Şimdi Ara

''Yakıtsız Motor'' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
10.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yucelnet arkadaşın yaptığı çok mantıklı bi iş. Ben şahsen ilk okuyuşta anladım. Sonuç olarak farklı kutuplar birbirini iter ve bu da tekerlek dönerken mıknatıslar aynı hizaya geldiği için bir kuvvet oluşturacak ve tekerleğin dönmesini artıracaktır. Ama şu konuda şüphelerim var. Ne kadar yararlı olur bilinmez. Mıknatıslar son derece güçlü olmalılar. Ayrıca bisekletin iinsan ile ağarlığı göz önünde bulundurulursa baya güçlü olmalılar. Şahsen ben bu kadar güçlü mıknatısların yarattığı manyetik alanda kalmak istemem.
    Yakıtsız motor olayınada bayıldım. Biz türkler çok seki insanlarız. Hep beleşten bi şeyler isteriz. Tembel insanlarız işin özü. Onun için böyle bir şeyi yaparsa ilk türkler yapar çünkü ihtiyaçları ve arzuları bu yönde. Aslında fiziksel olarak yapılması mümkün değil. Ama şöyle düşünüyorum: biyolojide böyle bir olay var. Sonuçta biz oksikenli solunum yaparken 2 atp harcayıp 38 atp üretiyoruz. ve tüm mekanik olayların bir canlıdan örnek alınarak yapıldığı düşünülürse yakında böyle bir şayin çıkması pek te şaşırtmamalı.
    Elbette her şeyin bir bilimsel yönü olduğu gibi bir de siyasal yönü var. Kesinlikle biri bedava demiyelimde günümüzdekinden çok daha ucuz bir enerji elde yöntemi bulursa bunun açıklanması engellenecektir. Bu gün dünyanın en çok kullanılan enerji kaynağı olan petrol amerikanın elinde. Öncelikle amerika böyle bi şeye el atar. Diğer arap ülkelerini saymıyorum bile. Bu yüzden benim ömrüm böyle bir teknolijiyi görmeye yetmez. Artık her şey çoçuklarımıza.

• yoktan hiçbirşey varedilemez var olan hiçbirşey yok edilemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vega_dj

yucelnet arkadaşın yaptığı çok mantıklı bi iş. Ben şahsen ilk okuyuşta anladım. Sonuç olarak farklı kutuplar birbirini iter ve bu da tekerlek dönerken mıknatıslar aynı hizaya geldiği için bir kuvvet oluşturacak ve tekerleğin dönmesini artıracaktır. Ama şu konuda şüphelerim var. Ne kadar yararlı olur bilinmez. Mıknatıslar son derece güçlü olmalılar. Ayrıca bisekletin iinsan ile ağarlığı göz önünde bulundurulursa baya güçlü olmalılar. Şahsen ben bu kadar güçlü mıknatısların yarattığı manyetik alanda kalmak istemem.
    Yakıtsız motor olayınada bayıldım. Biz türkler çok seki insanlarız. Hep beleşten bi şeyler isteriz. Tembel insanlarız işin özü. Onun için böyle bir şeyi yaparsa ilk türkler yapar çünkü ihtiyaçları ve arzuları bu yönde. Aslında fiziksel olarak yapılması mümkün değil. Ama şöyle düşünüyorum: biyolojide böyle bir olay var. Sonuçta biz oksikenli solunum yaparken 2 atp harcayıp 38 atp üretiyoruz. ve tüm mekanik olayların bir canlıdan örnek alınarak yapıldığı düşünülürse yakında böyle bir şayin çıkması pek te şaşırtmamalı.
    Elbette her şeyin bir bilimsel yönü olduğu gibi bir de siyasal yönü var. Kesinlikle biri bedava demiyelimde günümüzdekinden çok daha ucuz bir enerji elde yöntemi bulursa bunun açıklanması engellenecektir. Bu gün dünyanın en çok kullanılan enerji kaynağı olan petrol amerikanın elinde. Öncelikle amerika böyle bi şeye el atar. Diğer arap ülkelerini saymıyorum bile. Bu yüzden benim ömrüm böyle bir teknolijiyi görmeye yetmez. Artık her şey çoçuklarımıza.

