Biriniz de ortaya bişey koyun o zaman.Bu böyle olur demekle iş bitiyo mu... "Enerji üretmiyorum tekerleği bir kere çeviriyorum kendi devam ediyor dönmeye" diyosun.
Daha siz neden bahsettiğinizi bile bilmiyosunuz.Bana ispatlayın kardeşim,laf kalabalığı yapmayın...gidin o zaman sponsor bulup imalata geçin kendi bisikletinizle idare edeceğinize..
neden bahsettiğimizi bilmiyormuyuz??? açıklama::mıknatısın itme ve çekme kuvvetinden yararlanarak jantı biz bir kere hareket ettirdiğimizden sonra sürekli dönmesi.
sen ve senin gibiler hep beleşçisiniz.Yani herşey hazır olacak siz de hemen kapcaksınız. birde niye sana ispatlıcakmışım yani senin ne özelliğin var???
o zaman kendin dene evde o zaman sen de bana böyle birşey yok diye onu ispatla. hadi bekliyorum bana da böyle birşeyin olmadığını ispatlayın!!!!
yucelnet arkadaşım enerji üretmiyorum diyorsun ama ilk hızı verince tekerlek kendi kendine donebiliyor diyorsun, bırak o tekerleğin bisiklet üzerinde seni götürmesini boştayken bile sürekli dönmesi için sürtünmeye harcanan enerjiyi üretiyo olman gerekir, böyle konularda herkesin söyleyecek bir kaç sözü vardır, ama önemli olan matematiğin, denklemlerin konuşmasıdır.
bence çok temel konularda bilgi eksikliği var, mesela enerji nedir ile başlamak doğru olabilir...
surekli donen sistem bir volan kabul edilirse. yucel abinin dedigi sistem hic durmaksizin devamli donebiliyorsa ona jenarator ilavesi ile elektrik uretilebilir.yucel abi boyle bir ilave yapmadigi icin enerji uretmiyor diyor. bu siistem tekrin normal devrinden fazla devir yapmasini sagliyorsa.bir sure sonra dursa dahi .ruzfar gulu sistemlerine ilave edilerek verim artisi saglanabilir. yucel abini bisikleti ters cevirip sisteme ilkhiz verip kac zaman sonra sistemin durdugunu v(umariz ki durmaz) bize test sonucu olarak soylemesini herkes adina rica ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: okantex
surekli donen sistem bir volan kabul edilirse. yucel abinin dedigi sistem hic durmaksizin devamli donebiliyorsa ona jenarator ilavesi ile elektrik uretilebilir.yucel abi boyle bir ilave yapmadigi icin enerji uretmiyor diyor. bu siistem tekrin normal devrinden fazla devir yapmasini sagliyorsa.bir sure sonra dursa dahi .ruzfar gulu sistemlerine ilave edilerek verim artisi saglanabilir. yucel abini bisikleti ters cevirip sisteme ilkhiz verip kac zaman sonra sistemin durdugunu v(umariz ki durmaz) bize test sonucu olarak soylemesini herkes adina rica ediyorum.
kardeş boşver isteyen istediğini desin ben cevap yazmıcam sen de yazma boşver ya. Herkez bilim adamı burada.
hee bir de onu buraya kısa zamanda eklicem kardeş. yani nasıl olduğunu ne kadar döndüğünü hepsini eklicem şu anda mıknatısları daha değişik bir şekilde dizmeye çalışacağım tabi mıknatıs yok şu an sipariş ettim gelecek. o zaman videosunu da koyarım.
quote:
Orjinalden alıntı: yucelnet
DEMEK ÖYLE!!! Sen cavap yaz diye ben burda ölüp bitmiyom. Buyur bunlar yaptığım deneyin resimleri şimdi ne uyduracan bakalım.
Delil? Bunlar mı delil?... Yaş kaç?
quote:
DAR KALİPTAN DUNYAYA BAKAN KARDESLERİM. gozle goremedigin atomu parcaayip icinden kisa zaman araliginda yuklu miktarde enerjini nukleer santrallerde alindigina inaniyonda.
miknatistan uzun zaman da alinabilecegine niye inanmiyon.kaldiki miknatistan alinan sadece yapilan bir volanin devamli donmesini saglayacak miktar enerji . uretilen enerjis ise jenarator sisteminin kapasitesi ile alakali olarak degisken miktardadir. aklim basmadigi birseye gormeden inammam deyenlere saygim var.
