Şimdi Ara

Yabanci ulkeye temenni gitmek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar mobilden giriyorum simdi 19 yasindayim universiteden sonra tamamen turkiye den temenni gitmek istiyorum orda kalmak istiyorum arada bi kisa sureligine turkiyeye gelmek sartiyla cok zor diyorlar fakat turkiyede yasamak istiyorum fakat hani parasini vererek istedigim zaman atiyorum 1 sene falan orda kalabileyim ne yapmam lazim bu konu hakkinda bilgim tamamen 0 orda is bul davet ettir falan diyorlar fakat cok zor oyle bulmak bana aciklar misiniz tamamen bu konuyu ustteki dedigim gibi yapmak istiyorum aciklayan ve yardimci olmak uzere simdiden tesekkur ederim..

bu arada hepimizin basi sag olsun somadaki kardeslerimiz icin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91888115&p=1#91888115

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdisinda yasiyorum.Buraya gelip kalmanin en hizli ve kolay yolu evlilik yapmaktir.Ya trden birini bulucaksin ya da buraya turist vizesi ile gelip birini bulup evlenip kalacaksin.Bunlar icinde gerekli sey yabanci dilin olmali.

Not : temenni degil temelli olmali konu basligi

• ankara-polatlı arasında temelli var.. toki konutlarında kiralar oldukça ucuz.. yol üstü olduğu için ulaşım da kolay.. ister güneye,ister kuzeye.. arazi müsait olduğu için çokça kavun tarlası var.. kavun satarak bir müddet geçim sağlanabilir.. merkeze yakın iki tane göletleri var.. etrafı mangal pikniğine uygun.. hızlı tren istasyonu var mı bilemiyorum... yine de denenebilir..
  • temenni ne hacı ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

ankara-polatlı arasında temelli var.. toki konutlarında kiralar oldukça ucuz.. yol üstü olduğu için ulaşım da kolay.. ister güneye,ister kuzeye.. arazi müsait olduğu için çokça kavun tarlası var.. kavun satarak bir müddet geçim sağlanabilir.. merkeze yakın iki tane göletleri var.. etrafı mangal pikniğine uygun.. hızlı tren istasyonu var mı bilemiyorum... yine de denenebilir..

• quote:

ankara-polatlı arasında temelli var.. toki konutlarında kiralar oldukça ucuz.. yol üstü olduğu için ulaşım da kolay.. ister güneye,ister kuzeye.. arazi müsait olduğu için çokça kavun tarlası var.. kavun satarak bir müddet geçim sağlanabilir.. merkeze yakın iki tane göletleri var.. etrafı mangal pikniğine uygun.. hızlı tren istasyonu var mı bilemiyorum... yine de denenebilir..

Hayatımda o kadar işsiz gördümde senden işsizini görmedim be velet'cim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar :) güzel öneriler çıkmış tebrikler ama başlık hatasını saymazsak konuya dönebilir miyiz :)

• quote:

hocam ne içtin sen ya ne içtiysen aynısından istiyorum

• quote:

Bende bir zamanlar yurt dışında kalmayı "temelli" ediyordum :)

• Gideceğiniz yerlerden biriyle evlenirseniz daha rahat edersiniz.Öbür türlü İş arama vizesi almak çok zordur.Hele avrupa birliği ülkelerinden birini düşünüyorsanız.Aile birleşimi yapınca %100 Gidersiniz .Red verme gibi şansları yok çünki
  • böyle düşünüyosan hiç gitme bence
  • dh de nerdeyse herkezin hayali yurtdışında yaşamak. Bende tıp fakültesi öğrenciyim yurdışında doktor olarak çalışabileceğim ülkelere bakarken diğer meslekler için şartlar neler diye meraktan baya araştırdım. genel olarak ülke ülke bildiğim karadarıyla açıklayım

Avrupa: avusturya almanya fransa gibi türk nufusunun fazla olduğu ülkelere bundan sonra gitmek nerdeyse imkansız bir göçmenlik alım programları yok ancak ordaki bir işverenin sizi çalıştırmak isteyip avrupa birliğine üye ülkelerde sizin yapabildiğiniz işi yapabilecek kimsenin olmadığı ispatlaması gerekiyor. Nufüs problemi olan iskandinav ülkeleri bazen kalifiye göçmen alıyor ama düzenli olarak değil mesela norveç 2008de 100 bin işci istemişti bunlarıda sadece belirli mesleklerden alıyorlar.

