Şimdi Ara

YAĞ UZMANLARI (0w30 mu 0w40 mı?) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
4
Favori
72.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Mobil 1 değil ki o, Mobil 3000 :) Kaliteli ama, Mobil 1 ile mukayese edilmez.

Eğer motor özellikle ESP tipi (düşük sülfat külü) yağ istemiyorsa, ESP olmayan Mobil 1 bence tercih edilebilir. Katkı paketi daha zengin, Euro 4 ve öncesi motorlar için daha iyi. O da 0W-30, 0W-40, 5W-50, 10W-60 olarak var.

Hocam o zaman accent 2002 1.3 lpg aracıma 5.50 gider mi sence? Yoksa mobil 3000 5.40 a devam mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Bence gider, ama gerek var mı emin değilim.

Mobil 1, dünya çapında ülkeden ülkeye formülünün pek değiştiğini duymadığımız, Mobil'in "üniversal" en kaliteli serisi. Ama 3000 de yeterince kalitei bence.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Evet düşündüm de bence de fazla olacak :) aracım 170 binde yağ veya su eksiltme yok maşallah :) yağ konusuna acayip takıntılıyım hep daha iyisi modundayim biraz engelleyemiyorum..

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 1 Mart 2016; 17:25:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Evet düşündüm de bence de fazla olacak :) aracım 170 binde yağ veya su eksiltme yok maşallah :) yağ konusuna acayip takıntılıyım hep daha iyisi modundayim biraz engelleyemiyorum..

yıllardır araştırıyorum hala ne koyacağımı çözemedim:) sesizlik yakıt tasarrufu ve performans sağlasın istiyorum. türkiyenin en sıcak yerinde yaşıyorum.aracım scenıc 2 otomatik lpg 125 binde. şuan 5 40 var. birde hangi yağ kaç km de değişir? numaralara göre fark ediyor galiba.ben 10 bınde değiştiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe80 -- 1 Mart 2016; 15:28:42 >
  • quote:

Evet düşündüm de bence de fazla olacak :) aracım 170 binde yağ veya su eksiltme yok maşallah :) yağ konusuna acayip takıntılıyım hep daha iyisi modundayim biraz engelleyemiyorsanız..

Hyundai benzinli motorları uzun km'ler aynı kondisyonda kalabilir hocam.Aynı yağdan devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 1 Mart 2016; 17:22:06 >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Aynen aynı yağdan devam etmeyi düşünüyorum performans olarak da memnunum. Hyundai motoruna güveniyorum yoksa çıkarırdım elden:)

• quote:

Aynen aynı yağdan devam etmeyi düşünüyorum performans olarak da memnunum. Hyundai motoruna güveniyorum yoksa çıkarırdım elden:)

Harbiden sağlamdır hocam.Xd manuel Elantramız vardı km'si fazla yoktu(130 k küsür)ama kondisyonu çok,çok iyiydi İştahla ilk günki gibi kesiciye girerdi.Usta kaputu açıp yağ çubuğunu çekince maşallah çekerdi.O Arabadan sonra 2011 Jetta almıştık o arabadan elantra kadar memnun kalmamıştık o yüzden kısa sürede sattık.Nasip olursa yeni elantrayı bir test edip hoşumuza giderse almayı düşünüyoıruz.Ben genel olarak hyundai'leri seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 1 Mart 2016; 18:26:44 >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Yakıt-performans-sorunsuzluk anlamında bende beğeniyorum...benzinli motorları ama... Yakın zamana kadar fiyat performans olarak da güzel araçları vardı ama ne yazık ki patladı fiyatları.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Ben aynı kombinasyonda rakiplerine göre hağla makul olduğunu düşünüyorum.
  • octavia rs 1.8 turbo 180 hp için hangi yağı onerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bosverbe

octavia rs 1.8 turbo 180 hp için hangi yağı onerirsiniz ?
    Servislerin bize daha çok gelsin amacıyla zorla dayattığı Fidel Castro yu alma da, MOBİL 1, ENEOES (Çok Kaliteli) PETRONAS vs olabilir 0 - 40 arasındaki değerler uygundur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver_s