Bak arkadaşım bir motorun çalışma prensibini bilmeden böyle iddialarda ısrar edilmesi yersiz, motor içli dışlı iki bobinle dönebilir, yine içli dışlı bir bobin ve bir mıknatısla dönebilir ama iki mıknatısla DÖN-MEZ, sebebinide söyliyeyim motorun dönmesi iki kutubun biribirini itmesi mantığıyla gerçekleşmektedir, elektromıknatıs görevi gören bobin döndükçe dönüşün her aşamasında sürekli kutup değiştirir böylece sürekli bir itme (dönme) sağlanır, fakat burada iki mıknatıstan bahsediliyor ki mıknatısların ikisininde kutupları sürekli sabit olduğu için dönme mümkün olmaz, bir tarafın (turdaki konumuna göre) sürekli kutup değiştirmesi lazımdır,
Bilmemek ayıp değil,
bilmeden birşey iddia etmişsiniz hadi ona da neyse diyelim,
ama kalkıp burda insanları bilgisizlikle veya dargörüşlülükle suçlamanız ayıp, komik duruma düşen siz olursunuz, yanlışta ısrar etmeyin...
quote:
mıknatısları daha değişik bir şekilde dizmeye çalışacağım tabi mıknatıs yok şu an sipariş ettim gelecek. o zaman videosunu da koyarım.
Tabi başka şekilde diz belki o zaman çalışır..
quote:
Orjinalden alıntı: djoz
quote:
DEMEK ÖYLE!!! Sen cavap yaz diye ben burda ölüp bitmiyom. Buyur bunlar yaptığım deneyin resimleri şimdi ne uyduracan bakalım.
Delil? Bunlar mı delil?... Yaş kaç?
quote:
DAR KALİPTAN DUNYAYA BAKAN KARDESLERİM. gozle goremedigin atomu parcaayip icinden kisa zaman araliginda yuklu miktarde enerjini nukleer santrallerde alindigina inaniyonda.
miknatistan uzun zaman da alinabilecegine niye inanmiyon.kaldiki miknatistan alinan sadece yapilan bir volanin devamli donmesini saglayacak miktar enerji . uretilen enerjis ise jenarator sisteminin kapasitesi ile alakali olarak degisken miktardadir. aklim basmadigi birseye gormeden inammam deyenlere saygim var.
Bak arkadaşım bir motorun çalışma prensibini bilmeden böyle iddialarda ısrar edilmesi yersiz, motor içli dışlı iki bobinle dönebilir, yine içli dışlı bir bobin ve bir mıknatısla dönebilir ama iki mıknatısla DÖN-MEZ, sebebinide söyliyeyim motorun dönmesi iki kutubun biribirini itmesi mantığıyla gerçekleşmektedir, elektromıknatıs görevi gören bobin döndükçe dönüşün her aşamasında sürekli kutup değiştirir böylece sürekli bir itme (dönme) sağlanır, fakat burada iki mıknatıstan bahsediliyor ki mıknatısların ikisininde kutupları sürekli sabit olduğu için dönme mümkün olmaz, bir tarafın (turdaki konumuna göre) sürekli kutup değiştirmesi lazımdır,
Bilmemek ayıp değil,
bilmeden birşey iddia etmişsiniz hadi ona da neyse diyelim,
ama kalkıp burda insanları bilgisizlikle veya dargörüşlülükle suçlamanız ayıp, komik duruma düşen siz olursunuz, yanlışta ısrar etmeyin...
hepiniz bilim adamısınız arkadaşım biliyom siz akıllısınız işte bir tek biz deliyiz. bir kere ben orada motordan da mahsetmiyorum. belki yaptığım düzenek motoru andırsa bile.
quote:
hepiniz bilim adamısınız arkadaşım biliyom siz akıllısınız işte bir tek biz deliyiz. bir kere ben orada motordan da mahsetmiyorum. belki yaptığım düzenek motoru andırsa bile.
Estafurullah, sadece cahilsiniz. Bilmediğiniz için değil, bilmediğiniz konuda yiğitliğe ... sürdürmemek amacıyla ısrarcı olduğunuz için cahilsiniz. Önceki mesajımda dediğim gibi ne yaptığınızı iddia ettiğinizin bile farkında değilsiniz.
