Şimdi Ara

Yağ Tüketimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 model bir Mitsubishi Colt 1.5 LPG sahibiyim, araç 160000km'de. 3bin km önce serviste bakımı yapıldı, Castrol 10w40 yağ kullandılar. Hatırladığım kadarı ile yağ çubuğu tam orta ya da onun 1mm altı falandı. 2 haftada bir yağ seviyesini kontrol ediyorum. En son kontrol ettiğimde alttaki deliğin üstünde gördüm yağı.

Genel kontrolleri yaptım; üst kapak, karter, mavi duman, suya yağ karışması gibi. Hepsi normal. Subaplar da yaklaşık 10bin km önce değişmiş. Aracın çalışması ve çekişi de normal. Biraz endişelendim ve Shell 10w40 aldım. Tam 200ml ekledim, çubuk seviyesi servis çıkışının biraz üstündeydi. Dökülen yağa göre ortaladığımda tahmini 150 ml gibi bir azalma söz konusu.

Araç pandemi sebebi ile uzun süre yattı ama kullandığım vakitlerde istanbul'da sabah 2, akşam 2 saat yoğun trafik ve 400km uzun yol dışında kullanılmadı.

Kılavuzda 1000km/1lt normal demiş ama fazla geldi bana. Yaz sıcaklarında, yoğun trafik birleşince bu miktarda yağ azalması normal midir? Bir sonraki bakıma kadar 400-500ml eksik olacakmış demek.

Aracın zorlanmasından dolayı bakım aralığını 8000'e çekmek istiyordum ve Motul xcess 5w-40 kullanmayı düşünüyordum. Bunun yerine 6100 10w40 mı denemeliyim?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.