Şimdi Ara

Yağ müşürü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta yağ ve filtre bakımını yaptırdım, üstünden çıkan filtrelerin ve yağın aynılarıyla yenilendi. Eve doğru yola koyulduğumda ekranda kırmızı uyarı verdi yağ seviyesi azalıyor diye fakat herhangi bir yağ eksilmesi yok, 1 haftadır ara ara bu hataları veriyor ve fan sık sık çalışmaya başladı motor sıcaklığında da bir anormallik olmadığı halde. Bugün bakımı yaptırdığım servise gittim hataya bakıldı yağ müşürü arızası veriyor. Bu mered neden bozulur sizce yağ filtre bakımı sırasında zarar görmüş olabilir mi veya sanş eseri bu zamana mı denk geldi anlamiş değilim. Parçacı 600 lira fiyat çekti bu kadar pahalı olabilir mi sizce? Araba mercedes c200 kompressor 2004 model m271 motor kodu 1.8 olanı. Lütfen yardımlarınızı ve bilgilerinizi esirgemeyin sayın forumdaşlar herkese iyi kandiller şimdiden teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
    Araba hakkında merak ettiklerinizi de çekinmeden sorabilirsiniz bilgim dahilince cevaplarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakımla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yalnız fiyat çok uçuk geldi. Şimdi baktım bazı online parça sitelerinden sizin motor kodunuz için olanı 149 TL görünüyor. Yan sanayisi var 119 TL. Benim araçta da var bu meretlerden karterde duruyor. Ne var sanki klasik basit yağ müşürü koysanız yanına bide yağ çubuğu. Benim araçta yağ çubuğu da yok illa veri sensörden gelecekde ekranda görecez. O da keyfine göre söylüyor veriyi. Araç çalışıyorsa olmaz, yeni stop etmişse olmaz, eğimli bir yerdeyse olmaz.
  • Yağ müşürü orta sınıf araçlarda en fazla 50-100 tl civarı falan, o kadar da olmaz ya neyse. Mercedeste de olsun 200 tl olsun, 600 tl imkanı yok tutmaz. Zaten işciligi 5 dk sürmüyor sök yenisini tak o kadar. Kolay zarar görecek bir parça değil, büyük ihtimal yağ filtresini değiştirirken müşürün üzerine yağ damlattılar kablolara giren yağ devreyi tamamlayıp kısa devre yaptırıyor araç arıza ışıgı yakıyor ya da kablolara zarar verdiler müşürü görmedigi için kendini korumaya alıyor. Hemen parça alıp degistirmek yerine servise gidip üstele biraz ben arabamı sağlam getirdim 13 senedir bozulmayan müşür yağ bakımında nasıl su koyuverdi diye.

Tavsiyem işini bitirdikten sonra bir daha kesinlikle o servise GİTME.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam yağ cubuğu koysalar bundan iyidir, 600 lira bence de çok çok uçuk bir rakam bu parçacıları anlamak mümkün değil. Ben de biraz gezindim internette ama bulamadıydım Rica etsem bulduğunuz linkleri atabilir misiniz hocam çok sevinirim zahmet olmazsa

• caner4141 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam taş çatlasa 200 olması lazım 600 imkansız. Yağ damlayan yerleri temizlesek balata spreyi vs gibi temizleyicilerle belki de durumu kurtarabiliriz tam bilmiyorum ama servis bunu neden düşünmüyor da yağ müşürü bozulmuş diyip geçti enteresan.

• 36Boys kullanıcısına yanıt
    "servis" olduğu için olabilir mi?
    adamlar hiç bir şeye zaman harcamıyor bozulmuş yenisini al takalım. ama sanayide usta onunla ilgilenir tamir etmeye çalışır.
  • ikaankupeli İ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam maalesef, dediğiniz gibi sanayide işinin ehli usta halledebilir bu sıkıntıyı.

Ankara'da ikamet eden mercedesci arkadaşlardan usta tavsiyesi alabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i20 Yağ Değişimi Hakkında..
    9 yıl önce açıldı
    Motor yağı değişimi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eger arac yagsiz 10 saniye felan calissin yag musuru bozulur yani araci yagsiz calistirmis olabilirler ayrica yag musuru tamir olmaz

• arabakovalayankamyon A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hiç aklıma gelmemişti güzel tespit yağ değişiminden sonra kontağı çevirip 10saniye falan beklemek gerekiyor sanırım yağ pompalanması için, servisteki çırak direk çalıştırdı arabayı orada hatta usta kızdı beklemen gerekiyor neden çalıştırdın diye demek ki bu yüzdendi Ama bunu desem kesinlikle kabul etmezler işte...

• Caner arkadaş doğru söylüyor servis sizi yoluyor, dikkatli olun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.