Ayrıca bu konudaki ilk mesajınızda "ben yaptım, tekerleğe ilk hareketi verince baya bi götürüyor" diyodunuz, şimdi "mıknatısların siparişini verdim" diyorsunuz. Başka söze gerek yok sanırım...
quote:
Orjinalden alıntı: Hasbi 81
quote:
Estafurullah, sadece cahilsiniz. Bilmediğiniz için değil, bilmediğiniz konuda yiğitliğe ... sürdürmemek amacıyla ısrarcı olduğunuz için cahilsiniz. Önceki mesajımda dediğim gibi ne yaptığınızı iddia ettiğinizin bile farkında değilsiniz.
Ayrıca bu konudaki ilk mesajınızda "ben yaptım, tekerleğe ilk hareketi verince baya bi götürüyor" diyodunuz, şimdi "mıknatısların siparişini verdim" diyorsunuz. Başka söze gerek yok sanırım...
yine diyorum allah sana akıl versin yahu. ben o deneyi yapalı kaç zaman oldu.Mıknatısları bir arkadaşa vermiştim o da meraklı böyle şeylere. şimdi bende yok ben de sipariş ettim gelecek.Dizime gelince önceki dizmemde çubuk şeklinde dizmiştim bu sefer daha değişik bir yöntemle yapacağım.
bu arada işte dediğim gibi biz cahiliz siz bilim adamı hele sen profösörsün. boşu boşuna laf atmayın buraya boş boş yazı başaka bişe yok herkez kendini bişey zannediyor. ilk başta bir mesaj yazdım millet başıma profösör kesildi.Devam edin.
quote:
ben elektrik üretmekten hiç bahsetmedim ki ?? söylediğim şey tekelerlek hareketini sürdürüyorsa en azından sürtünemeye haracanan enerjinin karşılanması gerekir. ama zaten bir süre sonra duruyor diyorsun...
bence uzun süre dönmesinin tek açıklaması yerleştirdiğiniz mıknatısların tekerleğin kütlesini artırmasıdır, böylece kütlesine bağlı kinetik enerjisi sürtünmeye harcanan enerjiye göre çok daha büyük olur ve daha uzun süre döner ama sonunda durmak zorunda...
sadece sabit mıknatıs kullanılan düzeneğin rüzgar gülünde vs bir işe yarayacağını sanmıyorum, zaten mıkatısın kutbunu vs değiştirmiyorsun, ne işe yarayabilr ki, işe yaraması için mıknatısın önceki konuma göre en azından açısını değiştiriyor olmalısın... buda tabi başka düzenekler motorlar vs yani yine enerji gerektirir...
yucelnet ve okantex (Farklı kişiler olduğunuzu da sanmıyorum!) Bundan sonra yanıt ve yardım yok size.
Arkadaşlar, bir kampanya başlatmak istiyorum:
Bundan böyle cahilliği ve cahillikte ısrarı bu kadar açık olanlara yanıt vermeyelim, afişe edelim!
Forumun kalitesi yerlerde sürünüyor!
arkadaşım dediğim gibi işte siz bilim adamısınız profösörsünüz. biz hiç bişe bilmiyoz.cahiliz. yardım etme istersen cevap bile yazma gerek yok. ben de buraya bir daha cevap yazmıyom. siz profösörlük yapın hatta okul açın cahilleri eğitin,ama ilk baş kendinizi eğitin.
okantex, hadi çocuum göreve: Abin destek bekliyor!!!!
quote:
Orjinalden alıntı: erroraesthumanum
KArdeşim iyice saçmalamışın... Burası geyik meknı değil....
quote:
Orjinalden alıntı: Command.com
quote:
Evet arkadaşım haklısın bir de arkadaş foruma iyilik yapıyormuş forumun geleceği içinmiş.Ben sadece bilgi paylaşıyorum.
hayati error kardesim ben kocaelide oturuyom muhendisim. yucel abi yanlis hatirlamiyorsam adana veya antalya gibi bir yerlerde . dogru oldugumu dusundugum konudan ikna edilmedikce vazgecmem. bence boylelerede kulak asmam. kim sistemin aksini daha ispat etmiski hadi kocum diyon. ikimiz disinda birsey iddaa edede yok ispat edende.
ben dunyada bir nesnenin varligini iddaa etsem .ispatlamak icin onu gostermem yeterli olur. ama sen olmadigini iddaa ettigin zaman sadece burada yok demenle olmaz.tum dunyayi gezip olmadigini gostermen gerek ki davanda ispatci olasin.
quote:
Orjinalden alıntı: Command.com
quote:
Yukarıdaki mesajları okudunuz mu? Bilimsellikten bu kadar uzak bir iddiaya tanık oldunuz mu? Birşey iddia ediliyor ve kanıtlaması istenince de, arkadaşına vermiş, sipariş etmiş vs. vs.