kardeş dediğim gibi şimdi bisikletin jantını döndürdüğümüzde bazen terse de dönebiliyor çünkü + +yı - -yi itiyor. ama hızlandırdıktan sonra bakıyom çok tuhaf oluyor.Şimdi ben nedodyum mıknatıs kullanmayı düşünüyom sipariş ettik ama daha gelecek. çünkü neodumlar daha güçlü mıknatısdır.Belki daha farklı dizilişlerle vb daha da hızlı dönmesini sağlayabiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: flopticall

yoktan hiçbirşey varedilemez var olan hiçbirşey yok edilemez

sen varsın dimi?
    peki sen yok edilemezmisin? O zaman sen ölümsüzsün kardeş.
    Al bende sana şu sözü belirteyim
    "her canlı ölümü tadacaktır."
  • Bu ne güzel tartışma böyle!
  • ya bu tartışmaları okumak benim çok hoşuma gidiyor aslında bilim böyle gelişiyor biliyormusunuz hemen tüm buluşlar başka birşeyi bulmak için başlanmış ama sonuçta başlayanın aklına gelmeyen bir buluşla sona ermiştir mesela termal inkjet püskürtme sistemi havyanın üstünde unutulan bir mürekkep şırıngasının havyanın mürekkebi ısıtmasıyla mürekkebin iğnenin ucundan püskürdüğünü gören bir mühendisle buraya geldiğini bilin.Ben bu tartışmaları gülümseyerek okuyorum yalnız bisiklete mıknatıs takan arkadaşı kutlarım oturup uğraşıyor adam yaptığınıda abartmadı ama çok terlettiniz adamı neyse hepinize saygı duyuyorum.Birde şu Mc gyver devam etseydi iyi olacaktı seyrettiğim tek televizyon dizisiydi bilimi bireye indiriyor kolay yoldan ve zevkli olduğunu hissettiriyordu böyle şeyleri sizlerde daha çok açarsanız sevinirim ben böyle patlayıcı yapmayı biliyorum ama o olmaz şimdi siteyi kapattırmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girişseviyesi -- 4 Mart 2007; 23:50:35 >

• evet kardeş o bambayı bende biliyorum da yazmadım buraya.
    hatta ben o bombayı yapıp bayağı bir ağırlık bağlayıp suyun dibine attım.
    normalde karada 5 dakika içinde patlaması lazım. Ama suyun içine atınca sanırım su basınç yaptı ve nerdeyse 20 dakika bekledim. Şimdi biliyom millet yine olmaz öyle şey falan filan diyecek.
    bomba suyun dibinde patladığında ben karadaydım ve ister inan ister inanma hani Müzik setinin bass ını sona getirirsin böyle yerde az titreşim oluşur ya onun gibi oldu wallaha çok şaşırdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: girişseviyesi

ya bu tartışmaları okumak benim çok hoşuma gidiyor aslında bilim böyle gelişiyor biliyormusunuz hemen tüm buluşlar başka birşeyi bulmak için başlanmış ama sonuçta başlayanın aklına gelmeyen bir buluşla sona ermiştir mesela termal inkjet püskürtme sistemi havyanın üstünde unutulan bir mürekkep şırıngasının havyanın mürekkebi ısıtmasıyla mürekkebin iğnenin ucundan püskürdüğünü gören bir mühendisle buraya geldiğini bilin.Ben bu tartışmaları gülümseyerek okuyorum yalnız bisiklete mıknatıs takan arkadaşı kutlarım oturup uğraşıyor adam yaptığınıda abartmadı ama çok terlettiniz adamı neyse hepinize saygı duyuyorum.Birde şu Mc gyver devam etseydi iyi olacaktı seyrettiğim tek televizyon dizisiydi bilimi bireye indiriyor kolay yoldan ve zevkli olduğunu hissettiriyordu böyle şeyleri sizlerde daha çok açarsanız sevinirim ben böyle patlayıcı yapmayı biliyorum ama o olmaz şimdi siteyi kapattırmayalım

• quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet
    arkadaşım dikkat edersen ben motor üretmedim.

