Şimdi Ara

YAĞ UZMANLARI (0w30 mu 0w40 mı?) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
4
Favori
72.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Öncelikle teşekkürler peki siz olsanız new life (0W40)-esp(0W40) - lukoil genesis (5W30) hangisini tercih ederdiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F4ntomX

Öncelikle teşekkürler peki siz olsanız new life (0W40)-esp(0W40) - lukoil genesis (5W30) hangisini tercih ederdiniz.

Dediğim gibi ağîr kış şartları + DPF 0w30 , 5w 30

Bu arada Lukoil genesis öneririm iyi yağdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_5320

Laguna 2, 2006 model 1.6 benzinli+lpg araç için hangi yağ uygundur. Aracı yeni aldım, ustalara gövenmiyorum. 10 40 mı koyayım ne yapayım.

Aracın kilometresi 200.000den fazla ise 10w40 şart.

Yok değilse kış aylarinda 5w40 ya da 0w40 öneririm.

• 10w40 ideal arabana evet Castrol olmadı Mobil koydur.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

10w40 ideal arabana evet Castrol olmadı Mobil koydur.

Teşekürler

• quote:

quote:

10w40 ideal arabana evet Castrol olmadı Mobil koydur.

Teşekürler

Daha kaliteli bir yağ istersen araban için MOTUL veya LIQUE MOLY tavsiye ederim, diğer yağ markalarından çok daha kalitelidirler.
  • quote:

quote:

Laguna 2, 2006 model 1.6 benzinli+lpg araç için hangi yağ uygundur. Aracı yeni aldım, ustalara gövenmiyorum. 10 40 mı koyayım ne yapayım.

"Aracın kilometresi 200.000den fazla ise 10w40 şart."

Bu öneri neye göre acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

quote:

quote:

"Aracın kilometresi 200.000den fazla ise 10w40 şart."

Bu öneri neye göre acaba?

Çünkü motor ortalama ömrünün %20 kadarını tüketmiş aşınmış. Yağ ince olursa üfleme yağ eksiltme problemleri olabilir. Kış aylarında 5w40 da kullanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Altı üstü atmosferik 1.4 motor "0" la başlayan yağlar lüzumsuz olur, 5-30 isabet olacaktır.
    Beyler küçük hacimli 1.2 lt 3 silindir atmosferik motorlu araca yetkili servis geçen yıl ilk kez 5w30 yerine 0w30 koydu. Motora zararı olur mu viskozite açısından? Sanki daha gürültülü ve sarsıntılı gibi geçen sürede. Bakalım bu yıl yine aynısını mı yoksa 5w30 mu koyacaklar... Her yıl bilinçli olarak mı değiştiriliyor yağ tipi?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler küçük hacimli 1.2 lt 3 silindir atmosferik motorlu araca yetkili servis geçen yıl ilk kez 5w30 yerine 0w30 koydu. Motora zararı olur mu viskozite açısından? Sanki daha gürültülü ve sarsıntılı gibi geçen sürede. Bakalım bu yıl yine aynısını mı yoksa 5w30 mu koyacaklar... Her yıl bilinçli olarak mı değiştiriliyor yağ tipi?

Alıntıları Göster
    Zararı olmaz ama fazla lüks olmuş, halı saha maçına giderken gucci marka t shirt giymek gibi ;9
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Zararı olmaz ama fazla lüks olmuş, halı saha maçına giderken gucci marka t shirt giymek gibi ;9

Alıntıları Göster
    Valla dediğiniz doğru olabilir hocam ama bir faydasını göremedim. Bu senede 0w30 koydular. Acaba yağ eksiltme olmasın diye mi diye düşünüyorum şimdi de. Hatta bir de ses açısından 5w30 varken daha sessiz ve sakindi diye düşünüyorum. Belki psikolojik olabilir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ağustos 2018; 11:34:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnce yağ özellikle ilk çalıştırmada ve motor soğukken daha iyi yağlama sağlar ama daha sesli çalışır.
  • 2006 model laguna 1.6 LPG'li 230 binde aracım. Yağ değişim zamanı geldi. 10w40 mı koyayım, ne tavsiye edersiniz? Önümüzde kış ona göre bir yağ koyayım diyorum.

• beyler bmw 320d 2012 200 bin km aracıma 3 senedir mobil 5w30 koyuyorum fakat yüksek km li araçlarda yağdaki incelme muhabbetine triger zincirine vb sorun olur diye 5w40 veya 0w40 öneriyorlar siz ne diyorsunuz bu konuda. 5w30 ilk çalışmada zincir sesi yaptı gibi ?
  • Araştırdıkça kafam daha çok karışıyor ve herkes farklı viskositedeki yağlardan bahsediyor. 60 bindeki 2012 manuel jazz için hangi yağ kullanılmalı? ( İstanbul şartlarında)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.