Şimdi Ara

Yamaha R25 mi Yoksa Honda CBR 600F mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 18.000 TL bi bütçem var fakat kararsızım Sıfır R25 mi alsam yoksa 17.000 TL ye 2006 model CBR 600Fmi alsam
    Hangisinin Avantajı var ve dezavantajı var yazabilirmisiniz.
    Not : İlk motorsiklet tecrübem olacak almışken değecek birşey almak istiyorum benim hep hayalimdi
    ve beni cezbeden 600lük sesi model farkı var sıkıntısı olurmu ?
    r25 hakkında bilgim var fakat 600f hakkında aydınlatırmısınız rica etsem ?

• Bi forumda bi abimiz vardi cbr 600rr ilk motoruydu s*ktuğumun tır arasında sıkışması yüzünden o abi hayatını kaybetti.

R25 ve CBR 600F arasında çok fark var. İlk motorunda bende asla 600cc yi önermem hatta R25 önermeyenlerde var hocam siz en iyisi 125-200 arası bir şeyle başlayın derim ama ha illa bende para var yüksek motor istiyorum derseniz KTM RC 250 filanda bakabilirsiniz en azından abs filanda var yada 250 SL filan. R25 diye diretiyosanız eğitim alıp başlayın hocam ama tavsiyem kücük cc ile baslamanızdır.
  • Eğitim alırsanız r25 olabilir eğitimsizseniz baslangic icin ybr 125 olabilir hemen satip yukseltirsiniz

600 lük hayatınıza değmeyecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim + Cbf 600 Abs
  • Bende aldıktan sonra satiyim diye düşünmüyorum. Almışken iyi birşey aliyim diye düşündüm hız meraklısı biri değilim.sanırım 2 hafta kullandıktan sonra tecrübe kazanırım diye düşünüyorum motorsiklet kullandım ama direksiyonum o kadar iyi değil mesela virajlarda sıkıntı çekiyorum. bunlarıda kullanarak öğrenirim diye düşünüyorum kendime ait motorsikletim olmadı daha önce bu ilk olacak haklısınız hayatımı riske atabilir belki ama sürat yapmadığım sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum öneri olarak tavsiyeniz hangisi olur
    2006 model olması (düşük model) çok bi fark edermi ? abs yok sanırım bu ikisindede
  • Senin dediğin gibi "hız meraklısı değilim. Yavaş sürerim." diyenleri çok gördük. Fakat her ne kadar sakin kullanırım desen de gaz elinin altında. Açıyosun gazı, hız yapıyosun. Hepimizin başından geçti. Bunlar sen istemeden gelişen olaylar zaten. Ayrıca 2 hafta kullanılarak tecrübe değil pratik kazanırsın sadece. Tecrübeyi yıllarca motosiklet kullandıktan sonra kazanırsın. Sesi seni cezbediyor diye 600cc 4 silindir alma sakın. Ben senin yerinde olsam, 2. el R25 alırdım. Kalan parayı eğitime ve ekipmana harcardım. R25 + ekipman + eğitim için 18.000 TL'nin üzerine eklemen gerekebilir. Şimdiden kazasız sürüşler dilerim. Allah yolunu açık etsin.
  • R25 bence ilk tercih için iyi değil. Tabii ki alınabilir ama dikkat etmek lazım. cbr 250 ninja 250de 250cc r25te 250cc niye cbr ve ninja alabiliyoruz da r25 alamıyoruz dersen 3 motora da bindim abi R25 başka bir şey. Atıyor seni üstünden. Bence güzel bir 125cc veya 250cc supersportla başla hem şekli olur hem seni tatmin eder zaten ilk motorunsa bu sefer 2.yi alınca daha da bir heyecanlı olursun. R25'le başlarsın normal tın tın sürersin ama cbr veya ninjadan R25'e geçince dersin baba motor buymuş bee

Aynı şekilde R25'i satıp 300-400cc bir motor alınca yine o hissiyat 600 alınca yine o hissiyat 1000'e kadar gider
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 600f yanlarda ayakta yatmadan dolayı çizik mevcut fiyat 16.500 dedi 50 bende kazası değişeni yok fiyatı nasıl sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: .::DarkGoblin::.

600f yanlarda ayakta yatmadan dolayı çizik mevcut fiyat 16.500 dedi 50 bende kazası değişeni yok fiyatı nasıl sizce

İlk motor için çok abes. Dersen ki 20 km hizla gezicem alisana kadar (ki bu laflari cok duyduk bu forumda baska forumlarda) o makina o hızlarda gitmez şişer. Senin için en mantıklısı bence rc200,ns200 vs. hocam. 15bin tecrübeden sonra değiştirirsiniz hem bilginiz olur hem de para eklersiniz. 11 yasindaki çöp motorlara bakmayın 11 senede 10 kişinin elinden geçmiştir.

• Kararımı verdim r25 alacam Adanada buldum 13 milyara 9 binde 2.el olarak gayet uygun geldi hasarsız darbesiz hasar kayıdı yok ilk tecrübem olmasına rağmen çok araştırma yaptım sıkıntı olacağını düşünmüyorum allahın izniyle. sıfırı 18.000 temiz 5000km de 2015 model 15.500 tl buldum
    son olarakda kararımı 13 milyara 9 binde 2.el olarak sabit kıldım rengide siyah mavi olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum sizce renk olarak ne olabilir ?
  • İyi en azından 600f ten vazgeçmende birşeydir.Ama yinede riski en aza indirmek için üzerinde IRC lastik varsa alır almaz değiştir.
  • Evet vazgeçmeme sebep olan şey 600lüğü gördüm ve acemi birine göre çok büyük geldi korkuttu acıkcası gözümü ama honda cbr 250c vardı yanında tam bana göre boyutu yamaha yı bu yuzden tercih ediyorum ve çok şirin sport tarafı var 15 bin km felan kullandıktan sonra 600lüğe hazır hissedersem kendimi alıcam ama 600lük için çok erken ve yakıta para yetiştiremem :D
  • Alır almaz lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum rosso 2 alacam mantıklımı ?
  • Rosso 2 mantıklıdır ama Pilot Street lere göre daha çabuk bitiyormuş ömrü çünkü daha yumuşak hamurlu lastik olduğu için.

