Şimdi Ara

Yağışlı havada frenden ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün hava oldukça yağışlı ve ne zaman yağmur yağsa fren yaptığımda düşük hızlarda ve dururken balatalardan ıyyykk diye bir ses geliyor. Frenin tutmasında falan bir sorun yok sadece ses var ve kuru havalarda bu ses olmuyor. Araba daha 5000km de.Acaba balata-disk yeni olduğundan mı bunu yapıyor yoksa sanayi de ustaya göstereyim mi?

• Götür bence balatalarda sorun var kayışlarda sanırım :/
  • Baktırmanızda fayda var, siz yağmurdan dolayı oluştu diye düşünürsünüz ama farklı bir problem nüksetmiş olabilir. Fren şakaya gelmez, ayrıca balatalar eskimiş ise diskleri çizip daha yüksek masraf açabilirsiniz. Şehir içi kullanıyorsanız 5000 km de fren balatası bitebilir. Tamamen malzeme ve kullanıma bağlı, kuş serisi zamanı ticari taksiler her cumartesi fren balatası değiştirirdi şimdi nasıl bilmiyorum :)
  • bende oluyor ilk zamanlar ama diskler ısındığı zaman ses ortadan kalkıyor.
  • diskler yeniyken ilk 500 kmde aynı sesi bende de yapıyordu ama 5000 km çok gerçekten.baktırmakta yarar var.
  • tekerlekler sökülüp incelenmeli disk frsnlerde ses olmaması lazım. Ancak kampanalar ne kadar iyi ayar yapılırsa yapılsın belirli süre sonra kuş gibi ötüypr maasesef.
  • Her fren yaptığınızda geliyor mu ses? Sert bir fren yapın ardından normal frenleyin, ses gelip gelmediğine bir de böyle bakın. Mesela yağmurda beklemiş aracı parktan çıkarmadan disklere bakarsanız paslanmış gibi görünür. Biraz sert fren yaparsanız bir miktar sesle beraber tamamen temizlenir, hafif frenlemeler yaparsanız bir süre ses gelir temizlenene kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende her frene hafif dokunuşumda ısık sesi geliyor norma sanıyordum
  • ben normal diye düşünüyorum soğuk balatalar ıslandığında olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

tekerlekler sökülüp incelenmeli disk frsnlerde ses olmaması lazım. Ancak kampanalar ne kadar iyi ayar yapılırsa yapılsın belirli süre sonra kuş gibi ötüypr maasesef.

benim ondeki frenlerdende bazen hafif geliyo ama cok az (disk fren)
  • eger su birikintilerinden hızlı geçiyorsan diskler sertlesiyor buda ses yapar...
  • Hocam sorun yok zamanında ben de açmıştım bu konuyu. Hatta frene hafif dokununca bile aniden duruyor olması lazım değil mi? Fren balataları ıslandığı için oluyor, aracı çalıştırdıktan sonra 1-2 fren yapınca düzeliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_44916184/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44916184
  • Siz siz olun su birikintisinden geçerken fazla frene basmayın...
  • Biraz once arabayi kullandim. Genellikle sarsintisiz durus icin frene yavasca basarak arabayi durdururum. Bu tip suruste islik sesi geliyordu. Bos bir yolda abs devreye girecek sekilde sert fren yaptim ve ses kesildi. Fren pedalinin tepkilerinde ve abs de sorun yok zaten. Yalniz cant kollarina bakinca bol miktarda siyah balata tozunun yoldaki suyla beraber her yere sivastigini farkettim. Bu tozun bulamac haline gelmesiyle sesin ciktigini dusunuyorum cunku frenlerde baska bir sikinti yok. Sanayiye gitmeye vaktim olmadi ama ilk firsatta bir ustaya soracagim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.