İngiltere: 2010a kadar ingilterenin kalifiye göçmen alım programı vardı belli özelliklerinize göre size puan veriyorlardı mesela üni mezunu olmak 35 puan 20 -30 yaşları arasında olmak 10 puan gibi buna göre 75 puanı geçen herkeze çalışma izini veriyorlardı 2010da bu alımı durdurdular yeniden açılacak deniyo ama mevcut hükümet bir miktar göçmen karşıtı açma gibi bir niyetleri yok. şuan ingiltereye çalışmak için gitmenin tek yolu ordan bir iş teklifi almış olmanız. İngilterede okuyanlara bile üstün bir başarı göstermediyse mezun olduktan sonra çalışma izni verilmiyorlar

Amerika: amerikaya gitmenin nerdeyse tek yolu green kart çıkması çıkma ihtimali %1den düşük diğer yoluda amerikadan iş teklifi almış ama bu okadar kolay birşey değil kimse çalışma izni olmayan kişiye iş teklifi vermiyorlar ancak sizin trde çalıştığınız şirketiniz sizi amerikada şubesine gönderirise ve amerikada okuduysanız ve okurken iş ayarlayıp başarılı olduysanız iş teklifi alabilirsiniz. amerikayla ilgili anlamadığım şey amerika yılda sadeve 55 bin green kart dağıtıyor ama 1 milyona yakın dış göç alıyor aradaki farkın hepsini kaçak göçmenler mi oluşturuyor bilen varsa açıklarsa sevinirim

Kanada: şuanda doğru düzgün göçmen alım programı olan az sayıdaki ülkeden biri puana dayalı bir göçmen alım programı var eğer üni mezunyusanız 3-5 yıllık işdeneyiminiz varsa ve çok iyi ingilizce veya fransızca konuşuyorsanız ve 32 yaşındanda küçükseniz puan baraşını geçebilirsiniz. başvuru ücreti çok yüksek başvurunuz 2 yılda sonuçlanıyor sonuç olmusuzsa parayı geri vermiyorlar. Kanadada fiilen 3 yıl bulunmuş olan herkez vatandaşlığa başvurabiliyor çok ekstra bir durumunuz yoksa başvurunuz kabul ediliyor yani kanadada üni okuyan herkes vatandışlık alabilir( üni 3 yıl+ 1 yılda staj için çalışma izni veriyorlar 3 yıl rahat rahat doluyor)

avustralya: kanadaya benzer bir puanla sistemiyle göçmen kabul ediyor ama sadece belirli mesleklerden göçmen alıyor

bunlardan başka eğer çok paranız varsa bu parayla o ülkese yatırım yapacağınızı ispatlayıp yatırımcı vizesi alabilirsiniz ingiltere için 1 milyon sterlindi miktar abdde biraz daha düşük
    ayrıca eğer başarılı bir akadenmisyenseniz veya yönetiyseniz sizi bir şekilde alırlar

dediğim gibi ben asıl doktorluk için araştırdım ama amacım yerleşmek değil bir miktar çalışıp dönmekti ama bunun nerdeyse imkansız olduğunu gördüm artık tek yurddışı hayalim mezun olunca gönüllü olarak 1 yıl afrikada çalışmak. yurdışında doktorlukla ilgili ayrıca yazmadım sorarsanız cevaplayabilirim.

yazdığım bilgiler arasında eklemek veya düzeltmek istediğiniz birşey varsa söyleyin. ingiltereye avrupanın çoğuna ve amerikaya gittim orda ki yaşamla ilgilide soru sorabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.