Motor kelimesinden ne anlıyorsun? Bak, ben sana ne anlaman gerektiğini anlatayım:

Motor, bir enerji türünü dönel mekanik enerjiye dönüştüren makinalara denir. Bu konuda anlaştık mı? Güzeel...

Peki senin iddian nedir? Bu alet ilk hareketi aldıktan sonra kendi kendine dönmeye devam edebiliyor, dimi? Peki...

Bunu nasıl başarıyor olabilir, hadi biraz fikir yürütelim. Ortamda sürtünme kuvveti var. Eğer bisiklet tekerleğini ilk hareket verip bırakırsak, bir süre sonra sürtünme kayıpları sebebiyle tekerlek durur, değil mi? Ama senin aletin bunu engelliyor. Yani kaybolan sürtünme enerjisini bir şekilde sisteme geri kazandırıyor. Yani tekerleğe mekanik enerji sağlıyor. Anlaştık?

Peki bu enerjiyi derden sağlıyor? Mıknatıslardan. Bu durumda senin bu alet mıknatısların potansiyel enerjisini dönel mekanik enerjiye dönüştürüyor mu? Evet! Yani senin yaptığını iddia ettiğin şey bir motor!

Bunu daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Anlamazsan da yapabileceğim birşey yok.

Ayrıca çizimini yaptığın alet hiçbir işe yaramaz. Bunu anlamak için profesör olmaya falan gerek yok. Biraz mekanik görüşe sahip bir ortaokul öğrencisi bile rahatlıkla anlayabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: djoz

quote:

Orjinalden alıntı: lazrails

quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

okantex, hadi çocuum göreve: Abin destek bekliyor!!!!

çocuk diosunuz adamlara asıl çocuk sizsiniz konu ne siz neyi tartışıosunuz yok bisiklet mıknatıssız gider bilmem ne adam sadece yaptığı ufak deneyi ve fikirlerini açıklamış asıl utanıcak kişiler sizlersiniz cahiller

Bir zamanlar tv yapılcak dendiğinde inanmayanlar ve şeytan icadı dienler sizin atalarınız sanırım

ve kimse zorla bi konuya yazı yazdırılmıyor ben bu konu ilk açıldında denk geldim ve bir cvp yazmadım gereği duymadım ve kısa sürede bu msj sayısı şaşırttı beni sana ters düşen bişi warsa yazma ve formun kalitesi demişşsin sen önce kendi kalitene sahip çık forma yöneticiler sahip çıkar merak etme

Bak arkadaşım burda "bize ters düşen" değil "mantığa ters düşen" şeyler var, bir yanlış varsa o konuya yazı yazarız ve düzeltmeye çalışırız, TVnin icadıyla ne alaka motor teknolojileri çok eskidir ve uzun yıllardır yerine oturmuş durumda, yani bazı yenilikler eklenebilir ama bu arkadaşın yaptığı gibi motorun çalışma prensbine aykırı bir alet yaptığını iddia etmek saçmadır,
    ya bu dünyaca kabul görmüş ve hayatın her alanında uygulanan bilmemkaçyüz yıllık motorun çalışma prensibini nasıl anlayamıyorsunuz nasıl inkar ediyorsunuz bi anlam veremiyorum, bak arkadaşım sana da tekrar edeyim, ortadaki bobinin kutupları sürekli değişiyor görüyor musun? Hah işte oraya da bir mıknatıs koyarsan kutup değişmez ve motor DÖNMEZ!!!
    Yeter artık ya, neredeyse "köşeli tekerlek icat ettim çok güzel dönüyor" diyeceksiniz, oturduğunuz sandalyeden dünyayı sarsmaya yelteniyorsunuz, Türkiyede amma çok Einstein varmış ta haberimiz yok...

