Şimdi Ara

''Yakıtsız Motor'' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
10.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ters tepkiyi aşıyor ama aşarken bir enerji harcıyor.ve düz tepkidekaybettiği enerjiyi kazanıyor.
  • Allah allah. Niye yucelnet'in üstüne bu kadar gidiyorsunuz anlamadım gitti.
    Adam gayet mantıklı bir şey yapmış işte kıskanıyormusunuz anlamıyorum. Yok ters tarafa gidermişde yok motor olmazmışta. Arkadaşım çok konuşacağına al eline ik tane mınatıs dene. Madem bu kadar çok detaya giriyorsun detay öyle değil böyle yapılır.
    Mıknatıslardaki farklı kutuplar birbirini iter. Yani har zaman için mıknatıstan uzaklaştırma eğilimindelerdir. Ve bu kuvvet mıknatısa diktir. Gündelik hayatta ise tam üst üste hiç bir zaman gelemeyeceğindir. Havnın sürdünme kuvveti, mıknatısların tam paralel olmaması gibi sebeblerden dolayı mıknatıs düz duramaz ve sağa sola doğru hareketler yapmaya başlar. Çoğu zamanda serbest bıraktığımızda yapışır.
    Bu hepimizden zeki yucelnet arkdaşımızın yaptığı olaydada tekerleğin zaten belli bir hızı olduğu için mıknatıslar hareket yönünde katkı sağlamaktadır.
    Tabi şu da bir ihtimaldır: Önce sıt yönde bir kuvvet uygulayıp sonra hareket yönünde bir kuvvet uygulayarak nötr bir etki yaratma.

• Ya videoyla falan ispatlanacak bişey değil bu, gaza getirmeyin adamı, koyacak normal bi tekerlek çevirme videosu "aha ispatladım naaaber" demiş gibi olacak, bunu ölçme vs. imkanımız yok, gerek te yok zaten,

taş devrinde yaşamıyoruz, neden mıknatısın karakterini tekrar keşfetmeye çalışıyoruz anlamış değilim, ben anlata anlata yoruldum açıkçası

Ayrıca yucelnet 20 voltluk motora 3 volt vermekten bahsetmişsin, 3 volt pozitif bir değerdir, motoru döndürmeye yetmese de dönme eğilimine sokmaktadır, oysaki sende itme-çekme biribirine eşit, yani "sıfır", yani etkisiz...

quote:

mesala maşadaki mıknatıs bir tarafa iterken öteki maşanın ucundaki de çekiyor bir birini tamamlıyor.
    sistemi hala anlayamadınız ya. yani şöyle söylüyüm tekerleği sağ tarafa hızlandırırsan hep o tarafa dönüyoır ama sol tarafa hızlandırırsan da sol tarafa dönüyor.Hiç çevirmezsen ve aynı hizaya getirirsen yerinde sayıyor.

Adam burda kendisi de itme-çekmelerin toplamının "sıfır" a eşit olacağını kabul etmiş ama kendi tezini çürütmemek için bunu açıkça dile getirmiyor, mıknatıslar bu dönüşe hiçbir şey katmıyor diyemiyor bi türlü, kendi kendisiyle çelişiyor, daha ne anlatayım bu adama...

------------------------------------------------------------------------------------

@lazrail
    2002den beri çok seviyeli forumlarda bilgi alışverişinde bulundum merak etme forumun ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum, arkadaşa en başından beri doğrusunu anlatmaya çalıştım, hala da anlatmaya çalışıyorum, bundan öte elimden bişey gelmez,
    sana da tekrar hatırlatayım, forumlarda bir konu üzerinde tartışılır ve bilgi alışverişinde bulunularak en doğru sonuca ulaşılır,
    forum bilgi paylaşma yeridir, doğruluğu kanıtlanmamış iddialarla kahraman olma yeri değildir, doğru-yanlış her ortaya atılan konuya "zuhahaha" "paylaşım için teşekkürler" "+1" "vay be adamlar yapmış" diyerek bir sonuca varılmaz, yanlış olan birşey varsa tartışılır ve düzeltilir...

