< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 8 Ocak 2021; 20:19:7 > |
Yakuza: Like a Dragon (2020) [PC ANA KONU]
-
-
-
-
Yuh diyorum. İndirimle 15 TL olan Yakuza Zero'nun kılı etmeyecek oyuna biçtikleri fiyata gel. -
Yakuza: Like a Dragon Kasım'da Batıya Geliyor
Sega, Yakuza: Like a Dragon'ın Kasım ayında Kuzey Amerika ve Avrupa'da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacağını duyurdu. Xbox Series X'in çıkış oyunlarından biri olacak ve Smart Delivery özelliğini destekleyecek. PlayStation 5'e daha sonraki bir tarihte gelecek.www.bolumsonucanavari.comYakuza: Like a Dragon Kasım'da Batıya Geliyorhttps://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Yakuza_Like_a_Dragon_Kasimda_Batiya_Geliyor-103240.htm
-
Kesinlikle katılıyorum Kiwami 2 bile 109 tl. Seri gizli cevher ama şu fiyat acayip heves kırdı -
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakuza oyunlarıyla fazla içli dışlı olmasamda Like A Dragon çıkış yaptığı tarihten beri takibimde olan bir oyundu.Oyuna olan ilgimin nedeni ise sıra tabanlı oynanış mekaniklerinin olması çünkü son dönemde ismi fazla duyulmamış ama başarılı bulduğum sıra tabalı JRYO lar oynadım ve Japonya-Çin kültüründen oldukça iyi yapımlar olsada bazıları Batıya gelmiyor bazıları ise tanıtım konusunda eksik kalıyordu.Tesadüfen keşfettiğim oyunlar sonrasında Like A Dragon'unda sıra tabanlı olması ve elbette kaliteli oynanış mekanikleri nedeniyle tercih etmemde etkili oldu ve mevcut Steam indirimlerinde satın alarak oynamaya başladım.
Ichiban Kasuga karakterini oynadığımız yapımda Kasuga'nın gerek cezaevi öncesi günleri gereksede cezaevinde kaldığı 18 yıl sonrası oldukça iyi anlatılıyor.Hikaye sunumu açısından başarılı duran yapım uzun süren ara sahnelere sahip,her ne kadar sahneleri atlama seçeneği olsada bunları geçmeden oynuyorum çünkü ara sahnelerde oldukça özenli bir çalışma yapılmış.Yakuza 0 ve sonrasında PC ye gelen oyunlar Steam kütüphanemde yer alsada bir türlü oynama fırsatım olmadı ama Like A Dragon'u 10 saatlik bir süre oynadım ve muhtemelen bitireceğim.Hikaye sunumu dışında yaşayan dünyası,mini oyunlar,çeşitli aktiviteler ve yan görevlerle oldukça dolu ve uzun bir içeriğe sahip olacağını düşünüyorum.
Sıra tabanlı oynanıştanda kısaca bahsedeyim.Ana karakter ile birlikte hikaye ilerleyişinde katılan companionlarla oynuyoruz ve dövüşler esnasında sıra ile karakterler arası geçiş yapılıyor.Her karakterin kendine özel yetenekleri,atak ve defansif özellikleri dışında takıma destek olan support abilityleri var.Bu yetenekler elbette çok sıra dışı yetenekler ve karakterler geliştikçe yenileride ekleniyor.Örneğin başlarda tek bir yetenek ile oynarken ilerleyen süreçte tag team gibi eğlenceli sahnelerin yer aldığı yeni yetenekler açılıyor.Ana karakter dahil olmak üzere tüm companionların,gear,silah ve diğer eşyalarını özelleştirebiliyoruz.Görevlerden ve diğer aktivitelerden aldığımız deneyim puanlarıyla seviye atlayıp her seviyede karakterlerin temel özellikleri gelişiyor.Hikaye normal zorlukta başlıyor ve daha yüksek zorluklar ana hikaye bittikten sonra New Game + ile aktif oluyor.
Oyunun PC performansı ve optimizasyonu ise son derece iyi,şehir npc bakımından dolu ve yaşayan bir dünyası var, genel görsel kalitesi üst düzey olsada en ufak bir sorun yaşanmadan oldukça akıcı çalışıyor.RTX 3070 ile 4K da tüm en ayarlar en sonda iken 60 fps ve üzeri değerler elde ettim.Yükleme süresi neredeyse yok ve harita tek seferde yüklenip başka bir yükleme ile karşılaşılmıyor.Oyun içi gerek görsel gereksede oynanış bakımından herhangi bir hata ilede karşılaşmadım.PC kontrolleri her ne kadar klavye-fare ikilisi ile tuş özelleştirmesi içermesinden dolayı oynanabilir olsada oyunun başında yazdığı gibi gamepad ile daha rahat oynandığını belirtebilirim.
Oyunun fiyatı dışında pek bir eksiği açıkcası bulunmuyor.Keyifli oynanışı,hikaye sunumu,eğlenceli karakterler ve oyunun dünyası ile uzun bir süre oynanabilecek bir yapım,umarım ilerleyen süreçte alınabilir fiyatlara geriler.Oyunda ilerledikçe konuya katkı amaçlı gözlemlerini aktarmaya çalışırım.Şimdilik bir kaç oyun içi görselle yorumumu tamamlamak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 5 Ocak 2021; 3:13:50 >
-
Oyunu 1 saat kadar denedim, baya beğenilmiş ama animasyonlar, grafikler garip ve eski hissettirdi. Ps3'ü hatırlattı nedense.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X