Şimdi Ara

yağ yakma yağ eksiltme arasındaki fark!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba dün Florya VW meze crafter marka aracımı 60.000 km bakımına götürdüm.sonrasında bir yere gitmek istedim sağolsunlar arabayla(2010 model passat 2.0 tdı) bıraktılar.arabalara hevesli olmam nedeni ile başladım sorulara.herkese malumu bu 2.0tdı yağ yakma olayı dedim abicim bunlar neden yağ yakıyor ya.abimizde bunlar yağ yakmaz eksiltir dedi.bende dedim ya bu motor kapalı bir kutu aracın yağı eksiliyorsa motor yağı bir şekilde yanma odasına gidiyordur we bu şekilde eksilir/yakar.ya bunların turboları yağlı sogutma o yüzden eksiltiyo yani yakmıyo dedi.nedir abiler bu işin aslı ???

• Ha yakmış, ha eksiltmiş, ha akıtmış.

Motorda yakmış, turbo soğutmasında kaybolmuş kullanıcıyı ilgilendirmez, üretimde tasarım hatası vardır.

Ben 5 litre yağ koyuyorsam ve bu 4 litreye düşüyorsa, turboyu tasarlayan adam yanlış yapmış derim.

İlave bir de su soğutma koysaymış, yağ eksiltmemesi için.
  • beni rahatsız eden ısrarla hayır yakmıyo eksiltiyo bu arada sogutmanın yağ ile olması nasıl eksiltir hiç anlamam.inceltir dese he bi nebze dogru diycem ama
  • 2010 model aracın hatasını kabul etmez çok az bi eksiltme yapıp daha sonra yakmıyorsa sorun yok.

benim bazı ustalardan edindigim bilgi hiç yag yakmayan motor iyi degil diyolar 5 lt yag koydun 3 ay sonra 4.5 olduysa ve dahada 10.000 km kadar 4.5 in altına düşmedikçe sorun yok.
  • Kesin olmamakla beraber , yağ yakmaya başlarsa araba motor istiyor demek sanırım . Yağ eksiltmenin sebepleri de başka olabilir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Yağ Eksiltme?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.