Şimdi Ara

Ya bu DOĞALGAZ faturası ne böyle???? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
2
Favori
27.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    asgari ücertin 10 da biri

buradaki 5 te 1 tabiki pahalı

matematıgın mı zayıf

baban zamanın çobanlarından büyük ihtimal o yüzden gitti yurt dışına

o yüzden senınde matematıgın çok iyi değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

Bir asgari ücretin 10 da birini faturaya mi veriyorsun?

Biz burada asgari ücretin çeyreğini en kısık seviyede yakarak veriyoruz. Adam gibi ısınsak maaşın yarışı sadece doğalgaz.

ABD de yaşıyorsun sanırım. Asgari ücret kazanan sayısı orada çok az. Anladığım kadarıyla maaşın en az 20 de 1 ini veriyorsun.

Benim burada 400-500 TL doğalgaz parası vermem gibi birşey. Ben de green card başvurusunu bekliyorum. Kısmetse bu cennetten kacicam eşimle. Dolapta kıyma bile yok artık.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    O bahsettiğin ‘sizin kazancınız’ işleri artık bitti, yok artık öyle.

Siz halen 300-400-500 euroyu birim olarak görüyorsunuz. Zannediyorsunuzki Türkiyedeki öğretmen gibi 13000-14000 TL ayda maaş alan birisi avrupada 4000-5000-6000 euro maaş alıyor.

Kardeşim, bir öğretmenin aldığı maaş 2500 euro. Yani ödediği elektrik-gaz faturası maaşının 5de biri.

Enflasyon Hollandada 11-12de gezinirken gelecek ay verecekleri maaş yükseklik oranı 3%!

Hollandada asgari ücret alan birisinden bahsetmiyorum bile, direk öğretmen maasşından bahsettimki kıyaslama yapılsın diye.

Tutturmuşsunuz birim birim birim.
    Birimi sadece 1 Euro 1 Tl ise birim lafı yerindedir. Veya bir kaç sene önceki gibi asgari ücret Hollandada 1600 euro Türkiyede ise 1800 TL iken kullanmak doğruydu.

Hollandada maaşlar halen 4/5 sene önceki gibi yerinde sayarken Türkiyede maaşlar 4 mislisine çıktı. Haa fiyatlarda yükseldimi yükseldi.
    Elektrik ve gaz fiyatı Türkiyede ne kafar yükseldi? Maaşının % kaçı? Sen ona bak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• uçak araba tank yapıyoruz hele bi 2023 de lozan bitsin madenleri de çıkartalım uçacağızzzzz,hüloğğğğğğ

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    Adam ne güzel tane tane anlatmiş.
    Sen diyorsunki hava atmak için anlatıyor.

Ayda 500 euro gaz ve elektrik faturası ödeyen neyin havasını atsınki.
    Maaşı Türkiyeddki gibi 20.000 TL yani 20.000 euro olur gözünde 500 veya 1000 az gelir ama unutmaki kazanılan ortalama maaş 2000-2500 eurodur.
    Maaşının 20%si!

Türkiyede ortalama maaş ne kadar ve ortalama gaz elektrik fiyatı nekadar. Varmı cesaratin bunu yanyana koymaya?

• Lxde kullanıcısına yanıt
    Yuh diyorum ve görgüsüzlük diyorum. 24 derece neyin nesi kardeşim.

20-21 neyine yetmiyor :).

Öule yazmışsınki bizede 503 tl geldi!! Faturaya bak!!!!
    Ozaman düşür ayarınıda faturada düşsün.

• Ben hala açmıyorum doğalgazı. Alt ve üst komşumda açmıyor. Ev kutuba döndü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az gelmiş.

• Merhaba akşam açıp sabah kapattığınız için hem daha fazla gelmiş hem de konforunuzu düşürmüşsünüz. Sürekli açık bırakarak %20 tasarruf edebilirdiniz. Fiyata gelince maalesef yapacak bir şey yok :(

• benmisim kullanıcısına yanıt

Hayat ve refah olarak hangisi önde?

Yurtdışında yaşayıp bunun artistligini yapandan geçilmiyor.

Siyasal İslami başımıza musallat edenin Allah bin türlü belasını versin. Ulan faturaları yan yana koyarsak asgarî ücreti aşıyor. Neyin kafasını yaşıyorsun ampül

Işık çeken ampul gibi salak çekiyoruz yeminle .

Engelle engelle bitmiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 1 Aralık 2022; 13:2:19 >
  • Arkadaş 200 m3 gaz kullanmışsın zaten 6 lira hiç mi takip etmedin? ben 2 senedir sürekli takip ediyorum evde izolasyon var ve alt kat depo en soğuk zamanda 167 m3 harcıyorum. Ayrıca düzgün bir kablosuz termostat aldım.

21.5 dereceden yukarı çıkmıyorum. Evde kimse yokken 20 dereceye sabitliyorum. Şimdiki aklım olsa wifi bit termostat alırdım. Almanlar bile gaz faturasından korkarken dikkat etmek lazım. Kendime bir excel tablosu yaptım yazın bile zamları takip edebilmek için güncelliyorum. Mrsrla geçen ocaktan beri fiyat 2 kattan fazla arttı ve bunu ben birinci elden görüyorum. Geçen seneki duruma göre aylık 1000 lira fatura ödeyeceğimi biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 1 Aralık 2022; 13:33:28 >
  • Tek yol s,ürtünme yolu ile sısınmak gerçekten başka çare yok. Ya da vericen parasını ısınıcan.

Bizim evde bebek olduğundan dolayı pek seçeneğimiz yok.

• kimseye adam akıllı bir yardim yok, yanlış bilgiler çoğalmasın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Siyasetten bağımsız olarak soruyorum. Doğal gaz birim fiyatının sanayi ve elektrik üretimine satış fiyatı ile ev kullanımı satış fiyatı arasında çok ciddi bir fark var. Bu, oranı kesin olmamak ile birlikte sübvansiyon yapıldığını açıkça göstermez mi ?

• Zeen Z kullanıcısına yanıt
    matematik okadarda onemli degil zaten gercek hayatta pek kullanmiyoruz. Askari ucret 9k olacak 2023 basinda, hangi memlekette 9k asgeri ucret var?? ben soliim yok! ingilterede raflar bos alamanyada gaz yakamiyoruz korkudan butun maasimiz gidecek diye. Yatin kalkin dua edin reise ezdirmiyor sizi enflasyona. burda yillik zammin max %2

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    hocam hayat zor buralarda Turkiye cennet. hersey dogalgaz degil olmayiversin sizin psikolojiniz daha onemli burda 4. sinif insan oluyorsunuz hep agir islerde calistiriyorlar.

• İlginç hemde çok  

• Ne zammı öyle %2?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.