Servislerin bize daha çok gelsin amacıyla zorla dayattığı Fidel Castro yu alma da, MOBİL 1, ENEOES (Çok Kaliteli) PETRONAS vs olabilir 0 - 40 arasındaki değerler uygundur

Alıntıları Göster
    Çok uzun bir süreden sonra bana problem üreten android saçmalığı telefona çözüm aramak için login oldum siteye ,görüyorumki yağ işi iyice genç beyinleri uçurtmuş durumda,uzunca bir süredir fluence 1.5 edc kullanıyorum 87.000 km olduk.Elime karterinde elf evolution 5w40ile doğmuştu onunla devam ediyor hiçbir sorun yok...Yine hava filtresi en fazla 5000 de tarafımca pazar günleri değişiyor.Bunun dışında 20000 km de bir yağ ve filtre değişimi yapıyorum.Tempolu uzun yol geçtiğim için egr valfim ve tüm manifold hava hatlarımda yağ buharı dahi yok.(Kurumdan bahsetmiyorum o hiç yok zaten uzun yoldaki sürekli basınç izin vermiyor kurum oluşumuna)Şimdi genç arkadaşlarıma bir soru sormak istiyorum konu motor yağı...40000km de hemisferik dizel motorlu bir aracınız var farzedin,ilk 30.000 km de fabrika onaylı MB229.1 RN0710 vsvs sertifikasyonlu yağ kullandınız süreklide kontrol ettiniz ve bu kontrollarda yağınızın 12. 13 binlerde kararmaya başladığını ve son 3000km de siyaha döndüğünü sürekli gözlemlediniz.Birgün macera aradınız ve yağ markanızı değiştirdiniz (Mobil castrol vs baş markaları konuşmuyoruz).Yeni yağınızı sürekli gözlemliyorsunuz oda ne bu yağ süpermiş 18000 km oldu yağ halen bal gibi sarı renkte rengi bile değişmedi ne ulvi bir yağmış bu diye içinizden bir his geçti...... Bu kararınız doğrumudur yanlışmıdır.Sizce hangi yağ görevini yapmaktadır...Lütfen düşünün cevabınızı yazın...Aranızda mutlaka bu sorunun cevabını pat diye söyleyecek arkadaşlar vardır.
    Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: yalkinh

Çok uzun bir süreden sonra bana problem üreten android saçmalığı telefona çözüm aramak için login oldum siteye ,görüyorumki yağ işi iyice genç beyinleri uçurtmuş durumda,uzunca bir süredir fluence 1.5 edc kullanıyorum 87.000 km olduk.Elime karterinde elf evolution 5w40ile doğmuştu onunla devam ediyor hiçbir sorun yok...Yine hava filtresi en fazla 5000 de tarafımca pazar günleri değişiyor.Bunun dışında 20000 km de bir yağ ve filtre değişimi yapıyorum.Tempolu uzun yol geçtiğim için egr valfim ve tüm manifold hava hatlarımda yağ buharı dahi yok.(Kurumdan bahsetmiyorum o hiç yok zaten uzun yoldaki sürekli basınç izin vermiyor kurum oluşumuna)Şimdi genç arkadaşlarıma bir soru sormak istiyorum konu motor yağı...40000km de hemisferik dizel motorlu bir aracınız var farzedin,ilk 30.000 km de fabrika onaylı MB229.1 RN0710 vsvs sertifikasyonlu yağ kullandınız süreklide kontrol ettiniz ve bu kontrollarda yağınızın 12. 13 binlerde kararmaya başladığını ve son 3000km de siyaha döndüğünü sürekli gözlemlediniz.Birgün macera aradınız ve yağ markanızı değiştirdiniz (Mobil castrol vs baş markaları konuşmuyoruz).Yeni yağınızı sürekli gözlemliyorsunuz oda ne bu yağ süpermiş 18000 km oldu yağ halen bal gibi sarı renkte rengi bile değişmedi ne ulvi bir yağmış bu diye içinizden bir his geçti...... Bu kararınız doğrumudur yanlışmıdır.Sizce hangi yağ görevini yapmaktadır...Lütfen düşünün cevabınızı yazın...Aranızda mutlaka bu sorunun cevabını pat diye söyleyecek arkadaşlar vardır.
    Selamlar...