Bu arada ekipmanada iyi bir bütçe ayırmışsınızdır diye tahmin ediyorum gerçekten ekipman çok önemli tam ekipman gezin hocam.

KTM RC 250 yada 200 lükte olabilirdi aslında yada Kawasaki Ninja 250SL filan onlarda en azından abs var hatalarını telafi ederdi ilk motor için. Ama bunlarda tek silindir olduğu için düşük devirlerdede tork oluyor agresif biraz yani. Son hız olarak R25 her türlü :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xieorn

Rosso 2 mantıklıdır ama Pilot Street lere göre daha çabuk bitiyormuş ömrü çünkü daha yumuşak hamurlu lastik olduğu için.

Bu arada ekipmanada iyi bir bütçe ayırmışsınızdır diye tahmin ediyorum gerçekten ekipman çok önemli tam ekipman gezin hocam.

KTM RC 250 yada 200 lükte olabilirdi aslında yada Kawasaki Ninja 250SL filan onlarda en azından abs var hatalarını telafi ederdi ilk motor için. Ama bunlarda tek silindir olduğu için düşük devirlerdede tork oluyor agresif biraz yani. Son hız olarak R25 her türlü :D

13000 TL motora ayıracam tabi masraflarla 14000 TL bulur 1500 TL ile Kask + Ceket + Eldiven + Dizlik Almayı Düşünüyorum

13000 TL DEN DÜŞÜREBİLİRSEM ZORLİCAM PAZARLIĞI 12500 TL VERİCEKTİR Büyük İhtimal

12500+1000 Devir Sigrta felan +1500 Ekipman

15000 TL ye Eksiksiz alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantaFox -- 9 Nisan 2017; 0:51:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::DarkGoblin::.

quote:

Orijinalden alıntı: Xieorn

Rosso 2 mantıklıdır ama Pilot Street lere göre daha çabuk bitiyormuş ömrü çünkü daha yumuşak hamurlu lastik olduğu için.

13000 TL motora ayıracam tabi masraflarla 14000 TL bulur 1500 TL ile Kask + Ceket + Eldiven + Dizlik Almayı Düşünüyorum

13000 TL DEN DÜŞÜREBİLİRSEM ZORLİCAM PAZARLIĞI 12500 TL VERİCEKTİR Büyük İhtimal

12500+1000 Devir Sigrta felan +1500 Ekipman

15000 TL ye Eksiksiz alıcam

O konuyu açan sizdiniz o zaman isimlere hiç dikkat etmedim hocam. Hocam o kadar bütçe motora ayırıyosunuz ama ekipmanlara ayırdığınız bütçe bana göre az geldi. Diğer ekipmanlar tam mı çizme, pantolon, sırtlık, bellik filan?

Zaten dediğiniz ekipmanlar en pahali fiyatlara sahip olabilecek ekipmanlar ve en önemlileri kask ve ceket filan yani.

Mesela hocam ben 8-9 bin TL motora ayırdım 3-4 bin TL de ekipman için biriktiriyom yarısı birikti nerdeyse zaten yazin alicam o zamana kadar birikmis olucak birazda aileden destek alicam.

Mesela 800-900 TL bir kask alsanız, 800-900 TL bir kaliteli mont zaten sizin dediğiniz bütçe doluyor eldiven ve dizliğe para kalmıyor ama diğer ekipmanlar kaliteli olur bence bütçeyi el veriyorsa arttırmaya bakın yada diğerlerinden kısmaya çalışın derim hocam.

• Şimdi kask ceket ve dizlik 1500 TL tutsa diğer ekipmanlarıda ilerleyen zamanda alabilirim birden yüklenmeyim diyorum
  • 50 binde 2006 model racing motor alınmaz.
    yol yakınken r25 tavsiye ederim hem hayatın için hem paran için
  • Konudaki bütün mesajlarını okudum. Şunu net söyliyim aklın 5 karış havada. 600'lük mü alıyım, az basarım, 1500 tl ekipman, bir anda çok masraf çıkarmasın ekipman.

Bak güzel kardeşim sana bir tavsiye, ister dikkate al ister alma. Bırak şimdi motor ne alıyım ne almayım, hangisiyle daha çok hava atarım muhabbetlerini.

Git bir adet aksesuar satan dükkana. Adam akıllı al bütün ekipmanlarını. Buna sırtlığın, dizliğin, ayakkabın, pantalonunuda dahil et. Yada etme sen bilirsin . Sana tavsiyem bütün ekipomanını tamamla ondan sonra bütçene göre al motorunu.

Gelecek sezon değiştirirsin motorunu her şekilde ama ekipmansız geçireceğin kazayı atlatamayabilirsin.

Dikkate almak tamamiyle sana kalmış.
  • Sayfalarca yazı yazmaya hiç gerek yok veya boş muhabbete.

İlk motorunuz ise ASLA AMA ASLA ALMAYIN. İKİSİNİ DE ALMAYIN

GİDİN EN FAZLA 6-7 BİNE GÜZEL MOTOR ALIN KIRIN DÖKÜN FİYATI UCUZDUR BU KADAR NET SAYGILAR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.