Şimdi Ara

Yakıt alırken motor neden kapatılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
17.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapatılmaması durumunda.ne gibi durumlar olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yakıt Alırken Neden Kontak Kapatılır?

Yakıt alırken motorun kapatılması, güvenlik ve verimlilik açısından önemli bir önlemdir. İşte yakıt alırken kontak kapatmanın nedenleri:

• Statik Elektrik Riskini Azaltmak: Aracın çalışırken hareket etmesi, statik elektrik birikmesine neden olabilir. Bu statik elektrik, yakıtın akmasına neden olarak yangın veya patlamaya yol açabilir. Kontak kapatıldığında, statik elektrik birikimi azalır.

• Yakıt Sisteminin Hasar Görmesini Önlemek: Motor çalışırken yakıt pompası sürekli çalışır. Yakıt alırken motor çalıştırılırsa, yakıt pompası aşırı yüklenebilir ve hasar görebilir. Kontak kapatıldığında, yakıt pompası kapatılır ve yakıt sisteminin hasar görmesi önlenir.

• Yangın Riskini Azaltmak: Motor çalışırken egzoz sistemi sıcak olur. Yakıt alırken motor çalıştırılırsa, sıcak egzoz gazları yakıt buharlarıyla temas edebilir ve yangına neden olabilir. Kontak kapatıldığında, egzoz sistemi soğur ve yangın riski azalır.

• Yakıt Kaçaklarını Tespit Etmek: Motor kapatıldığında, yakıt sistemindeki basınç azalır. Bu sayede, yakıt kaçağı varsa daha kolay tespit edilebilir ve onarılabilir.

Hangi Tür Yakıtlarda Kontak Kapatılmalıdır?

Benzin, mazot veya diğer yakıt türleri için yakıt alırken motorun kapatılması önerilir. Tüm araçlarda ve tüm yakıt türlerinde bu güvenlik önlemi alınmalıdır.

Kontağı Ne Zaman Kapamam Gerekir?

Yakıt pompasına ulaşmadan önce kontak anahtarını kapatmalısınız. Pompaya ulaştıktan sonra kontak anahtarını kapatmanıza gerek yoktur.

Önemli Not: Yakıt alırken sigara içmek veya cep telefonu kullanmak son derece tehlikelidir. Statik elektrik oluşturabilecek bu faaliyetlerden kaçının.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çıttak atarsa patlaruk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin alev alması kolay bir yakıt türü, bunun önüne geçmek adına diye biliyorum, dizellerde durum biraz daha iyi ama ben dizel, benzin fark etmez alışkanlıktan ötür kapatırım aracı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bir tanıdığın başına gelmiş. Araç kumandasının pili bitmiş, uzun yolda mola verdiğinde farketmiş gece vakti. Yol yardımda gelmemiş. Zor bela çalıltırmış aracı. Benzin bitmiş sonra bidaha çalıştıramam diye kontak kapatmadan benzin almış. Hiç bişi olmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainTeeemo

Çıttak atarsa patlaruk

Çıttak atsa depo normalde de patlar çıttak niye atsın pompadan emip motora veriyor depoya çıttak mı atılır

• Bende farkında olmadan kontak kapatmadan benzin aldım, pompacıda farketmemiş.
    Göstergeye gözüm takıldı ana baktım benzin ibresi yükseliyor alla alla ne alaka dedim devir saatine bi baktım araç çalışıyor. Hasss dedim o sırada benzini koymuş bile usta.
    Hocam araç çalışıyor farketmedin mi dedim yoo duymadım bile valla dedi. Sıkıntı olmaz dimi dedim yok yok olmaz dedi.

Bende benzini doldurduktan sonra motoru stop edip tekrar çalıştırdım, devam ettim.

Bi sıkıntı olmadı.
  • İlla bilmediğimiz bir ihtimal vardır, o ihtimalleden de stop edilme isteniyordur.