-----------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orjinalden alıntı: Vega_dj

Adam gayet mantıklı bir şey yapmış işte kıskanıyormusunuz anlamıyorum. Yok ters tarafa gidermişde yok motor olmazmışta. Arkadaşım çok konuşacağına al eline ik tane mınatıs dene. .......

Bu hepimizden zeki yucelnet arkdaşımızın yaptığı olaydada tekerleğin zaten belli bir hızı olduğu için mıknatıslar hareket yönünde katkı sağlamaktadır.

Tabi şu da bir ihtimaldır: Önce sıt yönde bir kuvvet uygulayıp sonra hareket yönünde bir kuvvet uygulayarak nötr bir etki yaratma.

# Kıskanıyor muyuz?

#Asıl çok konuşacağına sen dene, belki başarırsın da ilk hareketi verip ardından bisikletle dünya turuna çıkarsın hiç pedal çevirmeden

#Hepimizden zeki? Neyle ölçtün? Açık açık hakaret ediyorsun

#Son söylediğine sen inanıyor musun? "nötr etki", yani hem nötr hemde etki öyle mi, yani "sıfır trilyonum var demekki trilyonerim" gibi bişey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 5 Mart 2007; 19:41:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Ya videoyla falan ispatlanacak bişey değil bu, gaza getirmeyin adamı, koyacak normal bi tekerlek çevirme videosu "aha ispatladım naaaber" demiş gibi olacak, bunu ölçme vs. imkanımız yok, gerek te yok zaten,

taş devrinde yaşamıyoruz, neden mıknatısın karakterini tekrar keşfetmeye çalışıyoruz anlamış değilim, ben anlata anlata yoruldum açıkçası

Ayrıca yucelnet 20 voltluk motora 3 volt vermekten bahsetmişsin, 3 volt pozitif bir değerdir, motoru döndürmeye yetmese de dönme eğilimine sokmaktadır, oysaki sende itme-çekme biribirine eşit, yani "sıfır", yani etkisiz...

quote:

mesala maşadaki mıknatıs bir tarafa iterken öteki maşanın ucundaki de çekiyor bir birini tamamlıyor.
    sistemi hala anlayamadınız ya. yani şöyle söylüyüm tekerleği sağ tarafa hızlandırırsan hep o tarafa dönüyoır ama sol tarafa hızlandırırsan da sol tarafa dönüyor.Hiç çevirmezsen ve aynı hizaya getirirsen yerinde sayıyor.

Adam burda kendisi de itme-çekmelerin toplamının "sıfır" a eşit olacağını kabul etmiş ama kendi tezini çürütmemek için bunu açıkça dile getirmiyor, mıknatıslar bu dönüşe hiçbir şey katmıyor diyemiyor bi türlü, kendi kendisiyle çelişiyor, daha ne anlatayım bu adama...

peki 3volt motora dönme eğilimi sağlıyor ve döndüremiyor ama sonuçta bir enerji veriyoruz.
    benim olay da ise mıknatıslar paralel olduğu zaman kendi kendine yerinde sayıyor ve ben döndürmüyom da bu arada."Mıknatıslar bu dönüşe hiç bişey katmıyor"sa o zaman ben havasız bir ortamdayım yani tekerlek sonsuza kadar döner

• quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

peki 3volt motora dönme eğilimi sağlıyor ve döndüremiyor ama sonuçta bir enerji veriyoruz.
    benim olay da ise mıknatıslar paralel olduğu zaman kendi kendine yerinde sayıyor ve ben döndürmüyom da bu arada."Mıknatıslar bu dönüşe hiç bişey katmıyor"sa o zaman ben havasız bir ortamdayım yani tekerlek sonsuza kadar döner

Biribiriyle alakasız karmakarışık birşeyler söylemişsin...

