen bir piyasa olmasi acisindan devletin dogal gaz alim formulundeki fiyattan cok daha yuksek olacaktir, fakat bu kadar ciddi bir fark olabilir mi bilmiyorum. Uzman olmamakla beraber benim yorumum; ev kullanicilarina iyi bir subvansiyon yapiliyor. Vanished man’in yazdigi gibi bence de elektrik ureticileri ve sanayi, evlerdeki subvansiyonun bir kismini yuklenmek zorunda birakiliyorlar.
Ev yerden ısıtma kombi 35-36 derecede ayarlı genelde hep açık 1115 lira fatura geldi
kurulu duzel olmasa hemen gelicem ama naparsin... tatile geliyoruz ozlem gidermeye 1000 avro bozduruyorum 20k yapiypr cok sukur hersey ulasilabilir memleketimizde allah reisi basinizdan eksin etmesin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ben az saka yapiim demistim icini dokmussun resmen :) ben 7 yildir Turkiyede degilim arkadaslarimdan ve forumdan gordugum kadariyla durum cok kotu... Sizinde hala Amerika sansiniz varsa hic vakit kaybetmeyin derim... Saka bir yana ben 10 sene icerisinde erken emekli olup Turkiyede bir sahil kasabasina yerlesip emeklilik dolarlarimi harcamayi dusunuyorum. Darisi sizinde basiniza diyeyim. Negatif konusman istemem ama bizim nesil Turkiyenin ekonomik anlamda duze ciktigini gormez o nedenle secimlere bel baglamayin derim eger unudunuz varsa...
banada bu ay 10 gün yanmaya 300 lira geldi, 300 gelince ib şok oldum hemen doğalgaz m3 fiyatına baktım 5.8lira imiş. tabi şahlanmışız nede olsa
sonra ödediğim faturalardan 2021-2022 yılında ödediğim en yüksek faturaya aktım 500tl imiş, yaklaşık 200m3 ediyor 2.4 lira felanmış m3ü
şimdi şahlandığımızdan ve mükkemmel ekonomimizden dolayı, muhtemelen zam olmazsa oda 1200 felan verirrim en yüskek zamanda. e tabi ocakta bi zam gelir 200m3 e 1500 liradan aşağı para vermeyiz.
muhteşem.
-
3 harfli marketlerden almayın gazı. Onlar yüzünden şu faturaya bak
Metreküpü 6 tl olmuş. bundan 10 sene evvel 0.80 tl idi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlion -- 16 Mayıs 2023; 13:2:24 > -
Kömürlü kaloriferli evler var bulunduğum ilçede. Hem çok is ve duman oluyor hem de doğalgazdan çok daha pahalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaş da kömürle doğalgazdan ucuza ısındığımızı söylüyor, nasıl oluyorsa artık...
-
hmm, konuyu trollüyorsun. tamam. ama bir emoji falan ekle. ................ troller inanır falan.
edit: zaten açıklamışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 1 Aralık 2022; 22:11:1 >
faiz inadı yapıp, dövizi şahlandırmak, nitelikli üretim ar-ge ve yatırımı yerine, kaynakları heba etmek (20 yıldır 20) ve sonuç, kendi hatalarından kaynaklanan pahalılığı sübvanse ediyorlarmış, duy da inanma gari.
ülkenin içinden nasıl geçilir'i , o kadar başarılı canlandırdılar ki, "iyilik"miş gibi kötülük yapabiliyolar.
Siyaseti boşverelim devletin en iyi taktiklerinden biri vergi, maliyet gibi konularda çaktırmadan yani dolaylı yollardan tüketiciden almaktır. A partisi B partisi hangisi gelse bu taktik değişmez.
Şimdi bir asgari ücretli maaşını brüt alsa vergiyi kendi ödese her gün devlete söver. Oysa eline para vergisi kesilmiş olarak geçtiğinden bu konuya uyanmaz. Bir de aylık harcamalarından alınan vergileri hesaplasa paranın yarıya yakınının vergiye gittiğini görür. Bunu dolaylı yollardan alarak vatandaşı uyandırmazsın. Bir bisküviden bile %8 vergi ödüyorsun.
Sonuçta elektrik, doğalgaz tüm maliyetler her zaman son tüketici olarak bize yüklenir. Mal üreten sanayici ürüne zam yapar bize yansıtır. Bizde evde ucuza doğalgaz kullandığımızı zannederiz. Oysa alacağın ürün 3 kat olmuştur.
Doğalgazı avrupayla aynı fiyattan mı alıyoruz onu da bilmiyoruz. Rusya onlara gaz vermiyorsa gemilerle gaz alıyorlardır. Daha pahalı olur. Biz boru hattından özel tarifeyle alıyorsak tabi çok daha ucuz olur.
-
Banada 1280TL gelmiş oha filan oldum. Geçen sene 650-700TL idi.
1 aydır yakıyorum ama en düşükte.145 metreküp 777 lira geldi. Metreküpü 5.35 e geliyor.
M3 fiyatı 6.36 TL eder. Ama sağlam gelmiş hocam. Soğuk memlekette yaşıyorsunuz sanırım. 179 m3 kullandığımız ay yok bizim siz kasımda kullanmışsınız. Ocakta 250 m3 olur o. 6.36 ile çarpın işte. Ki enflasyonu düşük tutmak için zamları yine 1 ocağa saklıyorlar. 7 8 olur m3 fiyatı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X