/>

siz okuduğunuzu anlayamıosunuz yada biz gerizekalıyız

tamam belki bazı arkadaşların dedikleri yanlıştır dünyada kabul edilmiş kurallara bilmem nelerede ters olabilir ama bu o adamın ortaya attığı düşünce veya deneyini alay eder bir biçimde eleştirmeyi gerektirmez adam gibi açıklarsın yada susarsın ama bazı seviyesiz insanlar burda bazı konularda bilgisi olmayan arkadaşlarla resmen dalga geçiyorki ben bu konuyu baştan sona okudum o kendilerini insan sananlar bi aynanın karşısına geçsinde kendileriyle dalga geçsinler burası bilgi paylaşım yeri burda bişi sorulduğunda ya susarsın yada sorunun cvpını verirsin adamla dalga geçemezsin adama yok onu araştır bunu araştır burayada gel diyemezsin emir verir gibi forum mantığını kavrayın ondan sonra konulara cvp yazın bence

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

arkadaşım dikkat edersen ben motor üretmedim.

Motor kelimesinden ne anlıyorsun? Bak, ben sana ne anlaman gerektiğini anlatayım:

Motor, bir enerji türünü dönel mekanik enerjiye dönüştüren makinalara denir. Bu konuda anlaştık mı? Güzeel...

Peki senin iddian nedir? Bu alet ilk hareketi aldıktan sonra kendi kendine dönmeye devam edebiliyor, dimi? Peki...

Bunu nasıl başarıyor olabilir, hadi biraz fikir yürütelim. Ortamda sürtünme kuvveti var. Eğer bisiklet tekerleğini ilk hareket verip bırakırsak, bir süre sonra sürtünme kayıpları sebebiyle tekerlek durur, değil mi? Ama senin aletin bunu engelliyor. Yani kaybolan sürtünme enerjisini bir şekilde sisteme geri kazandırıyor. Yani tekerleğe mekanik enerji sağlıyor. Anlaştık?

Peki bu enerjiyi derden sağlıyor? Mıknatıslardan. Bu durumda senin bu alet mıknatısların potansiyel enerjisini dönel mekanik enerjiye dönüştürüyor mu? Evet! Yani senin yaptığını iddia ettiğin şey bir motor!

Bunu daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Anlamazsan da yapabileceğim birşey yok.

Ayrıca çizimini yaptığın alet hiçbir işe yaramaz. Bunu anlamak için profesör olmaya falan gerek yok. Biraz mekanik görüşe sahip bir ortaokul öğrencisi bile rahatlıkla anlayabilir.

kardeş ben motorun ne olduğunu biliyorum da ben şahsen yaptığım şeyi motor olarak görmüyorum.
    ama ne demek istediğini anlıyorum.

kardeş şimdi çizdiğim resimdeki olay şu iyi dinleyim:
    şimdi dediğin gibi sürtünme var tekerlerği normalde de döndürsek bir süre sonra duruyor ama yine de bayağı dönüyor.

şimdi benim yaptığım olayda o sabit mıknatıs maşaya yapışık.
    jantla birlikte hareket eden mıknatıslar da ters düz dizili.

bak şimdi düşün jantı elimizle döndürdük.
    janttaki mıknatıs maşadaki mıknatısa yaklaştı ve maşadaki mıknatıs janttakini çekiyor ve tam maşa ile janttaki mıknatıs paralel iken de eğer jantın bir hızı varsa zaten çekiyor ya sonra da jant dönüyor maşayı geçtimi bu sefer itiyor. ama jant dururken aynı hizaya getirdiğim zaman ne oluyor???? bir sağa bir sola dönüyor.Çünkü hızı yok. bir çekiyor bir itiyor. bu bayağı bir sürüyor.

olay budur. ben bunu şimdi daha değişik bir dizimle daha da güçlü hale getirmeye çalışacağım.

• quote:

kardeş ben motorun ne olduğunu biliyorum da ben şahsen yaptığım şeyi motor olarak görmüyorum.
    ama ne demek istediğini anlıyorum.

kardeş şimdi çizdiğim resimdeki olay şu iyi dinleyim:
    şimdi dediğin gibi sürtünme var tekerlerği normalde de döndürsek bir süre sonra duruyor ama yine de bayağı dönüyor.