Normalde araç çalışırken yakıt alırken yanma riski oluyorsa, araç kendi halinde yakıt almadan çalışırken de yanma riski olmaz mı? :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tayland'da arkadaşın honda CR-V'sine araç çalışır halde yakıt aldık geçen, şaşırdım kapatmıyor musunuz dedim yooo dedi eleman.
    hayatımda ilk defa benzin ibresinin yavaş yavaş dolup, yükseldiğini görmüştüm.
    ilginçti.
  • Araçta elektrik akımı olmaması için olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 26 Ocak 2018; 16:1:27 >
  • Türkiye'de çoğu sürücü ne aracının bakimini nede kontrollerini doğru dürüst yaptiriyor. Ondan dolayı olası bir ihmalin önüne gecilmek için kapatilmasi mantıklı.

Ben kac kez kontak açık yakit aldığımı bilirim dizel olduğu için, lakin genelde kapatilmasi faydali bir durum, hele tüplü ise araba kesinlikle kapatilmali, düşünsenize benzin alirken birden motorun alev aldığını? Depoya yakit konulurken, olabilir neden olmasin? En iyisi stop edilmesi arabanin.

• Son kasa cliolarda kontak açık ( çalışır olmasına gerek yok ) durumda yakıt alınırsa göstergenin sapıttığını servise gidip sıfırlanması gerektiğini duymuştum.
  • Peki bir soru. Araç kapalıyken yakıt almak tehlikeli değil mi? Benzin ve LPG gazları yerde birikip aracın çalıştırıldığı anda elektrik kaçağından alev alma ihtimali yok mu?
  • arac calisirken depo icindeki benzin yandi diyelim sonucta hava cok az cabuk soner fakat depo kapagi acikken hava alabilirken yanmaya devam etmezmi?

• Megane 2 de araç çalışırken yakıt koyulduğunda gösterge yakıtı algılamıyo.

Depo dolu olmasına rağmen ibre bitik gösteriyo.

Özellikle lpg li araçlara koymuyolar çalışırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Türkiye'de çoğu sürücü ne aracının bakimini nede kontrollerini doğru dürüst yaptiriyor. Ondan dolayı olası bir ihmalin önüne gecilmek için kapatilmasi mantıklı.

Ben kac kez kontak açık yakit aldığımı bilirim dizel olduğu için, lakin genelde kapatilmasi faydali bir durum, hele tüplü ise araba kesinlikle kapatilmali, düşünsenize benzin alirken birden motorun alev aldığını? Depoya yakit konulurken, olabilir neden olmasin? En iyisi stop edilmesi arabanin.

yakıt derken mazot mu yoksa ayçiçek yağı mı?
  • Araç turbolu olduğu için her zaman stop etmeden önce biraz beklerim.Genelde mazot alırken pompacı plakayı girer pompayı eline aldığı sırada stop ederdim fakat bir keresinde unuttum.

Araba çalışır haldeyken mazot doluyordu içeri göstergeye en son baktığımda yakıt ibresi hareket ettiğini gördüm o zaman anladım arabanın hala çalıştığını korkudan hemen stop ettim
  • valla ben çoğunlukla kontak açık alıyorum çok dikkat etmiyordum bu duruma zararı nedir bilen birisi açıklarsa güzel olacak :D
  • ben kapatırım doğrusu da budur, her istasyonda yazar motoru durdurunuz diye ama bir arkadaşım durdurmuyor, bir şey de olmuyor

lpg'de nasıl olur merak ettim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 26 Ocak 2018; 17:3:37 >
  • Yakıt alırken araç stop etme eski bir alışkanlıktır. Önceden çoğu arabanın kontak anahtarı aynı zamanda yakıt depo kapağını da açtığından mecburen aracı kapatıp inmek zorunda kalıyorduk. Bu alışkanlık o zamandan kalmaktadır bence.
  • motorla alakası yok sanırım durum tamamen elektrikle alakalı, sonuçta kontak açıksa farlar stoplar plaka lambaları vs. Bir sürü elektrikli aksam aktif oluyor ve bu oldukça tehlikeli.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.