3 volt vererek BİR YÖNE doğru dönme eğilimi sağlarsın, mıknatısların itme yetisi her iki yöne doğru eşittir, yani birleşimi sıfırdır...
  • quote:

quote:

Adam gayet mantıklı bir şey yapmış işte kıskanıyormusunuz anlamıyorum. Yok ters tarafa gidermişde yok motor olmazmışta. Arkadaşım çok konuşacağına al eline ik tane mınatıs dene. .......

# Kıskanıyor muyuz?

#Asıl çok konuşacağına sen dene, belki başarırsın da ilk hareketi verip ardından bisikletle dünya turuna çıkarsın hiç pedal çevirmeden

#Son söylediğine sen inanıyor musun? "nötr etki", yani hem nötr hemde etki öyle mi, yani "sıfır trilyonum var demekki trilyonerim" gibi bişey...

euehuehueheuuehuhe.
    Öncelikle şunu söyleyim. Her insan zeki dir. Ve her insan bir başkasından bazı yönlerde daha zeki dir. Zaten zekilik ölçülemez bir kavram. Seninde dediğin gibi "Hepimizden Zeki" dedim. Yani olayın içinde bende varım. Açık açık hakaret etmiyorum. Niye kendime hakaret edeyim ki. Ama eğer sen kendini herkesten zeki görüyorsan ayrı dava. Yanlız unutma ki karşısındakileri aptal görenler hep kaybeder.

"Asıl çok konuşacağına sen dene, belki başarırsın da ilk hareketi verip ardından bisikletle dünya turuna çıkarsın hiç pedal çevirmeden" Kimseye lise düzeyi fizik dersi verecek halim yok. Zaten istesenizde vermem. Bilmiyorum lise de fiziğin nasıldı, veya lise okudunmu veya okuyacakmısın? ama şunu söyliyeyim Aynı kutuplu iki mıknatıs veye magnetik alan oluşturan herhagi paralel iki levha arasına herhengi bir tanecik koyarsan ve bu taneciği 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 Newton ( anladın herhalde ne kadar küçük bir itme kuvveti olduğunu) Büyüklüğünde bir kuvvet ile itersen sürtünmesiz ve yer çekimsiz ortamda sonsuza kadar ses hızında hatta ışık hızında ilerler (hızı konusunda net bi bilgim yok. O kadar quantum dersi görmedim daha.) Eminim sende bisikletteki sürtünmelerin farkındasındır. Zaten sorun o değil. Bunu yapan arkadaş biraz daha fazla gittiğini söylemiş sadece. Zaten Sonsuza kadar gidebilseydi şu anda benim gibi ucuz adamlar ile tartışmak yerine patentini alıp zengin olmuştu.

Benim en başından beri bahsetmeye çalıştığım şey niye bu kadar bunu yapan arkadaşın üstüne gidiyorsanız. Farkında değilmisin bazı enerji kaynaklarında zaten az bir enerji ile daha fazla enerjiyi yüzyıllardır ürettiğimizin. Hemen örnek: Banzinli araba motorları. Ufak bir elektirik enerjisi ile oluşturduğumuz kıvılcım benzini patlatarak pistonların itmesine sağlıyor ve sonuçta araba gidiyor. (herhalde daha basit ve kısa anlatamazdım) Burdada benzer bir mantık ver işte. Bir kaç pedal çeviriyoz ve biraz daha fazla gitmemizi sağlıcak bir magnetik güç kullanıyoruz. Kimse dünyayı fethedecek bir şey bulmamış anlıcanız.

Neyse ben her yaz biziklet ile onlarce km yol yapıyorum. Belki böyle bir sistemde ben uygularım.

• @djoz

herşey kağıtta olmasıyla pratikte olmasıyla bir deildir kağıtta hesaplar ölçer çizer biçersin olur ama pratikte olmaz pratikde olur kağıt üzerinde olmaz anladınmı en basiti fli floplar mesala sen git bi similasyon programında çiz bakalım çalışıcakmı kağıtta çalışmaz ama pratikte çalışır çünkü o transistörlerin yapısı eşit derece yapamazlar biri illaki birinden birazda olsa farklıdır ama bu kağıt üzerinde sabit olarak kabul edilir dimi
  • Burada yazanların yarısını okumadım. Kısacık bir şey söyleyip hemen uzayacam zaten.

