Şimdi Ara

Yağ pompası süzgeç tıkanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
12.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın motoru sesli çalışıyor diye ustaya götürdüm yağ pompası süzgecinden olabilir dedi
    süzgeç temizliği olurmu temizlenirmi arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• temizliği olmaz
    değiştirin
    yoksa benim gibi yatak sardırıp motor yaptırırsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

temizliği olmaz
    değiştirin
    Yağ pompası yağı zor bassa yağ lambası yanmaz mı?

• İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Bence güzel bir video çekip buraya koysaydınız yardımcı olmaya çalışırdık. Ayrıca süzgeç tıkansa yağ lambası yanması lazım. Hadi müşür de arızalı diyelim bu seferde durumun süzgeç temizliğiyle geçmesine imkan yok. Yatak sarmıştır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 19 Eylül 2018; 21:48:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

temizliği olmaz
    değiştirin
    Yağ pompası süzgeci temizleyici Liqui Moly katkısı yok mu hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Bence güzel bir video çekip buraya koysaydınız yardımcı olmaya çalışırdık. Ayrıca süzgeç tıkansa yağ lambası yanması lazım. Hadi müşür de arızalı diyelim bu seferde durumun süzgeç temizliğiyle geçmesine imkan yok. Yatak sarmıştır zaten.

Bu şekilde çalışıyor usta kesinlikle yağ pompasıyla alakalı dedi ama yağ lambası falan yanmıyor

• Karter süzgeci temizlenebilir bir parçadır. Karmaşık yada hassas bir parça değildir. Çay koyduğumuz süzgeçten bir farkı yoktur. Temizlenmesi de pek zor bir işlem değildir. Karter sökülür, ardından süzgeç sökülür, temizlenir geri takılır. Sonrada karter temizlenir, sıvı contayla yerine takılır. Tabi bu işlemle birlikte motor yağı ve filtreside değiştirilir. Bu süzgeç temizlenirmi sorusunun cevabı ancak sizin sorununuzun süzgeçle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Süzgeç tıkansa hem yağ lambası yanar, hemde yatak sarar ve sesi bu şekilde olmaz. Metalin metale sürtmesi gibi bir ses gelir. Motor sesinin artmasının sebebi enjektörlerin tıkanması veya uygun olmayan motor yağı kullanılması yada yağın değişim vaktinin gelmesi olabilir. Bence ilk olarak engine flush yağ katkısıyla 15 dk rölantide aracı çalıştırın. Ardından kaliteli ve motora uygun yağ değişimini yapın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağ Kapağında Köpürme
    5 yıl önce açıldı
    Motor yağ kapağındaki köpük?
    14 yıl önce açıldı
    Şanzıman yağ kaçağı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avante

Karter süzgeci temizlenebilir bir parçadır. Karmaşık yada hassas bir parça değildir. Çay koyduğumuz süzgeçten bir farkı yoktur. Temizlenmesi de pek zor bir işlem değildir. Karter sökülür, ardından süzgeç sökülür, temizlenir geri takılır. Sonrada karter temizlenir, sıvı contayla yerine takılır. Tabi bu işlemle birlikte motor yağı ve filtreside değiştirilir. Bu süzgeç temizlenirmi sorusunun cevabı ancak sizin sorununuzun süzgeçle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Süzgeç tıkansa hem yağ lambası yanar, hemde yatak sarar ve sesi bu şekilde olmaz. Metalin metale sürtmesi gibi bir ses gelir. Motor sesinin artmasının sebebi enjektörlerin tıkanması veya uygun olmayan motor yağı kullanılması yada yağın değişim vaktinin gelmesi olabilir. Bence ilk olarak engine flush yağ katkısıyla 15 dk rölantide aracı çalıştırın. Ardından kaliteli ve motora uygun yağ değişimini yapın.
    Motor sesini dinlediniz mi link attım?

• Dinledim. Metal sürtme sesi duyamadım. Şunu dinleyin yağsız motor sesinin nasıl olduğu var burda.https://m.youtube.com/watch?v=UOEe7YmmGPM

• quote:

Dinledim. Metal sürtme sesi duyamadım. Şunu dinleyin yağsız motor sesinin nasıl olduğu var burda.https://m.youtube.com/watch?v=UOEe7YmmGPM
    Peki benim araçta yağlama sorunu yok o zaman bu ses ne sesi olabilir?

• Bir çok sebebi olabilir ama ilk akla gelenler enjektörler ve motor yağıdır. Km yi yazmamışsınız ama yüksekse triger zinciri de eskimiş olabilir. İyi bir ustanın görmesi lazım.

• quote:

Bir çok sebebi olabilir ama ilk akla gelenler enjektörler ve motor yağıdır. Km yi yazmamışsınız ama yüksekse triger zinciri de eskimiş olabilir. İyi bir ustanın görmesi lazım.
    Km 168.000 de motor yağı değişeli 5000 km oldu triger zincir değil kayış

• quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Km 168.000 de motor yağı değişeli 5000 km oldu triger zincir değil kayış

Alıntıları Göster
    Pompa emişi tıkanması için.

-Yag filtresi her yıl değiştiyseniz zor ihtimal.

- Motor yeni yaptırdınız diyelim metal toz indi tabana.Bazı Kartel tapası mıknatıslı.

-Motordan parça kopup emişi tıkadı diyelim.Yağ emilim seviye üstedir.

-Eğer pompa emişi temizlenecekse Kartel sökünce görülür.

Muhtemelen Yağ lambası basınca duyarlı çalışır.Dediginiz gibi ona yogunlaşın.

• Bunların sebebi hep yanlış uygulanan sıvı contalar yüzünden.
  • Siz arabanızda sıkıntı olduğuna eminmisiniz ? çünki çalışması normal gayet normal bir motor sesi ? ne olmasını bekliyordunuz ben acıkcası anlayamadım.
  • Arabanda hiç bir şey yok kardeşim,ama istersen gel bi' rektifiye yapalım ona

• quote:

Orijinalden alıntı: FİT GYM

Siz arabanızda sıkıntı olduğuna eminmisiniz ? çünki çalışması normal gayet normal bir motor sesi ? ne olmasını bekliyordunuz ben acıkcası anlayamadım.
    Benzinli motor için normal mi bu motor sesi

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Arabanda hiç bir şey yok kardeşim,ama istersen gel bi' rektifiye yapalım ona
    Benzinli motorun böyle dizel gibi çalışması normal mi abi

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Ses gayet normal bendede benzinli motor var. O Zaman benim araçda arızalı. Ben videoda motor sesinden başka ses duyamadım eğer siz subap sesi, yatak vurma sesi,cızırtı,patırtı duyuyorsanız o videoya cıkmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 20 Eylül 2018; 17:4:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİT GYM

Ses gayet normal bendede benzinli motor var. O Zaman benim araçda arızalı. Ben videoda motor sesinden başka ses duyamadım eğer siz subap sesi, yatak vurma sesi,cızırtı,patırtı duyuyorsanız o videoya cıkmamış.
    Neden dizel gibi çalışıyor peki o zaman ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.