şimdi benim yaptığım olayda o sabit mıknatıs maşaya yapışık.
    jantla birlikte hareket eden mıknatıslar da ters düz dizili.

bak şimdi düşün jantı elimizle döndürdük.
    janttaki mıknatıs maşadaki mıknatısa yaklaştı ve maşadaki mıknatıs janttakini çekiyor ve tam maşa ile janttaki mıknatıs paralel iken de eğer jantın bir hızı varsa zaten çekiyor ya sonra da jant dönüyor maşayı geçtimi bu sefer itiyor. ama jant dururken aynı hizaya getirdiğim zaman ne oluyor???? bir sağa bir sola dönüyor.Çünkü hızı yok. bir çekiyor bir itiyor. bu bayağı bir sürüyor.

olay budur. ben bunu şimdi daha değişik bir dizimle daha da güçlü hale getirmeye çalışacağım.

Zaten bu cihaza itiraz etme sebebimiz de bu.kendi ağzınla söylüyorsun "bi çekiyor bi itiyor. bu bayağı bir sürüyor." Eğer teker tam o noktada bırakıldığında sürekli salınım yapıyorsa ve bir yöne dönmüyor ise bunun sebebi toplamda teker üzerine etki eden manyetik kuvvetin 0 olması..Zaten 0 olmasaydı teker herhangibir yöne dönerdi ve bunun gerçekleşmesi için belli bir başlangıç hızına da gerek olmazdı..

Benim kendimce bir tezim var.Bunu daha önceki maglev ile ilgili başlıkta da söylemiştim..

Bir mıknatıs ın N S kutupları arasında kuvvet çizgileri bulunur.Eğer bu kuvvet çizgilerinin bir kutuptan çıkarak diğerine gitmemesini sağlarsanız bu cihazı yaparsınız.Bunu yapmanın tek yolu kutbun herhangi birini ekranlamaktır.Örn;

Mıknatısın N kutbunun etkisini bastırmak istiyorsunuz.Bunu yapmak için N kutbunun etrafını folyo ile kaplayabilirsiniz.Fakat bu işlem sonucunda düşündüğünüz gibi kuvvet çizgilerinin çıkıp sonsuza doğru gittiği bir sistem oluşturamazsınız.Yani sadece S kutbundan oluşan bir mıknatıs oluşmaz.Kaplamadığınız kutup tekrak ikiye bölünerek yeni bir N-S kutbundan oluşan küçük bir mıknatıs oluşturur..

Sonuçta ne yaparsanız yapın bir kuvvet çizgisi N ile S arasında oluşur(kapalı bir çevrim) yani bir mıknatısın diğerini itip çekme etkisi TOPLAMDA 0 dır. Bu doğanın bir kanunu bunu değiştiremezsiniz.

Benim en azından bir tezim ve buna bağladığım bir ispatım var.Bilimselliğin gerektirdiği gibi davranalım,o onu iter bu bunu çeker gibi bir konuşma beni açıkçası çok da tatmin etmiyor.Hayır konuşarak ispatlayamıyorsanız video ya çekin onu yollayın.Ama bu video maglev in videosu gibi muammalı olmamalı..

• Anlamıyorum.Yakıtsız motor denilmesi yerine az maliyetli bir proje daha iyi olurdu.
    Mucitligi kesifleri hepsini gectim de su ozon tabakası olayı kuresel ısınma olayını etkileyecek buluslar yapılsa daha iyi.Yakıtsız tamam guzel ama yanında atmosfere zarar vermese mesela.50 yıla kim kala kim öle degil mi..
    Giris degil de cıkıs önemli bence..Bu cihaz buyuk olasılıkla atmosfere fazla zarar vermiyordur.
    iyi bulus derim...Mazot yakmaktan iyidir:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

Zaten bu cihaza itiraz etme sebebimiz de bu.kendi ağzınla söylüyorsun "bi çekiyor bi itiyor. bu bayağı bir sürüyor." Eğer teker tam o noktada bırakıldığında sürekli salınım yapıyorsa ve bir yöne dönmüyor ise bunun sebebi toplamda teker üzerine etki eden manyetik kuvvetin 0 olması..Zaten 0 olmasaydı teker herhangibir yöne dönerdi ve bunun gerçekleşmesi için belli bir başlangıç hızına da gerek olmazdı..

