arkadaşlar kırmayın uzmeyin birbirinizi.yucelnet arkadaş bişeyler yapmaya çalışıyo.belki yanlış belki doğru ama bırakın yapsın.belki bu deney ona cok daha başka fikirler kazandıracaktır.aşağıdakı videoyu indirin ve izleyin yucelnet ozellikle sen iyi izle dostum tam aradığın şey. bence sende boyle bi teknık kullanmalısın.
ilave edilen perdeleme aparatlarinin kutup noktalarinda miknatisa temes etmemesi ,miknatisin kendiicnde parcalnalip yeni ktuplar olusturmamasi icin dikkat edilmesi gereken bir durumdur.
Gerçekten harika. Ben ikna oldum. Böyle bir düzeneğin enerji üreteceğinden ya da en azından mevcut enerjiyi daha verimli kullandıracağından eminim. Türkiye'nin ufku sizin gibi gençler sayesinde genişleyecek... Termodinamiğin kurallarını da yıktıktan sonra eminiim geriye bir sorun kalmıyor. Türkiye'nin ilerlemesi için bu tip çalışmalar yapılmalı. Mesela gidip de bisikletin tekerini bile yurt dışından alsak önemli değil, burada belli kanunlar üzerinde "yav arkadaşım yanlış bunlar, bak düzelteyim..." diye konuşmak kadar faydalı ne olabilir? Hiçbir şey olamaz. Konuşalım, konuşalım, daha da konuşalım.
Biz ne kadar dalga geçsek de, ne kadar efendi gibi "bu işin olmayacağını" açıklasak da siz direndiniz, ve bir iki resim ekleyerek kazandınız. Can-ı gönülden kutluyorum. Aslansınız kaplansınız!
Bu tasarımın çalışmayacağını iddia eden angutlara sesleniyorum. Arkadaşlar, hep birlikte kendimizi boğazdan aşağı atıyoruz. Yanında mıknatıs getiren olursa hazır enerji de üretiriz. Onun dışında da gelirken tüm fizik, kimya, termodinamik vs. gibi temel bilim kitaplarını getiren olursa seviniriz, zira dünyanın onlara ihtiyacı kalmadı. Bakın, burada yeni bir güneş doğdu. *
Gerçekten harika. Ben ikna oldum. Böyle bir düzeneğin enerji üreteceğinden ya da en azından mevcut enerjiyi daha verimli kullandıracağından eminim. Türkiye'nin ufku sizin gibi gençler sayesinde genişleyecek... Termodinamiğin kurallarını da yıktıktan sonra eminiim geriye bir sorun kalmıyor. Türkiye'nin ilerlemesi için bu tip çalışmalar yapılmalı. Mesela gidip de bisikletin tekerini bile yurt dışından alsak önemli değil, burada belli kanunlar üzerinde "yav arkadaşım yanlış bunlar, bak düzelteyim..." diye konuşmak kadar faydalı ne olabilir? Hiçbir şey olamaz. Konuşalım, konuşalım, daha da konuşalım.
Biz ne kadar dalga geçsek de, ne kadar efendi gibi "bu işin olmayacağını" açıklasak da siz direndiniz, ve bir iki resim ekleyerek kazandınız. Can-ı gönülden kutluyorum. Aslansınız kaplansınız!
Bu tasarımın çalışmayacağını iddia eden angutlara sesleniyorum. Arkadaşlar, hep birlikte kendimizi boğazdan aşağı atıyoruz. Yanında mıknatıs getiren olursa hazır enerji de üretiriz. Onun dışında da gelirken tüm fizik, kimya, termodinamik vs. gibi temel bilim kitaplarını getiren olursa seviniriz, zira dünyanın onlara ihtiyacı kalmadı. Bakın, burada yeni bir güneş doğdu. *
quote:
Orjinalden alıntı: jhoosen
arkadaşlar kırmayın uzmeyin birbirinizi.yucelnet arkadaş bişeyler yapmaya çalışıyo.belki yanlış belki doğru ama bırakın yapsın.belki bu deney ona cok daha başka fikirler kazandıracaktır.aşağıdakı videoyu indirin ve izleyin yucelnet ozellikle sen iyi izle dostum tam aradığın şey. bence sende boyle bi teknık kullanmalısın.
kardeş bu sistemde sanırım elektrik yok dimi??? sadece mıknatıslar ve sanırım bir de dıştan bir mıknatıs var? çok süper dönüyor.
O video üzerine konuşulup rafa kaldırılalı 3 ay oldu..
