Şimdi Ara

Yağ pompası süzgeç tıkanması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
12.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subap lifter ( hidrolik itici ) sesine benzettim. Bir ihtimal eksantrik milleri de olabilir. Aracın km 200.000 civarîysa bu sesi yapar. Lpg de varsa arıza biraz daha erken başlar. Motor yağını ve filtresini değiştirip deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Subap lifter ( hidrolik itici ) sesine benzettim. Bir ihtimal eksantrik milleri de olabilir. Aracın km 200.000 civarîysa bu sesi yapar. Lpg de varsa arıza biraz daha erken başlar. Motor yağını ve filtresini değiştirip deneyin.
    Araca hiç lpg takılmadı 168.000 de

• Motorda yatak vuruntusu var yağsız çalışıyor gibi iyi bir volkswagen ustası bakması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

Motorda yatak vuruntusu var yağsız çalışıyor gibi iyi bir volkswagen ustası bakması lazım
    Yağ seviyesi tam

• ses normal değil zaten az çok aracını dinleyen biriysen farketmişsindir. yağ seviyesinin tam gözüktüğüne bakma yanıltabilir yağlama sıkıntısı olabilir süzgeç tıkanmış olabilir. detaylı bir göster bence yağlama ile ilgili sıkıntı varsa ileride daha büyük sorun çıkarır.

• Sübap iticilerden geliyor bu ses. Aracı ilk çalıştırmada bu şekilde ses yapar. Motor ısındıktan sonra tekrar dinle sesi. Azalacağını göreceksin. 1.4 16v vw motorlarda kroniktir.

• LENCER L kullanıcısına yanıt
    lencer bey acaba yağ filtresinden dolayı olabilir mi ? yan sanayi filtre kullanılıyordur sesli çalışma ondandır veya kötü yağ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

lencer bey acaba yağ filtresinden dolayı olabilir mi ? yan sanayi filtre kullanılıyordur sesli çalışma ondandır veya kötü yağ.
    Yağ filtresi iç mekanizması bir yay vardır.Filtre degişimi yapmadınız kirlendi yay açarak kirli yagı geçmesine izin verir.Yan sanayii olsa bile işini yapar.İyi bir usta arkadaşın sorunu çözer inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Bence güzel bir video çekip buraya koysaydınız yardımcı olmaya çalışırdık. Ayrıca süzgeç tıkansa yağ lambası yanması lazım. Hadi müşür de arızalı diyelim bu seferde durumun süzgeç temizliğiyle geçmesine imkan yok. Yatak sarmıştır zaten.
    Aynen ve aynen öyle olurdu süzgeç tıkanıp yağ kanallarından yağ geçmez abuk sabuk sesler gelip motor yatak sarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

Sübap iticilerden geliyor bu ses. Aracı ilk çalıştırmada bu şekilde ses yapar. Motor ısındıktan sonra tekrar dinle sesi. Azalacağını göreceksin. 1.4 16v vw motorlarda kroniktir.
    Ses sürekli aynı ama bu ses vuruntu sesi subap itici sesi şıkır şıkır yapmaz mı

• Subap sesi lifler sesi falan değil lider sesi şıkırdama yapar bu araçta vuruntu var

• quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Subap sesi lifler sesi falan değil lider sesi şıkırdama yapar bu araçta vuruntu var
    Motor sesi normal mi pekii

• Bu ses subap sesi diyenler kafadan sallıyor motordan gelen ses şarj dinamo bilya sesi garanti verebilirim

• Videoda gürültülü çalışan motor sesinden başka ses duyamadım ben. Alternatör bilyası sesine pek benzetemedim. Lifter sesi de değil gibi. Ben enjektör tıkanması yada yanlış yağ seçimi diye düşünüyorum hala

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avante

Videoda gürültülü çalışan motor sesinden başka ses duyamadım ben. Alternatör bilyası sesine pek benzetemedim. Lifter sesi de değil gibi. Ben enjektör tıkanması yada yanlış yağ seçimi diye düşünüyorum hala
    Sesin kaynağı ne olabilir hocam

• quote:

Videoda gürültülü çalışan motor sesinden başka ses duyamadım ben. Alternatör bilyası sesine pek benzetemedim. Lifter sesi de değil gibi. Ben enjektör tıkanması yada yanlış yağ seçimi diye düşünüyorum hala
    Yanlış yağ seçimi lifter sesi yapıyor işte lifter sesi değil diyorsun bide

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Dedim ya enjektör tıkanıklığı yada uygunsuz yağ olabilir. Kesin diyemem ama ben olsam bunlardan başlarım. Tahminimce motorda bir sorun yok. Km nin yükselmesi sebebiyle olağan aşınma ve tıkanmalara bağlı olarak motor sesi biraz artmış. Carbon clean işlemi ile enjektörler temizletilebilir. Tıkanıklık varsa açıldığında hem performans artar hemde ses ve yakıt azalır.
    Yağ seçimi de sese sebep olabilir. Motora en uygun yağ motoru sessiz çalıştırır diye bir kaide yok. Bu biraz şans işi. Motorun gereksinimi olan özellikleri karşılayan yağ da sese sebep olabilir. A markasında ses azken B markasında çok olabilir. Çok rahatsız oluyorsanız bir sonraki değişimde farklı bir markayı deneyebilirsiniz.

• quote:

Dedim ya enjektör tıkanıklığı yada uygunsuz yağ olabilir. Kesin diyemem ama ben olsam bunlardan başlarım. Tahminimce motorda bir sorun yok. Km nin yükselmesi sebebiyle olağan aşınma ve tıkanmalara bağlı olarak motor sesi biraz artmış. Carbon clean işlemi ile enjektörler temizletilebilir. Tıkanıklık varsa açıldığında hem performans artar hemde ses ve yakıt azalır.
    Yağ seçimi de sese sebep olabilir. Motora en uygun yağ motoru sessiz çalıştırır diye bir kaide yok. Bu biraz şans işi. Motorun gereksinimi olan özellikleri karşılayan yağ da sese sebep olabilir. A markasında ses azken B markasında çok olabilir. Çok rahatsız oluyorsanız bir sonraki değişimde farklı bir markayı deneyebilirsiniz.
    https://youtu.be/UGnt-FGtIng

İlk çalıştırmada çıt çıt çıt ses yapıyor bu enjektör sesi olabilir mi?

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Kastettiğiniz ses 2. ve 12. saniyede gelen ses ise hiçbiri değil. Enjektör tıkanıklığı motoru gürültülü çalıştırır, lifter sesi şıkırtılı çalıştırır, bilya sesi vıyaklamaya benzer, vuruntu sesi de değil. Ne sesi olduğunu buradan anlamak zor ama motorun içinden değilde başka bir parçadan geliyor gibi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.