1. Yakıtsız motor üretilebilir. Bunda şaşacak ne var anlamadım. Yakıt-sız. Yani "yakılmayan şey ile çalışan" yani mesela elektrik motoru. Bu yakıtsız bir motordur. Aynı şekilde ışık motoru (ışık basıncıyla çalışan) bu da bir yakıtsız motordur. İçinde yanan bir şey var mı? Yok. Demek ki neymiş? Yakıtsız motormuş.

2. Allah yoktan var eder. İnsan yoktan var edemez, olanı birbirine dönüştürür. Eğer durduğun yerde enerji üretiyorsan E=mc2 bağıntısına göre bir kütle (küçük de olsa bir kütle) üretmiş oluyorsun; ki bu da ilk söylediğimle çelişir. Aranızdaki müslümanlar şöyle sağa ayrılsın... Geri kalanı da bırakın debelenip dursunlar. Şüphesiz vakitlerini boşa harcıyorlar.

Not: Bu olayın çok benzeri benim ilkokul4 projemdi. O zamanlar devrim olacak bir şey bulduğumu sanmıştım. Sonra ortaokula geldim, denedim, böyle bir düzenek çalışmıyordu. Liseye geldim, hesap yaptım, böyle bir şeyin çalışma ihtimali yoktu. Üniversiteye geldim, bizim bölümde üst devrelerden bi tanesi çok gizli bi proje yürütüyormuş, bir tek bana açıkladı. Açıklar açıklamaz güzel bi dalga geçtim, o dediği şeyi benim ilkokul zamanlarında düşündüğümü belirttim, neden çalışmayacağını açıkladım. Yazık, 3 sene o projeyi geveleyip durdu. Salak herif.

• size resim yaptim ekleyemiyorum iyi mi
    nasil oluyor buu olay.bende sadece hili cevab aciliyor.
    cevabla acilmiyor
  • Vega_dj ,
    Lise fiziğini gidin önce kendiniz öğrenin, ben o günleri geçireli 11 yıl oldu ve üstüne 2 üniversite okudum, ayrıca elektronik bölüm birincisiydim, konu nerden nereye geldi, dediğim gibi önce o fiziği kendiniz öğrenin çünkü bende artık öğretecek mecal kalmadı, benim açımdan bitmiştir, çok gerekmedikçe yeni cevap yazmayı düşünmüyorum...

0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 Newtonluk güç ile 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 cm fazla mesafe kat etmeyi başarırsanız da sizi buradan tebrik ediyorum, başarılar, iyi çalışmalar...
  • quote:

quote:

quote:

# Kıskanıyor muyuz?

euehuehueheuuehuhe.
    Öncelikle şunu söyleyim. Her insan zeki dir. Ve her insan bir başkasından bazı yönlerde daha zeki dir. Zaten zekilik ölçülemez bir kavram. Seninde dediğin gibi "Hepimizden Zeki" dedim. Yani olayın içinde bende varım. Açık açık hakaret etmiyorum. Niye kendime hakaret edeyim ki. Ama eğer sen kendini herkesten zeki görüyorsan ayrı dava. Yanlız unutma ki karşısındakileri aptal görenler hep kaybeder.

"Asıl çok konuşacağına sen dene, belki başarırsın da ilk hareketi verip ardından bisikletle dünya turuna çıkarsın hiç pedal çevirmeden" Kimseye lise düzeyi fizik dersi verecek halim yok. Zaten istesenizde vermem. Bilmiyorum lise de fiziğin nasıldı, veya lise okudunmu veya okuyacakmısın? ama şunu söyliyeyim Aynı kutuplu iki mıknatıs veye magnetik alan oluşturan herhagi paralel iki levha arasına herhengi bir tanecik koyarsan ve bu taneciği 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 Newton ( anladın herhalde ne kadar küçük bir itme kuvveti olduğunu) Büyüklüğünde bir kuvvet ile itersen sürtünmesiz ve yer çekimsiz ortamda sonsuza kadar ses hızında hatta ışık hızında ilerler (hızı konusunda net bi bilgim yok. O kadar quantum dersi görmedim daha.) Eminim sende bisikletteki sürtünmelerin farkındasındır. Zaten sorun o değil. Bunu yapan arkadaş biraz daha fazla gittiğini söylemiş sadece. Zaten Sonsuza kadar gidebilseydi şu anda benim gibi ucuz adamlar ile tartışmak yerine patentini alıp zengin olmuştu.