Ne beleşçi milletiz ya
quote:
Orjinalden alıntı: okantex
biri bana yardimci olsun su resimler konusunda. tumra miknatislanma olayindaki manyetik enerjinin kaynagi nedir aciklasana. belki miknatis tan dusuk miktarda ama surekli bir enerji cekilecegini fark ederiz. hani atomdan kisa sure icinde atom reaktorlerinde yuklu enerji cekiliyor ya. ha cekirdek parcalanmasindan almissin ha orbitten. sen anladin onu
"Orbit" kimseye kendi bünyesinden enerji hediye etmez, ödünç alıyorsun. Manyetik akımdan enerji ödünç alıp nereye kadar kaçabileceğini zannediyorsun yukarda Allah var bre
Şöyle, iddia ettiğini doğrulayabilmek için bir cismin mıknatısa yaklaşırken kazandığı kinetik enerjinin daha azını uzaklaşırken harcadığını kanıtlayabilmeniz lazım. Tartışırken bu mesele üzerine yoğunlaşman lazım, o zaman lafa dalmadan yanıldığını daha kolay anlayabilirsin. Yukardaki resimlerde mıknatısın mı demirin mi ne bir kenarını dimanyetik bişeylerle kapatmış olduğunu gördüm, ne demek istediğini yazdıklarından anlayamadım ama şöyle bişey demek istediğini tahmin ediyorum; kinetik enerjiyi kazanmış olan cisim bu enerjiyi geri iade etme safhasında dimanyetik malzeme sayesinde mıknatısa kazık atacak. Öyle mi diyorsun? Öyleyse o zaman şunu düşünmen lazım ki açığını çakabilesin, manyetik alan kutuplu bir alandır, biliyorsun ama bunun ne demek olduğuna dikkat etmiyorsun, bu alan bir çevrimi tamamlar, yani seri bağlı bir 10 ohm ve bir 100 ohm direnç devresinde dirençlerin yerini değiştirdiğinde akımın değişeceğini iddia etmek gibi bir yanılgı bu. Manyetik alan çizgilerinin çeşitli durumlarda nasıl şekilldendiğini araştır internette kaynak çok.
Belirli bir hızı atlattıktan sonra itme etkisine teker karşı koyuyor diyosunuz...
-Peki bu videoda neden motor 0 dan başlayarak dönüyor... (çünkü aldatmaca)
-Ftoplam=Fitme+Fçekme..
Belirli bir hızdan sonra itme etkisini atlatıyocular,Bu formülde yerine hızı koyun ve belirli bir hızdan sonra Ftoplam>0 ı bulun o zaman...Bilimselliğin gerektirdiği gibi tartışalım değil mi..
quote:
Orjinalden alıntı: okantex
ilave edilen perdeleme aparatlarinin kutup noktalarinda miknatisa temes etmemesi ,miknatisin kendiicnde parcalnalip yeni ktuplar olusturmamasi icin dikkat edilmesi gereken bir durumdur.
Bahsettiğin şey hakkında biraz daha düşünürsen, o perdelemenin sabit halde kaldığı takdirde birşeye yaramayacağını farkedeceksin. Perdeleme malzemesini araya bir sokup bir çıkartmak da enerji gerektireceğinden (sonuçta bu, mıknatısın çektiği, yani kuvvet uyguladığı bir malzeme olacak ve yerinden oynatmak için tabi ki enerjiye ihtiyaç duyulacak), elde edeceğin kazanç yine '0' olacaktır.
Biraz düşünün. Ben de ortaokuldayken, daha üniversite sınavı hazırlığı çılgınlığının başlamadığı zamanlarda çok düşünmüştüm. Sıra sizde demek ki...
Bir deneme. Bu fotoları bu akşam çektim. İlkinde bir mıknatısın güç çizgilerini gösteren demir zerreleri. İkincisinde ise bu mıknatısın yarısının bir diamanyetik malzemeyle maskelendiğinde demir zerrelerinin aldığı durum var. Yorumda bulunacak olanlar, umarım bu çizgilerin devamının nasıl olduğunu bilen kişilerdir.
manyetik malzeme manyetik alandn etkilenen demektir diamanyetik malzeme menyetik alandan etkilenmeyen demektir.hatta itme bile soz konusu olabilmekte. simde elektrik te ornek vermissiniz oyle devam edelim. elektrik direnci en az olan yoldan haraket ettigi gibi.manyetik alanda manyetik malzemeler uzerinden haraket etmeyi tercih eder.. sabit bir demir le perdeleme yaptigin zaman mıknatisin kutuplari arasinda olusan manyetik alna cizgileri genis bir yay yapmaktansa kendisine daha kolay yol olan demir uzerinden ilerlemeyi tercih edecektir.