Benim kendimce bir tezim var.Bunu daha önceki maglev ile ilgili başlıkta da söylemiştim..

Bir mıknatıs ın N S kutupları arasında kuvvet çizgileri bulunur.Eğer bu kuvvet çizgilerinin bir kutuptan çıkarak diğerine gitmemesini sağlarsanız bu cihazı yaparsınız.Bunu yapmanın tek yolu kutbun herhangi birini ekranlamaktır.Örn;

Mıknatısın N kutbunun etkisini bastırmak istiyorsunuz.Bunu yapmak için N kutbunun etrafını folyo ile kaplayabilirsiniz.Fakat bu işlem sonucunda düşündüğünüz gibi kuvvet çizgilerinin çıkıp sonsuza doğru gittiği bir sistem oluşturamazsınız.Yani sadece S kutbundan oluşan bir mıknatıs oluşmaz.Kaplamadığınız kutup tekrak ikiye bölünerek yeni bir N-S kutbundan oluşan küçük bir mıknatıs oluşturur..

Sonuçta ne yaparsanız yapın bir kuvvet çizgisi N ile S arasında oluşur(kapalı bir çevrim) yani bir mıknatısın diğerini itip çekme etkisi TOPLAMDA 0 dır. Bu doğanın bir kanunu bunu değiştiremezsiniz.

Benim en azından bir tezim ve buna bağladığım bir ispatım var.Bilimselliğin gerektirdiği gibi davranalım,o onu iter bu bunu çeker gibi bir konuşma beni açıkçası çok da tatmin etmiyor.Hayır konuşarak ispatlayamıyorsanız video ya çekin onu yollayın.Ama bu video maglev in videosu gibi muammalı olmamalı..

peki kardeş şimdi mantıklı düşün.
    bak şimdi elinde 20 voltluk bir motor var.Sen motora 3volt verirsen döner mi? dönmez ama eline aldığımda bir titreşim olduğunu farkedersin.Nedeni de volt yetmediği için içindeki bobinli kısım bir sağ bir sol olur dönemez çünkü volt yetmiyor ki yük oluşsun. ama moltora normal elektrik verdik diyelimki 15 volt verdik başladı hızlanmaya tam bu sırada voltajı hemen 3 e düşürürsek motor yine dönmeye devam eder nedeni de hızını almış olması ama duruken titriyor 3 volt verince anladın mı?

ben de tekerleği hızlandırınca devam ediyor dönmeye.belki bu maşadaki mıknatıs dediğiniz gibi tek kutuo olsa daha da hızlı dönebilir.

• yalnız şöyle bir durum var
    bende ola bileceğini düşünmüştüm ama şu anda fikrim geldi
    eğer mıknatıs itme hareketini gitmesiçin yapıyosa(itiyosa)
    gelirkende gelmemesi için itecektir.(+F1)+(-F2)=0 F1=F2
    yani vediği avantajı geri alacaktır

buraya kadar tamam ama (büyük ihtimalle yaşım yüzünden) bu olay benim motor kavrmımı sorgulamama neden oluyor.çünkü tekerlek döndüğü için manyatik alan hep değişiyo zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoboy

yalnız şöyle bir durum var

buraya kadar tamam ama (büyük ihtimalle yaşım yüzünden) bu olay benim motor kavrmımı sorgulamama neden oluyor.çünkü tekerlek döndüğü için manyatik alan hep değişiyo zaten

haklısın... aynen dediğin gibi eğerki mıknatıs iterek tekerleğe hareket kazandırıyorsa, aynı mıknatıs bir sonraki turda maşa ya yaklaşırken önceki turda verdiği hareket enerjisini geri alacaktır, dediğim gibi en azından manyetik kuvvet çizgilerinin önceki tura göre farklı bir açıda olması gerekir yani mıknatısları tekerleğe ve maşaya sabitlemekle olmaz,