Benim en başından beri bahsetmeye çalıştığım şey niye bu kadar bunu yapan arkadaşın üstüne gidiyorsanız. Farkında değilmisin bazı enerji kaynaklarında zaten az bir enerji ile daha fazla enerjiyi yüzyıllardır ürettiğimizin. Hemen örnek: Banzinli araba motorları. Ufak bir elektirik enerjisi ile oluşturduğumuz kıvılcım benzini patlatarak pistonların itmesine sağlıyor ve sonuçta araba gidiyor. (herhalde daha basit ve kısa anlatamazdım) Burdada benzer bir mantık ver işte. Bir kaç pedal çeviriyoz ve biraz daha fazla gitmemizi sağlıcak bir magnetik güç kullanıyoruz. Kimse dünyayı fethedecek bir şey bulmamış anlıcanız.

Neyse ben her yaz biziklet ile onlarce km yol yapıyorum. Belki böyle bir sistemde ben uygularım.

arkadaşlar hayretler içerisinde takip ediyorum,

okuduğum kadarıyla ufak tefek ucundan kıyısından da olsa birşeyler de biliniyor, her nekadar emin olunmasada... trajikomik tarafıda emin olmadığın şeyler hakkında ders vermekten bahsetmen ders veremem demen :)

benzinli araba motoru örneği öldürdü beni :) Enerji üretme deyince yoktan enerji ortaya çıkarmak anlaşılıyor herhalde, fizik dersi verecek halim yok diyebiliyorsun enerji üretmenin sadece bir dönüşüm olduğunu bilmeden...

ben problemin fizik öğretmenlerinde olduğu kanısına vardım, demek ki konuları öğrencilere indirgeyemiyorlar... bu arada bende eğitimciyim...
    fizik,kimya gibi dersler uygulamalı olarak işlenemediği için sonuç bu oluyor, herşey defterde kalıyor...

vega yanlış anlamayasın sakın... kalbini kırmak istemedim cvp yazmak için senin yazdıklarını tıkladım sadece...

• quote:

Vega_dj ,
    Lise fiziğini gidin önce kendiniz öğrenin, ben o günleri geçireli 11 yıl oldu ve üstüne 2 üniversite okudum, ayrıca elektronik bölüm birincisiydim, konu nerden nereye geldi, dediğim gibi önce o fiziği kendiniz öğrenin çünkü bende artık öğretecek mecal kalmadı, benim açımdan bitmiştir, çok gerekmedikçe yeni cevap yazmayı düşünmüyorum...

0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 Newtonluk güç ile 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 cm fazla mesafe kat etmeyi başarırsanız da sizi buradan tebrik ediyorum, başarılar, iyi çalışmalar...