H konusundaki saçmalıklar. Bilgiye bilgiyle karşılık vermeyip, "Ben yaptım, oldu!"lar. Teneke anıları. (Doğru, H çıkar ama, yaklaşım ve üslup yanlış. Denklemini de biz kuracakmışız!)
Eğer bu sulu, yıvışık muhabbetler hoşunuza gidiyorsa, evet, benim denklemli, deneyli anlatımlarım, laubaliliklere sert çıkışım geyik muhabbetidir.
O zaman burası: "Maraba Televole!"
quote:
çocuk diosunuz adamlara asıl çocuk sizsiniz konu ne siz neyi tartışıosunuz yok bisiklet mıknatıssız gider bilmem ne adam sadece yaptığı ufak deneyi ve fikirlerini açıklamış asıl utanıcak kişiler sizlersiniz cahiller
Bir zamanlar tv yapılcak dendiğinde inanmayanlar ve şeytan icadı dienler sizin atalarınız sanırım
ve kimse zorla bi konuya yazı yazdırılmıyor ben bu konu ilk açıldında denk geldim ve bir cvp yazmadım gereği duymadım ve kısa sürede bu msj sayısı şaşırttı beni sana ters düşen bişi warsa yazma ve formun kalitesi demişşsin sen önce kendi kalitene sahip çık forma yöneticiler sahip çıkar merak etme
quote:
Orjinalden alıntı: lazrails
çocuk diosunuz adamlara asıl çocuk sizsiniz konu ne siz neyi tartışıosunuz yok bisiklet mıknatıssız gider bilmem ne adam sadece yaptığı ufak deneyi ve fikirlerini açıklamış asıl utanıcak kişiler sizlersiniz cahiller
Bir zamanlar tv yapılcak dendiğinde inanmayanlar ve şeytan icadı dienler sizin atalarınız sanırım
ve kimse zorla bi konuya yazı yazdırılmıyor ben bu konu ilk açıldında denk geldim ve bir cvp yazmadım gereği duymadım ve kısa sürede bu msj sayısı şaşırttı beni sana ters düşen bişi warsa yazma ve formun kalitesi demişşsin sen önce kendi kalitene sahip çık forma yöneticiler sahip çıkar merak etme
Kardeş ben sadece ufak bir deneyimi yazdım herkez çullandı üstüme. aslında ben de çok mesaj yazdım buraya ama inandıramıyom ağzına geleni diyorlar onun için.
quote:
Orjinalden alıntı: lazrails
quote:
Bak arkadaşım burda "bize ters düşen" değil "mantığa ters düşen" şeyler var, bir yanlış varsa o konuya yazı yazarız ve düzeltmeye çalışırız, TVnin icadıyla ne alaka motor teknolojileri çok eskidir ve uzun yıllardır yerine oturmuş durumda, yani bazı yenilikler eklenebilir ama bu arkadaşın yaptığı gibi motorun çalışma prensbine aykırı bir alet yaptığını iddia etmek saçmadır, ya bu dünyaca kabul görmüş ve hayatın her alanında uygulanan bilmemkaçyüz yıllık motorun çalışma prensibini nasıl anlayamıyorsunuz nasıl inkar ediyorsunuz bi anlam veremiyorum, bak arkadaşım sana da tekrar edeyim, ortadaki bobinin kutupları sürekli değişiyor görüyor musun? Hah işte oraya da bir mıknatıs koyarsan kutup değişmez ve motor DÖNMEZ!!! Yeter artık ya, neredeyse "köşeli tekerlek icat ettim çok güzel dönüyor" diyeceksiniz, oturduğunuz sandalyeden dünyayı sarsmaya yelteniyorsunuz, Türkiyede amma çok Einstein varmış ta haberimiz yok...
/>
arkadaşım dikkat edersen ben motor üretmedim. yeniden söyliyim ben motor üretmedim!!!!
ben cantı mıknatısla hareket ettirdim,ve kutupların yer değiştirmesine gerek kalmadı çünkü zaten bisiklet hızlanıyor.Yani ilk hareketi biz veriyoruz....