inanmayipta elinde miknatisi olan arkadaslara odev. miknatisin kutbuna demir koyun. sonra ikinci bir demiri veya miknatisi demir parcasi ustunde olanmiknatisa yaklastirin. kutbunda demir olmayan miknatisa yaklastiginizdan daha yakina gelince etkilesmenin basladigini goreceksiniz.buda sizlere burada bir kisa devre deyilim.olusstugunu gostermeye yeter umarim.
quote:
Orjinalden alıntı: yucelnet
quote:
Orjinalden alıntı: jhoosen
Tamam işte, amatörün biri sınırsız enerji kaynağını keşfetmiş, şimdi bundan elektrik üretilir, bu şekilde çalışan arabalar felan yapılır, dev manyetik santraller kurulur, ne petrole bağımlılık kalır ne gaza,
ah bide fake olmasa, bunu yapan adam internete videosunu koyup fikrini çaldırmak yerine gidip patentini alırdı sonrada zenginlikte bill gatesi sollardı heralde....
Tamam işte, amatörün biri sınırsız enerji kaynağını keşfetmiş, şimdi bundan elektrik üretilir, bu şekilde çalışan arabalar felan yapılır, dev manyetik santraller kurulur, ne petrole bağımlılık kalır ne gaza,
ah bide fake olmasa, bunu yapan adam internete videosunu koyup fikrini çaldırmak yerine gidip patentini alırdı sonrada zenginlikte bill gatesi sollardı heralde....
Ama bir noktayı atlıyorsun: bu makinanın patenti var. Nasıl oluyor anlamadım ama adamlar patentini almış gerçekten. Patent enstitüsünün sitesinde arayıp bulabilirsin. Hata daha kolayı, bu video hakkındaki tartışmaların geçtiği forum başlığını bul. Orada herşey yazıyor.
Bildiğim kadarıyla fikrin benzersiz olması yeterli, bir işe yaraması gerekmiyor. Teorik olarak fikri anlatıp, birkaç çizimle destekleyerek patenti alabilirsiniz. (Daha önce benzer konuda patent verilmemişse!)
Çalışmayan birşey için patent alırsanız, ödediğiniz onca parayla kalırsınız. (-dı.) Ama artık sanal ticaret var. Gördüğü dandik bir video için binlerce $ verecek binlerce saf var. Diyelim onlardan biri bu aleti sipariş etti. (Hem de Tr'den) Parasını da gönderdi. Aradan 1 ay geçti ama alet yok ortada. Yazışmalar vs, 1 ay daha geçti. Sonra firma bir bahane uydurup, "Arkadaş, ben senin siparişini karşılayamıyorum, al paranı!" dedi. Para tekrar geri gelinceye kadar da 1 ay daha geçti. Para fiili olarak en az 2 ay firmada kaldı. İşlettiler, karlarını aldılar. Kusurlarını kabul edip, parayı iade ettikleri için de yasal bir hak doğmadı. Bu kazancı binlerle çarpın! Bill Gates mi demiştiniz...
Umarım tez zamanda önlem alınır bu uyanıklara. Yoksa Perendev'in aletin 10 katı büyüklükte bir tane yapmam 1 hafta alır. Her tarafından video da alırım; hiçbirşey göremezsiniz.
Ama vicdan var!
arkadaş sen çalışmaya devam et boş ver milleti her kafadan çıkan sesi dinlersen ne iştah kalır ne de başka şey doruluguna inanıyorsan vede işe yarıyorsa en iyi yol kendi bildigindir
yerinde bi tesbit.aslında tüm sistemlerde bi yakıt var.sabit mıknatısla çalışan motor yapsan eninde sonunda mıknatısların manyetik alanı azalacak sistem kullanılamaz olacak.yani burdaki yakıtta mıknatıs.amaç sadece ucuz yakıtlı motor .
mıknatısların manyetik alanı azalacakmış 1000 yıllık motormu icatmı ediyorsunuzki milletin kafasını karıştırıyonuz işe yarasında iki ayda bir mıknatısları rulmanları vs degiştirirsiniz .önemli olan çalışması
Selam arkadaslar, "Yakitsiz motor "degilde var olan bir motoru yakitsiz döndermek,benim calistigim projede bu yönde.deneylerim olumlu su an Üc avukat bu isin patentini almam icin yardimci oluyorlar,pahaliya mal olacagini söylediler, kendileri patent avukati olmadiklarini ama tanidiklari bir patent avukatiyla görüsüp anlasacaklarini söylediler.bakalim ne olur.Yakitsiz motor demis arkadasim sanirim o da benimkine benzer bir isle ugrasiyor. paylasmak istedim ,saygilar.
Devir-daim palavraları 200 yıldır devam ediyor sanırım 1000 yıl daha da devam edecek...