Eueheuheuheuehuhuee;
    Lise fiziğini öğrenmem gerektiği doğru; ama koşulları iyi okuyamamışsınız galiba.
    Sürtünmesiz bir ortamda, yer çekimide olmadan, farklı iki kutuplu magnetik alan yaratan herhangi paralel iki levha arasında duran herhangi bir taneciği 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 newtonluk bir güç ile ittiğimiz zaman sonsuza kadar gider.
    Zaten herhangi bir cismi ittiğiniz zaman sürtünme yoksa sonsuza kadar gidecektir. enim annatmaya çalıştığım olay iki magnetik kuvvet arasına konulduğu zaman aşırı derece hızlanmasıydı.
    Ben 2 Üniversite filan bitirmedim. Hatta daha üniversite bile bitirmedim. Sorun şu ki bu anlatmaya çalıştığım şey bizim okulda 1999 da proje olarak yapılmış "Elektromanyetik tahrikli mermi fırlatıcı" adı altında. Yanılmıyosam Tubitaktan ödül almış sonrasında da projeye danışmanlık yapan hocamızı türk silaylı kuvvetlerinin Argesi yüksek miktarlı maaşla kadrosuna eklemişti. Demek istediğim şu, kitaplarda okutulmuyor, hakkında pek bilgi olmayan bi şey olabilir belki. Ama biz 8 sene önce bunu yapmış ve bir şekilde sunduğumuz herkese tanıtmış kişileriz. Daha sonrada zaten proje raporlarını ben düzenlemiştim ve pilot bir düzenek daha kurmuştum. Eğer proje raporlarını bulursam buraya koyarım.

@superx

Eenrjinin dönüşüm olduğunu biliyorum zati. Ama nerde böyle bir şeyden bahsetmişim veya nerden sen bunu çıkardın anlayamadım. Neyse. Herhalde yanlış bir şekilde kendimi ifade etmişimdir. Türkçemin iyi olmadığı kesin. Fizik öğretmenlerimde gerçekten berbatlardı. Yani dersime girenler. Zaten ben fizik derslerinde uyurdum hep. Buda sözlü olarak bana geri dönmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega_dj -- 6 Mart 2007; 18:20:07 >

• allah aşkına şu konuya bişey yazmayın aşağı insin...bu tür elektronikle alakası olmayan konuları da açmayın şu forumda.Tam bir saçmalık yahu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

allah aşkına şu konuya bişey yazmayın aşağı insin...bu tür elektronikle alakası olmayan konuları da açmayın şu forumda.Tam bir saçmalık yahu...

Rica ederim dostum, bu tam bir araştırma. Hep elektrik için mi araştırılır, bu da bir toplumsal araştırma haline geldi. Nasıl mı?

Lütfen şu kişilerin iletilerine tekrar bakın: djoz, vegadj, flopticall, hasbi81, ozangazi, superx, teknoboy ve tumra (Keşke müslümanları ayırmasaydı, evren din tanımaz, herkese aynı muameleyi yapar!) Bir de diğerlerine. Diğerleriyle farkları ortada (-mı acaba? ) (2. sayfadaki iletiler sözkonusudur, aynı doğrultuda yazan diğerleri lutfen alınmaya. )

Yakıt deyince, hemen aklınıza yanıcı şeyler gelmesin. Genel anlamda karşılığı enerjidir. Elektrik motorunda yanan şey görünmüyor ama, elektrikli ısıtıcıları da gözden ırak tutmayın. (Elektrik motorları da çalışırken ısınır!) Yakmak harcamak demek değil midir? Askerliği yakmak örneğin..

Savlandığı üzere, doğrudan alay etmediğimizin kanıtı yukarıdaki iletilerimizde.. Önce eleştirdik, sonra uyardık, baktık olmadı, yaylım ateşe başladık. Büyüklerimiz dememiş mi:

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
    Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!"

teknoboy kardeşim, devam et, doğru yoldasın. Sorularını da çekinmeden sor, yaşın biraz daha ilerleyince, bu kadar anlayışlı davranmayacağız, direkt dalga geçeceğiz senle, haberin olsun!

• ya resim eklicem diyom
    bende sadece hizli cevab butonu aciliyor.
    digeri acilmiyor.biri bana mailine pm ile yollasin da resimleri benim yerime foruma yapistiriversin.
  • @erroraesthumanum

sonuna kadar haklısın..
  • Her malzeme iletkendir. (yalıtkanlar bile iletkendir, az iletir ama iletkendir)
    Manyetik alan içerisinde hareket ettirilen cisim üzerinde gerilim endüklenir.