• quote:

kardeşim zaten onu belirttim üstteki mesajda. yani eğer tekerleğin bir hızı yoksa bir sağ bir sol oluyor ama bir hızı varsa ters tepkiyi aşıyor. yani burada olay F1=F2 değil. çünkü mıknatıslar farklı.
    mesala maşadaki mıknatıs bir tarafa iterken öteki maşanın ucundaki de çekiyor bir birini tamamlıyor.
    sistemi hala anlayamadınız ya. yani şöyle söylüyüm tekerleği sağ tarafa hızlandırırsan hep o tarafa dönüyoır ama sol tarafa hızlandırırsan da sol tarafa dönüyor.Hiç çevirmezsen ve aynı hizaya getirirsen yerinde sayıyor.

• quote:

quote:

kardeşim zaten onu belirttim üstteki mesajda. yani eğer tekerleğin bir hızı yoksa bir sağ bir sol oluyor ama bir hızı varsa ters tepkiyi aşıyor. yani burada olay F1=F2 değil. çünkü mıknatıslar farklı.
    mesala maşadaki mıknatıs bir tarafa iterken öteki maşanın ucundaki de çekiyor bir birini tamamlıyor.
    sistemi hala anlayamadınız ya. yani şöyle söylüyüm tekerleği sağ tarafa hızlandırırsan hep o tarafa dönüyoır ama sol tarafa hızlandırırsan da sol tarafa dönüyor.Hiç çevirmezsen ve aynı hizaya getirirsen yerinde sayıyor.

şimdi maşaya yerleştirdiğin mıknatısların birini düşün tekerlekteki mıktatıs maşadakine yaklaşırken kutbuna göre itecek veya çekecek maşadan ayrılırkende yaklaşırken çektiyse çekecek ittiysede itecektir. yani hiçbir zaman sabitlenmiş iki mıknatıs birbirine yaklaşırken çekip uzaklaşırken itmez veya yaklaışrken itip uzaklaşırken çekmez, dolayısıyla mıknatıstan aldığın hareket enerjisi toplamda sıfır olacaktır.
    keza bunlar maşanın diğer tarafındaki mıknatıslar içinde aynıdır...

artık şu videoyu bence koy buraya sorun kalmasın kimse için...

• quote:

Orjinalden alıntı: superx

şimdi maşaya yerleştirdiğin mıknatısların birini düşün tekerlekteki mıktatıs maşadakine yaklaşırken kutbuna göre itecek veya çekecek maşadan ayrılırkende yaklaşırken çektiyse çekecek ittiysede itecektir. yani hiçbir zaman sabitlenmiş iki mıknatıs birbirine yaklaşırken çekip uzaklaşırken itmez veya yaklaışrken itip uzaklaşırken çekmez, dolayısıyla mıknatıstan aldığın hareket enerjisi toplamda sıfır olacaktır.
    keza bunlar maşanın diğer tarafındaki mıknatıslar içinde aynıdır...

artık şu videoyu bence koy buraya sorun kalmasın kimse için...

alla allah kardeş ben yukardaki mesajda ne dedim senin dediğinin aynısı.
    diyorum ki ben hareket etirince hızını alınca o ters tepkiyi atlatıyor.Sonra devam ediyor.

kardeş videoyu nabacan olmaz böyle şey olamaz imkansız bir olay bu
    en kısa zamanda koyacam bu sefer ne uyduracaksınız acaba? bu seferde bu videoda oynanmış dersiniz.

• hareket kazandırdığında ters tepkiyi vs atlatma diye birşey olmaz, mıknatıs bir seferde ne kadar hareket enerjisi kazandırıyorsa sonraki turda onu geri alır sonra tekrar iter sonra tekrar geri alır böylece en fazla 1 tur fazla döner :) ya neden video ile oynanmış diyelim, doğru söylüyorsun tekerleği mıknatısla doldurduğunda ve ilk hızı verdiğinde daha fazla döner ama bunun nedeni tekerleğin kütlesinin artmasıdır ve bu kütle ile sahip olduğu kinetik enerjinin sürtünmeye harcanan enerjiye göre çok daha büyük olmasıdır. zaten bu enerjiyide ilk hız esnasında sen kazandırıyorsun tekerleğe...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.