uzun zaman sonra hoşgeldiniz diyelim öyleyse :) kararan yağ işini daha iyi yapar diye duymuştum doğrumudur? ben cevap hakkımı bu yönde kullanıyorum.

• Şu yağ işini bir araştırayım dedim iyide yapmışım bilmediğim bir çok şey öğrendim. şimdi benim dpf'si olan araba için mobil esp 5-30 veya 0-40 kullanmam pek fark etmeyecek sanırım. dexos 2 özelliği olsun yeter. sanırım mobil esp 0-40 dexos2 tam sentetik alıcam. anladığım kadarıyla da yağın kralı bu :)

şimdi asıl soruma geleyim;
    şu servislerin 15000 de 1, veya 1 yılda demelerindeki 1 yılın sebebi nedir. 1 yılda 3000 km yol yapan aracın yağı bozulurmu. şimdi iyi yağ olsun diye birinci sınıf yağ koyup 10000 km yapınca yıl doldu diye değiştirilmelimi yoksa servislerin bir nevi tuzağımı. bu konuya kimse değinmemiş merak ettim doğrusu...
  • chicho kullanıcısına yanıt
    Mobil1 esp 5-30'a da dexos onayı geldi hocam. Haberiniz olsun.

http://www.mobil1.com.tr/motor-yaglari/esp-formula-5w-30.aspx?tabs=spesifikasyonlar#tabs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 1 Aralık 2016; 10:10:8 >
  • evet daha önce de incelemiştim zaten. mobil esp 5-30 veya 0-40 ikiside dpf olan araçlar için en iyi yağlar.
    0-40 olan dexos2 olarak opel için ayrıca lisanslanmış bir uyumluluğu var.

Mobil 1 ESP 0W-40 aşağıdaki imalatçı onaylarına sahiptir.
    BMW Longlife 04
    MB-Onayı 229,31/229,51
    Volkswagen (Benzinli / Dizel) 502 00/505 00
    General Motors Service Fill dexos2TM (lisans numarası GB1A0917015)

Mobil 1 ESP 0W-40 aşağıdaki imalatçı onaylarına sahiptir.
    API CF
    Opel GM-LL-A-025 / GM-LL-B-025

bu yüzden 0-40 daha kafama yattı.
  • chicho kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisi de aynı yağ. Anlamadım?

• alıntı yaptım mobil sitesinden. bütün bilgiler 0-40 a ait.
  • Hocalarım benim araç 2016 otomatik benzinli corolla 1.6. Kitapçıkta 0w-20 ile üretilmiştir yazıyor. Izmir de yaşıyorum. Mobil1 5w-30 mu alayım. Ne tavsiye edersiniz

• Akasey kullanıcısına yanıt
    Mobil Super 3000 5w40 ideal seçim olur sizin aracınız ve yaşadığınız bölgedeki hava sıcaklıkları için. Mobil'in ESP serisi yağları dizel partikül filtreli araçlar için üretilmiştir ve düşük sülfatlanmış kül oranına sahiptir, bundan dolayı standart yağlar kadar kararlı değildirler. Mobil Super 3000 5w40 tam sentetik özellikte bir yağdır.
    0w20 yağ üreticiler tarafından sadece düşük emisyon değerleri elde etmek için kullanılırlar ve başka olumlu hiçbir yanı yoktur. Çok ince olan bu yağ ister kış olsun ister yaz motor ömrüne ve yağlama kalitesine olumsuz etki eder.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.