Bu bilgilere dayanarak şu deneyi örnek veriyorum:
    Bir disk alalım. Bunu manyetik yataklara oturtalım (ya da neye istiyorsanız ona, önemli değil) ve ilk hareketi verelim. Diskin döndüğü yer de vakumlanmış olsun, yani hava sürtünmesi yok. Disk sonsuza kadar döner mi?

Hayır dönmez. Çünkü dünyanın manyetik alanı vardır. Disk dönüyorsa diskin üzerinde gerilim endüklenecektir. Bu endüklenen gerilim de disk üzerinden boşalacağı için bir akım oluşacaktır. Akım*Gerilim=Enerji. (yok o Güç'tü diye atlayan olursa kalbini kırarım, iki defa düşünsün) Yani disk dönerken ortaya enerji çıkacak. Bu ısı enerjisi, başta verdiğiniz enerjiden eksiltecek, velhasıl-ı kelam gün gelecek bu disk duracak. Dolayısıyla kasmanın bir alemi yok, %100 dönüşümü bile beceremezken vermeden almayı isteyenler gidip yüzlerini yıkasınlar.

• biri bana yardimci olsun su resimler konusunda.
    tumra miknatislanma olayindaki manyetik enerjinin kaynagi nedir aciklasana.
    belki miknatis tan dusuk miktarda ama surekli bir enerji cekilecegini fark ederiz.
    hani atomdan kisa sure icinde atom reaktorlerinde yuklu enerji cekiliyor ya.
    ha cekirdek parcalanmasindan almissin ha orbitten.
    sen anladin onu
  • Son olarak şunu söylemek istiyorum;
    Sistemin ne kadar yararlı olacağı konusunda şüphelerim var yani teorik olarak itebilir ama bu çok az bir miktarda da olabilir. Mesela bu mıknatıslar sayesinde 10 cm daha fazla gidiliyor olabilir. Belki de daha az ama kesinlikle bir yararı olduğu kanısındayım.
    Şu örneğide vermek istiyorum. Işığın yani fotonların bir yüzeye çarptığı zaman bir basınç uyguladıkları deneysel olarak kanıtlanmış bir şeydir. O zaman ben bisiklet tekerlerime hareket yönünde bakacak şekilde bir lamba, Led veya herhangi bir ışık kaynağı monte ettiğim zaman fotonlar tekerleğe veya cantlara çarpıp hareketime katkıda bulunacaklardır. Ama tabiki bu katkı beni 1cm hatta 1mm bile götürmeye yetmiyecek kadar azdır. Aam bu beni ilgilendirmez. Göz ile fark edilmese bile kesinlikle yerleştirdiğim ışıklar bana katkı sağlıcaktır.
    Bence bu düzenekte buna benziyor. Bir katkı var ama yararlılığı tartışıla bilir.

• quote:

Son olarak şunu söylemek istiyorum;
    Sistemin ne kadar yararlı olacağı konusunda şüphelerim var yani teorik olarak itebilir ama bu çok az bir miktarda da olabilir. Mesela bu mıknatıslar sayesinde 10 cm daha fazla gidiliyor olabilir. Belki de daha az ama kesinlikle bir yararı olduğu kanısındayım.
    Şu örneğide vermek istiyorum. Işığın yani fotonların bir yüzeye çarptığı zaman bir basınç uyguladıkları deneysel olarak kanıtlanmış bir şeydir. O zaman ben bisiklet tekerlerime hareket yönünde bakacak şekilde bir lamba, Led veya herhangi bir ışık kaynağı monte ettiğim zaman fotonlar tekerleğe veya cantlara çarpıp hareketime katkıda bulunacaklardır. Ama tabiki bu katkı beni 1cm hatta 1mm bile götürmeye yetmiyecek kadar azdır. Aam bu beni ilgilendirmez. Göz ile fark edilmese bile kesinlikle yerleştirdiğim ışıklar bana katkı sağlıcaktır.
    Bence bu düzenekte buna benziyor. Bir katkı var ama yararlılığı tartışıla bilir.

Işık için enerji harcamayacak mısın?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.